UUTISIA 2020

PENTUTOIVEITA UNNALLE JA TOPILLE 16.12.20

Syksy on jo edennyt pitkälle ja näitä suunnitelmiakin on odotettu. Yokon kanssa meni pieleen ja se siirtyi keväälle kun yllättäin hänen juoksu lipui ohi eikä sitten onnistunutkaan. Unna meinasi tehdä saman tempun , mutta oltiin valppaina ja näin sitten onnistui Unnan asia Topin kanssa ja pentutoiveita on. Unna on Villi-Joikhu Toivorikas Toiveuni päälle 2vuotias ensikertalainen näissä asioissa . Unnan sivun löydät sukutaulut osiosta kuvan ja muiden tietojen kera. Sulho Topi Villi-Joikhu Otollinen Tähtäys , oma kasvattini yli 3 vuotias ja oli kyllä nimensä mukainen. Topilla on yksi yksityinen pentue ennestään. Topi on reipas , energinen vilkas koira , joka reissaa perheensä kanssa usein Lapissa. Kiltti ja sopeutuvainen koira, jonka kanssa on helppo toimia. Haukkuu tarvittaessa toisille uroksille mutta ei rähjää vain päinvastoin tulee toimeen urosten kanssa. ” Topin perhe kertoo; Topi on hyväntuulinen, utelias ja valmis uusiin juttuihin. Osallistuvainen kaikkiin asioihin. Topi ei hauku turhan takia. Rohkea ja palautuu nopeasti yllättävistä tilanteista. Asuu maalla mutta solahtaa ongelmitta kaupungin vilinään. Lapsirakas. ”

Topi on ulospäin suuntautuva avoin koira, joka haluaa tutustua kaikkiin. Unna taas on pehmeä ja herkkä. He täydentävät toisiaan, kuten yhdistelmissä onkin ajatus. Pentue on myös Pompen , pra-prcd ja Dm :n suhteen kaikista näistä terve polveutumisen perusteella. Tästä se syksy siis lähtee ja toivotaan ,että tähän voi sitten kirjoittaa iloista ultra uutista Marraskuun puolivälissä. Peukut pystyyn. Pentueesta sijoitetaan narttu ja sijoitus perhe on jo sovittukin. 

Unna kävi tänään ultrassa ja kyllä pieniä on tulossa , lääkäri Päivi laski 6 pentua. Nyt jatkuu siis odotus. 

Villi-Joikhu Toivorikas Toiveuni, Unna. Silmät terveet , lonkat A/A, polvet 0/0, kyynärät 0/0. Pompen, pra-prcd ja dm:n osalta terve polveutumisen perusteella. 

Villi-Joikhu Otollinen Tähtäys , Topi. Silmät terveet, lonkat B/B, polvet 0/0, kyynärät 0/0. Pompen terve polveutumisen perusteella. Testattu Dm ja pra-prcd on terve. 


DIXI , VILLI-JOIKHU SUPER-SÄPINÄ, MUISTOASI KUNNIOITTAEN

Dixi syntyi 5.5.2008. Alusta asti oli selvää , että pentueesta jää kotiin narttupentu. Dixi tuli valituksi ja on ollut nimensä mukaisesti SUPERIA . Dixi oli aina helppo koira , rauhallinen ja ajattelevainen . Ei koskaan aiheuttanut mitään kähinää laumassa tai kenenkään kanssa. Dixi oli luottokoira kaikessa. Hyvä emä ja lauman jäsen, johtaja-ainesta Dixissä ei koskaan ollut, mutta sitä hän ei tarvinnutkaan. Dixi sovitteli aina ja kaikessa. Vieraat otti vastaan pusutellen ja tassua tarjoten. Murrosikä meni huoletta ja Dixistä kasvoi todella ihana koira , joka oli kuin ajatus. Dixi oli aina kaikkien kaveri. 

Olihan Dixillä omat metkutkin, tykkäsi ajaa takaa autoja, meillä oli lintupuhdas piha ja metsässä ei koskaan tarvinnut pelätä ,että Dixi olisi viipynyt jonkin eläimen perässä kovin kauan , paitsi yksi teki poikkeuksen. Nimittäin Dixi oli mieltynyt supeihin ja jos sellainen metsässä oli, niin Dixi lähti oitis kovaa kyytiä supipaimennukseen. Eikä tullut takaisin itse, vaan se piti hakea pois. Näin oli monta kertaa ja aina toivoin ,että metsässä lenkillä ollessa pysykää nyt hyvät supit pois meidän lenkkimaastosta. Se oli Dixin intohimo. 

