UUTISET 2006

27.11.06 Dinan pentu syntyi 

Dinan pentu syntyi maanantai aamuna pitkän odottelun jälkeen. Kuten arvata saattoi ei tämä musta tyttö tullut ilman apua maailmaan vaan leikkaus oli tarpeen. Kuvassa ikää on 10 tuntia ja molemmat voivat hyvin.
Pentu jää minulle ja sijoitus koti on jo olemassa. Pentu on myös ristitty. Pentu on todella nimensä mukainen Villi-Joikhu Yksiainoa. Nimi asia tuli päätetyksi jo silloin kun ajoin Dinan kanssa ultrasta kotiin ja mietin ultran tulosta, että vain Yksiainoa pentu. Siinä oli tietenkin nimi pentuselle riippumatta sukupuolesta. Toivottavasti jatkokin sujuu hyvin ilman komplikaatioita. Kun tästä alkuhässäkästä päästään niin kuvia luvassa lisää. Nyt sitten odotellaan seuraavaa Lillin juoksun alkamista. 

Ikää on nyt kolmeviikkoa , silmät auki ja hampaat ovat puhjenneet. Pentu on isokokoinen kun on käytössä kymmenen maitobaaria mistä valita. Dina on erittäin huolehtivainen mamma aina suojelemassa tassullaan pentua jonka laittaa pennun päälle ja sitten lisäksi painaa kuononsa siihen. Lähitulevaisuudessa selviää mikä on sitten pennun kutsumanimi. Villi-Joikhu Yksiainoa sai kutsumanimekseen AIDA, joka lähti tänään sijoituskotiinsa Helsinkiin toisen Villi-Joikhun , Joulun Loisteen kaveriksi.  Aidasta tulossa sukutaulut sivulle oma sivu.


6.10 PENTUJA ODOTETTAVISSA

Pentuja odotellaan Dinalle Nappisilmälle. Dina on astutettu uroksella Kurkipirtin Tuisku, 3vuotias, joka on leikkisä, vilkas, kiltti ja luottavainen koiratuttavuus. Tyypilliseen tapaan kellahdetaan selälleen ja odotellaan rapsutuksia. Säpäkkä poika, kun astumisessa ei kauan kuono tuhissut. Tuisku tulee hyvin toimeen toisten kanssa, eikä toisille uroksillekaan kauheasti viitsi urahdella.Vahtii oman pihansa haukkumalla jos siellä joku liikuskelee, kuten tekee Dinakin. Tuiskulle jälkeläiset ovat ensimmäiset. 
Pentujen odotettu syntymä aika on 21.11 ja Dina on tarkoitus käyttää Lokakuun puolivälissä ultrassa, varmistaen. että on kantava. Pentueesta sijoitan yhden nartun . Dinasta lisää tietoa löydät Dinan omalta sivulta ja kuvia galleria sivulta. 

30.10. Dina kävi ultrassa ja siellä näkyi ainoastaan vain yksi pentu. 


Villi-Joikhu Nappisilmä lonkat A silmät ok. 

 
Kurkipirtin Tuisku Lonkat A ja silmät ok.  


6.10 DOORA SIUNTION KOIRAKERHON TOKO-MESTARI

Meillä Siuntion Koirakerholla on yleensä kahdet viralliset Tottelevaisuuskokeet vuodessa, joista toinen on kerhomme mestaruuskisa. Kerhomme jäsenistä kilpailee muutama eri luokissa.
Olin ilmoittanut Dinan kisaan, mutta Dina keksi juuri pari päivää ennen aloittaa juoksun ja niin ei voinut osallistua koko kisaan. Kisapaikkahan minulla oli ja se oli maksettu.
Mistään ei saanut enää toista kilpailijaa siihen tilalle. Mietin ja niin päätin vaihtaa koiraa otin Dooran Dinan tilalle. Dooralla on oikeus kilpailla alo-luokassa ja sillä on yksi ykköstulos jo olemassa , mutta homma on jäänyt ja Doora ei ole kilpaillut vuosiin ja viimeksi vanhojen sääntöjen aikaan. Siis emme olleet harjoitelleet uusia liikkeitä. Liikkeestä maahan ja hyppy ovat nykyisin vaikeampia ja eri liikkeitä kuin ennen. 
No, kokeillaan kun olin se paikan maksanutkin. Kisa alkoi enkä jännittänyt niin paljon ainakaan ,kun ajattelin, ettei mitään voi tulla. Edellisenä iltana kun vain olin kokeillut näitä uusia liikkeitä eivätkä ne ihan nappiin menneet, muut liikkeet Dooralla on kyllä muistissa. Ykkösen raja on 160pistettä enkä siis uskonut tähän. Lisäksi Dooralla on ikää lähes 11vuotta , vaikkakin koira on hyvässä kunnossa. 
Kisa meni ja ei se niin hullusti mennyt olin tyytyväinen suoritukseen nämä asiat huomioiden. Pisteet olivat kyllä uskomattomat 159,5 pistettä vain puoli pistettä ykkösestä. Silloin tietysti harmitti. Niin pienestä kiinni se ykköstulos. Kisa oli ja meni ja kun kaikki kerhomme kilpailijat olivat suorituksensa tehneet, enkä ollut sen kummemmin seurannut muiden pisteitä, niin oli aika Tuomarin kertoa kuka on Kerhon Mestari ja jakaa kiertopalkinto pienen pokaalin kera, jonka sitten saa itse muistoksi. En ollut uskoa korviani kun Dooran ja minun nimi mainittiin ja vähän hölmistyneenä otimme palkinnon vastaan. Doora oli tällä tuloksella ansainnut Mestaruuden siis melkein 11vuotiaana. Doora todella yllätti ja vakuutti minut entisestään, että kyllä se vanha koirakin osaa. Nyt toiveissa elää ne kaksi puuttuvaa tulosta jos Doora vaan jaksaa. Mutta emme ota asiasta mitään paineita. 

