UUTISET 2009

VILLI-JOIKHU SUPER-HYPERI , LUMO

Lumo kävi Petran kanssa Tuuloksen virallisessa näyttelyssä 25.10.2009 ja tuomarina toimi Elisabeth Spillman Ruotsista. Sieltä kotiin tuomisina oli erinomainen tulos ja arvostelu: ” 1 vuoden ja 5kk ikäinen. Hyvä koko ja mittasuhteet. Miellyttävän feminiininen pää. Hyvä runko. Hyvä häntä, polvet ja tassut. Tasapainoiset ja voimakkaat liikkeet. Riittävästi hyvänlaatuista turkkia. ” JUN.LK ERI/4. Onnea Petralle ja Lumolle. Lisäksi Lumo on suorittanut mallikkaasti Kiva Koirakansalaisen testin. Onkin siinä uranuurtaja Joikhujen keskuudessa. Lisäksi harrasteet raunioilla kuuluvat Lumon elämään ja siitä saamme varmasti kuulla tulevaisuudessa. Kuva on Tuuloksen näyttelystä ja sen otti Anne Kuosmanen. 


PUPUN JA OTON PENNUT SYNTYIVÄT 11.9.2009

Pupun synnytyksen käynnistyminen vihdoin koitti ja tässä välillä olimme käyneet tarkistamassa lääkärissä pentujen tilan , kaikki kunnossa ja odotus jatkui. Synnytys käynnistyi ja Pupu punnersi pentujaan ja kun aikaa oli jo kulunut yli 2tuntia , eikä pentu ollut siinä ajassa vielä syntynyt , soitto lääkäriin ja menoksi. Automatkalla eläinsairaala Aistiin syntyi VIHDOINKIN ensimmäinen pentu pitkän punnerruksen jälkeen. Mieheni Sepon ollessa kuskina pääsimme turvallisesti perille. Toinen pentu syntyi myöskin kovan työn tuloksena ja Pupu sai hiukan lääkeapua asiaan, jotta synnytys vauhdittuisi ja niin tassut edellä syntyi VAUHTI TASSU, jälleen kova yritys ja maailman päivänvalon näki musta tyttö, joka oli Pupun VIIMERUTISTUS, kun pentuja ei sitten ollutkaan enempää tulossa. Röntgen vahvisti asian. Kaikki pentuset syntyivät siis maailmalla autossa ja Eläinsairaala Aistissa siis 2 narttua ja 1 uros. Kaikki meni lopulta hyvin ja pennut olivat isokokoisia, joka osaltaan vaikutti tähän pentujen ulostuloon. Sitten pääsimme rauhoittumaan kotiin. Pupu pentuineen jaksaa hyvin ja Pupu on huolellinen emä. Pentujen luovutus on 30.10.09 ja kaikki pennut ovat varattuja. Tässähän tulivat siis pentujen nimetkin, jotka muistuttavat aina minua tästä Pupun pentujen syntymästä. Viikkokuvat tulevat viikon kuluttua, josta näkee jo vähän enemmän. Kuvissa pennut ovat 1 päivän vanhoja. 

Viikko on vierähtänyt ja pennut kasvaneet. Silmät eivät ole vielä avautuneet. Pupu oli alkuviikosta rauhaton ja halusi vain ulos, halkopinon taakse , mihin oli kaivanut oman pesäkuopan ja sinne olisi halunnut myös pentunsa. Sehän ei tietenkään käynyt päinsä ja niinpä minä peittelin pesäkuopan pihalta ja estin pääsyn sinne ja tein Pupulle oikein luolamaisen pesän pentulaatikon ympärille ja niin meidän sängyn yksi päiväpeitto sai hyötykäyttöä. Pupu hyväksyi tämän ratkaisun ja niin rauhoittui pesäänsä hoitelemaan pentuja. En ole tästä syystä edes kameran kanssa häirinnyt Pupun pentupuuhia, vaan ovat saaneet olla kaikessa rauhassa. Toki hoitelen pentuja Pupun ohella, mutta kamera olisi voinut nyt olla hiukan liikaa. Pupu on erittäin tarkka ja siisti emä. Viihtyy nyt pesässään hyvin ja tulee ulkoakin nopeasti sisälle. Viikkokuvat on päivitetty ja niistä näet kuka on kukin. NYT OVAT PENTUSET LÄHTENEET OMIIN KOTEIHINSA ONNEA HEILLE JA HEIDÄN PERHEILLEEN JA HYVÄÄ TULEVAISUUTTA. SIJOITUS NARTUSTANI VIIMERUTISTUKSESTA TULI PEPPI, VAUHTI TASSUSTA TULI VILJO JA VIHDOINKIN SIITÄ TULI DUMLE. PEPISTÄ ON TULOSSA SUKUTAULUT SIVULLE OMA SIVU JA PENTUE SIVU  PÄIVITETÄÄN MYÖS HETI KUN VAIN EHDIN.  

