27.11.05 UNNA MAAILMAN MATKAAJA

Matkaan kohti Ruotsia lähdettiin keskiviikkona 9.11 kovalla tohinalla iltalaivalla Turusta Tukholmaan. Aamulla 10.11 perillä. Unnan kasvattaja asuu kaukana Tukholmasta ja monen pähkäilyn jälkeen, jotta ehtisimme takaisin, vielä samana päivänä oli sovittu,että Unnan ja Anetten kanssa on treffit Uppsalassa. Hän ajaa sinne kotoaan ja me Tukholmasta päin. 

Auton kanssa Tukholman aamuruuhkassa ajaminen ei ollut helppoa joten vaati kyllä hermoja kun ei tunne paikkoja. Itse en olisi auton rattiin lähtenyt, joten apukuskin homma jäi minulle ja varsinainen ajo Sepolle. 
Kaiken hikoilun ja pienen eksymisen jälkeen löysimme toisemme.
Mukana olivat myös Unnan lisäksi kaksi muuta koiraa sekä Unnan emä Riskatsurkan Covin Caunis eli Chikka ja isä Staalon Davy.
Oli mukavaa tutustua Unnan vanhempiin ihan oikeasti. 
Mukavia koiria ja sitten itse Unna, ihana ja valloittava pentu joka käyttäytyi tosiaan kuin maailman matkaaja. Tyynesti ja rauhallisesti, matka autossa tähän saakka oli sujunut hyvin. Eron hetki koitti ja lähdimme matkaan kohti Tukholmaa.

Unna nukkui autossa rauhallisesti ja näytti toteavan että jaaha nyt taas mennään. Päivän jouduimme viettämään Tukholmassa kun laivamme Turkuun lähti illalla. 
Kävelimme kaupungilla ja Unna tutustui suurkaupungin vilinään, välillä kannoin sylissä, kävimme laivaterminaalissa ja siellä istuskellessa Unna otti päiväunet, eikä ollut moksiskaan ihmisvilinästä. Unna herätti paljon ihastusta ja sai paljon rapsutuksia.

Sitten autoon ja autolla laivaan. Unna ei pelännyt laivan meteliä tai outoja paikkoja, ihmetteli vain uteliaasti suurta maailmaa. 

Laivalla Unna käyttäytyi esimerkillisesti ja hytissä leikki pupun kanssa maistui. Laivan ulkokansi oli vähän outo paikka eikä sinne voinut tehdä asioita koirien vessakin oli niin pieni, ettei sinne olisi iso koira edes mahtunut,.sanomalehdet hytissä toimivat vessana. Yön Unna nukkui kainalossa sängyssä. Perjantai aamuna oli Unna uudessa kotimaassaan Suomen Turussa. Matka meni erinomaisen hyvin. 
Turusta vielä ajo Siuntioon.
Perillä Unna tutustui Donnaan, Dooraan, Dibiin ja Dinaan eikä mitään vaikeuksia ollut kenelläkään ja pian leikki oli käynnissä Dinan ja Unnan kanssa. Unna tutustui heti reippaasti ympäristöön vaikka matkan oli täytynyt olla väsyttäväkin. Ainakin minä olin väsynyt.

Unna on sijoitus narttuni, joka sai hyvän kodin Karjaalta työtoverini Ninan ja miehensä Samin luota, kaverina vielä Rölli rotweiler ja hyvin on Unnan sopeutuminen sujunut. Tulevaisuudessa näemme mitä neidistä kasvaa.
Kuvia matkalta >>>