KATSELMUS 2007

KATSELMUS 2007

Tänä vuonna Katselmus pidettiin Helsingissä Tuomarinkartanossa 21-22.4.2007. Lauantai 21.4 valkeni kylmänä ja sadettakin oli luvassa, joten matkaan varustauduttiin sitä silmällä pitäen. Mieheni Seppo ja tyttären tyttäremme Milja lähtivät mukaan molempina päivinä. Koirista vuorossa olivat Lauantaina Villi-Joikhu Riski-Tyttö ja Villi-Joikhu Ikiliikkuja jun.nartuissa, pentuluokassa  Puurattaren Kira.eli Raisa. Minulla aamupäivä kului toko-kehässä sihteerin ominaisuudessa. Nartut olivat vasta iltapäivällä. Sää suosi kuitenkin. Tuulista ja kylmää oli ,muttei sitten satanutkaan, josta olimme erittäin tyytyväisiä. Lisäksi kasvattini Villi-Joikhu Malli-Manta oli Laura Tamilan kanssa Junior Handler kisassa. Koirieni arvosteluita voit lukea koirien omilta sivuilta. Villi-Joikhu Ikiliikkuja ei tällä kertaa saanut punaista nauhaa eikä siten jatkanut, koska arasteli tuomaria eikä halunnut hampaitaan näyttää. Lolalle sattuikin ikävä tapaus juuri ennen katselmusta kun eräs toinen koira kävi sen kimppuun useita kertoja, joka nyt on vaikuttanut sen kehässä olemiseen. Varmasti ajan kanssa menee ohi, harjoitus tekee mestarin , sanotaan.  Puurattaren Kira, Raisa oli pentuluokassa ensin saaden punaisen ja sitten jatkoon ja sijoittui lopulta viidenneksi. Junioreissa Pupu, Villi-Joikhu Riski-Tyttö sai pun. jatkoon ja jun.narttujen 5.   

Villi-Joikhu Ikiliikkuja  Lola,jun.nartut sin.  

 Puurattaren Kira , Raisa pentulk. pun/5 

Villi-Joikhu Riski-Tyttö, Pupu jun.nartut. pun/sij.5

Laura Tamila ja Villi-Joikhu Malli-Manta Junior handler 3:s sija

Tässä Malli-Mantan arvostelu: ”4.5 vuotias narttu. Hyvä ravi. Takaa hieman ahdas. Edestä ei aivan suorat liikkeet. Riittävät kulmaukset. Oikea muotoinen kaunis pää. Tänään turkki lähdössä.” Pun. muttei jatkokehään. 

Sunnuntaina oli parempi sää ja aurinkokin paistoi, kylmän lauantain jälkeen. Vuorossa olivat koirani Nana Taapanterin Anni sekä Samejäntans Unna juniori nartuissa. Veteraaneissa Donna, Reppulin Belladonna sekä Doora ,Villi-Joikhu Pikku-Musta. Villi-Joikhu Balanssi avo nartuissa. Dibi ja Dina olivat vain seuraneiteinä mukana. Muita kasvattejani kehässä oli Villi-Joikhu Joulun Tähti, Villi-Joikhu Salama, Villi-Joikhu Tehopakkaus. Tässä arvosteluita. ” Villi-Joikhu Salama: 5vuotias uros, Hieman kevyehkö ja kapea edestä. Maata voittava ravausliike. Riittävät kulmaukset. Takaliikkeet ei aivan suorat. Hieman kapea kallo ja vahva selkä. Juttutuulella tänään.” Loput arvostelut löydätkin koirien omilta sivuilta. 

Sijoittuneita koiria sunnuntaina: Vet.lk. nartut Doora Villi-Joikhu Pikku-Musta sai pun. ja loppukehään ollen luokkansa 5. Donna ei tälläkertaa sijoittunut. Avo nartuissa Pumbakaan ei sijoittunut ja turkkikin oli tällä kertaa kateissa ja Pumba oli siirtynyt bikini kauteen. Villi-Joikhu Joulun Tähti, Aiku sai pun. muttei loppukehään. Fedja, Villi-Joikhu Tehopakkaus sen sijaan avo-2 uroksissa sai pun, ja loppukehässä sijoitus 2. Nuorissa nartuissa sitten varsinainen yllätys. Samejäntans Unna sijoittui pun/3 ja nuoret nartut sitten voitti Nana, Taapanterin Anni pun/1. Mukava oli tavata ihmisiä ja katsella koiria ja kun olin pois loppukehän laidalta niin sillä välin….  tulin takaisin ja mieheni Seppo kertoi että Dina , Nappisilmä oli huudettu kehään. Sinne sen oli vienyt Nanin emäntä ja ihmettelin että mitä , en ollut ilmoittanut Dinaa mihinkään. Varsinainen YLLÄTYS Dina voitti PUULUUHKIN ( parhaiten menestyneelle koiralle virallisissa tottelevaisuuskokeissa) . Todellinen yllätys ja saatiinhan se virallinen kuvakin sitten otettua. Katselmus oli taas yhtä mukava kuin ennenkin ja hyvin hommat pelasivat kuten aina. Villi-Joikhun väki, odotellen ensi vuoden katselmusta. 

Villi-Joikhu Nappisilmä ,Dina ja Puuluuhki 

Villi-Joikhu Pikku-Musta vet.nartut pun/5     

Villi-Joikhu Tehopakkaus , Fedja avo.uros2 pun/2 

 Taapanterin Anni , Nana nuort.nartut pun/1                                         

Samejäntans Unna nuort. nartut pun/3 

Villi-Joikhu Joulun Tähti, Aiku pun / ei loppukehää 

Villi-Joikhu Salama  

@ kuvat Seppo Hyttinen