KATSELMUS HELSINKI TUOMARINKARTANO 10-11.9.2022

Katselmus päivä Lauantai 10.9.22 valkeni mukavassa aurinkoisessa säässä , joka helli katselmusväkeä. Sunnuntaina oli myös kaunis aurinkoinen sää. Välillä oli jopa kuumakin. Paikka oli tuttu menneiltä vuosilta ja nyt vihdoin päästiin muutaman vuoden tauon jälkeen Katselmukseen. Siellä näki iloisia ilmeitä, heiluvia häntiä , ihmisiä , tuttuja ja oli yleisöäkin, joka tuli jututtamaan. Paljon koiria oli ilmoitettu, lähes 300 kahdelle päivälle. Tunnelma oli mukava ja iloinen. Katselmukseen olin ilmoittanut kaikkiaan 13 koiraa , kaksi kotona asuvaa ja loput sijoitusnarttujani. Katselmus järjestelyt myös oli entiseen tyyliin. Lauantaille pennut, juniorit ja nuoret koirat , Sunnuntaina olivat vuorossa yli 2v koirat omissa luokissaan.

Luokkia oli jaettu osiin iän mukaan ,sillä koiria oli todella paljon. Kiitänkin kaikkia sijoituskoirieni perheitä mukana olosta, ja Aunea koirahoitajan roolissa kotona, sillä oli rauhallisempaa olla mukana kun tietää ,että kotona on joku, joka pentulaumaa hoitaa mammoineen. Lauantaina tuli myös iloisia yllätyksiäkin. Koiria otettiin loppukehään aina luokan 5 parasta jotka sitten loppukehässä sijoittuivat 1-5. Juniori 2 nartuissa Loppukehässä siis 5 koiraa joista yllättäen Joikhut valtasivat melkein koko kehän sillä 5:stä neljä oli Joikhuja. Voittaja oli Villi-Joikhu Ilon Kyynel ja kyllä sellainen tuli minunkin silmänurkkaan. Eikä se Ihmeiden Aika Ole Ohi , joten kyllä on nimet osuneet kohilleen. Joskus tuomari voi poikkeuksellisesti valita loppukehään 6 koiraa , kuten kävi Disan kehässä. Tässä kuva satoa molemmilta päiviltä , osa arvosteluista on tässä kuvien yhteydessä ja osan voi lukea sukutaulut sivuilta , koirien omilta sivuilta. Kaikki käyttäytyivät hyvin ja arvosteluissa olikin kivaa sanottavaa koirien luonteista, josta olen aina todella hyvin iloinen. Kiitokset myös lapsen lapselle Nekulle , joka toimi koirien esittäjänä sekä miehelleni Sepolle, joka hoiti kamera hommat ja toimi kuvaajana. Ilman Seppoa ei olisi näitä kuviakaan.