Pupun pennut 1vk ikäisenä >>>
Pupun pennut 2vk ikäisenä >>>
Pupun pennut 3vk ikäisenä >>>
Pupun pennut 4vk ikäisenä >>>
Pupun pennut 5vk ikäisenä >>>
Pupun pennut 6vk ikäisenä >>>
Pupun pennut 7vk ikäisenä >>>


PAPU JA MAIJA VOITTOON AGILITYSSÄ

Papu, Villi-Joikhu Räiskyvärusko ja ohjaajanaan Maija Huusko voittivat Lieksassa järjestetyn virallisen Agilityn hyppyrata kilpailun , joka oli 5.9.2009 ja Tuomarina toimi Minna Väyrynen. Tässä virallinen tulos: Hyppyrata maxi 1 virheet/ suoritusaika 0/37,82 radan ihanneajan ollessa 40s. Tulos 0 ja sijoitus 1. Paljon Onnea Maijalle ja Papulle hienosta , upeasta suorituksesta. Tässä ohessa kuva jossa Papu tähyilee maisemia ja selvästi nauttii olostaan. Varmasti kuulemme lisää tuloksia tulevaisuudessa. Kuva: Maija Huusko 


MÄNTYHARJUN NÄYTTELY 8.8.2009

Iloisesti hännät huiskien olivat Mäntyharjulle kokoontuneet viralliseen näyttelyyn Joikhut: Super-Säpinä, Super-Hyperi, Unelma, Rakkaudenkaipuu, Rakkauden Runo, Oiva-Otus ja  Extrajätkä. Nappisilmä jäi pois jalkavaivan vuoksi. Päivä oli tosi kuuma ja aurinkoinen ja monta hikipisaraa tuli valutettua itse kultakin. Koirat jaksoivat ihmeen hyvin ja samoin ihmisetkin ,vaikka päivä oli todella pitkä. Matkaakin oli suuntaansa reilut 200km. Pikku Deisi ei vielä päässyt mukaan vaan oli mammansa luona hoidossa päivän. Kehät sujuivat hyvin vaikkakin Tuomarina toiminut Esko Salkonen harrasti koirien mittaamista ja tottumattomat neidit Dixi Super-Säpinä ja Inez Oiva-Otus pelästyivät mittaamista ja ottivat takapakkia. Moni oli myös kesäkarvassa mutta toisaalta ei tullut niin kuuma kun oli vähemmän karvaa. Myös matkat sujuivat hyvin vaikka autossa oli neljä koiraa ja neljä ihmistä.  Arvostelut olivat hyviä kautta linjan kaikilla koirilla. Extrajätkä sai H:n kun sattui juuri seisomaan hiukan jalat ulospäin, Bee Rakkaudenkaipuu sai H:n rungon pituudesta ja Dixi sai T:n johon vaikutti ettei antanut mitata itseään ja rungon pituus samoin. Tässä arvosteluita: Villi-Joikhu Super-Hyperi: ” Keskikokoinen erittäin hyvät mittasuhteet, hyvä nuoren nartun pää, ruskeat silmät. hyvät korvat ja kaula. Jäntevä keskimittainen runko hyvät raajat, tuuhea häntä, parkinruskea turkki vaalein merkein, hyvä luonne ja liikunta.” ERI

Miskan Rakkuden Runon arvostelu: ” Keskikokoa suurempi, hyvät mittasuhteet, hyvänmuotoinen nuoren uroksen pää, ruskeat silmät, hyvät korvat ja kaula, vankka runko, hyvät raajat, tuuhea häntä, musta hyvä turkki vaalein värimerkein, hyvä luonne ja liikunta.” EH 

Been, Inezin, Unnan Unelman sekä Dixin arvostelut voit lukea heidän omilta sivuiltaan. Neljä koiraa sai hyvän tuloksen , joka mahdollisti KASVATTAJALUOKAN toteutumisen. Niin siinä sitten kävi, että KENNEL VILLI-JOIKHU sai KP:N JA TULI ROP-KASVATTAJAKSI ja tässä arvostelu:” 602,613,615,617 ryhmä koostuu yhdestä uroksesta ja kolmesta nartusta, joista kaksi narttua parkin ruskeita ja uros ja narttu mustia. Koirista 3 palkittu erittäin hyvällä ja 1 erinomaisella. Ryhmä lähes tasapainoinen, hyvä liikkeinen ja hyväluonteinen” KP ja ROP-KASVATTAJA. 

Tämä oli täydellinen yllätys, mutta mukava sellainen , oli myös mukava kokemus tuoda BIS-kehässä esille paimensukuisia koiria. Tuntui todella upealle. Siellä emme jatkoon päässeet, mutta mukava muisto ja kokemus jäi kotiin tuotavaksi. Kiitos kaikille kasvattieni perheille kun jaksoitte päivän olla kuumuudesta huolimatta ja kiitos Mikolle kassien kantamisesta ja kuvien otosta. Eipä unohdeta koiria, jotka kehässä esiintyivät. Sitä voisi sanoa että siellä ainakin JUNIORIT JYLLÄSI.

Rop-kasvattajaryhmä:alk. vas.  Villi-Joikhu Unelma, Villi-Joikhu Oiva-Otus ja Rosa, Villi-Joikhu Super-Hyperi ja Petra ja Villi-Joikhu Rakkauden Runo ja Mervi.

Tässä koko nuoriso porukka. Lisänä vielä Villi-Joikhu Rakkaudenkaipuu ja Joanna ja Villi-Joikhu Super-Säpinä ja Milja.  


