UUTISET 2005

19.12.2005
Usva Villi-Joikhu Pusumaakari kävi ultraäänessä 4.1.06 ja siinä näkyi pentusia eli tulos positiivinen.Usva matkustaa hyvissä ajoin tänne etelään odottelemaan pennun tuhinaa ja tuoksua. 


17.12.2005

PENTUSUUNNITELMIA USVA & REPPULIN LEGOLIN

Villi-Joikhun tulevat pennut ajoittuvat syksyyn. Suunnitteilla pennut Villi-Joikhu Pusumaakarille. Juoksua saatiin kuitenkin odotella talven kynnykselle ja talvipentuja siis tilauksessa.
Uros suunnitelmatkin vaihtuivat matkan varrella ja nyt Usva on astutettu uroksella Reppulin Legolin.
Usva on silmätarkastettu 2 kertaa viimeksi 11.6.2005, silmät terveet. Lonkat, polvet ja kyynärnivelet kuvattu Heinäkuussa 2005.
Lonkat C , polvet ja kyynärät terveet.
Usvalla on näyttelystä H Rovaniemeltä Juhannuksena 2005.
Luonteeltaan Usva on kuuliainen ja tykkää leikittää pentuja. Miettii asioita ja Sanna sanookin, ettei koiraa voi tyhmäksi moittia. 
Nopeaoppinen, lutunen koira. Lisää tietoa Usvasta löytyy sivuiltani kuvien kera.

Sulho siis Reppulin Legolin, Lego kutsumanimeltään. Legolla on yhdet jälkeläiset Taikahallan kennelissä.
Lonkat B ja silmät terveet. Näyttelystä tuloksena H.
Lego on laumassa hyvin toimeentuleva herra, jolla toinen korva on taittokorva. Jos Lego on oikein topakkaa poikaa nousee sekin välillä pystyyn. Oikein miellyttävä koiratuttavuus.
Pentueesta narttu sijoitukseen.
Usva matkustaa hyvissä ajoin tänne Etelään Ivalosta ja pentuset syntyvät täällä.
Tarkoitus on vielä varmistaa ultraäänellä, että pentuja on tulossa.
Pentujen odotettu synt. aika on 4.2.2006.

Kuvat Usvasta ja Legolinista >>


27.11.05 UNNA MAAILMAN MATKAAJA

Matkaan kohti Ruotsia lähdettiin keskiviikkona 9.11 kovalla tohinalla iltalaivalla Turusta Tukholmaan. Aamulla 10.11 perillä. Unnan kasvattaja asuu kaukana Tukholmasta ja monen pähkäilyn jälkeen, jotta ehtisimme takaisin, vielä samana päivänä oli sovittu,että Unnan ja Anetten kanssa on treffit Uppsalassa. Hän ajaa sinne kotoaan ja me Tukholmasta päin. 

Auton kanssa Tukholman aamuruuhkassa ajaminen ei ollut helppoa joten vaati kyllä hermoja kun ei tunne paikkoja. Itse en olisi auton rattiin lähtenyt, joten apukuskin homma jäi minulle ja varsinainen ajo Sepolle. 
Kaiken hikoilun ja pienen eksymisen jälkeen löysimme toisemme.
Mukana olivat myös Unnan lisäksi kaksi muuta koiraa sekä Unnan emä Riskatsurkan Covin Caunis eli Chikka ja isä Staalon Davy.
Oli mukavaa tutustua Unnan vanhempiin ihan oikeasti. 
Mukavia koiria ja sitten itse Unna, ihana ja valloittava pentu joka käyttäytyi tosiaan kuin maailman matkaaja. Tyynesti ja rauhallisesti, matka autossa tähän saakka oli sujunut hyvin. Eron hetki koitti ja lähdimme matkaan kohti Tukholmaa.

Unna nukkui autossa rauhallisesti ja näytti toteavan että jaaha nyt taas mennään. Päivän jouduimme viettämään Tukholmassa kun laivamme Turkuun lähti illalla. 
Kävelimme kaupungilla ja Unna tutustui suurkaupungin vilinään, välillä kannoin sylissä, kävimme laivaterminaalissa ja siellä istuskellessa Unna otti päiväunet, eikä ollut moksiskaan ihmisvilinästä. Unna herätti paljon ihastusta ja sai paljon rapsutuksia.

Sitten autoon ja autolla laivaan. Unna ei pelännyt laivan meteliä tai outoja paikkoja, ihmetteli vain uteliaasti suurta maailmaa. 

Laivalla Unna käyttäytyi esimerkillisesti ja hytissä leikki pupun kanssa maistui. Laivan ulkokansi oli vähän outo paikka eikä sinne voinut tehdä asioita koirien vessakin oli niin pieni, ettei sinne olisi iso koira edes mahtunut,.sanomalehdet hytissä toimivat vessana. Yön Unna nukkui kainalossa sängyssä. Perjantai aamuna oli Unna uudessa kotimaassaan Suomen Turussa. Matka meni erinomaisen hyvin. 
Turusta vielä ajo Siuntioon.
Perillä Unna tutustui Donnaan, Dooraan, Dibiin ja Dinaan eikä mitään vaikeuksia ollut kenelläkään ja pian leikki oli käynnissä Dinan ja Unnan kanssa. Unna tutustui heti reippaasti ympäristöön vaikka matkan oli täytynyt olla väsyttäväkin. Ainakin minä olin väsynyt.

Unna on sijoitus narttuni, joka sai hyvän kodin Karjaalta työtoverini Ninan ja miehensä Samin luota, kaverina vielä Rölli rotweiler ja hyvin on Unnan sopeutuminen sujunut. Tulevaisuudessa näemme mitä neidistä kasvaa.
Kuvia matkalta >>> 


4.10 SAMEJÄNTANS UNNA VALLOITTI SYDÄMENI
Kun syksy pimenee on tulossa naapurimaasta Ruotsista pieni pentunen nimeltä Samejäntans Unna uutena kotimaana sitten kotoinen Suomi.
Pentu on tarkoitus sijoittaa paikkana Etelä- Suomi miel. Uudellemaalle.
Unna on valloittava pentu ja synt. 26.7.2005. Emä Riskatsurkan Covin Caunis ja isä Staalon Davy. Unna joutuu odottelemaan Suomeen pääsyä aina Marraskuuhun saakka johtuen Suomen kiristyneistä tuontimääräyksistä ja tarkkaa päivämäärää ei vielä ole tiedossa.

Unna rekisteröidään Suomen rekisteriin. Jos tunnet asian omaksesi niin ota yhteyttä.

Unna 12vk. ©Anette Eriksson 

10.09.2005 Taapanterin Anni 
Taapanterin Anni on uusi sij.narttuni joka täytettyään 7vko 21.8.05  muutti uuteen sij.kotiinsa Vantaalle. Tulevaisuudessa siis pentusuunnitelmia kunhan neiti ensin kasvaa ja kehittyy aikuiseksi. Kutsumanimeltään  NANA.

 Emä Taapanterin Hulina ja Isä Delete.Lisää tietoa Nanasta löydät sukutaulu sivulta.


10.04.2005 Kultaiset käyttäytyjät Vetreät veteraanit Doora ja Donna kävivät Nummelassa 27.4.05 BH-kokeessa 
(palveluskoirien käyttäytymiskoe). Lue lisää >>> 


10.04.2005 KATSELMUS 2005 Lue lisää >>>