10.04.2005 KATSELMUS 2005

KATSELMUS HELSINGISSÄ 2005

(Kuvat ©Seppo Hyttinen, ellei toisin mainita) 

Katselmus aamu koitti ja meillä riitti aamulla vipinää,sillä hoitoon oli tullut Lilli, pieni 5kk vanha karvapallero, jonka ensi esiintyminen oli Katselmuksessa. Ilma vaikutti mainiolta aurinko paistoi, tuuli vain oli kiusana ja varustauduimme sen mukaisesti. Lauantaina 19.3.05 oli ohjelmassa agility, jossa oli mukana vanha leidi Donna ja mölli-toko siinä osallistujana oli Dina.
Pentuluokassa Reppulin Arien eli Ninni ja Villi-Joikhu Kauan Toivottu eli Lilli. Juniori nartuissa vielä Villi-Joikhu Balanssi eli Pumba. Siinä joukko, joka matkaan lähti aamulla ja Seppo oli varustautunut kameroin ja toimi kuvaajana. Tiesin että päivästä tulee pitkä. Mitenkähän Lilli pärjää niin pitkän päivän mukana? Hyvin pärjäsi ja jaksoi, leikki välillä Ninnin kanssa ja otti sylissä pienet torkut ja taas touhu jatkui. Tunnelma oli mukava kuten ennenkin. Ihmisiä ja koiria oli paljon ja oli mukava tavata tuttuja. 
Villi-Joikhu Nappisilmä, Dina toko-5:sija.
Donna vauhdissa agilityradalla.
 

Agility radalla oli A-este, joten tiesin että sitä ei Donna varmaan enää jaksa kiivetä näin lähes 12 vuotiaana. Donnalla on hyvä kunto ja se on tähän asti hyppinyt esteet ongelmitta nyt vaan tämä kyseinen este on vähän niin ja näin. No, radalle vaan ja hyvinhän se meni. Donna jaksoi hyvin, vain yhden esteen ohitus ja A-este mitä Donna kyllä yritti mutta tuli sitten alas. Hieno suoritus ja iloinen olen siitä, että meillä on Donnan kanssa hauskaa ja sillä hyvä kunto iäkkääksi koiraksi.Tuomari oli tiukka ja kaikki suoritukset olivat hylä ttyjä. Joten sijoitusta ei tullut.
Dinan kanssa tokossa minulla oli vain yksi tavoite. Dinan pitäisi ottaa minuun kontaktia ja myös yrittää tehdä liikkeitä. Sen kontakti on häiriön alla ollut huono ja mikä oli paras harjoitus kun tämä, jossa oli häiriötä jos jonkinlaista. Paikalla makuu oli myös ollut pikku ongelma kun Dina on kesken kaiken mennyt moikkaamaan toisia koiria ja pyytänyt leikkiin. Siinä toinen tavoite että pysytään paikalla. Dina pysyi paikalla sen vaaditun 2min, mitä nyt käänsi takapuolensa tuulta vasten kun oli kylmä tuuli ja sillä ei ole turkkia. Kontaktiakin Dina otti ihan hyvin joten olin enemmän kuin tyytyväinen tavoitteiden täyttymiseen. Dina sijoittui yllättäen viidenneksi vaikkakin ei maailman parhaiden pisteiden kera.Pentuluokassa Ninni ja Lilli saivat molemmat ykkösen, mutta eivät sijoittuneet loppukehiin. Hienosti käyttäytyivät molemmat näin ensi kerran ja pikku Lillikin osasi kehässä toimia kuin vanha tekijä. Juoniori nartuissa Pumba sai ykkösen ja sijoittui loppukehään sijoittuen jun. narttujen 5:si. Juniori uroksissa oli Villi-Joikhu Bestmanni Pessi , sai ykkösen ei sijoittunut loppukehään. 

