DISAN JA OTAVAN PENNUT SYNTYIVÄT 7.4.2023

Odottavan aika on aina pitkä niin nytkin kuin valovuosi. Olin edeltävästi käyttänyt Disan röntgenissä ja ultra ei pitänyt paikkansa , pentuja oli yksi vähemmän siis 3 pentua. Kuvassa näyttivät aika kookkailtakin, varsinkin ensimmäinen kun katsoi sen päätä. Keskusteltiin lääkärin kanssa asiasta ja minua huolestutti todella paljon tämä synnytys. Mahtuuko ne ulos kunnialla? Lämmön laskun jälkeen odotus ja alkoi supistukset, jotka oli ihan hyviä pontevia kunnollisia. Minna oli kaverina taas ja iso kiitos siitä Minnalle. Supistukset tulivat sykleissä hyvin ja oli kulunut 2 tuntia pentua ei näy. Tunnustelen tuntuuko ja tunsin kanavassa kuonon pään , tulee siis pää edellä. Mutta taustan tietäen ja muistissa se röntgen kuva , soitin Espoon eläinsairaalaan ,että oltaisi tulossa sinne ja niin matkaan. Oli kulunut melkein 3 tuntia supistusten alusta kun olimme perillä. Lääkäri yritti jonkin aikaa saada pentua ulos, mutta totesi saman minkä minäkin se on juuttunut kanavaan. Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin leikata, valitettavasti. Huoli myös ,että onko se elävä vai kuollut. Minulla oli paha tunne. Niin siinä sitten kävi, että tämä ensimmäinen pentu lähti Tähtisumuna koirien taivaaseen ja leikkaus pelasti sen kaksi sisarta. Uroksen ja nartun.

Kun hoidimme pentuja , ihmettelimme Minnan kanssa kun kestää Disan asia niin kauan. Sitten vihdoin piinallisen odotuksen jälkeen ja ehdin siinä välissäkin käydä kysymässä miten Disa voi, sitten lääkäri tuli kertomaan ,että kohtu vuoti todella paljon ja olivat yrittäneet saada puoli tuntia vuotoa lakkaamaan tuloksetta ja Disan verenpainekin oli laskusuunnassa. Nopea päätös, joka oli hengen pelastamiseksi ainoa vaihtoehto oli kohdun poisto samalla. Näin siis tehtiin ja Disan leikkaus sen vuoksi kesti. Vihdoin Disa tuli pentujen luo huoneeseen , jossa olimme vielä Disa tiputuksessa ennen kotiin lähtöä. Pennuille oli annettu tällä välin emänmaidon vastiketta , ja tarttuivat tuttipulloon tanakasti tassut tanassa , pienillä oli nälkä. Vihdoin siis oli kuitenkin koko perhe koolla. Kun kaikki oli ok, lähdettiin kotiin.

Nyt mamma Disa voi hyvin ja toivottavasti jatkossa toipuminen menee ilman takapakkeja ja hyvin hoitaa pentujaan. Ei siis mennyt aivan onnellisten tähtien alla tämä homma. Tähdet näyttelevätkin tässä omaa osaansa.

Sitten pentujen nimistä, kuten aina ei nimi skaalaa ole, mutta tästä ajatuksesta se tuli, kun pentueen isä on nimeltään Otava, joka on tähtikuvio, pohjoisessa tärkeä, se on tunnettu Kalevalastakin ja ympäri maailmaakin. Nämä pennut ovat Disan ja Otavan tähtiä. Menehtynyt pentu oli TÄHTISUMU, joka lensi sumuna koirien taivaaseen. Toivottaen hyvää elämää sisaruksilleen. TÄHDEN TIREHTÖÖRI, on johtaja, kuten on vaikkapa sirkuksessakin. TÄHDEN KAUNIS KIMALLUS , muistuttaa myös kauneudesta ja hyvästä, ja aina on jotain hyvää jos huonoakin, kuten tämäkin tapahtuma osoittaa. Pennut ovat varattuja. Narttu jää minulle kotiin ja uroksen perhe on tiedossa. Luovutus on 26.5.23 lähtien. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen sitten viikon kuluttua.

Disa ja pennut. Pennut ovat 1vrk vanhat.

Disan pennut 1 vko ikäisenä
Disan pennut 2 vko ikäisenä
Disan pennut 3 vko ikäisenä
Disan pennut 4 vko ikäisenä
Disan pennut 5 vko ikäisenä
Disan pennut 6 vko ikäisenä
Disan pennut 7 vko ikäisenä