KATSELMUS 2011

Tämän vuoden Katselmus pidettiin vuorostaan Helsingissä 19-20.3.2011 , kaksipäiväisenä kuten aina ennenkin. Koiramäärä Katselmuksissa on lisääntynyt vuosi vuodelta, joten yksi päivä ei siihen riittäisikään. Mukaan olin ilmoittanut kaikki koirani paitsi mamma lomallaan olevia Unnaa ja Beetä. Talkoolaisena toimin jälleen tänäkin vuonna Petran ja Nooran kanssa ilmoittautumisten vastaanotossa aamupäivän , Milja toimi apuna koirien kanssa ja Sepolle jäi taas kuskin ja kuvaajan tehtävät. Lauantai valkeni lumisateen merkeissä , mutta ilma oli siedettävä kuitenkin ,kun ei tuullut kovasti ja oli varusteet mukana. Toki kuvat siitä päivästä ovat lumisateen täyttämiä mutta ei se menoa haitannut. Aamupäivä siis ilmoitusten vastaanotossa Noora tuurasi , että pääsin välillä kehiä tutkailemaan ja esittämään pari kasvattiani uroskehissä. Paljon oli väkeä paikalla koirineen ja tavattiin tuttuja ja kasvatteja perheineen. Heille kaikille haluankin sanoa kiitoksen. että tulivat paikalle ja olivat ilmoittaneet koiransa kehiin. On aina ihana nähdä omia kasvatteja perheineen ja kuulla kuulumisia. 

Lauantai oli nuorison päivä. Sijoituksia tuli hyvin ja suuresta koiramäärästä kaikki eivät toki voi sijoittua, mutta erityisesti mistä olen iloinen ja onnellinen on se , että arvosteluissa painotettiin koiran hyvää luonnetta , joka minulle on kasvattajana tärkeä asia. Arvostelut olivat hyviä ja punaisia nauhoja tuli roppakaupalla , jokunen sai sinisen lähinnä syystä että nuori koira ei jaksanut keskittyä tai sitten myös tuomarit moittivat ylipainoa koirissa. Ylipainoa joillakin oli hiukan , mutta aivan samaan mielipiteeseen en tuomarien kanssa mene kun oli koiria, jotka eivät todella ylipainoisia olleet ja silti niin mainittiin. Koiran turkki fuskaa, joten sitä koiraa pitäisi kopeloida ihan kunnolla, jotta tuntuma tulee. Mutta toki asiaan on kiinnitettävä huomiota kuten minunkin Deisin kohdalla varsinkin. 

Lauantaina nuorisossa oli potentiaalia ja koirat varmasti kehittyvät edukseen kunhan kasvavat aikuisuuteen.  Uroksista Hämypesänhämärä oli pennuissa, Junioreissa Paras Kaveri ja veljensä Premeapoju. Nartuissa taas pentuluokan oli kansoittanut Joikhujen lauma ,jossa mukana: Reppulin Mereth, Hämypesän Keiju siskonsa Hämypesänhulina ja Dixin tyttäret Mailmanmatkaaja, Makea Mussukka ja Mallikaskulkija. Juniori nartuissa Pirteä Pimu ja Nuorissa nartuissa oli Deisi, Ilonsykähdys, siskonsa Ilontuoja ja Peppi Viimerutistus. Sijoituksia : Peppi Villi-Joikhu Viimerutistus Nuorten nartujen 4:s. Narttu pennuissa 5.s oli Villi-Joikhu Mallikaskulkija ja voiton luokasta vei Villi-Joikhu Hämypesänhulina. Uroksissa Paras Kaveri pääsi loppukehään, mutta jälkikäteen loppukehään valittiin vielä yksi koira , ja sijoitus oli 6:s. Lauantai päivänä vielä Milja ahkeroi Deisin kanssa parina Juniorhandlerin 3:ksi. Tästä voi olla ylpeä ja iloinen ja Onnea vielä kaikille. Kiitos erityisesti Nooralle ja Petralle ,jotka auttoivat pentukehässä esittäen koiria kun minä sukkuloin muiden kehien välillä ja hienostihan se meni. Sekä myös Ninalle , joka hoiti Pimun esityksen. 

