UUTISET 2011

UUSIA SUUNNITELMIA VUODELLE 2012

Pian vaihtuu uusi vuosi ja toki sen mukana tulevat uudet suunnitelmat. Penturintamalle. Ensi vuodelle on suunnitelmissa astuttaa nartut: Reppulin Mereth, Mette, Villi-Joikhu Super-Säpinä Dixi, Villi-Joikhu Pirteä Pimu eli Pimu, Villi-Joikhu Hämypesänhulina Rosa ja Villi-Joikhu Mailmanmatkaaja. Tässähän sitä pentusuunnitelmia. Ensiksi odotellaan juoksua Pimulle , juoksu voi tulla milloin vain tässä vuoden vaihteessa, heti alkuvuodesta ja Dixin juoksua odotellaan Maaliskuuhun. Mette, Rosa ja Poppy tulevat 2v. ikään kesällä ,joten niille pentusuunnitelmat toivottavasti toteutuvat sitten syksyä kohti. Näistä nartuista tietoja saat sukutaulut sivuilta heidän jokaisen omalta sivulta. Mette, Poppy ja Rosa on nyt myös hyvissä ajoin pevisatutkittu ja tulokset mainiot. Nekin löydät heidän omilta sivuiltaan ja hiukan olen päivittänyt myös luonteenpiirteitä kun neidit ovat kasvaneet ja kehittyneet. 

Sitten sulhoihin. Olen valinnut useita sulhoja ,jokunen varalla ja miten ne toteutuvat näyttää sitten itse astutus tilanne. Pimulle olen ajatellut ensisijaisesti urosta Tuiskuturkin Wasikka. Pariskunta täydentää toisiaan ja toiveissa on myös väriskaalaa joita takaa voi tulla. Toki Pimulle sopii moni muukin katsomani uros jotka toimivat varalla. 

Dixille olen kaavaillut Puurattaren Poutahaukkaa pariskunta sopii hyvin yhteen , Dixille sopiikin hiukan vilkkaampi uros kun Dixi itse on rauhallinen viilipytty. Myös mielestäni rakenteet sopii kuin nenä päähän. 

Metelle olen kaavaillut omaa kasvattiani Villi-Joikhu Ainokaista, joka on Dinan poika. Meten aikanaan hankinkin myös Ainokaista ajatellen. Varalla urokset Puurattaren Poutahaukka, Tuiskuturkin Wasikka, Nutukas Donovan.

Poppylle on ajateltu Puurattaren Poutahaukkaa tai Tuiskuturkin Wasikkaa ,jos ei onnistu ensin ajatellun nartun kanssa. Myös Seitavuoren Xenicus on mielessä mukana. 

Rosalle on ajateltu urosta Tuiskuturkin Ronnie James, komea tumma uros kranssikauluksineen, sieltäkin voi olla mukavaa väriskaalaa toivottavasti. 

Nämä ovat suunnitelmia ja siis 6 urosehdokasta on ajatuksissani , miten se lopulta onnistuu ja toteutuu ,siis kuka kenelle , sen tiedämme kun astutukset ovat totta. Pidän näistä kaikista uroksista todella paljon ja niitä on halu käyttää, tässä rykelmässä on hyvä se ,että aika moni uros sopii näille kaikille nartuilleni ja vanha herra Nutukas Donovan jolla on jo jälkeläisnäyttöä hyvinkin on jollekin nartulleni tuleva. Donovanilla Nallella on jälkeläisiä mutta sukua eteenpäin eivät ole jatkaneet joten pitää saada vanhan herran suku jatkumaan. Nalle kävikin juuri silmätarkastuksessa ja terveet olivat. 

Kaikki uudet tiedot tulevat uutisiin heti kun astutus hommat ovat toteutuneet. Sitten vain peukut pystyyn ja toivoen etteivät keksi juoksuja päällekäin , koska kaksia pentuja en päällekkäin voi ottaa , ne olisi mentävä limittäin lomittain , kuten tässä parina viime vuotenakin. Yhteyttä suunnitelmien tiimoilta voi ottaa etukäteenkin jos joku narttu / yhdistelmä sinua kiinnostaa. 


PENTUTIEDOITUS

Deisin pentuset ovat nyt luovutusiässä ja menneet maailmalle , paitsi peruutuksen vuoksi on vapaa VAALEA POIKA SALAMANNOPEA, joka parin päivän jälkeen tuli takaisin synnyinkotiinsa perheessä puhjenneen allergian vuoksi. Pepin pennuista on vapaana uros, riistanvärinen , PENTUPOMMI. Käy katsomassa viikkokuvat pentusista. SALAMAN NOPEA ON LÖYTÄNYT KODIN JA LÄHTENYT OMAAN KOTIINSA. PEPIN PENNUISTA VAPAA ON PENTUPOMMI. UUDET VIIKKOKUVAT OVAT PÄIVITETTY. KAIKKI PEPIN PENNUT OVAT VARATTUJA. 


