KATSELMUS 2009

Tämän vuoden Katselmus oli Helsingissä 28.-29.3.2009. Tutussa paikassa Tuomarinkartanossa. Viime vuoden katselmus jäikin väliin, kun oli paljon pentupuuhia eikä pitkää matkaa Ouluun voitu tehdä. Nyt sitten lähdettiin oikein komealla porukalla, kun Joikhuja oli kaikkiaan katselmuksessa 26 koiraa. Kaikille kasvattieni perheille suuret kiitokset kun toitte Joikhuja paikalle ja samalla järjestettiin pentue tapaamisia ja isä koiria oli paikalle tullut kolme ja heille myös paljon kiitoksia. Pentueen isäkoiria näkee harvoin ja nyt oli tilaisuus saada oikein perhe kuvia. Katselmus Lauantai valkeni kauheassa säässä, kaikkea mahdollista tuli taivaan täydeltä lähinnä sitä märkää lunta kera kovan viiman ja tuulen . Aamupäivä kului talkoohommissa rokotusten tarkastuksissa ja ilmottautumisissa portilla ja kiitos Minnalle, Markolle, Mikolle, Petralle ja Liisalle sekä Nooralle, joka liittyi porukkaan Sunnuntaina ja sama homma jatkui. Porukkaa tarvitaan aina isoissa tapahtumissa ja näin saimme taas katselmuksen järjestämiseen tehtyä oman osamme. Mukana hääri myös mieheni Seppo, joka hoiti kuvaushommia. Milja tyttären tyttäremme ja kasvattini perheen tytär olivat myös reissussa mukana auttamassa. Kiitos Miljalle ja Mariannelle, joka esitti kasvattini ja otti myös hyviä kuvia tapahtumasta. 

Lauantai olikin Joikhujen päivä. Junior handlerissa Milja sijoittui Dixin kanssa kuudenneksi ja Laura Tamila Villi-Joikhu Malli-Mantan kanssa neljänneksi. Pentuluokan uroksissa voitti Rakkauden Joiku ja siskonsa Rakkaudenkaipuu tuli narttupennuissa toiseksi.  Juniori nartuissa Milja esitti hienosti Dixin Super-Säpinän ja tuli viidenneksi ja Villi-Joikhu Oiva-Otus tuli jun.nartuissa kolmanneksi. Sunnuntaina oli muut luokat ja sijoituksia ei tullut mutta hyviä arvosteluja kylläkin. Yhteenvetona tästä: rakenteellisesti koirissa ei paljon moitittavaa ollut, luonteet olivat hyviä ja joillakin puuttui kehätottumusta , mutta sehän korjaantuu harjoittelulla. Pääasiassa koirat esiintyivät edukseen. Kulmauksia löytyi ja liikkeet olivat hyviä , liikkeissä taka-ahtautta jonkin verran löytyi. Koirat antoivat käsitellä itseään hyvin. Kaiken kaikkiaan voin olla tyytyväinen ja oli ilo nähdä niin monta kasvattia ja heidän perheitään tapahtumassa ja näki mitä niistä on kasvanut ja mitä näistä pienistä pentusista on kehittymässä. Vaikka ilma oli kamala varsinkin lauantaina niin se ei menoa haitannut. Sunnuntaina onneksi oli parempi sääkin. Ainoa asia mikä arvosteluissa tuli esille ja toistui oli enemmän tai vähemmän koiran ylipaino ja siihen on kiinnitettävä jatkossa huomiota. Viikonlopusta jäi taas mukava muisto ja vielä kerran kiitos kaikille ja ensi vuonna sitten uudestaan , missä päin sitten katselmus onkaan. Arvosteluita voit lukea koirien omilta sukutaulut sivuilta. Tässä katselmuksen kuvasatoa.

Villi-Joikhu Malli-Manta ja Laura Tamila jun.handler sija 4  

Villi-Joikhu Super-Säpinä, Dixi ja Milja Koskinen jun.handler sija 6 

Sisarukset Villi-Joikhu Oiva-Otus ja veli Oikea-Osuma 

Sisarukset Villi-Joikhu Riski-Tyttö ja veljensä Riuska-Poika

Kuvassa U-pentue Isä Villi-Joikhu Tehopakkaus, pennut Urhomieli, Unelma ja Urhea Heppu

Kuvassa: E-pentue Villi-Joikhu Elegantti, Elinvoima, Elämänilo ja Extrajätkä Kuva: Marianne Haavisto

Kuvassa: Super-pentue isä Filiokus Kipinä, Villi-Joikhu Super-Säpinä, Super-Hyperi, Super-Soma ja Super-Poweri

Kuvassa: Rakkauspentue Villi-Joikhu Rakkaudenkaipuu, Rakkauden Valo, Rakkauden Joiku, Rakkauden Runo ja isä Puurattaren Eldrig 

Villi-Joikhu Rakkauden Joiku uros pennut sija 1 Arvostelu: ” Luonne hyvä, toinen kives puuttuu. Hyvä pää, hyvä rungon pituus. Hyvät mittasuhteet. Hyvä luusto. Niukat etukulmaukset. Takaa hyvin kulmautunut. Liikkuu erittäin hyvin. Esiintyy hyvin. ” Tuomari Heljä Manninen.    

Villi-Joikhu Oiva-Otus, Inez jun.narttujen 3 sija. Kuva: Marianne Haavisto 

Villi-Joikhu Super-Säpinä, Dixi jun.nartut 5 sija, ja Milja Koskinen  

Villi-Joikhu Rakkaudenkaipuu narttu pentujen 2 sija.  Kuva: Marianne Haavisto 

Muut kuvat: Seppo Hyttinen