KATSELMUS 2013

Katselmus oli jälleen Helsingissä 27.4-28.4.13 vanhalla tutulla paikalla Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa. Tämä katselmus oli ennätyksellinen kun mukana oli ilmoitettuja koiria peräti n.350 koiraa. Tästä joukosta kasvattejani oli 35. Tänä vuonna en ollut missään töissä , koska halusin nauttia vain muuten tunnelmasta, sekä kasvattieni tapaamisesta, vaikka tiesinkin, että kahtena päivänä saa sukkuloida aivan tukka putkella. Ilma suosi sittenkin, ei tullut sadetta tai sitä räntää mitä ensin vähän povailtiin ja aurinko helli Sunnuntaina katselmusväkeä. 

Koirat oli jaettu, avo-luokat Sunnuntaiksi kolmeen ryhmään suuren osallistujamäärän vuoksi. Kehissä oli koiria kuitenkin 20-43 koiraa kussakin kehässä.  Myös systeemi aikaisempaan oli muuttunut, nyt loppukehään pääsi 5 koiraa , eikä niitä  laitettu paremmuusjärjestykseen ,vaan ne viisi sitten olivat ne todella parhaat joukosta. Suuresta koirajoukosta, jossa oli paljon ihania kauniita koiria olikin sitten saavutus päästä loppukehään,josta voi olla todella tyyytyväinen. Joikhuilla olikin menestystä molempina päivinä. Katselmus tunnelma oli jälleen aivan mahtava ja kiitos järjestäjille näin tätäkin kautta. Oli ihana tavata kasvattejani ja heidän perheitään ja myös on sellaisia kasvatteja jotka eivät kehässä olleet lainkaan. Saatiin myös kasaan perheitä, nähtiin isäkoiria, ja sisarukset tapasivat toisiaan. 

Paikalla järjestettiin myös Hannes Lohen ryhmän toimesta verinäyteottoa, ja kaikki ne sijoitusnarttuni, joista ei ollut näytettä otettu ,kävivät näytteessä ja näin meni hyvään tarkoitukseen se ja myös jatkossa saa kätevästi tilattua geenitestiä, niistä joista tarvitaan. 

Viimevuotinen katselmus jäikin minulta väliin, kun Dixi synnytti juuri silloin Lumipennut. Katsotaan miten on ensivuonna, tämä on minulle jokavuotinen traditio tapahtuma , johon menen jos vain suinkin pääsen lähtemään. Kiitän kaikkia kasvattieni perheitä ja sijoitusnarttujeni perheitä kun tulitte katselmukseen. Toivottavasti nähdään myös ensivuonnakin isolla joukolla. 

Tässä kuvia katselmuksesta ja arvosteluja kasvateistani. Arvostelut olivat hyviä, ja kahdella koiralla oli vähän hampaankatsominen vaikeampaa, tuli sellainen pieni mur, ja sitä harjoiteltiinkin kehän jälkeen. Ylipainosta myös sai sapiskaa. Olen todella onnellinen jälleen kerran siitä , että kasvattieni luonteissa ei sanomista ollut, vaan ne olivat kaikki hyvin käyttäytyviä ja mukavia luonteeltaan , vaikka kaksi uroksista ovat hiukan omapäisiä , mutta asiat ovat hallittavissa. Sijoitusnarttujeni arvostelut voit käydä lukemassa heidän omilta sivuiltaan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. 

Villi-Joikhu Yrityksen Yhtälö uros, pennut, ”Mittasuhteiltaan hyvä, kookas, Hyvät kulmaukset ja raajaluusto. Kaunis pää. hyvä purenta. Erinomainen turkki, kaunis häntä. Kivekset ok. Hieman tuhdissa kunnossa. Liikkuu halutessaan hyvin. Takaliikkeet hieman ahtaat. Hyvä luonne.” 

Villi-Joikhu Potrapoika nuort.uros, ” Korkea jalkainen, hieman suorat takakulmaukset. Korkea-asentoinen häntä. Ystävällinen luonne, Erittäin kauniit korvat. Kauniit liikkeet. ” 

Villi-Joikhu Extra Jätkä avo-uros , ” Keskikokoinen aavistuksen lyhytrunkoinen, ja hieman niukat kulmaukset. Hyvin sopusuhtainen uros. Urosmainen ja kaunisilmeinen pää. Kevyt ja kaunis ravi. ” 

Villi-Joikhu Yksiainoa avo-nartut , ” Keskikokoinen, mittasuhteiltaan ja tyypiltään erittäin hyvä. Hyvät kulmaukset, hyvä raajaluusto. Kaunisilmeinen, vahvakuonoinen nartun pää. Oikea purenta. Upea turkki. Upea häntä. Hyvä liikunta. Hyvä luonne. ”  

Villi-Joikhu Rakkauden Runo avo-uros ” Keskikokoinen. Hieman neliömaisen ja korkeajalkaisen vaikutelman antava. Riittävät kulmaukset. Kevyt raajaluusto. Ranteet ja välikämmenet löysät ja taipuneet edessä ja takana. Komea uroksen pää. Hyvä purenta. Hyvä turkki. Oikea -asentoinen häntä. Kivekset ok. Liikunta ok. Hyvä luonne. ”

Villi-Joikhu Mallikaskulkija avo-narttu ”Melko pitkärunkoinen, keskikokoinen, aavistuksen niukasti kulmautunut narttu. Kaunis lapinkoiran pää. Takaa hieman ahtaat liikkeet. Rauhallinen luonne. ”

Villi-Joikhu Kuuraparta avo-uros ”Hyvä urosleiman omaava kaksivuotias. Hyvä pää, joka saa vankistua. Hyvä runko, saa kulmautua takaa paremmin. Hyvä turkki, joka lähdössä. Luonne oikea. Tarvitsee myös harjoitusta kehäkäyttäytymisessä. Kivekset ok. ”