PENTUJA SYNTYNYT , PEPILLE JA ELMOLLE 18.9.2011

Pepin ja Elmon pennut näkivät päivänvalon Sunnuntaina 18.9. tai oikeammin meni yöhommiksi. Pepin lämpö laski aamulla ja pähkäilin mitä nyt kun on edessä vielä työvuoro ja pelastavaksi enkeliksi lensi Peppiä vahtimaan Elmon mamma Anne. Kiitos Annelle vielä siitä. Peppi alkoi illan kuluessa olla rauhaton ja kiidin kotiin talla pohjassa , ei vielä supistuksia näkynyt lämpö edelleen alhaalla. Anne lähti kotiin ja Peppi edelleen kovin rauhaton , supistuksia ei kuulunut ei näkynyt. Peppi asettui viereen lattialle ja rauhoittelin ja äkkiä nousi ylös ja vinkaisi , ei supistuksia mutta työntöjä yks kaks ja ei muuta kuin Peppi pentulaatikkoon. Tutkin tilanteen ja totesin pennun olevan tulossa. Peppi petasi ja kieppui pentulaatikossa kuin pyörremyrsky ja silppusi lehtiä minkä ehti ja laittoi aluset aivan uuteen uskoon. Todella kuin PYÖRREMYRSKY, ja siitä sai ensimmäinen pentu nimensä, tuli vauhdilla.  Peppi ajatteli varmaan tässä kohtaa, että no paistaa se päivä risukasaankin ja tunnin odotuksen jälkeen syntyi seuraava edellisen kaltaisesti , mutta homma lähti hyvin liikkeelle , joten PÄIVÄNSÄDE  oli syntynyt. Kaikki pentuset kunnossa ja hyvän kokoisia , joten priimoja ovat ja siitä sitten maailmaan oli putkahtanut PRIIMA LEIDI, hyvän kokoisia pentuja ja seuraava olikin sitten POTRAPOIKA, välillä kului tunti ja välillä vähemmän, mutta aina yhtä myrskyisää oli Pepin käytös , toki ensisynnyttäjänä oli outoa ja sattuikin ja välillä Peppi tarttui hampaillaan ranteeseen kuitenkaan purematta minua ja sain aina pennun syntyessä siirrellä kiivaaseen tahtiin pois edellisiä pentuja Pepin alta. Jälleen pentu syntyi ja tämä pentu ärisi kun oli juuri kalvoista päässyt ja heti päristen nisässä kiinni siis oli maailmassa PÄRINÄ PARONI, pentulaatikko oli kuin pommin jäljiltä ja viimeisenä syntyi todellinen PENTUPOMMI. Siinä sitten oli Peppi katraansa kera. 

Nyt siis tiedossa pentujen nimet. Viikkokuvista selviää kuka on kuka. Kuvassa pennut ovat 1vrk vanhoja. Pentujen luovutus on 6.11.11 , jolloin ovat täyttäneet 7viikkoa. Silloin saa kotiin rakkaudella hoidetun , tunnistusmerkityn ja eläinlääkärin tarkastaman pikku karvapallon joka vie sydämesi. NARTUT OVAT VARATTUJA , VAPAINA OVAT POJAT. Poikien värit ovat parkki ja musta merkeillä. PEPIN PENNUISTA ON VAPAANA UROS PENTUPOMMI. 

Pepin pennut 1vk ikäisenä >>>
Pepin pennut 2vk ikäisenä >>>
Pepin pennut 3vk ikäisenä >>>
Pepin pennut 4vk ikäisenä >>>
Pepin pennut 5vk ikäisenä >>>
Pepin pennut 6vk ikäisenä >>>
Pepin pennut 7vk ikäisenä >>>


PENTUTIEDOITUS 

Aidan pennut ovat nyt kaikki varattuja.   Deisin pennuista etsii sijoitusperhettään parkki narttu SULOLINJA, ja urokset SALAMANNOPEA ja SALARAKAS etsivät myös omaa perhettään.     Peppi kävi ultrassa ja tulos on positiivinen ja pentuja on siis odotettavissa. Lisää tietoa saat näistä uutisista kun kelaat uutisia hiukan alaspäin. Viikkokuvat ovat myös päivitetty. Sulolinja on nyt löytänyt oman perheensä. Pojat SALAMANNOPEA JA SALARAKAS ovat vielä vapaina ja odottelevat omaa rakastavaa perhettään. Selaa uutisia hiukan alaspäin Deisin pennut niin näet millaisia pojat ovat. Salarakas on löytänyt perheensä ja on varattu, vielä etsii sitä omaansa SALAMANNOPEA vaalea poika,joka halajaa aktiivista kotia ja ihmisiä, koska pojassa on potentiaalia vaikka mihin. Uudet viikkokuvat näet Deisin pentu-uutisesta. Deisin kaikki pennut ovat nyt varattuja. PERUUTUKSEN VUOKSI ON VAPAA DEISIN UROSPENTU SALAMANNOPEA. 


PENTUJA SYNTYNYT , DEISILLE JA TANKALLE 8.8.2011

Deisin , Villi-Joikhu Ilonsykähdyksen ja Tankan , Kurkipirtin Tankan pennut näkivät päivänvalon 8.8.2011. Synnytys kaikkine vaiheineen kesti pitkään ja valitettavasti kaksi pentua menetin siitä, mutta 4 pentua jäi Deisille hoidettavaksi. Lopulta Deisi jouduttiin leikkaamaan kun kohtuun kuollut pentu ei tullut ulos. Kaikki siis alkoi tästä: Lämpö laski ja sitten odoteltiin , kului aikaa vuorokausi eikä mitään tapahtunut ja käytiin tarkistuksessa , kaikki ok , avautuminen vielä kesken , sovittiin että katsotaan iltaan ja käydään näytillä uudestaan. Ilta koitti ja tilanne ennallaan. Käytiin jälleen tarkistuksessa ja auki oli ja pennut sen puolesta olivat valmiit tulemaan mutta mitään ei tapahtunut , joten käynnistettiin synnytys lääkityksen avulla. Sitten rupesikin tapahtumaan. Maailmaan tuli pentu ja kun Tankan astuminen oli hyvin salamannopeaa niin oli syntynyt maailmaan vaalea poika , joka sai tästä kaikesta nimekseen SALAMANNOPEA, siinä odoteltiin ja kuin varkain putkahti maailmaan toinen pentu , se tuli niin yllättäin ja kuin varkain , minun mieleen tuli tv.mainos ”mistä niitä senttejä oikein tulee” tämä pentu sai nimekseen SALAVIEKAS, homma jatkui ja hetken kuluttua tuli pentu jälleen vain vähän aikaa edellisestä ja on varmasti Deisille mammalleen sekä minulle kovin rakas , sai nimekseen SALARAKAS, kului jälleen vain hetki ja pentu tuli ja kaunis pentu olikin , ovathan ne kauniita kaikki , mutta silloin ajattelin mikä SULOLINJA, jolloin nimikin oli jälleen annettu. Viikkokuvat kertovat sinulle kuka on kukin. Väriskaalaa on kerma, parkki merkeillä ja musta merkeillä. Kaikki on nyt hyvin ja mamma Deisi on aloittanut toipumisen ja lepää väsymykseltään. Pentuset voivat hyvin. 