Arvostelu: 
Villi-Joikhu Kauan Toivottu , Lilli narttu pennut Tuom. Heljä Manninen
” Hyvä luonne. Suloinen vauva koira, joka esiintyy erittäin kauniisti. Hyvät mittasuhteet, liikkuu hyvin.”
Arvostelu: 
Reppulin Arien Ninni narttu pennut Tuom. Heljä Manninen
” Hyvä luonne. Hyvä pää ja ilme. Hyvä rungon pituus. Hieman niukasti kulmautunut edestä ja takaa. Lyhyt lapa jonka takia lyhyet etuliikkeet. Hyvät liikkeet takaa. Niukahkosti luustoa.”
Arvostelu: 
Villi-Joikhu Balanssi Pumba juniori nartut Tuom. Outi Pikkarainen
” 1v. ikäinen narttu, jolla hyvä pää ja ilme, hyvä tyyppi. Liikkuu muuten hyvin, mutta hieman ahdas takaa. Hyvä luonne. ”
© 
Taru Jääskeläinen
 
 
Arvostelu: 
Villi-Joikhu Bestmanni Pessi juniori urokset Tuom. Lasse Tuominen ”Luonne oikea. Karvapeite erinomainen. Raajat ja runko hyvät. ”

Sunnuntaina 20.3.05 olivat vuorossa loput kehät paikalla oli kasvattejani ja vet.luokassa Donna ja Doora avo luokassa Dibi. Kaikki saivat ykkösen mutta sijoitusta loppukehään ei tullut. 
Uroksissa avo-luokassa olivat Villi-Joikhu Nasta-Jätkä eli Topi sekä Villi-Joikhu Tehopakkaus eli Fedja. Topi oli kovin hajujen ja tyttöjen perään ettei ollut parhaimmillaan kehässä eikä oikein suostunut esiintymään, hajut olivat paljon mielenkiintoisimpia tällä kertaa. Topi sai siitä syystä kakkosen. Fedja sen sijaan jaksoi esiintyä sai ykkösen ja sijoittui loppukehään siellä sijoitus hienosti toiseksi.

Arvostelu: 
Villi-Joikhu Nasta-Jätkä Topi avo-uros Tuom. Outi Pikkarainen 
” 4vuotias kookas uros, jolla rodunomainen pää ja ilme. Hyvä tyyppi, liikkuu edestä hyvin, takaa ahtaasti. Jännittää tänään esiintymistä, eikä ole parhaimmillaan.”
Arvostelu: 
Villi-Joikhu Tehopakkaus Fedja avo-uros Tuom. Outi Pikkarainen
” 3.5vuotias uros, jolla hyvä pää ja ilme, hyvä tyyppi, miellyttävä luonne ja liikkuu hyvin. ” Sij. 1/2

Avo-nartuissa esiintyi Villi-Joikhu Safiiri Nenya ja Villi-Joikhu Malli-Manta Nani. Molemmat esiintyivät erittäin hyvin ja Nenya sai kakkosen lyhykäisen turkin vuoksi ja Nani ykkösen ja tie loppukehään. Kaunein häntä valittiin myös ja sitä häntää kantaa mallikkaasti Villi-Joikhu Malli-Manta. Loppukehässä Nanin sijoitus oli 4:s. Kaikkiaan tyytyväinen voi olla tuloksiin ja mistä olen erittäin iloinen, että ihmiset nauttivat päivästä ja tuovat koiransa Katselmukseen. Erityinen ilon aihe minulle oli, kun arvosteluista sain lukea ”hyvä ja oikea luonne” joka näkyi käytöksenä kehässä. Villi-Joikhujen luonteista, tuli kiitosta, joka on minulle kasvattajana tärkeä asia. Erityisesti kiitän kasvattieni perheitä kun tavattiin Katselmuksen merkeissä. 
Donnan, Dooran ja Dibin arvostelut voit lukea sukutaulut sivulta ja lisää kuvia löydät Galleria sivulta.

Arvostelu: 
Avo-narttu Villi-Joikhu Safiiri Nenya Tuom. Lasse Tuominen 
” Luonne oikea. Keskikokoa hieman pienempi. Kevyt rakenteinen. Kaunis narttumainen pää. Rungon mittasuhteet lähes oikeat. Raajojen kulmaukset hyvät. Karvapeite niukka. ”
Villi-Joikhu Malli-Manta kaunein häntä.

Arvostelu: Arvostelu: Avo-narttu Villi-Joikhu Malli-Manta Nani Tuom. Lasse Tuominen
” Luonne oikea. Keskikokoinen. Karvapeite oikean laatuinen ja riittävä. Runko ja raajat hyvät. ” Sij. 1/4