Dixillä oli myös himo kelliä kaikkialla , lumessa ,maassa ja missä vain. Örinän kera tietenkin. Dixi myös tykkäsi kieriä kaikessa potaskassa , mitä pahemmalle haisi, niin Dixin mielestä sen parempi. Kylvyistä Dixi ei tykännyt, mutta sehän siitä aina seurasi, vaikka Dixi nuorempana kyllä ui järvessä , mutta se jäi vanhemmiten pois. Dixi rakasti myös nukkua tyynyn kera ja hänellä olikin ikioma tyyny. Dixi oli valloittava persoona, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. 

Nyt on tyhjä paikka , vaikka onkin muut lauman jäsenet. On ikävä kova ja suru. Aika parantaa sanotaan , mutta ikinä en sinua unhoita Dixi rakas. Dixi menehtyi äkillisesti ja yllättäen 13.7.20. Ikää oli yli 12vuotta. Dixi saa leposijansa muiden joukossa meidän kotipihalla, paikan siihen on aikanaan valinnut koirani viisas Dina , Villi-Joikhu Nappisilmä. Hyvää matkaa sinulle Dixi sinne sateenkaari sillalle, siellä odottaa sinua toiset Joikhut. 

Villi-Joikhu Super-Säpinä , Dixi


HALLAN JA VENNIN PENNUT SYNTYIVÄT 18.5.2020

Halla on rauhallinen tyttö ja niin täälläkin ja hyvin tulee toisten kanssa toimeen. Lämpöjä mittailtiin ja ei ollut mitään merkkejä lähestyvästä synnytyksestä. Halla söi ja joi , kävi kävelyllä , ei petaillut tai mitään sellaista. Mittasin aamulla lämmön ja ok, kävin asioilla ja Halla rauhallinen , ajattelin ,että mittaan illalla vasta ja kuinka ollakaan oli Halla tipauttanut lämmön kertaheitolla, nyt siis oli avautuminen alkanut ja odotus supistusten alkuun. Yö meni torkkuen Halla rauhallinen ja samaa tahtia päivä. Mia tuli iltapäivällä ja illalla lähti homma käyntiin Hallan ollessa edelleen rauhallinen . Tunnin ähkittyään on tulossa pentu, joka on aika kookas ja sen kanssa sai tehdä hommia ,että tuli ulos, kaunis kerma poika , joka tosiaankin on tuhti ja niin oli päivänvalon nähnyt HUIKEA HERRASMIES. Kuluu 10min ja toinen tulee helpommin ja niin oli syntynyt toinen pentu tähän maailmaan, HYVÄNSUOPA HYVÄNTEKIJÄ, niinkuin ovat vanhempansakin. Kuluu 15min ja syntyy kolmas suht helposti sekin vaikka Hallaa autoinkin, HOHDOKAS HERKKUSUU liittyi pentukatraaseen. Nyt siis oltiin homman puolivälissä ultran mukaan. Sitten tauko kuluu 1tunti ja Halla työntää , syntyy pentu, HUOLETON HULIVILI.Jälleen odotusta , Halla pissalle ja myös siistitään ja koplaan vatsaa tuntuu pentu, eli odotellaan 1t 10 min ja syntyy pentu, Kun laskettu aika on Helluntai niin tästä lähtivät pentujen nimet. HELLUNTAIHEILA , oli syntynyt. Vanha sanonta sanookin että jos ei heilaa Helluntaina niin ei koko kesänä, mutta Hallalla onkin ihana Venni kera karvakääröjen. Jälleen odotellaan , aikaa kuluu ja mielessä käy huolikin ,sillä tutkittuani tilannetta tiedän ,että on vielä pentu tulossa mutta ei tunnusteltaessa vielä tunnu. Nyt lähdetään ulos ja juoksutan Hallaa , jotta saisin tilanteeseen vauhtia ja edistystä kuluu 2t 40min ja se tuotti tulosta ja pentu syntyy ongelmitta. Tämä juoksutus olikin HARKITTU HAPPIHYPPY. Näin oli kaikki 6 pentua syntynyt. Katraassa on 4 urosta ja 2 narttua. Kaikki pennut ovat varattuja.

Tuossa tulikin pentujen nimet ja kuten ennenkin , mutustelen niitä vielä ja viikkokuvista , jotka tulevat perinteisesti tähän uutiseen , selviää sitten kuka on kukin. Pennut luovutetaan 6.7.20. Kaisa lääkärin tarkastamina ja rakkaudella hoidettuina.