Pennuista sijoitan nartun , joka etsii omaa sijoitusperhettään , joten ota yhteyttä jos sinua asia kiinnostaa. Toinen narttu on jo varattu. Urostilanne selviää lähipäivinä ja tietoa uutisiin tulee sitä mukaa kun asiat varmentuvat. Pennut ovat luovutuksessa 26.9.2011 . Tunnistusmerkittyinä , eläinlääkärin tarkastamina ja Deisin ja minun rakastamina ja Deisihän on aina ollut kaikkien pentujen leikkitäti , joten nyt on Deisillä ne omat pennut joita sitten leikittää. Deisi näyttää olevan hyvä emä.  Kuvassa pennut ovat vajaan vuorokauden vanhoja.  Viikkokuvia siis odotellen. 

Deisin pennut 1vk ikäisenä >>>
Deisin pennut 2vk ikäisenä >>>
Deisin pennut 3vk ikäisenä >>>
Deisin pennut 4vk ikäisenä >>>
Deisin pennut 5vk ikäisenä >>>
Deisin pennut 6vk ikäisenä >>>
Deisin pennut 7vk ikäisenä >>>


PENTUJA ODOTELLAAN PEPILLE JA ELMOLLE 21.9.2011

Peppi , Villi-Joikhu Viimerutistus on astutettu kasvatillani Villi-Joikhu Extrajätkällä, Elmolla. Astutus oli onnistunut , joten pentutilaus on tehty ja nyt odotellaan tulosta. Peppi käy ultrassa Elokuun loppupuolella, jolloin tiedetään onko kantava ja tulos tulee tähän uutiseen. Peppi on mukava koira ja on saanut virallisesta näyttelystä EH:n ja menestynyt Katselmuksissa. Pepin oman sivun löydät sukutaulut sivulta kuvan ja tietojen kera. 

Elmo Villi-Joikhu Extrajätkä on oma kasvattini ja Elmolla on myös EH virallisesta näyttelystä ja on harrastuskoira sekä omaa paimenvietin. Käy paimennustreeneissä lampailla. Toko kuuluu myös Elmon lajeihin. Elmo on sosiaalinen ja vilkas, soveltuen harrastuskoiraksi, mutta omaa myös herkän puolensa. Nyt kun Elmolla on enemmän ikää niin herkkyys on tasoittunut ja rauhallinen , tietävä poika on tullut esiin. Elmo on 4vuotias eikä ole jälkeläisiä aikaisemmin. Yhdistelmä on hyvin eritaustainen , ja sukusiitoskerroin on pieni. Pariskunta myös täydentää toisiaan sekä rakenteellisesti että luonteen puolesta. Pentujen odotettu syntymäaika on 21.9.2011.

Peppi kävi ultrassa 19.8.2011 ja tulos oli positiivinen , siellä näkyi 5 pentua. Odotus jatkuu ja uutisiin tulee tieto kun pentuset ovat syntyneet.

Villi-Joikhu Extrajätkä, Elmo lonkat B/B, silmät ok, polvet ok ja kyynärät 0/0

Villi-Joikhu Viimerutistus, Peppi lonkat B/B . silmät ok, polvet ok ja kyynärät 0/0


AIDAN JA VINHAN PENNUT OVAT SYNTYNEET 23.7.2011

Aidan odotus meni hyvin ja ilman ongelmia ja  Aida näytti niin onnelliselta ja olemus oli seesteinen ja jotain ihanaa odottava. Sen näki ja aisti Aidasta itsestään. Aida saapui tänne n. 1.5viikkoa ennen laskettua aikaa ja kotiutui laumaan erinomaisesti ja mitään kähinää ei ole ollut. Aida on luottavainen koira. Aida antoi odottaa viimeiseen laskettuun päivään pentujaan, minä jouduin rukkaamaan työvuoroja ja Noora saapui avuksi.  Aidan lämpö laski ja odotus pentujen syntymään oli alkanut. Lauantai aamuna täällä oli kova ukkosmyrsky ja meiltä meni sähköt, ja samassa rytäkässä myös puhelimet lakkasivat toimimasta , netti poikki. Toinen ukkosrintama tuli päivällä ja puhelimet eivät vieläkään toimineet. Ukkonen oli rikkonut maston ja korjaus veisi todella aikaa. Mitä sitten jos synnytyksessä tarvitaan apua lääkäriltä? Miten saisin yhteyden kun puhelin on mykkä? Siinä mietin kaikkia vaihtoehtoja ja operaatioita mitä tehdä , tai mitä sitten jos synnytys hoituukin ilman sähköä kynttilänvalossa ja ilman vettä? Ainakin sain ämpäreihin vettä kun sähköt palasivat hetkeksi ja räpsyivät sitten uudestaan. No, myrsky meni ohi ja sähköt palasivat , ainoa mikä ei palannut oli puhelimien toiminta, jotka edelleen olivat mykkänä.  Synnytys sujui hyvin ja pennut olivat isokokoisia , mutta ääntäkään päästämättä tyynen rauhallisesti Aida punnersi pentunsa maailmaan. Niitä syntyi 3 ja kaikki ovat uroksia. Mustia merkeillä.  Myrskyn pentuja ei tullut, mutta nimet lähtivät jälleen tulemaan , Aidan odotus oli juuri sitä ,että voi sanoa ODOTUKSENONNELA, toinen poika on OPPIPOIKA, kun on varmasti ripeän oppimisen perinyt vanhemmiltaan, ja kaikki se jännitys ja erilaisten operaatioiden miettiminen sai sitten kolmannen pojan nimeksi OLIPA OPERAATIO. Aida ja pennut voivat hyvin. Viikkokuvat tulevat ensiviikolla , joista näkee kuka on kukin. Pentujen luovutus on kun ikää on se 7vko täysi eli 10.9.2011 , pennut luovutetaan tm-merkittyinä sirulla ja eläinlääkärin tarkastamina. Kuvassa pennut ovat hiukan alle vuorokauden vanhoja. AIDAN PENNUT OVAT KAIKKI VARATTUJA.