 
Villi-Joikhu Pikku-Musta Doora
Siuntion Koirakerhon Tokomestari v. 2006  


27.08.2006
NÄYTTELYPÄIVÄ RAISIOSSA 12.8.06

Näyttelypäivä valkeni aurinkoisena ja kuumana. Näyttelyyn täältä lähti koko porukka, koirat vetreät veteraanit Donna ja Doora ja Dibi ja Dina mukaan vain seuraneiteinä. Lisäksi näyttelyyn olin ilmoittanut kaksi sijoituskoiraani, Taapanterin Annin Nanan ja Samejäntans Unnan. Nuoret nartut vailla tuloksia ja toki toivoin sitä paimensukuiselle tosi hyvää tulosta EH:ta sitä punaista nauhaa. Norjalainen tuomari. Donna ja Doora lähtevät näyttelyreissuille niinkauan kuin jaksavat. Matkaan siis koirien lisäksi lähti mieheni Seppo ja Milja 7v. tyttären tyttäremme. Omista kodeistaan paikalle tulivat Nanan perhe ja Unnan perhe sekä Lohjalta Lolan perhe katsomaan näyttelyä ja toimintaa mitä siellä pitää tehdä, onhan Lolakin tulevaisuudessa menossa näyttelyyn. Porukkaa oli siis paikalla. Milja huolehti koirien pitämisestä ja siitä että koirat saivat kuumana päivänä vettä, harjaamisesta ja muusta sellaisesta. Miljakin oli katsomassa näyttelytohinaa jos tulevaisuudessa koiran esittäminen kiinnostaisi. 

Matka sujui joutuisaan onneksi ei kehä alkanut aivan aamulla eikä tarvinnut lähteä aikaisin. Perillä treffattiin sisäänmenossa kun paperit ja numerolaput olivat minulla. 
Nina soitti, että olivat ajaneet harhaan ja myöhästyvät. Kehän piti alkaa… no hässäkkä ja huoli ehtimisestä oli turha, koska kehässä oli kaikki myöhässä ja loppujen lopuksi jouduttiin odottelemaan kehään pääsyä, etsien varjoisaa paikkaa. Urospuolella esitin uroksen Kievraduv`va Balvan joka sai EH:N. Sitten nartut, ensin juniori nartuissa Unna ja Nana, Ninan kanssa oli sovittu että otan Nanan ja hän Unnan ja sitten esitän koirat itse yksitellen. Koirat esiintyivät hyvin. Sain käteeni molempien narttujen kohdalla vaaleanpunaisen nauhan, katsoin sitä siihen malliin” et onko toi meille” kyllä oli ja olin todella iloinen kun sellaista en ollut edes miettinyt olin vain toivonut sitä punaista nauhaa kun yleensä paimensukuiset eivät näitä vaaleanpunaisia nauhoja keräile. Nanallakaan ei turkki ollut kaikkein parhaimmassa kunnossa runsaan karvanlähdön vuoksi. Unna voitti luokan ja Nana toinen. Siirryttiin vet.luokkaan jossa Donna ja Doora myöskin saivat sen vaaleanpunaisen nauhan jota katsoin varmaan ihan yhtä hölmönä kuin edellisiäkin. Doora voitti luokkansa ja Donna oli toinen. Meidän kaljukalle, kun ei Donnallakaan ollut kunnon turkkia. Doorasta tuli lisäksi VET.ROP. 

