SUUNNITELMIA JA AJATUKSIA VUODELLE 2023

Vuosi 22 lähenee jo loppuaan ja meiltäkin on vuoden viimeiset pentuset lähteneet omiin koteihinsa. On siis aika miettiä uutta ja tulevaa vuotta 2023. Tämä vuosi ei mennyt niinkuin Strömsöössä, sillä moni narttu mitä olin ajatellut mamma koiraksi , he saivatkin juoksut aivan yhtaikaa , joten piti valita sitten joku koira. Muut siirtyivät sitten tulevaisuuteen. Valinta oli Freija Villi-Joikhu Tuulen Myllerrys , joka sijoitusnartuista vanhimmasta päästä.

Sijoitusnarttuja on aika tavalla ja kun tuo aikakin on rajallista, niin tilanne kerrallaan ja jos päällekkäisyyksiä tulee , niin sitten ratkaisee ikä ja sijoitusaika. Tässä siis tyttöjä, joille on suunnitelmia.

Villi-Joikhu Voittaja-Ainesta Haldi: Sulho on sovittu ja toivottavasti sitten onnistuu astutus. Haldilla on yhdet pennut ennestään. Pentueesta on tarkoitus sijoittaa narttu .

Villi-Joikhu Kolmas Kerta Toden Sanoo , Disa : Disan juoksu alkoi kesällä huomattavasti etuajassa mitä olin laskenut ja jouduin siirtämään asian , nyt siis seuraavaan juoksuun. Milloin se sitten tulee niin vaikea sanoa kun edellinen juoksun ajankohta vähän sekoitti asiaa. Mutta Disan asiaa ei voi siirtää, sillä siitä on tarkoitus jättää narttu kotiin. Sulhokin on mietitty. Disa ei ole sijoitusnarttuni vaan asuu meillä kotona. Pentuja ei ennestään ole.

Villi-Joikhu Häntähitti , Suska: Niinkuin moni muukin , hänen kohdalla jouduttiin myös siirtämään asiaa, sillä Suska sai juoksun yhtaikaa muiden kanssa. Suskalla on lyhyempi juoksuväli, joten jos nytkin joutuisin siirtämään niin seuraavaan juoksuun ei sitten ole kovin pitkä aika. Sulhoja on mietitty ja on myös varavaihtoehtoja jos nyt joku ei sitten onnistuisikaan. Pentuja ei ennestään ole.

Villi-Joikhu Hohdokas Herkkusuu, Luna : Myös Lunan kohdalla jouduttiin viime kesänä siirtämään asia , joten toivotaan että juoksu nyt tulee ok, toisiin nähden. Hänelle myös sulhot on mietitty. Luna on myös ensikertalainen.

Villi-Joikhu Myrskyn Räväkkä Ropina Usva: On vähän asia auki, alkujaan Usva sai pevisasta 1/1 polvet , ja vuoden päästä siitä tarkastettiin uudelleen, sillä lääkäri sanoi asian olevan aivan rajamailla ja uskoi asian korjaantuvat myöhemmin. Näin sitten kävikin onneksi ja Usvan polvet tutkittiin saaden tuloksen 0/0. Usva tulee Helmikuussa 23 3vuoden ikään ja polvet on tarkoitus katsoa vielä kertaalleen. Juoksun ajankohta sattuu ehkä juuri tuohon aikaan, joten pitää katsoa asia sitten. Usvalla on todella pitkä juoksuväli ollut ja voi olla että astutellaan sitten riippuen kaikesta kokonaistilanteesta. Usva siis myös ensikertalainen.

Tässä lähimmät suunnitelmat. Sulhoja on mietitty ja sovittukin, mutta en nimiä tässä avaa sen kummemmin, sillä on aina mahdollisuus ,että ne muuttuvat jos ei joku sitten millään onnistukaan. Varasulhot on myös olemassa jokaiselle. Tulen käyttämään omia kasvattejani, mutta joukossa on myös toisten kasvattajien koiria.

Yhdistelmät katsotaan täydentävästi toisiinsa nähden. Jos jossain suvussa tiedossa on jotain, etsitään siihen toinen osapuoli niin, että sitä samaa ei löytyisi lähisuvusta. Kukaanhan ei voi 100% tietää koko sukua. Eikä myöskään turkin päältä näe mitä geenejä koiralla on tai mitä se lopulta periyttää. Sijoitusnarttujeni kohdalta tunnen sukua siis sitä narttulinjaa taaksepäin aika tavalla kaikkien kohdalta, pisimmillään tänä kesänä syntynyt pentu on jo 13:sta sukupolvi taaksepäin kantalinjaani. Mutta pelataan aina niillä tiedoilla mitä tiedossa on. Myös kaikista geenitesti asioista huolehditaan, niin että jonkin kantajuus saattaa olla mahdollinen , mutta ei itse sairaus. Luonne on myös tärkeä kaiken muun ohella. Minulla onkin tapana pitää välillä ”yökylässä” sijoitusnartttujani, jotta näen myös heidän luonnetta ja käyttäytymistä, sillä enhän heidän kanssaan ole 24/h. Muutenkin sijoitusnarttuihin on tiivis yhteydenpito ja suhde, he tuntevat minut , luottamus on perusasiaa, ja tänne onkin sitten helppo tulla pentuilemaan ja vielä kun tuntee omat kotona olevat koirani niin laumakin on tuttu. Tähän panostan myös hyvin paljon. Eikä juuri ongelmia ole ollutkaan.

Juoksujen ajankohdista on vaikea sanoa kun kukaan ei nyt ole kuin kello ja kesällä kaikki meni vähän sekaisin. Mutta kyllä ne sieltä tulevat ja sitten katsotaan homma kerrallaan. Tästä se sitten lähtee käyntiin vuosi 2023. Yleisesti sijoitan pentueista nartun, ja jos se voisi olla sinun ajatuksesi, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Kaikille toivottelen hyvää syksyä ja Joulun odotusta, katse siis vuoteen 23. Uutisiin tulee kaikki uudet asiat mitä meillä on ja tapahtuu. Toivotaan kaikille hyvää lähestyvää vuotta 2023.