Aida mamma ja pojat . 

Aidan pennut 1vk ikäisenä >>>
Aidan pennut 2vk ikäisenä >>>
Aidan pennut 3vk ikäisenä >>>
Aidan pennut 4vk ikäisenä >>>
Aidan pennut 5vk ikäisenä >>>
Aidan pennut 6vk ikäisenä >>>
Aidan pennut 7vk ikäisenä >>>


PENTUJA ODOTELLAAN VILLI-JOIKHU ILONSYKÄHDYKSELLE, DEISILLE JA KURKIPIRTIN TANKALLE

Deisin juoksun edetessä mentiin sovitun sulhon luo ja tämähän ei käynyt neidille lainkaan. Ärinät ja murinat ja hampaan näyttö sulhoa kohtaan olivat tosiasiaa, eikä neiti hyväksynyt asiaa lainkaan ja ajattelin ,että pitää jättää koko touhu. Mietin kuitenkin onko Deisi todella sellainen , että ärisee noin tosissaan ehkä ensimmäinen päivä oli aikaista mutta ei ehkä se toinen jota kokeiltiin mutta tulos sama. Tätä miettiessäni päätin kokeilla toista poikaa ja samalla vähän katsastaa onko todella siis neiti hiukan vaikea astutettava vai miten. Näin katsoin sopivaksi Kurkipirtin Tankan, jota Tankaksi kutsutaan. Suvuiltaan ja muutenkin sopiva pari , ei siinä mitään. Tankalla on pari pentuetta , mutta molemmista vain yksi pentu, Deisillä siis ei jälkeläisiä.  Näin matkattiin Tankan luo. Ilma oli tosi kuuma ja Kumpulan puistossa pari näki toisensa. Deisin kanssa astellessani puistoon, Tanka oli emäntänsä Ritvan kanssa mukana isukki Umppi ja Tanka vapaana. Äkkäsi Deisin jo kaukaa ja juoksi Deisin luo. Toiminta oli salaman nopeaa kun kukaan meistä ei ehtinyt sanoa sanaakaan kun pari oli jo jäänyt kiinni. Ei sanaakaan sanonut edes Deisi. Siinä sitten puiston elämän ympäröimänä pariskunta oli hyvin kiinni ison tovin parikymmentä minuuttia. Sovittiin, että otetaan uusinta seuraavana päivänä ja näin tehtiin . Matka helteessä samaiseen puistoon ja Tanka Deisin luo. Neiti Deisi kuitenkin päätti olla erimieltä ja jälleen välkkyivät hampaat ja urina ja murina kuului niin , että Tankakin väisteli Deisi neitiä, joka oli äkäinen kuin ampiainen. Aikamme siinä yritettyämme samalla tuloksella ei auttanut muuta kuin lähteä autolle , Deisi ja minä edellä ja Ritva Tankan kanssa perässä. Käveltiin peräkanaa ja äkkiä Tanka tuli Deisin takaa ja samassa olivat jälleen kiinni ja tietysti keskellä puistokatua. Siinä sitten kökittiin 20minuuttia ja ohjailtiin ohikulkijoita hiukan kauempaa kiertämään. Näin Tanka päätti jälleen kuin varkain yllättäin saada Deisi neidin ja Deisi ei siinä ehtinyt hampaitaan edes väläytellä. Nyt jäädään odottamaan tulosta. Ulrassa käydään Heinäkuun alussa ja siinä asia viimeistään varmistuu. Deisistä lisää tietoa löydät Deisin omalta sivulta , klikkaa sukutaulut sivulta nimeä niin oma sivu aukeaa. Deisi on menestynyt niin Katselmuksessa kuin näyttelyissäkin. 

Pentueesta on tarkoitus sijoittaa narttu, ja sijoituskotia etsitään. Pentueen syntymä ajankohta on 9.8.2011 ja luovutus tarkentuu sitten sen mukaisesti. Pennut luovutetaan tm-merkittyinä ja eläinlääkärin tarkastamina ja rakkaudella hoidettuina. 

