RAISAN JA VEPSUN PENNUT SYNTYIVÄT 16.3.2009

Raisan synnytys ajankohta läheni ja niinpä Perjantai- Lauantai välisenä yönä lämpö laski ja niin oli käynnistynyt lähtölaskenta ,koska pennut putkahtaisivat maailmaan. Odotimme Raisan kanssa edelleen Lauantai – Sunnuntai välisen yönkin, jolloin oli kulunut jo vuorokausi lämmön laskemisesta. Odotus oli kaikkiaan yli 30 tuntia. Olimme jo ottaneet lääkäriinkin yhteyttä ja valmistauduimme lähtöön, kun synnytys vihdoin lähti käyntiin, meni se hyvin ja ripeästi ilman vaikeuksia. Myös tapahtumista johtuen on nyt pentujen nimet selvillä. Ne tulivat näin: Kun Raisan synnytys lähti käyntiin oli kulunut jo pitkä odotusaika ja vihdoin ensimmäinen pentu syntyi , ensikertalaiselle Raisalle se oli pieni shokki kun kipuakin siihen liittyi ja niinpä Raisa tarttui hampaineen käteeni ja meinasi sen jälkeen myös käyttää hampaitaan ensimmäiseen pentuunsa. Tämä ei ole tavatonta ja menee yleensä ohi hetkessä kun kipu laukeaa. Näin kävi myös tässä ja sitä tilaa kutsutaankin kipushokiksi, jolloin koira voi tarkoittamattaan iskeä hampaansa lähinnä olevaan. Minulle ei kummemmin käynyt hötäkässä eikä pennullekaan , kun laitoin pennun imemään , meni kipu ohi ja Raisa koki AHAAELÄMYKSEN , että mitä tämä on. Siinä siis ensimmäisen pennun nimi AHAAELÄMYS, seuraava poika syntyi ja kun aikaa oli jo kulunut kauan ja ainahan synnytys on jännittävää omalla tavallaan ihan kuin istuisi pommin päällä  ja siitä sai nimensä AIKAPOMMI, kun kolmas poika ilmestyi maailmaan sujui jo homma omalla painollaan ja niin oli ABLOODIEN aika siis kolmas on ABLOODI, neljäs poika tuli pian veljensä jälkeen ja siinä Raisa hoiteli katrastaan synnytyksen lomassa hyvin huolehtivainen ilme naamallaan ja  neljäntenä siis tuli maailmaan AAMORI, onni senkun lisääntyi viidennen pojan syntyessä josta tuli AARTEENI MUN, raisan ollessa siis viiden pojan mamma siinä vaiheessa. Viimeisenä pienen odottelun jälkeen syntyi kookkain poika, joka on nimeltään AIKAPOIKA. Tässä tämän pentueen nimiskaala. Tulevaisuudessa näet viikkokuvista kuka on kuka. 

Sijoitus narttua tästä pentueesta ei tullut , mutta tulen jättämään astutusoikeuden pariin poikaan, jotta linja jatkuu sitä kautta. Pentujen luovutus tm-merkittyinä mikrosirulla on alkaen 4.5.2009

26.3.09 Nukkui ikiuneen pikkuinen Ahaaelämys. Pojalla todettiin oikeassa takajalassa paha vika, ja tästä syystä eläinlääkärin kanssa jouduttiin tekemään raskas päätös. Kävelijää ei olisi pennusta tullut ja elämä olisi ollut vain kipua ja kärsimystä. Nyt on Ahaaelämyksen kivuton olla ja varmasti päätös oli oikea. Ahaaelämys viipyi meidän kanssamme puolitoista viikkoa ja nyt hän elää meidän muistoissamme. Surullisin mielin ja raskain sydämin kirjoitan tähän tämän murheen jatkoa, 30.3.09 Ahaaelämys sai taivaankotiin seurakseen veljensä Aikapommin sekä Aarteeni Mun. Molemmat pojat pääsivät ikiuneen, johtuen samoista asioista kuin mitä oli Ahaaelämykselläkin. Raisa mammalla on myös suru ja voi hyvin ja hoitaa pentujaan siis niitä jotka ovat jäljellä. Nämä pentuset menivät kaikki Eviraan avaukseen ja sieltä saadaan vastausta aikanaan mikä tässä on syy. Joskus vain joku yhdistelmä ei tavallaan sovi yhteen ja sitä ei tietenkään voi tietää etukäteen. Nyt elämme päivän kerrallaan ja katsotaan kuinka tuolla pentulaatikossa asiat edistyvät ja pentuset kehittyvät. Nyt ei ainakaan näyttäisi olevan tällähetkellä hätää ja toivon, että loppu sujuisi hyvin. Eli viikkokuvatkin ovat vähentyneet puoleen. Pennuilla on silmät ruvenneet aukeamaan ja askeleita tavataan ja Aikapoika etunenässä.  Suru ei jätä vielä Raisan pentuetta, vaan veljiensä seuraan ja ikiuneen 3.4.09 lähti myös Aamori ja nyt ovat veljekset Abloodi ja Aikapoika kasvaneet kahdestaan. Evirasta tuli etukäteistietoa pennuista, joilla oli todettu synnynnäinen luuston kehityshäiriö, ja hoitoa ei ole ja mitään ei siinä ole tehtävissä. Suru vieläkin valtaa mielen vaikka tietää,että päätös pentujen suhteen oli oikea. Nyt sitten Aikapoika ja Abloodi ovatkin aikamoisia jössiköitä kun maitobaareja on monta käytössä. Kiinteää ruokaa on maisteltu ja hampaitakin tuntuu. Ohessa pojista viikkokuvat. Molemmat pojat ovat varattuja. Raisan pojat ovat nyt lähteneet maailmalle omiin koteihinsa. Onnea heille kaikille tulevaa elämää ajatellen. Viimeiset viikkokuvat ovat taas päivitetty. 

Kuvassa pennut ovat 1vrk vanhoja.

Raisan pennut 1vk ikäisenä >>>
Raisan pennut 2vk ikäisenä >>>
Raisan pennut 3vk ikäisenä >>>
Raisan pennut 4vk ikäisenä >>>
Raisan pennut 5vk ikäisenä >>>
Raisan pennut 6vk ikäisenä >>>
Raisan pennut 7vk ikäisenä >>>