Hallan pennut 1vrk vanhat.

Hallan pennut 1vko ikäisenä >>>
Hallan pennut 2vko ikäisenä >>>
Hallan pennut 3vko ikäisenä >>>
Hallan pennut 4vko ikäisenä >>>
Hallan pennut 5vko ikäisenä >>>
Hallan pennut 6vko ikäisenä >>>
Hallan pennut 7vko ikäisenä >>>


MILAN JA TIERAN PENNUT SYNTYIVÄT 20.4.2020

Mila antoi odottaa aivan viimeiseen päivään ennenkuin lämpö laski ja synnytys oli lähellä. Avautumisvaihe voi kestää kauankin ja siinä odotellessa muistelin astutus asioita miten kaikki siis oli lähtenyt alkuun. Kun aika tuli mennä Tieran luo oli sovittu,että haemme ensin Milan ja siitä suunnataan sulhon luo. Minulla oli käsi vielä kipeä leikkauksen jäljiltä , joten Seppo toimi kuskina. Olimme sovitusti lähdössä kun koirien haukunta kertoi takatontilla olevan jotain outoa. Niinhän se oli , tontin reunasta oli kaatunut puu tien yli ja naapuri ei päässyt autolla jatkamaan matkaa omalle tontilleen. Onneksi ei puu ollut kaatunut toiseen suuntaan sillä silloin olisi ollut meidän aita rutussa. No lähtö viivästyi kun Sepon piti mennä sahaamaan puu pois kulkuväylältä. Kun homma oli kunnossa päästiin matkaan kohti Helsinkiä. Hetken ajettuamme rupesi Seppo pohtimaan ,että miten on ajaminen outoa , no silmälasit oli jääneet kotiin. Auto siis kotia kohti ja silmälasit matkaan. Soitin taas Annelle että lähtö on viivästynyt. Melkein starttasimme ja Sepon verensokeri laski ja tuli nälkä , no ei kun syömään ja taas soittamaan ,että ollaan kyllä tulossa mutta viivästyy taas. Vihdoin siis matkaan ja tuli mieleen vanha sanonta tästä kaikesta touhusta , että KOLMAS KERTA TODEN SANOO, näytti lähteminen olevan KOVAN TYÖN TAKANA, ainahan on erilaisia astutus tilanteita , mutta tässä oli kyllä KAIKKEA KOUKEROA. Tuo kolmas kerta toden sanoo liittyy tähän sillä toivon nyt onnistuvani kun jätän tuohon poikaan käyttöoikeuden ja kaksi edellistä on mennyt pieleen, jos nyt onnistuisi kun samoin on tyttöjen kohdalla sillä tuolla pentulaatikossa tuhisee sininen tyttö ja kaksi edellistä sinistä tyttöä on mennyt pieleen myös , joten nyt toivon KUKKURAKAUPALLA ONNEA. Näiden mietteiden ja tunteiden kera tulivat pentujen nimet. Viikkokuvista sitten selviää kuka on kukin. Mutta nyt itse synnytykseen , joka meni hyvin ja aika nopeasti. Nyt Mila keskittyy hoitamaan pentujaan. Värisuoraa on parkki , tumma merkeillä , sininen ja sitten vielä, tiedä mikä väri on tuo vaalea hopeanhohtoinen . Pentuja on siis 4, 3 narttua ja 1 uros , kaikki ovat varattuja. Tuota sinistä tyttöä pähkäilen meneekö sijoitukseen ,vai jääkö se meille. Sen asia on auki. Pentujen luovutus on 8.6.20 , sirutettuina , Kaisa lääkärin tarkastamina ja rakkudella hoidettuina. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen. 

Milan pennut 1vrk vanhoina.

Pentujen värisuoraa. 

Milan pennut 1vko ikäisenä >>>
Milan pennut 2vko ikäisenä >>>
Milan pennut 3vko ikäisenä >>>
Milan pennut 4vko ikäisenä >>>
Milan pennut 5vko ikäisenä >>>
Milan pennut 6vko ikäisenä >>>
Milan pennut 7vko ikäisenä >>>