Luokat olivat menneet yli odotusten johon en ollut varautunut kun paras narttukehä alkoi ja tajusin että ” herranjestas” kaikki neljä koiraa menee kehään samanaikaisesti ja sitten alkoi hässäkkä koiraa sinne ja tänne kuka esittää ja numerolaput oli varmaan ihan sekaisin mutta siinä sitten tuli Katrille, Ninalle, ja Sallalle kehäharjoitusta. Kiitos kaikille teille kun autoitte koirien pitämisessä ja esittämisessä. Ilman näitä auttavia käsiä ei olisi homma sujunutkaan. Unna oli paras narttu 3 ja Doora oli paras narttu 4. 

Vielä yksi kehä se viimeinen kun Doora meni VET.ROP kehään. Oli kyllä mahtava tunne olla siellä ja kun kuulutus tuli ” esittelemme Suomenlapinkoiran” kipitimme Dooran kanssa kehään, teimme parhaamme ja tunne oli mahtava. Doora ei sijoittunut viiden parhaan joukkoon mutta siihen pääsy oli elämys ja paimensukuiselle saavutus. Päivä oli todella ikimuistoinen. Arvostelut voit lukea koirien omilta sivuilta.

Kuvia näyttelystä >>> 


27.08.2006
LISÄYS VILLI-JOIKHUJEN KATRAASEEN

Olen aina pitänyt Doorasta, joka on mielestäni sellainen narttu, jonka perintöä haluan vaalia. Doora on ollut aina helppo koira ja todella omaa mahtavan luonteen jota se on periyttänyt myös jälkeläisilleen sekä myös siitä edelleen näiden jälkeläisille. Siksi olen ostanut nartun nimeltä Puurattaren Kira. Kira on tuleva sijoituskoirani, joka jatkaa Dooran linjaa sitä minulle läheistä ja Kiralla on jo sijoitusperhe sitä odottamassa Vihtiin.
Kira on pentukatraasta, jossa se on ainoa narttu, 9 veljensä kanssa. Kira on parkki merkeillä. Emä on Puurattaren Ellette, joka on Dooran pojan Villi-Joikhu Tehopakkauksen tytär. Pentueen isä on Nutukas Gimis.
Veljet ovat vielä vapaina, joten heistä voit tiedustella Puurattaren kennelistä Kirsti Lindroosilta 045-1310359. Ohessa pari kuvaa, pikkuneiti Kira ja koko katras. 
Kirallekin tulossa aikanaan oma sivu kun on kasvanut ja luovutus on tapahtunut. Kira on syntynyt 15.8.06 ja on vielä pienen pieni koiraneiti. 
Kuvia Kirasta >>>


27.08.2006
Galleria sivulle lisätty kuvia.


PENNUT SYNTYNEET 

Ninnin pennut syntyivät 3.6.06 aamuyön tunteina. Kaikki sujui hyvin ja emä pentuineen jakselee hyvin. Pentuja tuli viisi 3 narttua ja 2 urosta. Väreiltään mustia merkeillä ja yksi parkki narttu. Yksi narttu sijoitetaan. Pennut luovutetaan tunnistusmerkittyinä ja luovutus on 22.7.06. Nimet ja sij.narttu selviää myöhemmin kun vähän näkee pennuista enemmän.

Jälleen kerran mietin pentujen nimiä. Pennut olivat isokokoisia syntyessään yli 400gr ja tietysti niitä Ninni sai pungertaa hetken ulos. Synnytys sujui hyvin. Tästä tällä kertaa lähtivät pentujen nimet. Riski-Tyttö, Riuska-Poika, Reissumies, Riemuvoitto ja Räiskyvärusko. Mikä ja kuka on kuka selviää ensiviikolla kun pentusista tulevat kaksiviikkois kuvat. Kasvavat tosiaan silmissä. Pian myös raottuvat silmät ja nyt jo ottavat enemmän jaloilleen. Ninni on erittäin hyvä ja tarkka emä. 
——–
Pennut ovat nyt saaneet nimensä ja tässä näet kuka on siis Reissumies jne… . Silmät on auenneet ja horjuen mennään eteenpäin ja tutkaillaan ympärillä olevaa maailmaa. Olen tehnyt oman valintani ja se on Riski-Tyttö.

Riski-Tyttö on löytänyt oman rakastavan sij.perheensä ja kaikki pennut ovat lähteneet maailmalle.
Pentujen kasvua voit seurata viikko kuvista jatkossa. 

