ELMO , VILLI-JOIKHU EXTRAJÄTKÄ KÄVI POROPAIMENNUSKOKEESSA

Elmo kävi poropaimennuskokeessa 9.3.2012 Vuotsossa Vuomaselän erotusaidalla. Onnea Elmolle ja Annelle , testi meni hyvin läpi. Elmo on nyt siis osoittanut aivan virallisestikin paimennustaipumuksensa ja siitä voi olla todella iloinen. Tässä on Annen kertomaa testin kulusta: Ensin tutustuttiin liekaporoon, jotta nähdään miten koira suhtautuu poroihin. Olin käsityksessä ,että koira pidetään kytkettynä liekaporoon tutustuttaessa, mutta tuomarit käskivätkin laskea koiran vapaaksi. Elmo oli innoissaan ja lähti salamana poroa tutkimaan. Kiersi ympäri ja haukkui. Tuomarit käskivät kutsua koiran pois. Oli helpommin sanottu kuin tehty. Tuomarikin kävi hätistämässä Elmoa pois poron luota ja minä juoksin karkuun kutsuen Elmoa ja niin Elmo saatiin pois poron luota. Paljon ei koiran työskentelyyn voi vaikuttaa, kyllä sen sitten pitää tulla sieltä selkäytimestä. Elmo ei malttanut odottaa käskyä mennä porojen perään vaan kaskasi vaikka huusin sen perään. Elmon annettiin jatkaa ja sitten luoksetulokutsu. Tässä vaiheessa kirnu oli vielä kiinni ja Elmo viiletti häntä pystyssä ohitse. Toisella kerralla kun sain käskyn ottaa koira kiinni , tiesin kirnun olevan auki. Sihtasin sopivan tilanteen jolloin porot juoksivat ohitseni, Elmo tuli hiukan perässä ja menin hänen eteensä ja huusin : seis maahan!!! Tämä toimi ja kirnu suljettiin. Kehuin maassa makaavaa koiraani , kävelin luokse ja häntä heilui iloisesti kun kytkin koirani kiinni. Palkka ja lupa poistua aidasta. Elmohan olisi vielä jäänyt mutta tuli kun komensin mukaan. Tulosta sitten odotellen ja VILLI-JOIKHU EXTRAJÄTKÄ TULOS HYVÄKSYTTY. Elmon kehuttiin olevan hyvässä kunnossa ja erityisesti kiiteltiin haukun erinomaisesta laadusta. HYVÄ ELMO JA ANNE. Oheisen kuvan on ottanut Kaisa Helenius. 

Elmo ja liekaporo.