KATSELMUS HELSINKI 25.4 -26.4.2015

Katselmus pidettiin tänä vuonna Helsingissä , Lauantaina aurinkoisen sään vallitessa ,mutta Sunnuntaina tulikin taivaan täydeltä vettä. Sää ei haitannut , olihan vaatetus sään mukainen. Koiria oli yli 300 kaikkiaan ja näistä Villi-Joikhuja 38 koiraa eri luokissaan. Vain kaksi koiraa ei päässyt paikalle. Haluankin kiittää kaikkia sijoitusperheitä ja kasvattieni omistajia koiran tuomisesta Katselmukseen ja kiitos kaikille niille, jotka mahdollistitte sij.narttujen ilmoittamisen kun jaksoitte esittää koiran kehässä. Yksin minulta se ei olisi onnistunut. Sijoituksiakin tuli ihan kivasti. Lähes kaikki saivat sinisen nauhan, joka tarkoitti jatkoon pääsyä ja siitä joukosta sitten valittiin punaisen nauhan saajia 5-6 jotka pääsivät loppukehiin ja siinä ratkottiin tuomareiden kesken lopullinen sijoitus. Pidemmittä puheitta tässä kuvia ja arvosteluita. Sijoitusnarttujeni arvostelut löydät heidän omilta sivuiltaan muut ovat tässä. Erittäin onnellinen olen siitä ,että maininta plussineen tuli koirien luonteista, se onkin ollut yksi tärkeä pyrkimykseni , sekä erilaisten  tyyppien säilyttäminen ,joka nyt näkyi koirissa. Voin siis olla todella tyytyväinen.  Arvosteluita ja kuvia tulee lisääkin , sitä mukaa kun niitä saan. 

Kennel Villi-Joikhu

Kuvassa Juhlapentueen sisaruksia oik. Villi-Joikhut Juhla-Aate, Juhla Hymy, Juhlataika ja Juhlahetki. Tässä Villi-Joikhu Juhla Hymyn arvostelu” Reilu 1.5vuotias isokokoinen narttu, jolla hyvä pää ja ilme ja korvat. Hyvä kuono, hyvä kallo. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Hyvä selkä, hyvä häntä. Hyvä rinta. Hyvät liikkeet kokonaisuudessaan. Mukava luonne.” Tuom.Outi Pikkarainen sin.nauha ei jatkoon.

Kennel Villi-Joikhu

Sisar rakkautta Villi-Joikhu Juhlahetki suukottaa siskoa Villi-Joikhu Juhlataikaa. Juhlataian eli Pennyn arvostelu hänen omalla sivulla.

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Elon Arvokas Ajatus, pentulk. urokset ” Purenta ok, Vaaleat silmät. Suht. tasapainoiset kulmaukset Kivekset ok, Turkki ikäisekseen hyvä. Ihana avoin sosiaalinen luonne” Tytti Salonen. Sin nauha ei jatkoon.

Kennel Villi-Joikhu

Kuva: Eira Poranen. Villi-Joikhu Elon Harras Tunne pentulk. nartut. sin nauha ei jatkoon. ” Purenta ok, Hyvät kulmaukset, Turkki vielä hieman pehmeä. Liikkuu ajoittain hyvin . Ihana luonne.” Tytti Salonen.

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Elon Lämmin Henkäys , pentulk. nartut sin. nauha ei jatkoon. Arvostelu Hallan omalla sivulla. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Elon Rikkaus pentulk. urokset sin nauha ei jatkoon. ” Purenta ok, Urosmainen pää, Turkki ok, Kulmaukset suht ok, Kivekset ok, Tällähetkellä takaa ahdas. Häntä ok, Luonne ok , hiukan ujo. ” Tytti Salonen. 