Lauantai 10.9.22

Yleistä näkymää Katselmus paikalta.
Tässä Lauantai ryhmä , 7 sijoitusnarttua.
Villi-Joikhu Suopea Sulotar Kuva: Tuulikki Viilo Jun1nartut, sin.nauha jatkoon ei sijoitusta. Arvostelu: ” Keskikokoinen, mittasuhteiltaan ja tyypiltään hyvä. Kauttaaltaan kapea. Riittävä raajaluusto. Kulmaukset voisivat olla voimakkaammat sekä edestä ja takaa. Hyvä selkä, jyrkkä lantio. Kaunis ilme, purenta ok. Kevyt kaunis liike. ”
Villi-Joikhu Ihanneratkaisu Jun.nartut Arvostelu: ” Hyvin leikkisä, sopivan oloinen rintakehä, kookas narttu mutta hieman vähemmän ruokaa. Riittävät etu- ja takakulmaukset. Hyvä selkälinja. Hyvä yhteys koiran ja ohjaajan välillä. Kiva ja eloisa, mutta myös rauhallinen ja tasapainoinen. ” Ei jatkoon.
Juniori 2 narttujen voittaja ryhmä , Vasemmalta lukien Villi-Joikhut Ilon Kyynel, Ihmeiden Aika Ei Ole Ohi, Ikimuistoinen Ilosanoma ja Ilon Päivä.
Villi-Joikhu Ilon Kyynel Jun2 nartut voittaja
Villi-Joikhu Ihmeiden Aika Ei Ole Ohi Jun2 nartut sij.3 Arvostelu: ” Kaunis pää, riittävä rintakehä, hyvä selkälinja, liikkuu humputellen, riittävät etukulmaukset, hyvät takakulmaukset, valpas ja eloisa, nätit taittokorvat”
Villi-Joikhu Ikimuistoinen Ilosanoma Jun2nartut sij. 4. Arvostelu: ” Hienot hipsuvarpaat ja jalkahipsut. 1v 2kk, hieno pää. Hyvät takakulmaukset, riittävät edessä. Kapea rintakehä. Takaa liike ahdas, sivuliike hyvä. Etuliike kerien. Napakan ja jäntevän oloinen. Isokokoinen narttu. Elämäniloinen. Hyvä perusrakenne. ”
Villi-Joikhu Iloin Päivä Jun2 nartut sij. 5. Nöpön arvostelun voit lukea hänen omalta sivultaan sukutauista.
Villi-Joikhu Sydämeni Valinta kehässä Jun urokset.
Villi-Joikhu Sydämeni Valinta Loppukehässä.
Villi-Joikhu Sydämeni Valinta Jun urokset sij. 2 Arvostelu: ” 11kk sininen brindlemerkein. Tasapainoisesti rakentunut. Hyvässä fyysisessä kunnossa. Liikkuu riittävän pitkällä sivuaskeleella tasapainoisesti. Hieman luisu lantio. Väriin sopivat vaaleat silmät. Riittävän karkea karva, pohjavilla puuttuu. Mukava ystävällinen luonne. Purenta ok. ”
Villi-Joikhu Karvakehrääjä , Pepin arvostelun löydät hänen omalta sivultaan sukutauluista.
Villi-Joikhu Puskan Perheonni , Hallan arvostelu löytyy hänen omalta sivultaan sukutauluista.
Villi-Joikhu Rauhanaika , Fridan arvostelu on sukutaulut sivulla hänen omalla sivulla.
Villi-Joikhu Salainen Suukko, Hertan arvostelu on myös sukutaulut osiossa hänen omalla sivulla.
Villi-Joikhu Toiveiden Tassuttelija , Ellen arvostelu löytyy sukutaulut osiosta hänen omalta sivultaan.
Villi-Joikhu Ystävyyden Ydinajatus , Aajan arvostelu on myös sukutaulut osiossa hänen omalla sivulla.
Villi-Joikhu Lumihohto Vet. nartut loppukehä sij.5 Kuva: Terhi Niittyaro-Pettersson. Arvostelu:” 10,5v Erinomainen pää, kaunis ilme. Hyvät kulmaukset. Paimenkoiramainen tyyppi. Hyvä rintakehän malli. Hieman pitkä lanne ja hieman pysty lantio. Tyypillinen häntä. Oikea karvanlaatu. Liikkuu tasapainoisesti. Tasapainoinen sivuprofiili. Miellyttävä, iloinen luonne. Esitetään erinomaisesti. Ok purenta.”

Sunnuntai 11.9.22

Sunnuntai ryhmä 6 koiraa.
Rapsutuksia kuvassa Joikhut Diiva ja Kolmas Kerta Toden Sanoo.
Villi-Joikhu Ehta Eränkävijä kehässä.
Villi-Joikhu Ehta Eränkävijä Avo2 urokset Loppukehä sij.4. Arvostelu:” 3 vuotias riistanvärinen. Erinomaisen tyyppinen, kaunis ilmeinen, hieman kevyt piirteinen, kaunisilmeinen pää.Hyvin kulmautunut, liikkuu erinomaisella askelpituudella. Hieman luisu lantio. Riittävän karkea karva. Hieman löysässä kunnossa. Ystävällinen luonne. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti. ”
Villi-Joikhu Hiljaa Hyvä Tulee kehässä.
Villi-Joikhu Hiljaa Hyvä Tulee Avouros 3. Loppukehä sij.2. Arvostelu: ” 7 vuotias, keskikokoinen, mittasuhteiltaan ja tyypiltään erinomainen. Hieman kevyt raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Komea selkeä uroksen pää. Oikea purenta. Hyvä selkä. Liikkuu erinomaisesti. Kiva luonne. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti.”
Villi-Joikhu Häntähitti. Suskan arvostelu on sukutaulut osiossa hänen omalla sivulla.
Villi-Joikhu Hohdokas Herkkusuu, Lunan arvostelu sukutaulut osiossa hänen omalla sivulla.
Villi-Joikhu Voittaja-Ainesta ,Haldin arvostelu hänen omalla sivulla sukutaulut osiossa.
Villi-Joikhu Myrskyn Räväkkä Ropina Usvan arvostelu hänen omalla sivulla sukutaulut osiossa.
Villi-Joikhu Myrskyn Bongari .
Villi-Joikhu Parhaat Parrasvalot Avonartut Arvostelu: ”4v narttu, jolla hyvä rodunomainen pää ja ilme. Hyvä tyyppi. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Hieman kapea edestä. Liikkuu hyvin sivulta. Hieman kapea liike edestä ja takaa. Tänään jännittää kovin esiintymistä. ”
Villi-Joikhu Kolmas Kerta Toden Sanoo Avo1 nartut Loppukehä sij.6 Disan arvostelu on sukutaulut osiossa hänen omalla sivullaan.

Tässä Katselmus satoa ja jos vielä tulee uutta tietoa niin päivitän tähän lisää.