PENTUJA ODOTETAAN VILLI-JOIKHU RISKI-TYTÖLLE JA TIITIÄISEN OUTALLE

Pupun, Villi-Joikhu Riski-Tytön juoksua saatiin odotella ja tulihan se lopultakin. Kesäloma aika ja kaikki kesäloman reissut aiheuttivat päänvaivaa, jännitystä ja järjestelyä asiaan. Pupu kävi testeissä ,jotta saataisiin juoksun oikea ajankohta selville ja oikea aika oli juuri kun minun piti lähteä viikonlopuksi reissuun myös uroksen perhe matkaili ja siinä sitä pähkäiltiin mitä nyt ja kuka ja missä. Apuun kiiti Mirja Siljander , joka hoiti Pupun astutusta onnistuneesti lauantaina Pupun ollessa Mirjan huomassa viikonlopun ja minä jatkoin seuraavana päivänä sekin onnistui hyvin. Unohtaa ei sovi uroksen omistajan järjestelyä kun reissuun lähdössä oli myös koira , joten eikun hoitaja kotiin ja Tiitiäisen Outa eli tuttavallisesti Otto jäi kotiin odottelemaan Pupua ja tulevaa kohtaamista. Kiitos erityisesti Kimmolle Oton omistajalle ja hänen pojalleen järjestelyistä sekä iki-ihanalle kennel emolle Mirjalle suuresta avusta. Näin mahdollistettiin että Pupu ja Otto saivat toisensa. Astutus sujui hyvin ja erittäin mallikkaasti eikä siinä kuonot kauan tuhisseet. Pari oli kuin luotu toisilleen. Kantaessani Pupua autoon astumisen jälkeen , pesi Pupu minun naamani matkalla aivan märäksi, siinä oli Pupun oma kiitos. Homma siis hoitui hyvin joten tulostakin odotellaan.  Otto omaa kahdet jälkeläiset entuudestaan , Pupulle nämä ovat ensimmäiset. Molemmilla on virallisesta näyttelystä tulos EH. Pupun omat sivut löydät sukutaulut sivulta, jossa on tietoa neidistä enemmän. Kimmo, Oton isäntä taas kuvaa Ottoa erittäin hyvähermoiseksi, ei omaa riistaviettiä , esimerkiksi jäniksen juostessa ohi Otto seuraa katseellaan sen menoa mutta ei lähde sitä jahtaamaan. Tottelevainen miellyttävä koira. Ystävällinen ja viisaan oloinen, sekä omaa vahtimisvietin kun hyvin herkästi ilmoittelee kuka menee ja tulee siis Oton pihaan ei tietämättä kukaan pääse. Pentujen syntymän laskettuaika on n.12.9.2009 , sitä ennen kuten ennenkin käytän Pupun ultrassa ja siitä tulee tieto uutisiin. Jos haluat oman Joikhusi kenties tästä yhdistelmästä, niin ota yhteyttä, pentueesta sijoitan yhden nartun. Pupu kävi ultrassa 12.8.09 ja näkyihän siellä pentuja, n,viisi pentua laski lääkäri. Tulossa siis on ja odotus jatkuu. Pentujen synnyttyä tulee tieto uutisiin kuvien kera. 

Villi-Joikhu Riski-Tyttö, Pupu  Lonkat A/A, silmät ok , polvet ok 

Tiitiäisen Outa, Otto  Lonkat A/C, silmät ok  

Kuva: Seppo Hyttinen  


TUUSULAN NÄYTTELY 4.7.2009

Miska, Villi-Joikhu Rakkauden Runo , kävi ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään. Päivä oli hieno sään puolesta ja paikalla oli runsaasti koiria. Miska oli pentuluokassa ja sijoittui erittäin hyvin. Kotiin viemisiä oli hyvät tulokset , Pentu lk. EH , KP SEKÄ VSP. Tässä ohessa Miskan arvostelu: ” Oikean tyyppinen ja kokoinen pentu. Riittävä luusto ja olemus. Mukava päälinja. Mukavat silmät ja ilme. Riittävät kulmaukset edestä ja takaa. Selkälinjan pitäisi kehittyä. Mukava turkin laatu ja väri. Ihastuttava tempperamentti ja esiintyminen. ” Tuomari Rony Doedijns Hollanti.  Hienoa Miska ja onnea Miskalle sekä omistajalle Merville. Muitakin oli mukana kasvattini Villi-Joikhu Extrajätkä , sekä Villi-Joikhu Super-Säpinä.  Tällä kertaa ei tuomari kauheasti tykännyt , arvostelut eivät kuitenkaan olleet huonoja ja molemmat koirat käyttäytyivät kehässä mallikkaasti. Dixin  arvostelun voit lukea Dixin omalta sivulta. 


