PENTUJA ODOTELLAAN VILLI-JOIKHU ILONSYKÄHDYKSELLE, DEISILLE JA KURKIPIRTIN TANKALLE

Deisin juoksun edetessä mentiin sovitun sulhon luo ja tämähän ei käynyt neidille lainkaan. Ärinät ja murinat ja hampaan näyttö sulhoa kohtaan olivat tosiasiaa, eikä neiti hyväksynyt asiaa lainkaan ja ajattelin ,että pitää jättää koko touhu. Mietin kuitenkin onko Deisi todella sellainen , että ärisee noin tosissaan ehkä ensimmäinen päivä oli aikaista mutta ei ehkä se toinen jota kokeiltiin mutta tulos sama. Tätä miettiessäni päätin kokeilla toista poikaa ja samalla vähän katsastaa onko todella siis neiti hiukan vaikea astutettava vai miten. Näin katsoin sopivaksi Kurkipirtin Tankan, jota Tankaksi kutsutaan. Suvuiltaan ja muutenkin sopiva pari , ei siinä mitään. Tankalla on pari pentuetta , mutta molemmista vain yksi pentu, Deisillä siis ei jälkeläisiä.  Näin matkattiin Tankan luo. Ilma oli tosi kuuma ja Kumpulan puistossa pari näki toisensa. Deisin kanssa astellessani puistoon, Tanka oli emäntänsä Ritvan kanssa mukana isukki Umppi ja Tanka vapaana. Äkkäsi Deisin jo kaukaa ja juoksi Deisin luo. Toiminta oli salaman nopeaa kun kukaan meistä ei ehtinyt sanoa sanaakaan kun pari oli jo jäänyt kiinni. Ei sanaakaan sanonut edes Deisi. Siinä sitten puiston elämän ympäröimänä pariskunta oli hyvin kiinni ison tovin parikymmentä minuuttia. Sovittiin, että otetaan uusinta seuraavana päivänä ja näin tehtiin . Matka helteessä samaiseen puistoon ja Tanka Deisin luo. Neiti Deisi kuitenkin päätti olla erimieltä ja jälleen välkkyivät hampaat ja urina ja murina kuului niin , että Tankakin väisteli Deisi neitiä, joka oli äkäinen kuin ampiainen. Aikamme siinä yritettyämme samalla tuloksella ei auttanut muuta kuin lähteä autolle , Deisi ja minä edellä ja Ritva Tankan kanssa perässä. Käveltiin peräkanaa ja äkkiä Tanka tuli Deisin takaa ja samassa olivat jälleen kiinni ja tietysti keskellä puistokatua. Siinä sitten kökittiin 20minuuttia ja ohjailtiin ohikulkijoita hiukan kauempaa kiertämään. Näin Tanka päätti jälleen kuin varkain yllättäin saada Deisi neidin ja Deisi ei siinä ehtinyt hampaitaan edes väläytellä. Nyt jäädään odottamaan tulosta. Ulrassa käydään Heinäkuun alussa ja siinä asia viimeistään varmistuu. Deisistä lisää tietoa löydät Deisin omalta sivulta , klikkaa sukutaulut sivulta nimeä niin oma sivu aukeaa. Deisi on menestynyt niin Katselmuksessa kuin näyttelyissäkin. 

Pentueesta on tarkoitus sijoittaa narttu, ja sijoituskotia etsitään. Pentueen syntymä ajankohta on 9.8.2011 ja luovutus tarkentuu sitten sen mukaisesti. Pennut luovutetaan tm-merkittyinä ja eläinlääkärin tarkastamina ja rakkaudella hoidettuina. 

Tanka on kauan tuntemani koiraherra , jota olen sulhoksi ajatellut aikaisemminkin , asian vain jäädessä toteutumatta. Tanka on iältään pian 8v. Sosiaalinen , tottelevainen koiruus joka siis voi olla puistossa keskellä Helsinkiä irti ja uskoo mitä Ritva mamma sanoo. Ihmisläheinen , vilkas ja joskus jääräpäinenkin, mutta ei huonolla tavalla. Tanka on menestynyt Katselmuksissa ja Luonnetesti 29.10.2006 saaden 127p. Lisäksi Tanka on käynyt poropaimennuskokeessa 7.3.2008 Oraniemen paliskunnan Komattivaaran aidalla ,tuomarin kommentti ” Hyvä ääni ja erittäin hieno suoritus” Poropaimennuskilpailu Palojärven paliskunnan Juurilehdon aidalla 7.3.2009 sijoitus 7 p. 65.5 palkittu kunniakirjalla paras paimensukuinen. Tanka siis osoittaa paimenvietin olemassaolon, vaikka asuu keskellä Helsinkiä. Itse pidän Tankasta todella paljon ja olen iloinen astutuksen onnistumisesta. Ultratulos tulee tähän uutiseen kunhan aikaa hiukan kuluu. Deisi kävi ultrassa 6.7.11 TULOS POSITIIVINEN PENTUJA NÄKYI 4-5 SIELLÄ POTKIMASSA. Nyt siis odotus jatkuu , kun pennut ovat syntyneet tulee tieto uutisiin. Laskettu aika on n. 9.8.2011.

Villi-Joikhu Ilonsykähdys, Deisi lonkat A/A, silmät terveet, polvet terveet ja kyynärät 0/0

Kurkipirtin Tanka, Tanka lonkat A/A, silmät terveet, polvet terveet ja kyynärät 0/0 

Kuva: Ritva Karhula