Tanka on kauan tuntemani koiraherra , jota olen sulhoksi ajatellut aikaisemminkin , asian vain jäädessä toteutumatta. Tanka on iältään pian 8v. Sosiaalinen , tottelevainen koiruus joka siis voi olla puistossa keskellä Helsinkiä irti ja uskoo mitä Ritva mamma sanoo. Ihmisläheinen , vilkas ja joskus jääräpäinenkin, mutta ei huonolla tavalla. Tanka on menestynyt Katselmuksissa ja Luonnetesti 29.10.2006 saaden 127p. Lisäksi Tanka on käynyt poropaimennuskokeessa 7.3.2008 Oraniemen paliskunnan Komattivaaran aidalla ,tuomarin kommentti ” Hyvä ääni ja erittäin hieno suoritus” Poropaimennuskilpailu Palojärven paliskunnan Juurilehdon aidalla 7.3.2009 sijoitus 7 p. 65.5 palkittu kunniakirjalla paras paimensukuinen. Tanka siis osoittaa paimenvietin olemassaolon, vaikka asuu keskellä Helsinkiä. Itse pidän Tankasta todella paljon ja olen iloinen astutuksen onnistumisesta. Ultratulos tulee tähän uutiseen kunhan aikaa hiukan kuluu. Deisi kävi ultrassa 6.7.11 TULOS POSITIIVINEN PENTUJA NÄKYI 4-5 SIELLÄ POTKIMASSA. Nyt siis odotus jatkuu , kun pennut ovat syntyneet tulee tieto uutisiin. Laskettu aika on n. 9.8.2011.

Villi-Joikhu Ilonsykähdys, Deisi lonkat A/A, silmät terveet, polvet terveet ja kyynärät 0/0

Kurkipirtin Tanka, Tanka lonkat A/A, silmät terveet, polvet terveet ja kyynärät 0/0 

Kuva: Ritva Karhula 


PENTUJA ODOTELLAAN VILLI-JOIKHU YKSIAINOALLE JA VILLI-JOIKHU SUPER-POWERILLE 

Vihdoinkin onnistui Aidan astutus , olihan sitä odotettukin jo kauan. Aida itse oli sitä mieltä, että jees juttu. Vinha eli Super- Poweri astui alta aikayksikön mielitiettynsä, ja niin oli pentutilaus tehty ja nyt odotellaan tulosta. Pariskunta oli hyvin onnellisen oloinen ja sopuisa kaikin puolin ja minusta täydentävät toisiaan. Aidan sivun löydät sukutaulut sivulta ja Vinhasta näet toisen kuvan myös pentueet sivulta. Aida on nimensä mukainen Yksiainoa, ainoa narttu , joka on Dinasta jäljellä ja käytettävissä. Myöskään Aidan isää ei voi käyttää kun viime syksynä Tuisku jäi rekan alle ja menehtyi. Joten minulle tämä Aida Yksiainoa on todella sitä. Halusin käyttää Aidan koska, monta hyvää puolta koirasta löytyy , sekä Dinan linja jatkuu sitä kautta. Aidan lonkat ovat C/D vuosien varrella parantuneet ja siitä syystä astutus oli totta. Pariksi piti löytää A-lonkkainen uros ,jonka tausta on myös on A-lonkkaista pääosin ja sitä Vinha sitten on. Yhtään yhdistelmää en tekisi niin , etten voisi siitä jättää narttua itselleni ja niin myös Aidan ja Vinhan pentusista yksi narttu etsii sijoitus kotia aikanaan. 

Vinha taas on vilkas , erittäin ihmisläheinen ja ei rähjää toisille. Tulee toimeen kaikkien kanssa ja tykkää olla hevostallilla, missä on perheen hevonenkin. Sukutaustaltaan tuleva pentue on hyvin eritaustainen ja sukusiitoskerroin on erittäin pieni. Aidalla ei ole jälkeläisiä , mutta Vinhalla on jälkeläisiä. Aida on hiukan äänekäs koira toisinaan ja Vinha täydentää ei turhia hauku vain tarpeeseen jos on asiaa. Vinha on rakastettava koira ja aivan ihana pakkaus ja myös energinen nimensä mukainen poweri. 

Pentue syntyy n. 21.7.2011 ja Aida käy ultrassa tarkistuttamassa pentutilanteen ja siitä tulee tieto tähän uutiseen. Otahan yhteyttä ,jos tunnet asian omaksesi ja voisin myös kuvitella että pentueeseen tulee sopivia harrastekoiria kun molemmat vanhemmat ovat harrastavia koiria ja tykkäävät siitä. AIDA KÄVI ULTRASSA 16.6.11 SIIS TÄNÄÄN JA TULOS OLI POSITIIVINEN. SIELLÄ NÄKYI 4-5 PENTUA. ODOTUS SIIS JATKUU JA KUN PENNUT OVAT SYNTYNEET TULEE SIITÄ UUTISIIN TIETO. PENTUEESTA SIJOITAN NARTUN, JOKA ETSII OMAA SIJOITUS PERHETTÄÄN. 

Villi-Joikhu Yksiainoa, Aida lonkat C/D, silmät ok, polvet ok, ja kyynärät ok. 

Villi-Joikhu Super-Poweri , Vinha lonkat A/A ja silmät ok .


BEEN PENNUISTA ETSII KOTIA VIELÄ UROSPENTU

Viimehetken peruutuksen vuoksi . etsii vielä omaa sopivaa perhettään ja kotia urospentu SOPIVA KUMPPANI nyt ikää 7viikkoa. Been pentu-uutisessa on uudet viikkokuvat ja sieltä näet kuvan pennusta. Otahan yhteyttä jos haluat ottaa elämääsi Sopivan kumppanin, mukavan luonteisen pikku pojan.  SOPIVA KUMPPANI LÖYSI OMAN PERHEENSÄ JA KODIN. PIKKU POIKA LÄHTI OMAAN KOTIINSA PÄÄSIÄISEN VIETTOON. 