LULUN JA VIIRUN PENNUT OVAT SYNTYNEET

Lulu synnytti pennut vuorokauden odottelun jälkeen 18.6.2009. Maailmaan putkahti 6 uutta Joikhua 4urosta ja 2 narttua. Synnytys sujui hyvin. Koko kevät on ollut kovin murheista ja raskasta aikaa kuten voit edellisistä uutisista lukea ja tätä pentuetta ilolla todella odotettiin ja nyt murheen jälkeen koittaa ilo, joka onkin tämän pentueen teema. Tätä odotellessa syntyi ensimmäinen pentu ILONODOTUS, kun seuraava pentu syntyi kävi sydämessäni sellainen sykähdys ja niin ILONSYKÄHDYS oli nähnyt päivän valon. Kolmas pentu ja ILONTUNNE vain voimistui, syntyi neljäs pentu joka on varmasti ILONTUOJA , meidän kaikkien silmissä oli ilon pilkettä ja niin viides pentu sai nimekseen ILONPILKE, hän on myös nimensä mukainen kun on joukon pienin ja ensin syöminen oli vähän laiskaa ja sitä joutui auttamaan alkuun ja joka kerran kun se tarttui emän nisään tuli meidän mieliin ilonpilke. Ultrassa oli näkynyt viisi pentua ja nyt odoteltiin jäikö tähän vai onko joku vielä tulossa ja niin olikin, sieltä sitten syntyi ILONYLLÄTYS. Tässä on pentujen nimet ja viikkokuvista näet kuka on kukin. Myös tähän iloon liittyi tämä päivä, jonka Lulu oli valinnut pentujen syntymäpäiväksi nimittäin Minnalle ja Markolle se oli myös heidän hääpäivänsä ja Lulu ei olisi voinut parempaa päivää valita. Pennut hoidetaan Lulun omassa kotona Siuntion kirkonkylällä, joka on tässä 7km päässä. Pentujen luovutus on 6.8.2009 lähtien. Tähän uutiseen tulee aikanaan viikkokuvat sekä linkki Markon ja Minnan kotisivuille, josta voit katsella kuvia pentujen omasta kuvagalleriasta. Kuvissa pennut ovat 3 päivää vanhoja ja kuvat: Minna ja Marko Ukkola. Tässä on linkki Minnan ja Markon kotisivuille ja voit katsella kuvia niin Lulun elämästä kuin pentujenkin kuvia kunhan niitä ehditään ottaa ja sinne laittaa. Tässä linkki mistä pääset katsomaan sivuja, www.raminkallio.net  Nyt on viikkokuvat päivitetty ja näet kuka on kukin. Pennut ovat kasvaneet ja todella kehittyneet kun ovat jo ottaneet jaloilleen. Ihmeellistä katsoa kun jo kävelevät , meno on honteloa mutta kuitenkin ottavat jaloilleen. Silmät eivät vielä ole auki mutta pian sekin tapahtuu. Topakoita pentuja. Vapaana on yksi uros. Pennut ovat kasvaneet ja pikku hampaat hamuavat jo housunlahjetta ja lelut saavat pikkuhiljaa kyytiä kun leikki alkaa. Kiinteää ruokaa opettelevat syömään ja reviirikin on laajentunut. Jälleen näet viikkokuvista miten pentuset ovat kehittyneet. Lulun ja Viirun kaikki pennut ovat nyt varattuja. Olen myös minäkin valinnut oman pentuni ja se on Ilonsykähdys ja kutsumanimi on DEISI. Tulevaisuudessa löydät sukutaulut sivulta Deisin omat sivut. Videoista voit seurata pentujen ja Lulun touhuja. NYT OVAT KAIKKI PENNUT LÄHTENEET OMIIN KOTEIHINSA JA ONNEA HEILLE KAIKILLE. DEISI SIIS JÄI MINULLE JA DEISILLE TULOSSA OMAT SIVUT. KIITOS KAIKESTA MINNALLE JA MARKOLLE , JA ENNENKAIKKEA IHANALLE MAMMA LULULLE, JOKA HOITI PENTUNSA HYVIN JA VIISAUDELLA ANTAEN NÄIN ELÄMÄN EVÄÄT PENTUSILLE. 

Lulun pennut 1vk ikäisenä >>>
Lulun pennut 2vk ikäisenä >>>
Lulun pennut 3vk ikäisenä >>>
Lulun pennut 4vk ikäisenä >>>
Lulun pennut 5vk ikäisenä >>>
Lulun pennut 6vk ikäisenä >>>
Lulun pennut 7vk ikäisenä >>>


DANIA MUISTAEN

Dani, Villi-Joikhu Elegantti nukkui ikiuneen 14.5.2009 ollessaan vain 2 vuotias. Sairaus vei voiton elämästä ja nyt on sinun hyvä olla , vailla kipua ja tuskaa ja varmaan siellä olet Donnan ja Dibin kanssa vehreillä niityillä. Olit elämäni koira. Hassun hauska uintikaveri, aina valmis tekemään kanssani milloin mitäkin. Olit energinen ja vilkas myös hyvin fiksu. Päihitit kaikki lauman jäsenet nopeudellasi koirien älypelissä ja luoksetulosi ja kuuliaisuutesi oli vailla vertaa. Ei tarvinnut kuin kerran huutaa ja kuulit pitkältä ja kiidit luokseni kuin tuuli häntä huiskuen. Kontaktin halusi oli suuri ja olisit voinut opettaa sen muillekin. Olit välillä sylikoira ja aina läsnä omalla olemuksellasi ja rakastit lämmittää jalkojani. Nyt on kaipaus ja kylmät jalat. Ilmaisit itseäsi todella monin tavoin äänin ja leikein ja ilmeesi olivat syvälliset. Olit myös surullinen katseissasi sairautesi aikana. Pitkään et sairastanut ja syöpä levisi nopeasti ja mitään ei ollut tehtävissä. Nukuit ikiuneen omalla kotipihalla minun sylissäni tuulen vilvoitellessa nenääsi ja lauman johtaja Dina oli myös kokoajan vierelläsi kuten muutkin mutta Dina sinua yritti hoitaa ja parantaa. Näistä asioista näkyi koiran sielu. Muistot elää ja kiitos mitä minulle opetit elämäsi aikana. Olit kullan arvoinen koira. Suru on sanoin kuvaamaton, sinua kaivaten Ansku, Seppo, Doora, Dina ja Dixi.   