Kennel Villi-Joikhu

Kuva: Eira Poranen. Villi-Joikhu Elon Suuri Arvokkuus pentulk.nartut sin.nauha ei jatkoon. ” Purenta ok, Hieman kapea kuono, Hyvät kulmaukset. Liikkuu ajoittain hyvin. Pehmeä turkki. IHASTUTTAVA LUONNE” Tytti Salonen. (luonne oli merkitty isoilla kirjaimilla)

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Erityisen Nopea Junlk. urokset sin.nauha ei jatkoon. ” Purenta ja kivekset ok, 10kk ikäinen kermanvärinen nuori mies.Kevyt kapea pää ja raajaluusto. Sukupuolileima vielä keskeneräinen. Aavistuksen kapea eturinta. Kaunis häntä ja hännänkanto. Hyvä turkki. Liikkuu kauniisti ja kevyesti kun malttaa. Hyvät kulmaukset. Aavistuksen korkearaajainen vaikutelma. Oikein mukava luonne. ” Henni Siniketo.

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Exelentti Muru nartut jun.nartut. Sin nauha ei jatkoon. Murun oma arvostelu hänen omalla sivullaan. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Haaveeni Soturi junlk. urokset. sin nauha ei jatkoon. ” Purenta ok, yksi kives löytyi. 11k ikäinen riistanvärinen nuori mies. Kaunsi pää ja hyvä kuono osa. Riittävä raajaluusto. Korkearaajainen vaikutelma toistaiseksi. Korkea aavistuksen kapea vaikutelma. Luisu lantio. Kaunis häntä. Sukupuolileima vielä keskeneräinen. Erittäin hyvin kulmautunut. Liikkuu kevyesti. Mukava luonne. ” Henni Siniketo.

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Hienohelma ,Halla osasi nauttia auringon paisteesta. Hallan oma arvostelu hänen omalla sivullaan.

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Huisihalaus Junlk. urokset sin.nauha loppukehä sij.2 ” Kivekset ja purenta ok. 11kk ikäinen kauniit mittasuhteet omaava riistanvärinen nuori mies. Hyvä raajaluusto. Kaunis leveä eturinta. Sievä pää. Kulmaukset ok. kinnerkulma saisi olla voimakkaampi. Hyvä turkki. Liikkuu ja esiintyy kauniisti. Mukava luonne. ” Henni Siniketo.

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Hurmahaltija junlk. nartut ei jatkoon. ” Purenta ok, Pian vuoden ikäinen kaunispäinen nuori neiti. Musta vaalein merkein. Kaunis kiiltävä karvapeite. Kinnerkulmaus saisi olla voimakkaampi. Vielä takakorkea vaikutelma. Liikkeissä vielä löysyyttä. Mukava luonne.” Henni Siniketo.

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Juhla-Aate nuor.lk. nartut. Sin.nauha jatkoon pun. loppukehään ja sij. 6. ” Vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäinen narttu, jolla rodunomainen pää ja ilme. Hyvä kallo, hyvä kuono. Hyvät kulmaukset, Hiukan uloskierteiset eturaajat. Hyvä selkä. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin edestä ja takaa. Mukava luonne. ” Outi Pikkarainen. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Juhlahetki Nuort.lk. urokset ei jatkoon. ” Purenta ok, Runko ok, Kulmaukset edessä hyvät, takaa pysty. Lyhyt liike. Karvapeite hieman pehmeä. Kaunis ilme . Luonteeltaan arka. ” Merja Soudunsaari.  Dani pakitti tuomaria ensin, antoi kuitenkin tutkia itsensä, ja muutenkin paikanpäällä esiintyi luontevasti ja tuli toimeen toisten kanssa,  joten se arkuus tuli vain siinä kun tuomari ryhtyi kopeloimaan. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Kaikki Hyvin , Siru Nuort.lk. nartut. sin. ei jatkoon. Sirun arvostelu hänen omalla sivulla. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Oikeasti Osattu , Sella Pentulk. nartut ei jatkoon , Sellan oma arvostelu hänen omalla sivullaan. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Onni Lopultakin Pentulk. urokset sin. nauha jatkoon pun. loppukehään sij. 2 ” 
”Upea pää, Purenta ok, Suht hyvät kulmaukset, Liikkuu halutessaan hyvin. Hyvä turkki. Kivekset löytyy ja Hyvä luonne.” Tuomari Tytti Salonen. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Paparatsi , Junlk. urokset. sin ei jatkoon. 