Villi-Joikhu Elinvoima avo-narttu ” Keskikokoinen, mittasuhteiltaan ja tyypiltään hyvä. Riittävät kulmaukset. Riittävä raajaluusto. Kaunis ilmeinen, Kevyt ja kapeahko pää. Oikea purenta. Lyhyt ja jyrkähkö lanneosa. Kauttaaltaan kapeahko. Hyvä sivuliike. Takaa ahdas. Hyvä luonne. ” 

Villi-Joikhu Ainokainen avo-uros LOPPUKEHÄSIJOITUS, ” Keskikokoinen , mittasuhteiltaan ja tyypiltään erittäin hyvä. Hyvät etukulmaukset. Taakse toivoisin hieman voimakkaampia kulmauksia. Kaunis ylälinja. Hieman luisu lantio. Komea oikea asentoinen häntä. Kaunisilmeinen uroksen pää. Oikea purenta. Kivekset ok. Kaunis sivuliike. Takaa aavistuksen ahdas. Valloittava luonne ja esitetään hyvin. ” 

Villi-Joikhu Super-Säpinä avo narttu, SIJOITUS LOPPUKEHÄÄN.  Arvostelu Dixin omalla sivulla.  

Junior handler Nerissa Koskinen  4 sija ja Villi-Joikhu Ilonsykähdys.  

Villi-Joikhu Lumihohto jun.narttu SIJOITUS LOPPUKEHÄÄN ” Isohkon vaikutelman antava narttu, jolla hyvä pää. Kaunis ilme. Pitkä runko. Turkki aavistuksen laineikas, ei parhaimmillaan. Esitetään hyvin ja tyypikäs luonne. ”  Kuva: Terhi Niittyaro- Pettersson.  

Villi-Joikhu Pirteä Pimu avo narttu SIJOITUS LOPPUKEHÄÄN  Pimun arvostelu Pimun omalla sivulla. 

Villi-Joikhu Hämypesän Hulina avo-narttu SIJOITUS LOPPUKEHÄÄN Rosan arvostelu omalla sivulla.  

Villi-Joikhu Hymyhuuli pent. narttu SIJOITUS LOPPUKEHÄÄN Viivin sivulta voit lukea arvostelun.  

Tässä katselmus tunnelmaa, kuvassa Villi-Joikhu Lumihohto ja tassua antaa Villi-Joikhu Hymyhuuli. Kuva: Terhi Niittyaro- Pettersson . 

Perhe kuva, K-pentue vas. Joikhut Kiljukaula, Kuuraparta ja keskellä isä Liehkun Korvenkaiku, Joikhut Kukkulankunkku ja Kätevä Emäntä.  

Perhe kuva, Lumipentue vas. Joikhut  Lumihiutale, mamma Super- Säpinä, Lumikide, Lumikuningatar, Lumihohto ja Lumituisku.  

Villi-Joikhu Hämypesän Keiju , narttu Avo.lk.” Keskikokoinen, hieman lyhytrunkoinen, melko hyvin takakulmautunut, erittäin kaunis turkki. Kaunis ilme. Liikkuu hieman lyhyellä raviaskeleella, Esitetään hyvin. Hyvä luonne.” 

Villi-Joikhu Hämypesän Urho , uros Avo lk. ” Hyväntyyppinen kolmivuotias uros. Hyväntyyppinen pää, aavistuksen pitkä kuono. Saisi kulmautua takaa paremmin. Hyvä runko. Hieman kapea edestä. Liikkuu sivusta hyvällä askeleella. Toivoisin runkoon nähden paremman luuston. Tyypikäs luonne. Kivekset ok. Turkki ok. ” 

Villi-Joikhu Kukkulankunkku Halla, uros Avolk. ” Kookas , urosmaisesti käyttäytyvä kaksivuotias. Hyvä perusmalli , saisi vankistua. Edestä hyvin kulmautunut, hiukan saisi kulmautua paremmin takaa. Turkki saisi olla kattavampi, mutta oikeanlainen. Luonne ok, tahtoo puolustaa emäntäänsä, tarvitsee harjoitusta käsittelyssä. Kivekset ok. ” 

Villi-Joikhu Makea Mussukka Juno, narttu avolk. ” Keskikokoinen paimenkoiramainen narttu. Hieman niukat takakulmaukset, rungon pituus riittävä. Takaa hieman ahtaat liikkeet, hieman voimattomat takaliikkeet. Erittäin mukava luonne. ” 

Villi-Joikhu Oppipoika Valtti, uros nuort.lk. ” Lapinkoiratyyppinen hieman lyhyt runko. Vahva otsapenger, kaunis ilme, kauniit tummat silmät. Hieman korkea-asentoinen häntä. Niukat kulmaukset takana. Melko hyvät mutta lyhyet raviliikkeet. Hyvin ystävällinen luonne. ” 

Villi-Joikhu Salaviekas, Lulu narttu nuort.lk. ” Keskikokoinen, hieman lyhytrunkoinen, kevytrakenteinen narttu. Toivoisin parempia takakulmauksia. Kaunisilmeinen pää. Kaunis ylälinja. Lyhyt lanne. Liikkuu lyhyellä askeleella. Käyttäytyy hermostuneesti kehässä. Liikkeen esittämistä voisi harjoitella.” 

Villi-Joikhu Super-Poweri Vinha, uros ,avolk. ” Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan ja tyypiltään hyvä. Riittävät kulmaukset. Riittävä raajaluusto. Komea pää. Hyvä purenta. Kaunis selkälinja. Ei tänään parhaassa turkissa. Hyvä sivuliike. Kivekset ok. Mukava ystävällinen luonne. ”