PENTUJA ODOTETTAVISSA AIKULLE JA TAAPANTERIN YOONAKSELLE

Aiku, Villi-Joiku Joulun Tähti aloitti juoksunsa joka etenikin nopeasti ja hiukan salakavalasti, vaikka progesteroni testissä käytiinkin. Tulos tuli ja astutus heti. Sitten jouduttiinkin todella kiireiseen asiaan kun vielä uros Taapanterin Yoonas oli lähdössä viikonlopuksi reissuun. No, kaikkien koukeroiden jälkeen saatiin Yoonas tänne muun tyttölauman keskelle viikonlopuksi hoitoon ja päästiin sitten käymään Aikun luona. Pariskunnalla on kokoeroa Aiku kookkaampi ja apuakin tarvittiin. Pariskunta tuli hyvin toimeen ja astutustakin saatiin aikaiseksi. Nyt vain toivotaan, että tulosta tulisi. Aikun omat sivut löydät sukutaulut sivulta. Taapanterin Yoonas oli täällä luonani ja oli ilo kunnolla tutustua tähän vanhempaan jo 12v koiraherraan, joka on aivan valloittava persoona. Rauhallinen ja vakaa luonteeltaan, hyvin toimeen tuleva ja sopeutuva jos ajattelee ettei meidän laumassa ja kotona ole Yoonas ollut koskaan aikaisemmin. Iästään huolimatta Yoonas on viriili herra ja myös ollut terve koira. Yoonas on saanut Katselmuksissa sijoituksia viimeksi 2009 , on käynyt luonnetestissä ja virallisesta näyttelystä on EH.  Aiku käy ultrassa Toukokuun puolivälin tienoilla ja sitten nähdään mitä kaikesta saatiin aikaiseksi. Pentuja toivottavasti. Tieto tuloksesta tulee sitten tähän uutiseen. Pentueen laskettu syntymäaika on 20.6.2009 AIKU KÄVI ULTRASSA 18.5 JA VALITETTAVASTI SE NÄYTTI TYHJÄÄ. JUOKSU OLI MENNYT KUITENKIN SALAA LIIAN PITKÄLLE KUTEN VÄHÄN UUMOILINKIN JA NIIN SIIRTYI SYKSYYN AIKUN ASIA JA UUSI YRITYS MARRASKUUSSA JOLLOIN ODOTELLAAN SEURAAVAA JUOKSUA.  

Villi-Joikhu Joulun Tähti Lonkat A, silmät ok , polvet ok  

Taapanterin Yoonas Lonkat B, silmät ok , polvet ok  

Kuvat: Katriina Tala 


KATSELMUS 2009

Katselmus 2009 juttu on valmis. Lukea sen voit klikkaamalla linkistä.


PENTUJA ODOTETTAVISSA LULULLE JA VIIRULLE

 Lulu, Villi-Joikhu Elinvoima ja Viiru saivat toisensa aurinkoisena kevät päivänä, astutus sujui hyvin. Lulu ei ole sijoitusnarttuni vaan kasvattini ja Danin sisko. Lulu asuu kissakavereiden kanssa ja harrastaa agilityä ja tokoa , tosin nyt agility on tauolla. Lulu on vilkas ja soveltuu harrastuskoiraksi ja on kova uimaan. Kesäisin siis harrasteena vesileikit. Lulu on luonteeltaan ihmisläheinen läheisyyttä kaipaava sylikoira. Siellä missä perhe siellä Lulu. Lapsirakas, vaikka omassa perheessä ei ole pikkulapsia. Palautuminen ikävistä asioista on nopeaa , hyvät hermot omaava. Lähtee rohkeasti uusiin juttuihin. Ei ihan pehmeä muttei kova koirakaan, siltä väliltä ja on sosiaalinen , joskaan ei ihan kaikkien narttujen kanssa kaveeraa. Vauhtia riittää ja Lulu osaa myös rauhottua , ei hössötä. Lulu on helppo koulutettava, mutta kyllästyy nopeasti jos osaa jo asian. Osaa komentaa varsinkin jos on kyse lenkille lähdöstä. Ilmoittelee kaikki kotipihan liepeillä liikkujat ja omaa ajoittain valikoivan kuulon jos on kyse sisälle tulosta. Kutsuttaessa tulee salamana luokse, kunhan on ensin tehnyt sen oman kierroksen pihalla.  Katselmuksessa Lulu on käynyt kerran ja sijoitusta ei tullut. Virallisesta näyttelystä on ERI.  

Viiru taas on rauhallinen kotikoira eikä harrasta mitään aktiivilajia ja asuu kissojen ja toisen koiran kaverina. Tulee kaikkialla toimeen yleensä kaikkien kanssa ja on sellainen herrasmies , viilipytty. Luottavainen koira ja hyvä hermoinen. Virtaa löytyy tarvittaessa. Ei viitsi juurikaan rähjätä toisille uroksille ja tytöt kiinnostaa. Katselmuksessa on saanut punaisen nauhan ja virallisesta näyttelystä on ERI. Viiru on domino väriltään ja Lulu on punertava riista vaalein merkein, joten väriskaalaa pariskunnan takaa löytyy. PENTUJEN LASKETTU SYNTYMÄAIKA ON 17.6.09. Lulu käy ultrassa Toukokuun puolivälissä ja tulos tulee tähän uutiseen. LULU KÄVI ULTRASSA 15.5.09 JA TULOS POSITIIVINEN, SIELLÄ NÄKYI 5 PENTUA. Ultra ei ole sataprosenttinen joten lukumäärä voi olla myös enemmän. Jatketaan odottelua ja uutinen pentujen syntymästä tulee sitten uutisiin. 

