LAMMASPAIMENNUS PÄIVÄ 30.7.2023

Ajattelin kokeilla Disan kanssa mitä se tuumii lampaista ja niin ilmottauduin lammaspaimennus päivään Somerolle. Olen käynyt joskus kauan sitten , mutta siitä on jo aikaa.

Päivä alkoi aurinkoisena , ihan kiva, että ei sada tuumin ja kaiken aamuhässäkän lomassa odottelin Minnaa ja Tonya hakemaan , ja Somerolle matkattiin asuntoautolla , jossa oli 5 koiraa. Meiltä lähti matkaan Disa Villi-Joikhu Kolmas Kerta Toden Sanoo, Diia Villi-Joikhu Diiva ja Dila Villi-Joikhu Tähden Kaunis Kimallus. Minnan koirat Vinski Villi-Joikhu Dynamiitti ja Nuca Villi-Joikhu Sydämeni Valinta , jotka osaalistuivat myös. Diia ja Dila olivat vain muuten matkassa.

Matka meni hyvin ja Somerolla oli myös sijoitusnarttuni Tove Villi-Joikhu Tomera Taivaltaja.

Aitaus jossa oli 7 lammasta , ja kukin meni sinne vuorollaan kaikkiaan 3 eri kertaa ja koira kytkettynä liinaan. Ohjaaja kertoi miten mennään ja mitä tehdään, olihan kaikki aloittelijoita ja tutustujia. Sillä Disakaan ei ole nähnyt lampaita aiemmin. Kaikki olivat kiinnostuneita lampaista ja osa haukkui Disa oli aika hiljainen ja teki työtä hiljaa paitsi kun lopussa oli tosi into päällä. Kaikki koirat saivat lampaat hyvin liikkeelle ja tehtiin myös lauman kääntämistä joka onnistui kaikilta hyvin. Kommenttia tuli kaikki ollen positiivista ja kehoitus myös mennä viralliseen testiin, jota nyt harkitsenkin.

Myös pikku Dila 3,5kk sai tutustua lampaisiin. Aitaukseen mennessä meni reippaasti ja sitten tuijotti lampaita otti vähän takapakkia ,että mitä ihmettä nuo ovat , mutta sitten haukku ja kohti lampaita sen enempää niitä pelkäämättä. Topakasti häntä pystyssä.

Kokemuksena kiva päivä ja koirilla oli mielekästä toimintaa. Kiva huomata ,että kyllä se paimennus on siellä takaraivossa näillä koirilla. Ohessa kuvia päivän tehtävistä ja suorituksista.

Tove Villi-Joikhu Tomera Taivaltaja .

Dila Villi-Joikhu Tähden Kaunis Kimallus .

Disa Villi-Joikhu Kolmas Kerta Toden Sanoo.

Disa Villi-Joikhu Kolmas Kerta Toden Sanoo.

Nuca Villi-Joikhu Sydämeni Valinta.

Vinski Villi-Joikhu Dynamiitti.