RTK1 VILLI-JOIKHU EXTRAJÄTKÄ

Teksti ja kuva ;Anne Selonen

2016 Helmikuussa 9v. täyttävän Elmon kanssa on harrastettu tokoilua jo useampi vuosi. Jokunen kesä sitten tokokoutsimme sai meidät osallistumaan kokeisiin.Elmo oli treeneissä super innokas ja teki liikkeet hienosti ja tarkasti. Kisaaminen tokossa ei sitten ollutkaan Elmon mieleen. Ohjaaja jännitti ja samoin sitten koira. Ajattelin että , kisoissa kun käydään niin jännitys helpottaa , näin ei käynyt. Motivaatio hiipui kunnes viimekesänä koirakerhomme järjesti tutustumiskurssin Rally-Tokoon. Perusosaaminen kunnossa ja tokotausta, mutta Rallyn liikkeet olivat meille uudet. Kurssi käytiin, jossa oli kaikki Alo-luokan liikkeet , radanpätkiä ja muutama kisarata käytiin läpi. Kotona treenattiin ja Elmo oppi uudet temput hämmästyttävän nopeasti, ja intoa tekemiseen riitti. Tokon ja Rally-Tokon ero on ,että siinä saa puhua koiralle, kehua, kannustaa ja tukea, mitä tokossa ei saa tehdä. Tämä on toivottavaa, jotta tekeminen on iloista yhteistä puuhaa.Tämän jälkeen ajattelin testata niin oman kuin Elmonkin osaamisen oikeissa kisoissa. 

Ensimmäiset kisat jouduin perumaan , mutta sitten pääsimme kotikentällä järjestettäviin kisoihin. Ensin rataan tutustuminen ja sitten itse suoritus. Pyrin tekemään kaiken kuten treeneissäkin. Ei ole juuri radasta muistikuvia tuliko edes oikea rata? Mutta kun pisteet tulivat olivat ne huikeat 96/100p. Hieno tulos ja innostuksemme nousi ja matka jatkui kohti uusia kisoja. Kisoja oli myös halleissa, jotka olivat outoja paikkoja. Ajattelin ottaa ne hyvinä treeneinä. Elmo sai kehuja hyvästä yhteistyöstä. Molemmista kisoista saatiin edellisen kaltaiset tulokset: Salo 13.9..2015 pisteet 96/100, Karjaa 7.11.2015 pisteet 89/100 ja Loimaa 22.11.2015 pisteet 94/100. Näin Elmo sai Koulutustunnuksen RTK1.

Treenit jatkuvat ja kohti Avoimen luokan kisoja. Rally-Tokoa voin suositella lämpimästi kaikille , jotka haluavat vähän rennompaa kisatyyliä itselle ja koiralle. Haasteet eivät lopu kesken kun vastassa on aina eri kokoonpano liikkeitä. 

Hienoa Anne ja Elmo ja Onnea teille molemmille. 

Kennel Villi-Joikhu

RTK1 Villi-Joikhu Extrajätkä Elmo