Pennut luovutetaan sirutettuina , ja luovutus ajankohta varmistuu ja tarkentuu sitten kun tiedetään milloin pentuset ovat syntyneet. Odotan pentuetta mielenkiinnolla ja siitä on tarkoitus pitää narttu itsellä.  

Viiru: Lonkat B/B, silmät ok , kyynärät 0/0  

Villi-Joihu Elinvoima, Lulu Lonkat A/A, silmät ok, polvet ok, kyynärät 0/0  

Kuva: Minna ja Marko Ukkola 


PAPUN UPEA AGILITY – TULOS 

Papu, Villi-Joikhu Räiskyvärusko kävi virallisessa agility- kisassa Joensuussa 10.4.2009 Tuomarina Tuomo Pajari. Luokka: maxi 1 virheet 0 aika: 40.71 s (radan max. aika oli 48 s), SIJOITUS 1. Kisaan osallistui 22 koirakkoa ja Papu oli ainoa, joka teki virheettömän eli nolla radan. Tämä oli kolmas kisa Papulle. ONNEA MAIJALLE JA PAPULLE UPEASTA SUORITUKSESTA. Kuvasta näkee myös, että Papun hypyt ovat todella lentäviä ja nimensä mukaisia Räiskyviä suorituksia. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja toivotaan Maijalle ja Papulle hyviä kisoja jatkossakin. 

Kuva: Maija Huusko 


RAISAN JA VEPSUN PENNUT SYNTYIVÄT 16.3.2009

Raisan synnytys ajankohta läheni ja niinpä Perjantai- Lauantai välisenä yönä lämpö laski ja niin oli käynnistynyt lähtölaskenta ,koska pennut putkahtaisivat maailmaan. Odotimme Raisan kanssa edelleen Lauantai – Sunnuntai välisen yönkin, jolloin oli kulunut jo vuorokausi lämmön laskemisesta. Odotus oli kaikkiaan yli 30 tuntia. Olimme jo ottaneet lääkäriinkin yhteyttä ja valmistauduimme lähtöön, kun synnytys vihdoin lähti käyntiin, meni se hyvin ja ripeästi ilman vaikeuksia. Myös tapahtumista johtuen on nyt pentujen nimet selvillä. Ne tulivat näin: Kun Raisan synnytys lähti käyntiin oli kulunut jo pitkä odotusaika ja vihdoin ensimmäinen pentu syntyi , ensikertalaiselle Raisalle se oli pieni shokki kun kipuakin siihen liittyi ja niinpä Raisa tarttui hampaineen käteeni ja meinasi sen jälkeen myös käyttää hampaitaan ensimmäiseen pentuunsa. Tämä ei ole tavatonta ja menee yleensä ohi hetkessä kun kipu laukeaa. Näin kävi myös tässä ja sitä tilaa kutsutaankin kipushokiksi, jolloin koira voi tarkoittamattaan iskeä hampaansa lähinnä olevaan. Minulle ei kummemmin käynyt hötäkässä eikä pennullekaan , kun laitoin pennun imemään , meni kipu ohi ja Raisa koki AHAAELÄMYKSEN , että mitä tämä on. Siinä siis ensimmäisen pennun nimi AHAAELÄMYS, seuraava poika syntyi ja kun aikaa oli jo kulunut kauan ja ainahan synnytys on jännittävää omalla tavallaan ihan kuin istuisi pommin päällä  ja siitä sai nimensä AIKAPOMMI, kun kolmas poika ilmestyi maailmaan sujui jo homma omalla painollaan ja niin oli ABLOODIEN aika siis kolmas on ABLOODI, neljäs poika tuli pian veljensä jälkeen ja siinä Raisa hoiteli katrastaan synnytyksen lomassa hyvin huolehtivainen ilme naamallaan ja  neljäntenä siis tuli maailmaan AAMORI, onni senkun lisääntyi viidennen pojan syntyessä josta tuli AARTEENI MUN, raisan ollessa siis viiden pojan mamma siinä vaiheessa. Viimeisenä pienen odottelun jälkeen syntyi kookkain poika, joka on nimeltään AIKAPOIKA. Tässä tämän pentueen nimiskaala. Tulevaisuudessa näet viikkokuvista kuka on kuka. 

