VILLI-JOIKHU SUPER- HYPERI, LUMO LÄPÄISI POROPAIMENNUSKOKEEN

Villi-Joikhu Super- Hyperi Lumo  osoitti taipumuksen paimennukseen porojen suhteen. Lumo oli ensikertalainen asiassa ja tiesi siis mitä niiden porojen kanssa pitää tehdä. Niinhän sen pitäisi ollakin, että se vietti siellä olisi olemassa ja etelässä kasvanut koira, joka ei ole poroja nähnytkään saati paimentanut , niin kykenisi siihen silti. Lumo siis kävi poroihin tutustumassa Maaliskuussa 4-6.3 Kolarissa.

 Tässä on Lumon arvostelua kokeesta: ” Lumo osoitti poropaimennuskokeessa kiinnostustaan poroista sekä paimennusvaistoa. Paimennuksen aloitustavaksi tuomarit kommentoivat koiralla olevan kiertämistaipumus, ja Lumon paimentavan parttiota sivulta. Paimennushaukku on rauhallinen ja koiran pitämä etäisyys poroista on sopiva. Lumo oli arvostelun mukaan testin ajan hallinnassa, tuli luokse kutsuttaessa sekä lopetti käskystä( ajoittain vaati useammankin käskyn.) Lumo myös palautui ajosta pysyen paikallaan, ollen kuitenkin kiinnostunut poroista. Lumon kohdalla tyypillinen kommentti ohjaajan ja koiran yhteistyöstä oli ” ajoittainen hyvä yhteistyö”. samoin kuin ” koira tukeutuu hieman ohjaajaan”. Varmasti poropaimennuksessakin saataisiin yhteistyö paremmin sujumaan, mikäli paimennusta olisi mahdollista harjoitella. Kaikkiaan mahtava ja aivan mieletön kokemus, jota voin lämpimästi suositella kaikille! Hyvä tapa yhdistää talviloma ja samalla päästä testaamaan koiransa taipumusta rodunomaisen käyttökokeen osalta. Ummikkona sinne poroaitaan mentiin, emmekä olleet ainoita. Ohjaajaa jännitti aivan valtavasti, kuten aina. Ehkä meidät joku vuosi saattaa kuitenkin nähdä ihan poropaimennuskilpailussa asti..” 

Tässä siis Petran , Lumon omistajan kertomaa sieltä Pohjoisesta ja koe suorituksesta. Minä kasvattajana olen iloinen ja ylpeä kasvatistani ja siitä että sitä paimenvaistoa löytyy ja tulee esille. Kiitos myös Petralle, joka jaksaa viedä koiraansa eteenpäin. Onnea vielä Lumolle ja Petralle. Ohessa on kuva Lumon paimentouhuista ja kuvan on ottanut AinoM. 

Lumo työn touhussa.