JOULUN TÄHTI, AIKU SILMÄTUTKIMUS TULOS

Joulun Tähti. Aiku pevisa-tutkittiin ensimmäisen kerran 12.3.06 Aikun ollessa 1v ja 3kk vanha. Kaikki ok paitsi silmistä tuli HC 1 lausunto eli kaihi molemmissa silmissä. Mevetissä lääkäri antoi minun itse myös katsoa silmät selostaen samalla ja siellä näkyi kolme ohutta viivaa. Aikulle suunnitellut pentuhaaveet haudattiin tämän vuoksi. Minulla on tapana tarkastuttaa kaikki omassa omistuksessani olevat koirat kahden vuoden välein vaikka HC olisi todettu, koska näin saamme todella faktatietoa miten se tilanne kehittyy vai kehittyykö mitenkään. Näin myös Aikun kohdalla joka uusinta tarkastettiin Vet-Setissä Lokakuussa 07. Lääkäri ei enää nähnyt silmissä viivoja vain pisteitä ja ei aivan ollut HC:n kannalla , tapausta hän piti epäselvänä mutta ei varsinaisesti kaihina. Keskustellessani Mevettiin tilanteesta, siellä oltiin sitä mieltä, että lääkäri haluaisi tarkastaa koiran nyt kun oli nähnyt sen alunalkaen. Näin tehtiin, Aiku kävi tarkastuksessa 16.1.08 ja lausunnon mukaan silmissä ei ole HC , vaan nukleaarisia tiivistymiä linsseissä , eli HC -lausunto on korjattu ja silmätarkastuksessa ei todettu mitään muuta eli ovat terveet. Kysyin vielä asiaa tarkistaakseni Vet-Setistä , josta suositeltiin kuitenkin silmäpaneelia, johon paikka on keväällä varattu. Kun EU – on joka paikassa mukana niin myös tässä , sain vastaukseksi , että tälläisissä tapauksissa paneelia kuitenkin suositellaan. Aikun kohdalla teemme näin ja sitten toivottavasti vihdoin voimme myös suunnitella Aikulle jälkeläisiä. Kun tämä on selvillä , tulee tietoa Aikun Joulun Tähden omalle sivulle asiasta.