Sunnuntai valkeni sitten aurinkoisena . se oli tervetullutta lumikuurojen jälkeen. Vuorossa avo ja veteraanin luokat. Punaisia nauhoja tuli ja hyviä arvosteluja , loppukehiin ei tullut kuin yksi sijoitus Villi-Joikhu Super-Hyperi avo nartuissa loppukehään ja sijoitus avo 1-narttujen 4:s. Onnittelut Petralle ja Lumolle. Katselmus oli jälleen mukava tapahtuma ja katsotaan missä nähdään sitten ensivuonna. Toivottavasti jälleen joukolla mukana.  Tässä Katselmuksen kuvasatoa. Sukutaulut sivuilta voit lukea Dinan, Dixin , Deisin , Meten, Poppyn, Rosan, Pimun, Pepin ja Aidan arvostelut. 

Villi-Joikhu Hämypesänhämärä, uros pennut ” 7-kuinen pentu, jolla hyvät pää. ilme ja tyyppi. Esiintyy pentumaisesti, mukava luonne.” 

Reppulin Mereth, arvostelu on sukutaulut sivulla.  

Villi-Joikhut perhekuvassa: HämypesänHulina, mamma Oiva-Otus, isoäiti Ikiliikkuja . Lola ja reunassa Hämypesän Keiju. Tässä Keijun ,Meiran arvostelu: ”Puolivuotias, hyvätyyppinen narttu. Kaunis pää ja ilme. Liikkuu ikäisekseen hyvin. Mukava luonne.” 

Villi-Joikhu Mailmanmatkaaja, arvostelu sukutaulut sivulla.  

Villi-Joikhu Makea Mussukka, ” 7-kuinen narttu, jolla soma pää ja ilme. Hyvä tyyppi, esiintyy tänään vielä pentumaisesti. Mukava luonne.” 

Villi-Joikhut perhekuvassa: Villi-Joikhu Pirteä Pimu, keskellä mamma Unna ja reunassa Paras Kaveri , Zorro. 

Villi-Joikhu Prameapoju ”Hyvä karvapeite, kaunis pää, vankat raajat, miellyttävä luonne, kulmaukset riittävät.” Tässä Riksun arvostelu.

Villi-Joikhu Paras Kaveri, Zorro loppukehä ja 6sija. Nuoret urokset. ”Hyvä turkki, komea häntä, kaunis pää, rakenne hyvä. luonne rauhallinen.” 

Villi-Joikhu Ilontuoja ” Oikean tyyppinen. Pää, runko ja raajat hyvät. Karvapeite oikeanlaatuinen. Luonne oikea. Ylipainoinen. ”   

Villi-Joikhu Ilonsykähdys , Deisi ja Milja Juniorhandler ja 3.sija.  

Villi-Joikhu Mallikaskulkija Narttu pentujen loppukehä ja 5.sija ” 7-kuinen narttu, jolla erinomainen pää ja ilme. Hyvä tyyppi. Liikkuu ikäisekseen hyvin. Rauhallinen luonne. ” 

Villi-Joikhu Viimerutistus , Peppi nuoret nartut 4.sija. Arvostelu sukutalulut sivulla.  

Villi-Joikhu HämypesänHulina narttu pennut loppukehä ja 1sija. Arvostelu Rosan omalla sivulla. 

Villi-Joikhu Super-Poweri avo urokset.  

Villi-Joikhu Elinvoima avo nartut. ” Hyvä karvapeite, Kaunis pää. Kaunis häntä, Hyvä luonne. Lievä ylipaino.” 

Villi-Joikhu Extrajätkä avo urokset. ”Hyvä karvapeite, Rauhallinen luonne. Kaunis uroksen pää. Rakenne muuten hyvä mutta takakulmauksia saisi olla enemmän. ” 

Perhe kuva, jossa Villi-Joikhu Ainokainen, keskellä Dina mamma ja reunassa Villi-Joikhu Yksiainoa , Aida. Dinan ja Aidan arvostelut sukutaulut sivulla. Ainokainen , Amas kävi morjestamassa mammaansa.  

Miljan ja Dixin lepotauko kehää odotellessa. Dixin arvostelu sukutalulut sivulla.  

Kuvassa Noora, Petra ja Lumo, kiitokset pentukehän koirien esittämisestä.  

Villi-Joikhu Super-Hyperi avo nartut loppukehä ja 4s. sija. ” Oikean tyyppinen, keskikokoinen. Pää, runko ja raajat oikeanlaatuiset. Karvapeite oikeanlaatuinen. Luonne hyvä. ” 

Kuvaaja : Seppo Hyttinen