Sijoitus narttua tästä pentueesta ei tullut , mutta tulen jättämään astutusoikeuden pariin poikaan, jotta linja jatkuu sitä kautta. Pentujen luovutus tm-merkittyinä mikrosirulla on alkaen 4.5.2009

26.3.09 Nukkui ikiuneen pikkuinen Ahaaelämys. Pojalla todettiin oikeassa takajalassa paha vika, ja tästä syystä eläinlääkärin kanssa jouduttiin tekemään raskas päätös. Kävelijää ei olisi pennusta tullut ja elämä olisi ollut vain kipua ja kärsimystä. Nyt on Ahaaelämyksen kivuton olla ja varmasti päätös oli oikea. Ahaaelämys viipyi meidän kanssamme puolitoista viikkoa ja nyt hän elää meidän muistoissamme. Surullisin mielin ja raskain sydämin kirjoitan tähän tämän murheen jatkoa, 30.3.09 Ahaaelämys sai taivaankotiin seurakseen veljensä Aikapommin sekä Aarteeni Mun. Molemmat pojat pääsivät ikiuneen, johtuen samoista asioista kuin mitä oli Ahaaelämykselläkin. Raisa mammalla on myös suru ja voi hyvin ja hoitaa pentujaan siis niitä jotka ovat jäljellä. Nämä pentuset menivät kaikki Eviraan avaukseen ja sieltä saadaan vastausta aikanaan mikä tässä on syy. Joskus vain joku yhdistelmä ei tavallaan sovi yhteen ja sitä ei tietenkään voi tietää etukäteen. Nyt elämme päivän kerrallaan ja katsotaan kuinka tuolla pentulaatikossa asiat edistyvät ja pentuset kehittyvät. Nyt ei ainakaan näyttäisi olevan tällähetkellä hätää ja toivon, että loppu sujuisi hyvin. Eli viikkokuvatkin ovat vähentyneet puoleen. Pennuilla on silmät ruvenneet aukeamaan ja askeleita tavataan ja Aikapoika etunenässä.  Suru ei jätä vielä Raisan pentuetta, vaan veljiensä seuraan ja ikiuneen 3.4.09 lähti myös Aamori ja nyt ovat veljekset Abloodi ja Aikapoika kasvaneet kahdestaan. Evirasta tuli etukäteistietoa pennuista, joilla oli todettu synnynnäinen luuston kehityshäiriö, ja hoitoa ei ole ja mitään ei siinä ole tehtävissä. Suru vieläkin valtaa mielen vaikka tietää,että päätös pentujen suhteen oli oikea. Nyt sitten Aikapoika ja Abloodi ovatkin aikamoisia jössiköitä kun maitobaareja on monta käytössä. Kiinteää ruokaa on maisteltu ja hampaitakin tuntuu. Ohessa pojista viikkokuvat. Molemmat pojat ovat varattuja. Raisan pojat ovat nyt lähteneet maailmalle omiin koteihinsa. Onnea heille kaikille tulevaa elämää ajatellen. Viimeiset viikkokuvat ovat taas päivitetty. 

Kuvassa pennut ovat 1vrk vanhoja.

Raisan pennut 1vk ikäisenä >>>
Raisan pennut 2vk ikäisenä >>>
Raisan pennut 3vk ikäisenä >>>
Raisan pennut 4vk ikäisenä >>>
Raisan pennut 5vk ikäisenä >>>
Raisan pennut 6vk ikäisenä >>>
Raisan pennut 7vk ikäisenä >>>


PUURATTAREN KIRALLE JA REPPULIN TOL-DILILLE ODOTETTAVISSA PENTUJA

 Raisa , Puurattaren Kira on astutettu Vepsulla , Reppulin Tol-Dilillä. Raisan omat sivut löydät sukutaulut sivulta, jossa on enemmän tietoa. Raisa on mukava hiukan herkkä , erittäin kiltti narttu , joka muistuttaa vanhinta koiraani Dooraa. Astutuksen aikoihin oli täällä viikon ja sopeutui hyvin meidän laumaan, tuli toimeen kaikkien kanssa. Vepsu , Reppulin Tol-Dil on taas 9 vuotias hyvin fiksu brindle herra. Enpä ole tavannut sellaista koiraa , joka pysyy ilman aitoja pihallaan houkutuksena kaikki mahdollinen. Vepsu asuu Vantaalla tiheällä omakotitalo alueella , naapureita , toisia koiria, ihmisiä, katu , autoja ja takapihan edessä pelto jossa puputkin loikkivat ja Vepsu pysyy pihalla. Aivan ihana luonne, kiltti ja toimeentuleva ja ihmisläheinen koiruus. Pihalla oli pimeä ja Vepsun kotiväki laittoi ison lampun valaisemaan pariskunnan touhuja. Jälleen vierailimme Raisan kanssa Vepsun luona , isäntä oli laittanut jälleen lampun pihalle, jolloin Vepsu oli mennyt kadun puolelle katsomaan onko Raisa jo tulossa, ei ihan vielä. Saapuessamme perille meni Vepsu pihan perälle lampun luo ja haukkui ja odotti morsiotaan paikalle. Astutus onnistui ja tulosta siis toivotaan. Raisa käy ultrassa helmikuun alkupuolella ,missä tarkistetaan asia. Aivan kuten ennenkin tulee siitä tieto tähän uutiseen. Pennuista sijoitan yhden nartun ja sijoitusperhe on haussa. Ota yhteyttä jos sinua asia kiinnostaa. Pentujen syntymäaika on 16.3.2009. Raisa kävi ultrassa 12.2 ja tulos oli positiivinen, siinä näkyi 4-5pentua. Pentuja on siis tulossa ja lopullinen määrä ja sukupuolijakauma selviää kun pentuset on maailmassa. Odotus siis jatkuu Maaliskuulle ja kun pentuset ovat syntyneet , tulee siitä tieto tänne uutisiin. 

