DILAN ,VILLI-JOIKHU TÄHDEN KAUNIS KIMALLUS ENSI NÄYTTELY 24.3.2024

Pitkästä aikaa ,siis todella pitkästä aikaa kävin nuorimmaiseni Dilan kanssa virallisessa näyttelyssä. Aikaa edellisestä on kulunut jo yli 20vuotta. Näyttely oli Lahden kansainvälinen koiranäyttely Lahden messukeskuksessa. Emme olleet kovin paljon harjoitelleet hommaa, kerran käyden näyttelytreeneissä , jossa Dila haukkui kaikki pystyyn eikä suostunut juoksemaan kunnolla ja no seisominen meni joten kuten. Sitten harjoiteltiin pihalla näitä asioita. Mutta tuo treeni kokemus oli sellainen ,että ajattelin mikä show hommasta tulee. Haukkasinko ison palan?

Automatkat meni kuolaten ,mutta ei nyt oksentaen onneksi. Jospa se homma helpottaisi pikkuhiljaa. Minusta on tullut jälleen erinomainen oksennuksen korjaaja. Paikanpäällä auto parkkiin ja Dila ulos ja pissalle. Sitten sisälle. Minna lähti kaveriksi ja tosi kiva niin. On aina helpompi olla kaksin kuin yksin, sillä koiraa ei voi ottaa wc:hen tai ruokapaikkaan. Katseltiin kehän menoa ennen kuin oma rotu alkoi. Oli minulle hyvää oppia ,sillä näyttelysäännöt ovat myös muuttuneet näiden vuosien varrella ja olin niin kuin vähän pihalla. Dila oli rauhallinen makoili penkin alla ja kävimme vähän kävelemässä ennen omaa vuoroa.

Yllätyksekseni Dila esiintyi, ei meuhkannut, pari haukkua mutta muuten hiljaa, juoksi kehässä , otti kontaktiakin ja seisoi hyvin. Vaikka näki ,että sitä jännitti. Olin yllättynyt ja iloinen. Lisäksi Dila sai ihan kivan arvostelun , Dila siis juniori narttu kehässä. Tulos myös yllätti , sillä en ajatellut että tulee EH ( erittäin hyvä). Sitten uudestaan kehään ja sijoitus 3:s .

Kokemuksena tämä oli hyvä harjoitus ,sillä sillä mielellä asiaan lähdin. Dilan arvostelun voit lukea hänen omalta sivultaan.

Myös näyttelyn sähköinen menettely oli kätevä, kännykästä näet reali ajassa kaiken ja arvostelu tulee sinulle sähköpostiin ja toiminta oli kyllä nopeaa. Nyt opin siis minäkin näitä juttuja koirani ohella. Näyttelyyn voi mennä toisenkin kerran.