NYT SIIS KAIKKI PENTUSET ON OMISSA KODEISSAAN, MUTTA JUOKSUA ODOTELLAAN ALKAVAKSI AIDALLE , VILLI-JOIKHU YKSIAINOA ,MILLOIN TAHANSA JA SIITÄ TARKOITUS ASTUTTAA , ELI SUUNNITELMIA ON . SAMOIN PEPPI  VILLI-JOIKHU VIIMERUTISTUS JA DEISI  VILLI-JOIKHU ILONSYKÄHDYS TULEVAT PERHESUUNNITELMINEEN PERÄSSÄ. TIETO ASTUTUKSISTA TULEE TÄHÄN UUTIS-SIVULLE KUNHAN JUOKSUT ALKAVAT. 


KATSELMUS 2011

Katselmus 2011 juttu on valmis  ja kuinka reissu sujui, lukea sen voit klikkaamalla linkistä.


VILLI-JOIKHU SUPER- HYPERI, LUMO LÄPÄISI POROPAIMENNUSKOKEEN

Villi-Joikhu Super- Hyperi Lumo  osoitti taipumuksen paimennukseen porojen suhteen. Lumo oli ensikertalainen asiassa ja tiesi siis mitä niiden porojen kanssa pitää tehdä. Niinhän sen pitäisi ollakin, että se vietti siellä olisi olemassa ja etelässä kasvanut koira, joka ei ole poroja nähnytkään saati paimentanut , niin kykenisi siihen silti. Lumo siis kävi poroihin tutustumassa Maaliskuussa 4-6.3 Kolarissa.

 Tässä on Lumon arvostelua kokeesta: ” Lumo osoitti poropaimennuskokeessa kiinnostustaan poroista sekä paimennusvaistoa. Paimennuksen aloitustavaksi tuomarit kommentoivat koiralla olevan kiertämistaipumus, ja Lumon paimentavan parttiota sivulta. Paimennushaukku on rauhallinen ja koiran pitämä etäisyys poroista on sopiva. Lumo oli arvostelun mukaan testin ajan hallinnassa, tuli luokse kutsuttaessa sekä lopetti käskystä( ajoittain vaati useammankin käskyn.) Lumo myös palautui ajosta pysyen paikallaan, ollen kuitenkin kiinnostunut poroista. Lumon kohdalla tyypillinen kommentti ohjaajan ja koiran yhteistyöstä oli ” ajoittainen hyvä yhteistyö”. samoin kuin ” koira tukeutuu hieman ohjaajaan”. Varmasti poropaimennuksessakin saataisiin yhteistyö paremmin sujumaan, mikäli paimennusta olisi mahdollista harjoitella. Kaikkiaan mahtava ja aivan mieletön kokemus, jota voin lämpimästi suositella kaikille! Hyvä tapa yhdistää talviloma ja samalla päästä testaamaan koiransa taipumusta rodunomaisen käyttökokeen osalta. Ummikkona sinne poroaitaan mentiin, emmekä olleet ainoita. Ohjaajaa jännitti aivan valtavasti, kuten aina. Ehkä meidät joku vuosi saattaa kuitenkin nähdä ihan poropaimennuskilpailussa asti..” 

Tässä siis Petran , Lumon omistajan kertomaa sieltä Pohjoisesta ja koe suorituksesta. Minä kasvattajana olen iloinen ja ylpeä kasvatistani ja siitä että sitä paimenvaistoa löytyy ja tulee esille. Kiitos myös Petralle, joka jaksaa viedä koiraansa eteenpäin. Onnea vielä Lumolle ja Petralle. Ohessa on kuva Lumon paimentouhuista ja kuvan on ottanut AinoM. 

Lumo työn touhussa. 


VILLI-JOIKHU RAKKAUDENKAIPUUN, BEEN JA VILLI-JOIKHU JOULUN IHMEEN TROGNONIN PENNUT SYNTYIVÄT 19.2.2011

Bee liittyi laumaan puolitoista viikkoa ennen laskettua aikaa ja odotteli pentujensa maailmaan tuloa. Lämpö laski perjantaina vuorokautta ennen varsinaisen synnytyksen alkua. Lauantaina 19.2.11 käynnistyi synnytys ja Bee teki kovin töitä ja kaksi tuntia supistuksia on minulle se raja, jolloin käydään lääkärissä tarkistuksessa jos ei pentua kuulu maailmaan. Näin tehtiin nytkin ja niin lähdettiin Eläinsairaala Aistiin yötä vasten. Synnytys oli pitkä ja työläs Beelle , pennut olivat isokokoisia ja niitä oli paljon se 8 siis. Bee myös väsyi ,mutta urheasti hoiti tätä tehtävää lääkärin ja minun sekä sijoitusmamma Joannan avulla. Pentueessa on 7 urosta ja 1 narttu. Nartun pidän itse sen sijoittaen ja sijoitus perhe on vielä auki. Nimi homma lähti käyntiin heti ja rupesi pulppuamaan mieleen ja niin pentuset oli myös nopeasti ristitty ja tässä tulos: Koska Bee valitsi lopulta kumppaninsa itse on ensimmäinen pentu SOPIVA KUMPPANI, seuraava pentu syntyi 10min edellisen jälkeen joten asia oli SIISTI HOMMA, sitten syntyi pentueen ainoa narttu joka on tuplavarpainen ihana SYDÄNKÄPYNEN, ja koska olimme asettuneet kamppeinemme Aistin tiloihin ja siinä huoneen lattialla kaiken keskellä hoidimme hommaa oli ympäristö kuin SEKAMELSKA, ja taas pentu saatiin maailmaan. Sitten syntyi tietenkin pentueen SISUKAS VÄLKKY, ja eräs pentu kiipesi vilkkaaseen tahtiin Been selkään ja se on tietysti SÄHÄKKÄ SUHARI, synnytys venyi ja Bee väsyi ja tarvitsi enemmän apua ja siinä pohdittiin myös tilannetta, että jos joudutaan leikkaustilanteeseen ja toki jos ei muuta mahdollisuutta ole niin se on sitten SELVÄ PELI , niin oli syntynyt 7 pentua maailmaan kaikki hyvissä voimissa ja töpäköitä menijöitä mammansa nisille. Viimeistä odoteltiin ja tarkistettiin röntgenillä, että mikä tilanne ja todettiin että pentu oli aivan kippurassa ja kohdun viimeisessä nurkassa ja sitten vielä ultralla tarkistettiin onko pentu vielä elossa kun aikaakin oli tässä vaiheessa kulunut jo aamuun asti. Hyvissä voimissa oli ja ultralla saatiin tehdä töitä että löydettiin pentu ja se kohta missä se oli , yrityksistä huolimatta pennun matka ei edennyt synnytyskanavaan ,vaan tehtiin  tämän jälkeen leikkauspäätös ja niin tehtiin eli muut syntyivät luonnollisesti ja tämä yksi sitten tuli leikkauksella ulos, joka halusi olla siellä salassa ja on siis SALANEUVOS. 