Reppulin Tol-Dil lonkat A/A silmät terveet

Puurattaren Kira lonkat A/A silmät terveet , polvet terveet


PÄIVÄ JAALAN NÄYTTELYSSÄ

Jaalan näyttelyssä 15.11.2008 kävivät Joikhut: Elegantti, Nappisilmä , Extrajätkä, sekä Elinvoima. Dina vanha konkari ja nuorten luokassa painivat sisarukset. Tuomarina toimi Esko Salkonen. Kaikki saivat erittäin hyvän arvostelun ja myös hyvät tulokset. Tässä Elinvoiman Lulun arvostelu: ” Keskikokoinen, oikeat mittasuhteet. Hyvä nartun pää. Tiivis runko. Hyvät raajat. Tuuhea hyvä häntä. Musta turkki ruskein merkein. Hyvä luonne ja liikkeet.” Tulos nuort. lk. ERI . Veli Extrajätkä sai nuort. lk. EH  ja tässä arvostelu: ” Keskikokoista suurempi. Oikeat mittasuhteet. Hyvämuotoinen pää, ruskeat silmät. Hyvät korvat ja kaula. Keskimittainen runko. Hyvät raajat. Reidelle kaartuva häntä. Turkki musta , keskipitkä, vaaleat merkit. Hyvä liikunta ja luonne. ” Dina sai avo.EH ja Dani sai nuort. lk.ERI. Dinan ja Danin arvostelun löydät sukutaulusivuilta.  Extrajätkä eli Elmo on myös tutkittu ja nyt hyvä näyttelytuloskin, joten Elmo odottelisi vaikka morsiamia tulevaisuudessa. Yllätys minulle oli kun näiden tulosten myötä toteutui sitten KASVATTAJA LUOKKA,sijoituimme kolmanneksi ja iloinen olin kun Tuomari piti näitä paimensukuisia ystäviämme erinomaisina koirina ja tästä tuli myös kunniapalkinto KP. Kiitos kaikille, Anne, Mikko ja Elmo. Minna , Marko ja Lulu mukavasta päivästä. Ohessa kuva tästä nelikosta. Kuva Marko Ukkola. 


PENTUSUUNNITELMIA VUODELLE 2009

Suunnitelmissa pentueita ensi vuodelle, nartuille VILLI-JOIKHU JOULUN TÄHTI, PUURATTAREN KIRA, VILLI-JOIKHU RISKI-TYTTÖ SEKÄ VILLI-JOIKHU ELEGANTTI. Kaikista näistä nartuista löydät oman sivun sukutaulut sivuilta , jossa on enemmän tietoa tyttösistä. Sulhot eivät kaikki vielä ole ihan selvillä. Elegantille on varattu sulho Viiru , domino herra ja Joulun Tähti saisi parikseen Reppulin Tol-Dilin brindle herran. Muille vielä asia on mietinnässä. Ensimmäiseksi juoksua odotellaan Puurattaren Kiralle joskus vuoden vaihteessa. On sulho sitten kuka koiraherra tahansa niin ajatuksena on, että pari täydentää toinen toisiaan niin rakenteellisesti sekä luonteen ominaisuuksien puolesta. Elegantin ja Viiru herran pentueessa voi tulla ihan mielenkiintoisia värejäkin kun molempien takana mm. dominoa ja riistaa valkoisin merkein kranssikauluksen kera kuten Elegantti itse on. Kira siis ensimmäisenä ja muille odotellaan juoksua kevään mittaan ja ehkä joku siirtyy loppuvuoden puolelle. Kaikki riippuu siitä miten juoksut asettuvat , toivottavasti perätysten eikä päällekkäin. Toivottavasti kaikki astutukset onnistuvat ja Joikhuja olisi jälleen tulossa rikastuttamaan kenties sinun elämääsi. Tulevaisuudessa pyrin myös käyttämään omia kasvattejani sulhokandidaatteina. Astutuksista tulee uutisiin tietoa heti kun ovat ajankohtaisia.


SIITOKSEEN TARJOTAAN

Molemmat mukavat herrat ovat tarjolla siitokseen. Pessi kävi hiljattain näyttelyssä ja tässä arvostelu: ”Oikea koko ja mittasuhteet. Tarvitsisi enemmän massaa kylkiin. Silmät voisivat olla tummemmat. Etuosa voisi olla voimakkaampi liikkeessä ja seisoessa. Selän linja voisi olla voimakkaampi. Voimakkaat kulmaukset takana. Turkki hyvässä kunnossa ja siinä paljon brindleä. Hyvä luonne ja esiintyminen.”Tästä siis Pessille tulos EH. Onnea Pessille ja Tytille. Molempien koirien sukutaustasta kerron mielelläni ja tiedustella poikia voi omistajalta Tytti Saloselta. p.040-7478352. Pojat asuvat Naantalissa. Voit myös käydä poikien kotisivuilla os. http://personal.inet.fi/koti/pessi_ja_pyry/   Kuvat: Tytti Salonen.

Siitokseen tarjotaan Villi-Joihu Bestmanni , Pessi Lonkat B, silmät ok, polvet ok. Näyttelytulos EH. 

Siitokseen tarjotaan Villi-Joikhu Ihmemies Pyry,  Lonkat A,silmät ok , polvet ok. Näyttelytulos H.