PENTUJA ODOTETAAN SIRULLE JA MORIZILLE 17.2.2016

Lumolle ei tullut pentuja kuten oli suunniteltu , mutta nyt uusi yritys, Sirulla alkoivat juoksut ja suunnitellusti sulho Morizia tapaamaan. Astutus sujui hyvin itseasiassa kolmesti, joten pitäisi sen myötä tulostakin tulla. Sirulta vielä katsottiin progesteroni taso , oikean ajankohdan varmistamiseksi. Siru liittyi n. viikoksi meidän kotilaumaan ja vaikka ei aikaisemmin ole yökylässä ollutkaan , sujui asiat varsin hyvin. Sirusta voit lukea enemmän hänen omalta sukutaulut sivultaan. Siru on siis Pompen kantaja ja DM tulosta ei ole testattu. Sulho on geenitestattu Pompea , DM ja Pra-prcd geenitestein ja on kaikkien suhteen A-luokkaa eli tervegeeninen. Tulevassa pentueessa on Pompen kantajia ainakin, mutta kantajuus, on se sitten mikä noista tahansa ei haittaa koiraa kun varmistettu on toinen osapuoli. Minkään sairauden mahdollisuutta edellämainituista ei siis pentueessa ole. 

Nennikka Miedas kutsumanimeltään Moriz on 11vuotias , reipas otteinen elämänsä terveenä ollut vanha herra. Morizilla on kahdet jälkeläiset viimekesältä. Sirullahan ei jälkeläisiä ole ennestään. Moriziin tutustuin muutama vuosi sitten pevisassa ja kyllä oli sellainen herra että hiipi sydämeen. Mukava käytöksinen ja fiksu. Yritin pari vuotta sitten astutusta toisen nartun kanssa mutta se ei onnistunut, mutta Moriz jäi edelleen ja nyt tuli uusi tilaisuus. Moriz onkin kunnostautunut tässä ja hoiti homman hyvin. Pariskunta täydentää toisiaan ja nyt kun astutus on onnistunut niin peukut pystyyn. Siru käy ultrassa Tammikuun puolivälissä neljän viikon kuluttua ja tulos tulee tähän uutiseen. Pentueesta sijoitetaan narttu. Lisäksi on minulla ollut tapana , jos on Pompen kantaja niin pennut testataan ennen luovutusikää, niin tehtiin Sirun suhteen ja tehdään nytkin. Siru kävi ultrassa 18.1.16 , näkyi vain 1 pentu. Asia varmistetaan vielä röntgennillä n. viikko ennen laskettua aikaa. Mutta tulos on varmaankin siinä. Pentuun mietin käyttöoikeuden jättämistä, kun kävi näin huono tuuri.

Kennel Villi-Joikhu

Nennikka Miedas, Moriz, Silmät terveet, Polvet terveet, Kyynärät 0/0 , Lonkat A/A. Geenitestattu Pompe, DM ja PRA-prcd kaikki terveet. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Kaikki Hyvin ,Siru, silmät terveet, Polvet terveet, Kyynärät 0/0 , Lonkat B/B. Pompen kantaja.