Nyt Bee hoitelee pentujaan ja kaikki voivat hyvin. Pennut luovutetaan aivan kuten Unnankin pentuset sirutettuina , lääkärin tarkastamina ja rakkaudella hoidettuina. Ajankohta on alk. 9.4.2011 . Vapaina on urospentuja. Värit ovat: narttu on parkki, ja hänellä on 4 parkin väristä veljeä ja 3 mustaa veljeä merkeillä. Kahdella uroksella on lisäksi tuplavarpaat eli tuplakannukset. Jos olet näistä pojista kiinnostunut tai tunnet itsellesi sopivaksi sijoitus nartun niin otahan yhteyttä, niin keskustellaan. Viikkokuvat tulevat jälleen kun ikää tulee ja sitten paljastuu kuka on kukin.   Pentueesta on vapaana sij.narttu Sydänkäpynen, joka etsii omaa rakastavaa kotia ja perhettä samoin pojista kaksi mustaa merkeillä ja yksi parkki ovat vapaita. SYDÄNKÄPYNEN ON LÖYTÄNYT OMAN PERHEENSÄ, pojat etsivät vielä omaa perhettään. 

Pojat SIISTI HOMMA, SÄHÄKKÄ SUHARI ja SEKAMELSKA ovat vapaita ja  etsivät omia rakastavia ihmisiään jonka kanssa elämänsä jakaa.  VAPAITA POIKIA OVAT VIELÄ SIISTI HOMMA JA SÄHÄKKÄ SUHARI. Siisti Homma sekä Sähäkkä Suhari ovat nyt löytäneet oman perheensä, joten kaikki pentuset ovat nyt varattuja. PERUUTUKSEN VUOKSI VAPAANA ON UROS SOPIVA KUMPPANI, JOKA ETSII NYT OMAA SOPIVAA PERHETTÄÄN. 

Kuvassa pennut ovat 2vrk vanhoja. 

Been pennut 1vk ikäisenä >>>
Been pennut 2vk ikäisenä >>>
Been pennut 3vk ikäisenä >>>
Been pennut 4vk ikäisenä >>>
Been pennut 5vk ikäisenä >>>
Been pennut 6vk ikäisenä >>>
Been pennut 7vk ikäisenä >>>


VILLI-JOIKHU UNELMAN, UNNAN JA KURUN PENNUT OVAT SYNTYNEET 27.1.2011

Unna eli pikku Unna, kotiutui tänne mainiosti hyvissä ajoin ennen synnytystä. Sopeutui laumaan hyvin , toki asiat olivat jo tuttuja ennestään. Tosin Pikku Unna oli pitkin raskauttaan välillä kiukkuinen , pistäen sijoitusperheen kissatkin ojennukseen, no kuten tuleva mamma saattaa ollakin. Pikku Unnan lämpö laski ja odottelu jatkui , supistukset käynnistyivät mainiosti, mutta pentu antoi odottaa itseään tulevaksi, joten lähdettiin tarkistamaan tilanne lääkäriin. Lääkäri totesi Pikku Unnan väylän olevan ahdas eikä pentuakaan tuntunut missään lähellä ja niin lääkärin kehoituksesta päädyttiin keisarinleikkaukseen kun lääkkeillä synnytyksen jatkaminen olisi ollut varsin riskialtis. Pentuja syntyi 7 , joista 5 urosta ja 2 narttua. Kaikki tummia merkeillä , no riistoja niistä varmasti luulisi tulevan. Toimenpide sujui nopeasti ja kotiin jouduttiin illalla. Yö meni kiljumisen merkeissä, kun leikkauksen jälkeen yleensä maidon tuotanto hiukan takkuilee. Maitoa tulee ,muttei tarpeeksi tälle varsinaiselle Kiljusen herrasväelle, joka äänekkäästi kiljuen piti koko talon hereillä vaatien ruokaa. Lisämaitoa annettiin ja hetki hiljaa sitten kiljunta alkoi uudestaan ja entisten vaatimusten merkeissä. Harvoin on niin hanakasti tuttipulloon pennut tarttuneet. Eräs tyttö vielä ilmoitti äänekkääseen sävyyn ,kun tutti oli liian pieni ja kun tutin koko vaihdettiin sopivaan niin neitikin oli hiljaisempi. Vaativaa porukkaa tämä Kiljusen poppoo. Nimi asiat lähtivät heti rullaamaan, kiljuen isoa tuttia vaatinut neiti on kyllä KIUKKU IITA, poika jolla on komein kiljunta ruokaa vaatiessaan on KILJUKAULA, ja muut vielä odottaa ristiäisiä ja ne varmasti paljastuvat sitten viikkokuvien yhteydessä mitä ovat loput nimet ja kenelle ne kuuluvat. 

