TURUN NÄYTTELY 20.1.2013

Käyn silloin tällöin näyttelyissä ja nyt matka suuntautui Turkuun. Käytän kaikki sijoitusnarttuni näyttelyssä ainakin kerran tai kaksi, jotta jokainen saa virallisesti arvion ulkomuodostaan ja tänä päivänä näyttelyssä arvioidaan myös koiran luonne ja käytös. Näyttely onkin oiva paikka testata koiran käytöstä ja nähdä  luonnetta näin erilaisessa tilanteessa. Koirat osasivat myös esiintyä .  Mukana olivat Joikhut, urokset Hämypesän Urho ja Potrapoika , nartuista sijoitusnarttuni Lumikuningatar ja Sulolinja sekä Ilonsykähdys ja näiden koirien arvostelut voit lukea heidän omilta sivuiltaan.  Nuoret koirat ovat aina kesken kehityksen, joka näkyy arvosteluissa.  Deisistä tuli sanomista ylipainosta ,jonka hyvin tiedänkin. Nuoriso oli näyttelyssä ensimmäistä kertaa , hälinässä hallissa ja kaikkien outojen asioiden parissa, ja erityisen iloinen olen siitä, että kaikki koirat käyttäytyivät hyvin kuin vanhat tekijät, säikkymättä ja hötkyilemättä. Uroskehässä kasvateillani ei ollut toisia kohtaan minkäänlaista rähinää, jota yleensä kuullaan uroskehissä. Kaikki sovussa keskenään kuin yhtä perhettä. Iloinen olin kuullessani erään kommentin vieraalta ihmiseltä: ” Täällä on niin hiljainen ja sopuinen lauma”.  Kun näyttelyyn ei tarvitse mennä hampaat irvessä tiukkapipona  , niin kotiin tuomisina oli kyllä onnellinen tunne siitä, että kasvattini ovat hyväluonteisia ja ensikertalaiset ovat hötkyilemättä. Näin pitää mielestäni ollakin. Tässä ohessa kuvat pojista uroskehissä sekä heidän arvostelunsa. Kiittäen kaikkia sijoitusnarttujeni perheitä reissusta ja kasvattieni perheitä , jotka tulivat paikalle. 

Tuomari Ewa Nielsen: ” Mukava uros, jolla hyvä raajojen pituus, urosmainen pää jonka tulee täyttyä, hieman pyöreät silmät, hieman haja-asentoiset korvat, normaalit kulmaukset, riittävä runko, hyvä turkki ja luusto, liikkuu vielä löysästi ja ahtaasti.” EH JUN/4 VILLI-JOIKHU POTRAPOIKA.

Tuomari Ewa Nielsen:” Uros jolla hyvät mittasuhteet korkeus/pituus, kehittymätön päästään ja laiha, normaalit kulmaukset, kevyt rintakehä ja runko, hento luusto , erinomainen turkki, voisi kantaa häntäänsä paremmin liikkeessä, liikkuu ahtaasti edestä ja takaa. Tarvitsee huomattavasti enemmän aikaa ollakseen edukseen tässä luokassa. ” JUN LK. H VILLI-JOIKHU HÄMYPESÄN URHO.