10.04.2005 Kultaiset käyttäytyjät Vetreät veteraanit Doora ja Donna kävivät Nummelassa 27.4.05 BH-kokeessa (palveluskoirien käyttäytymiskoe)

Vetreät veteraanit Doora ja Donna kävivät Nummelassa 27.4.05 BH-kokeessa (palveluskoirien käyttäytymiskoe).Tuomarina toimi Jorma Piiroinen. Ohjaajana minua jännitti kovin kun vain teoriassa olin lukenut mitä siinä tulisi koiran kanssa suorittaa enkä ollut nähnyt koetta käytännössä. Kokeessa on Toko-eli tottelevaisuus osuus ja kaupunki osuus. Toko-osuus sisältää paikallamakuun niin pitkään kun toinen koirakko suorittaa seuraamiset ja muut liikkeet ohjaaja on koiraan selin. Seuraaminen tehdään kahteen kertaan taluttimella ja ilman ja on pitkä kaavio kuin nälkävuosi. Liikkeestä istuminen ja maahanmeno ja luoksetulo kuuluvat myös kuvioon. Kaikki pitää osata ulkoa kun kokeessa ei sitä enää neuvota. Laske siinä sitten askeleita ja yritä keskittyä koiran käskyttämiseen. 
Tämän jälkeen kaupunki osuus mikäli ensimmäisestä on päässyt läpi. Katsotaan miten koira käyttäytyy kun tulee autoja ihmisryhmä missä koira laitetaan istumaan ja maahan ja lenkkeilijän kohtaaminen puhumattakaan toisista koirista ja rullaluistelijasta ja pyöräilijästä.
Koira ei saa näihin reagoida koira myös jätetään kytkettynä yksin ja tulee häiriötä eikä koira saa reagoida tai rähistä toisille koirille.

Dooran paikallamakuu meni loistavasti samoin muut liikkeet mutta valitettavasti se hyytyi seuraamisessa eikä oikein tahtonut sitä jaksaa ja tuomarikin huomasi että siinä taisi ikäkin jo painaa. Tosin se seuraaminen on tosi tylsää niin pitkää kaavaa noudattaen. Doora ei muutenkaan ole mikään tokokoira joten Doora tuumi että seuraa itse. Tuli sen kanssa kokeiltua ja arvatenkin se sen vuoksi hylättiin eikä päässyt jatkoon toki tiedän muutenkin että Doora osaa käyttäytyä tilanteessa kuin tilanteessa.
Vanha Leidi Donna sen sijaan teki vanhasta muistista asiat ja on varma paikallamakooja liikkeestä istuminen ei ollut aivan virheetön kun Donna jäi ensin istumaan mutta meni sitten makuulle et huilaan nyt vähän. Suoritti liikkeet ihan Donnamaiseen tyyliin ja läpäisi kokeen sen osan. Samoin kaupunkiosuus ei tuottanut vanhalle konkarille mitään vaikeuksia ja niin Donna on ansainnut nimensä eteen BH TK2 Reppulin Belladonna. TK2 on tottelevaisuuskokeista ansaittu koulutustunnus. Tässä tuli osoitettua että myös vanha koira osaa ja sen kanssa voi toimia edelleenkin. Kokemusta siitä kertyi minullekin vaikka Doora ei koetta läpäissytkään. 
 
Dina tokossa 5.sija
BH TK2 Reppulin Belladonna
 

Villi-Joikhu Pikku-Musta. ”Doora”