Kennel Villi-Joikhu

Kuva : Marita Kallinen , Villi-Joikhu Pentupaljous Junlk. nartut.  Ei jatkoon.  ” Purenta ok, Reilun vuoden ikäinen sievä dominonvärinen narttu. Kaunis pää, aavistuksen vaaleat silmät. Upea turkki. Kinnerkulma saisi olla aavistuksen voimakkaampi. Takakorkea vaikutelma. Luisu lantio, liikkuu silti hyvin. Tänään tuhdissa kunnossa. Mukava luonne ja esiintyy kauniisti. ” Henni Siniketo. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Pohtiva Piika, Iidu, Junlk. nartut. ei jatkoon, Iidun oma arvostelu hänen omalla sivullaan. 

KOIRIA SUNNUNTAILTA 26.4.2015

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Hymyhuuli, Viivi ja Villi-Joikhu Super-Säpinä , Dixi ja pikkuhandleri Nekku.

Kennel Villi-Joikhu

Kuva: Jan Pettersson , Villi-Joikhu Lumihohto ” Isohko narttu , nätti kokonaisuus. Hyvä nartun pää, jossa miellyttävä ilme. Hyvä ylälinja.Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu kauttaaltaan hyvin. Miellyttävä luonne. Purenta ok. ”Janika Wiksten. Sin nauha ei jatkoon. 

Kennel Villi-Joikhu

Kuva: Anne Selonen Villi-Joikhu Extrajätkä vet.urokset. ” 8 vuotias , hyvässä kunnossa oleva. Hieman kevyt mutta kaunis ilmeinen pää. Kaunis ylälinja, riittävät kulmaukset. Liikkuu hyvin edestä ja takaa ja sivuilta. Hyvä luonne. ” Johanna Niskanen. 

Kennel Villi-Joikhu

Kuva: Anne Selonen Villi-Joikhu Potrapoika avo2urokset. ” 3 vuotias parkinvärinen kokonaiskuvaltaan hyvä tyyppinen leikattu uros. Hyvät rungon mittasuhteet, hieman kevyt luusto. Aavistuksen luisu lantio. Melko hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu hyvin.Kaunis häntä. Hyvän laatuinen turkki. Esitetään hyvässä kunnossa. Hieman kiilamainen pää. Kauniit silmät. Erittäin mukava luonne ja esiintyy pirteästi”Laura Siljander. 

Kennel Villi-Joikhu

Kuva:Minna Lahti Villi-Joikhu Hämypesän Urho Avourokset. ”Pian 5-vuotias, riistanvärinen kevyt uros, jota esitetään hyvässä kunnossa. Toivoisin hieman vahvempaa luustoa. Hyvä ylälinja. Hyvä kaula ja riittävä eturinta. Kohtuullisen hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu kauniisti ja esittää liikkeensä hyvin. Hyvä tällähetkellä hieman vaatimaton häntä. Hyvänlaatuinen, tällä hetkellä vähän niukka turkki. Siropiirteinen, kokonaisuuteen sopiva pää. Erittäin mukava aktiivisen oloinen luonne. Hyvä esiintyminen.”

Kennel Villi-Joikhu

Kuva:Mervi Salonen Villi-Joikhu Rakkauden Runo avourokset. ei jatkoon. ” 6,5 vuotias uros. Hyvä pää ja ilme. Hyvä kallo, kuono voisi olla täyteläisempi, Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Ranteet hieman löysät. Selkä ja häntä hyvät. Liikkuu edestä hyvin, takaa vähän ahdas ,sivusta kohtuullisesti. Ylimääräiset kilot näkyvät liikkeissä. Luonne ok. ” Outi Pikkarainen . 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Ylinystävä avourokset ” Väistävästi esitetty 2,5 vuotias uros. Ei halua tänään tuomareiden kopeloivan. Purenta saatiin tarkastettua. Ok pää, saa vielä kehittyä. Hyvä ylälinja ja turkki. Niukat etukulmaukset. Liikkuu sivusta katsottuna hyvin. Kivekset ok, Jatkoon ei pääse luonteen vuoksi. ” Janika Wiksten. 
Villi-Joikhu Lumituisku avo urokset ” Isohko 3-vuotias uros. Ok pää, vaaleat silmät, etukulmaukset ok, eturinta kapeahko. Koira ei halua esiintyä edukseen, liikkeitä hyvin vaikea arvostella. Ok turkki, Avoin luonne, Purenta ok ja kivekset ok. ” Janika Wiksten.