Pentujen luovutus asettuu ajankohtaan 17.3.2011 ja pennut luovutetaan tietenkin sirutettuina , lääkärin tarkastamina sekä kaiken rakkauden saattelemana uusiin koteihinsa. Näillä näkymin pentueesta on vapaana 3 urosta. Yhden nartun sijoitan tästäkin pentueesta. Nyt kun lähes vuorokausi on mennyt niin Pikku Unna hoitaa pentujaan ja on varmasti selvinnyt ensi ihmetyksestään ja pennut ovat nyt huomattavasti hiljaisempia vaatimuksineen kun maitoa näyttäisi tulevan enemmän. Eli Unna ja pentuset voivat hyvin. Toivottavasti jatkossakin. Ohessa kuva tuoreista Joikhuista , kuvassa pennut hiukan alle vuorokauden vanhoja. Viikkokuvista voit seurata pentujen kehitystä jatkossa ja tulevat tähän uutiseen. Kolmen uroksen lisäksi paikkaansa etsii sij.narttuni. Vielä en tiedä kumpi se on mutta selviää varmasti pian. Oma valintani narttujen osalta on Kätevä Emäntä ja hän on nyt löytänyt oman perheensä. Vielä paikkaansa siis etsii kolme poikaa. NYT OVAT KAIKKI PENNUT VARATTUJA. 

Unnan pennut 1vk ikäisenä >>>
Unnan pennut 2vk ikäisenä >>>
Unnan pennut 3vk ikäisenä >>>
Unnan pennut 4vk ikäisenä >>>
Unnan pennut 5vk ikäisenä >>>
Unnan pennut 6vk ikäisenä >>>
Unnan pennut 7vk ikäisenä >>>


PENTUJA ODOTELLAAN VILLI-JOIKHU RAKKAUDENKAIPUULLE JA VILLI-JOIKHU JOULUN IHMEELLE

Talvisessa säässä astui Villi-Joikhu Joulun Ihme Rakkaudenkaipuun Been. Tuli kyllä tunne että kun Joulun aika on , niin Bee nimensä mukaisesti kaipasi juuri Joulun Ihmettä. Kutsumanimeltään Trognon. Beellä on oma sivu sukutaulut sivulla , josta näet enemmän tietoa neidistä. Trognon Joulun Ihme taas on Beetä kookkaampi , itsetietoinen koiraherra , joka tietää mitä tehdä. Ihmisläheinen ja tulee hyvin toimeen vaikkakaan ei kaikkien toisten urosten kanssa. Pentujen odotettu syntymä ajankohta on 22.2.2011 ja Bee käy ultrassa tuossa Tammikuun puolivälissä ja tieto siitä tulee tähän uutiseen. Toivottavasti tulosta tulee. Tästäkin pentueesta sijoitan nartun , ja jos olet kiinnostunut asiasta niin otahan yhteyttä. Bee kävi ultrassa 18.1.11 ja tulos oli hyvin positiivinen. Ultrassa näkyi 8 pentua eli kyllä niitä on tulossa ja odotus jatkuu. Pentujen synnyttyä tulee uutisiin tieto jälleen uusista Joikhuista , jotka ovat päivänvalon nähneet. 

Villi-Joikhu Rakkaudenkaipuu , BEE Lonkat B/B , Kyynärät 0/0 , silmät ok ja polvet ok. Näyttelystä tulos EH.

Villi-Joikhu Joulun Ihme, TROGNON, Lonkat B/B  ja silmät ok. Näyttelyissä ei ole käynyt , mutta yhdet jälkeläiset on. Kuvan on ottanut: Patrick Tornè


PENTUJA TULOSSA VILLI-JOIKHU UNELMALLE JA LIEHKUN KORVENKAIULLE

Villi-Joikhu Unelma eli Unna on astutettu uroksella Liehkun Korvenkaiku. Säpäkästi ja kerralla kävi homma kun pariskunta sai toisensa lumisessa hangessa talvipakkasessa. Sehän se on lappalaisen ilmakin. Unna kävi tänään 22.12.2010 ultrassa ja tuloskin on positiivinen ja siellä näkyi lääkärin mukaan 5 pentua. Näkyvyys hiukan huono kun Unna on niin karvainen ja nyt karvoja ei leikattu kun on talvikelit. Tuo lukumäärä siis ainakin. Pentujen odotettu syntymäaika on 26.1.2011 ja syntymä tieto tulee jälleen uutisiin kun ovat putkahtaneet tänne talven keskelle. Unnasta saat tietoa sukutaulut sivuilta , siellä Unnalla on oma sivu. Pennut luovutetaan sirutettuina ja lääkärin tarkastamina. Pentueesta sijoitan nartun, ota yhteyttä jos sijoitusnarttu on sinun oma juttusi.  Liehkun Korvenkaiku on mukava herra , aktiivinen ja tottelevainen ja ihmisrakas , kaikki toiset uroot eivät ole mieleen, mutta eihän sitä tarvitse nenä nenää vasten kaikkien kanssa ollakaan. Kaikkiaan mukava koiraherra ja ehkä se oli juuri Unnan unelma nimensä mukaisesti. Jäämme siis vielä odottelemaan muutaman viikon pentujen syntymää. 

Liehkunkorvenkaiku KURU, Lonkat A/A , kyynärät 0/0 , polvet ok ja silmät ok. Näyttelyistä tulos H. 

Kuva: Risto Linnoskivi

Villi-Joikhu Unelma , UNNA , Lonkat A/A , kyynärät 0/0 , polvet ok ja silmät ok. Näyttelystä tulos EH.