KATSELMUS ASIKKALA 5-6.5.2018

Katselmus oli tänä vuonna Asikkalassa ja kun matka ei mahdoton sinne ollut ilmoitin sinne 9 koiraani, sekä paikalla oli muitakin Joikhuja , joita oli ihana nähdä ja rupatella perheiden kanssa . Siellä näki paljon tuttuja ja ihania koirapersoonia. Bongattiin yksi ajateltu sulhoehdokaskin. Mahtava sää suosi katselmusväkeä, ehkä tämä ajankohta onkin parempi kuin Huhtikuu. Paikalla olin molempina päivinä. Johka ja pennut kotona , mutta onneksi on hyvä koiranhoitaja , joten sai olla rauhallisin mielin. 

Lauantaina oli nuorison vuoro ja mukana oli 6 koiraa. Myös kasvatti uroksiani, pojilla ei ollut loppukehäsijoituksia , mutta hyvät arvostelut tuli. Nartuissa sen sijaan tuli loppukehä sijoituksia neljän nartun osalta. Narttupennuissa loppukehään sijoittuivat ; Villi-Joikhu Freesi Friidu, Nana sij. 4 ja Villi-Joikhu Laulava Lojaali Leidi ,Halla sij. 5. Juniori nartuissa loppukehään meni Villi-Joikhu Omenankukka Lada sij. 5. Nuorisssa nartuissa loppukehään meni Villi-Joikhu Kesän Helisevä Hehku Lysti sij. 5. Tähän aurinkoiseen päivään voi olla todella tyytyväinen . Villi-Joikhu Luojan Kiitos pärjäsi paljon paremmin kehässä kun tiesimme hänen vähän väistävän tuomaria, mutta nyt meni hyvin. Villi-Joikhu Jokitörmän Kaunotar esiintyi hyvin. 

Sunnuntaina oli jälleen ihana aurinkoinen päivä ja oli vanhempien koirien vuoro. Urospuolella ei tullut loppukehäsijoituksia nytkään mutta hyvät arvostelut. Sen sijaan nartut jylläsi jälleen. Mutta ensin oli vuoden kaunein häntä ja kaksi Joikhua pääsi 5:n parhaan hännän joukkoon. Valituksi tuli Vuoden Kauneimmaksi Hännäksi Villi-Joikhu Hiljaa Hyvä Tulee, Hasse. Tyttärentytär Nekku oli Diian kanssa tässä häntä joukossa. Nekku myös molempina päivinä esitti hienosti koiria ja Diia toki oli vähän haasteellinen esitettävä. Nekusta on kehittynyt oikein hyvä handleri. Avo 2 nartuissa loppukehään pääsi Villi-Joikhu Erinomainen Typyli sij. 3. Sitten olikin jo veteraani kehät ja siinä jylläsivät Joikhujen veteraani leidit. 5:tä koirasta 3 oli Joikhuja. Kehän voitti Villi-Joikhu Super-Hyperi , 2 oli Villi-Joikhu Ilonsykähdys Deisi, ja 4 oli Villi-Joikhu Oiva-Otus. 

Mahtava tunne ja päivä, josta olen todella hyvin iloinen ja kiitos kaikille kasvattieni perheille kun kohtasimme jälleen Katselmuksessa. Arvosteluita lisään tähän sitä mukaa kuin niitä saan ja yksi kuvakin vielä puuttuu. 

Villi-Joikhu Fanfaari uro pennut ei loppukehäsijoitusta.

Villi-Joikhu Kesän Hehkeä Hurmaaja Nuoret urokset ei loppukehä sijoitusta. 

Villi-Joikhu Viettien Vipinä , Nuoret urokset ” Kevytpiirteinen uroksen pää, ok purenta, normaalit kivekset, Hyvät mittasuhteet , Vielä kovin kevyt raajaluusto. Pysty olkavarsi, muuten hyvät etukulmaukset. Hyvät takakulmaukset. Liikkuu tasapainoisesti, hyvällä taka-askeleella.” Ei loppukehä sijoitusta. 

Villi-Joikhu Omenankukka, Lada Juniori narttujen Loppukehä 5:sija. Ladan arvostelu hänen omalla sivullaan. Kuva: Jarna Rintaniemi.

Villi-Joikhu Jokitörmän Kaunotar, Hetta . Juniori nartut, Ei loppukehäsijoitusta. Hettan arvostelu hänen omalla sivulla. 

Villi-Joikhu Luojan Kiitos , Vimma Nuoret nartut ei loppukehäsijoitusta . Vimman arvostelu hänen omalla sivullaan. 

Villi-Joikhu Freesi Friidu Nana, narttu pennut Loppukehä sij. 4. Arvostelu Nanan omalla sivulla. Kuva: Annastiina Lainio.

Villi-Joikhu Laulava Lojaali Leidi Halla , narttu pennut Loppukehä sij. 5. Hallan arvostelu hänen omalla sivulla. Kuva:Mia Skog

Villi-Joikhu Kesän Helisevä Hehku, Lysti nuoret nartut Loppukehä sij. 5 Lystin arvostelu hänen omalla sivullaan .

Villi-Joikhu Dynamiitti Avo 1 urokset ”Komea uroksen pää. Ok purenta. Normaalit kivekset. Hyvä mittasuhteet. Eturinta saisi olla täydellisempi, Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu tasapainoisesti ,hieman leveästi edestä” Ei loppukehä sijoitusta. 

Villi-Joikhu Elon Arvokas Ajatus Avo 1 urokset. ”Komea uroksen pää. Ok purenta. Normaalit kivekset. Hyvä mittasuhteet ja tasapainoiset kulmaukset. Hyvä karvan laatu . Liikkuu tasapainoisesti erinomaisella askelpituudella. ” Ei loppukehäsijoitusta.

Villi-Joikhu Huisihalaus, Avo 1 urokset ”Komea uroksen pää. Ok purenta . Normaalit kivekset.Hyvä etuosa , hyvät mittasuhteet. Saisi kulmautua voimakkaammin takaa. Hieman tukevassa kunnossa. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu tasapainoisesti . mutta melko leveästi edestä. Liikakilot näkyvät selkälinjassa liikkeessä.” Ei loppukehä sijoitusta. 

Vuoden Kaunein häntä . Villi-Joikhu Hiljaa Hyvä Tulee. 

Villi-Joikhu Erinomainen Typyli Avo 2 nartut Loppukehä sij. 3 ”Sievä nartun pää. Ok purenta. Eturinta saisi olla täyttyneempi.Hyvät mittasuhteet. Saisi kulmautua hieman voimakkaammin takaa. Hieman pysty olkavarsi. Hyvä raajaluusto. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu tasapainoisesti, erinomaisella askelpituudella , hieman ahtaasti takaa. ”

Villi-Joikhu Diiva , Diia ja Nekun tyylinäyte kehässä. Diian arvostelut hänen sivullaan. Ei loppukehäsijoitusta. 

Villi-Joikhut Oiva-Otus , Ilonsykähdys ja Super-Hyperi veteraani nartut. 

Villi-Joikhu Super-Hyperi, Vet.nartut Loppukehä sij. 1

Villi-Joikhu Ilonsykähdys, Deisi vet. nartut Loppukehä sij. 2 arvostelu Deisin omalla sivulla. 

Villi-Joikhu Oiva-Otus, vet nartut Loppukehä sij. 4. ”10 vuotias, Kevyt ilmava askel, Hieman ahdas takaa. Suorat takakulmat. Hyvä karva ja kaunis nartun ilme.”