Kuvia pennuista 3 vrk ikäisenä >>>
Pennut 1vk ikäisinä >>> 
Pennut 2vk ikäisinä >>>
Pennut 3vk ikäisinä >>> 
Pennut 4vk ikäisinä >>>
Pennut 5vk ikäisinä >>> 
Pennut 6vk ikäisinä >>>
Pennut 7vk ikäisinä >>>


KATSELMUS 2006 Kontiolahdella >>>


PENTUJA ODOTETAAN

Reppulin Arien Ninni kutsumanimeltään on astutettu tumman herrasmiehen kanssa nimeltään Nutukas Gimis eli Ponku.
Astutus oli onnistunut joten pentutilaus on tehty. Tarkoitus vielä tarkistaa asia ultraäänellä Vapun jälkeen ja siitä tulee tieto tänne uutisiin. Ninnistä voit lukea taustoja sukutaulut sivuiltani ja tässä hieman tietoa Ponku herrasta. 
Ponku siis Nutukas Gimis on hyväluonteinen musta merkein väriltään. On rauhallinen määrätietoinen herrasmies. Mukava koiratuttavuus joka täydentää Ninnin olemusta ja vilkasta luonnetta. Ponku on juuri silmätarkistettu ja terveeksi todettu ja omaa B lonkat. Ponku täyttää pian 6vuotta ja Ninni 2vuotta. Ponkulla on jälkikasvua entuudestaan Ninnillä pentuset ovat ensimmäiset.
Ohessa kuvat vanhemmista >>>
Pentujen n.syntymäajankohta on 2.6.2006 ja siitä sijoitan yhden nartun miel. lähimaastoon ja koti on vielä haussa.
Ninni kävi ultrassa ja varmistui, että pentuja on tulossa.


31.1.2006 USVAN PENNUT SYNTYIVÄT

Usvan pentuset uudet VILLI-JOIKHUT näkivät päivänvalon 31.1.06 ja maailmaan putkahti 5 narttua ja 3 urosta.
Tässä tuoreet kuvat pesueesta ja emästä. Synnytys meni hyvin ja kaikki voivat hyvin. Mustia merkeillä ja Soopelia on väreinä.
Urokset on varattu, narttuja on vielä vapaana. Pentujen luovutus on alk. 21.3.06 ja ovat luovutettaessa tunnnistusmerkittyjä.
Nimet eivät vielä ole selvillä mutta pieni ajatus asiasta on ja siitä tulee tietoa uutisiin myöhemmin. Kuvia on tarkoitus laittaa viikon välein ja siitä voi seurata pentujen kasvua.

Tällä kertaa nimet saivat alkunsa siitä kun iltaisin Usvan kanssa oli tapana ennen pentujen syntymää maata lattialla ja tunnustelin pentujen liikkeitä siellä masussa. Usvan vasenta kylkeä tunnustellessani eräs pentu potki kättäni vasten. Tämä toistui ilta illan jälkeen. Ajattelin, tämäpä varsinainen ikiliikkuja on ja siitä lähti ajatus pentujen nimistä. Silloin oli ensimmäinen pentu saanut nimensä. Mistä tietäisin sitten mikä pentu on se Ikiliikkuja? Pennut syntyivät ja katselin niitä ja eräs pentu jo pienenä käytti unissaan tassujaan sillä näytti olevan vahvat tassut ja se myös lähti ensimmäisenä jaloilleen ja ryömiminenkin oli kuin Ikiliikkujalla olisi. Tämä narttu oli selvästi se mikä kättäni vasten potki. Vielä en ole valinnut omaa sij.narttuani mutta selvinnee tässä ensiviikon aikana. Sijoitusnarttuni on vielä vailla rakastavia ihmisiä ja kotia. 

Sijoitusnarttu valintani on nyt tehty ja se on Ikiliikkuja, joka on nyt myös löytänyt oman kotinsa. 
Vielä vapaana kotia ja omia rakastavia ihmisiään etsien on ILTAUSVA.
Jos haluat oman Joikhun ota yhteyttä.

Iltausvakin on nyt löytänyt oman kodin joten odotellaan tulevia pentueita.
Sanna Kukkoselle kiitos avusta pentujen ristiäispuuhissa.

Usvan pennut 1 viikon ikäisinä >>> 
Usvan pennut 2 viikon ikäisinä >>> 
Usvan pennut 3 viikon ikäisinä >>> 
Usvan pennut 4 viikon ikäisinä >>>
Usvan pennut 5 viikon ikäisinä >>> 

Usvan pennut 6 viikon ikäisinä >>> 
Usvan pennut 7 viikon ikäisinä >>> 

 


26.01.2006
Unna, Samejäntans Unna on nyt Suomen Kennelliiton rekisterissä.