HALLALLE JA VENNILLE PENTUTOIVEITA ODOTELLEN 21.5.2020

Halla , Villi-Joikhu Laulava Lojaali Leidi ja Venni Villi-Joikhu Meno Päällä Mennen Tullen saivat toisensa ja se oli rakkautta . Laskettu aika asettuu Helluntaihin , joten heila siis on totta. Nyt tietenkin peukut pystyyn ,että tulosta tulee. Halla on tänä vuonna 3v täyttävä ensikertalainen kuten myös sulhonsakin . Venni on pian 4v. Venni on luonteeltaan ystävällinen, lempeä ja rauhallinen. Kuitenkin nopeasti innostuva ja oppiva. Aina valmis leikkiin. Tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Seurallinen ja ihmisrakas. Tuntemattomatkin ihmiset hurmaa usein kierähtämällä selälleen ja vaatien vatsarapsutuksia. Uusissa maastoissa menojalkaa riittää nimensä mukaisesti , tutussa ympäristössä pysyy lähettyvillä. Hallan omat sivut löydät sukutaulut sivuilta , ja sieltä löytyy hänestä lähempää tietoa. Sulho on taas oma kasvattini , innokas poika kuten nimikin kertoo , kiltti toimeentuleva koira. Venni onkin ollut jo kauan mielessäni ja nyt toivotaan ,että pennut ovat aikanaan totta. Pentueesta sijoitan nartun ,jonka perhe on vielä auki. Jos asia kiinnostaa niin aina voi ottaa asian tiimoilta yhteyttä . Ultra käynti tulee tähän uutiseen . Halla kävi ultrassa ja iloksemme on tiine , näkyi 6 pentua. Odotus jatkuu. 

Villi-Joikhu Meno Päällä Mennen Tullen Venni, Lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät terveet. Pompe , Dm terve polveutumisen perusteella ja Pra-prcd terve. Kuva: Salla Vuorenmaa

Villi-Joikhu Laulava Lojaali Leidi, Halla . Lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet. Pompen terve polveutumisen perusteella , Dm terve , Pra-prcd terve. 


VIMMAN JA KENAIN PENNUT SYNTYIVÄT 13.3.2020

Vimman lämpö laski Torstai aamuna , mutta kun tarkistelin asiaa oli taas noussut yli 37. reippaasti. Päivän ajan tiuhennettiin mittausta ja puolilta päivin lämpö laski uudestaan, mutta ei niin alas. Eli aloitin laskemisen aamusta kuitenkin . Illalla laski sitten selvästi taas alle 37. Joten otin siitä myös laskemisen eteenpäin. Hiukan epämääräistä lämmön seilaamista, mutta odottelu jatkui. Se aika on aina pitkä. Vimman emäntä Tiina tuli kipeäksi eikä sitten päässytkään tänne , mutta kiitos ihanalle Aunelle kun tuli kaveriksi. Perjantaina aamulla oli kulunut jo ensimmäisestä lämmönlaskusta 1vrk mutta kun mitään hätää ei ollut odotus jatkui. Vihdoin illalla alkoivat supistelut ja siitä kului 1t 20min kun ensimmäinen pentu syntyi. Vimmalla on erityinen tapa heiluttaa häntäänsä ja tässäkin synnytyksen kuluessa häntä heilui. Vimman häntä jotenkin elää omaa elämäänsä. Mutta nyt pentuihin, ensimmäinen syntyi ja niin oli HÄNTÄHEIKKI syntynyt. Tahti tiivistyy ja 13min myöhemmin syntyy eräs pentu HÄNTÄ HULMUTEN, kuluu vain 10min ja syntyy HÄNTÄHÄRVELI maailmaan, toivotamme tervetulleeksi hänetkin tietty Vimman häntä heiluen. Kuluu n. puolituntia kun jälleen pentu on tulossa , HÄNNÄNHUISKE onkin tilanteesta hyvin kuvaava sana. 25min ja Vimma työntää taas ja pentu putkahtaa ja kyllä tää on sellainen HÄNTÄHITTI, jälleen kuluu puoli tuntia ja Vimma työntää ja tulee vain nestettä , ei pentua ja ymmärrän ,että sikiöpussi meni rikki ja pentu on kanavassa , Vimma tekee töitä ja pentu tulee , mutta se on eloton eikä hengitä ,joten aloitan elvytyksen . Jonkin ajan päästä se haukkoo henkeä ja on edelleen veltto jatkan edelleen ja sitten ihana ääni pieni rääkäisy ja eloa rupeaa tulemaan , se ei ime ja Aune vahtii Vimmaa ja minä riennän hakemaan maidonvastiketta . Sitä pentu saa ja se virkistää. Se on pienin, mutta ei painoltaan epänormaali , nyt tämä HÄNNÄNHUIPPU on pitänyt pentulaumassa puolensa. Vimma jälleen työntelee, kuluu 20min ja taas syntyy pentu ,  HÄNTÄHURAHDUS näki päivänvalon. Ultra näytti 8 ja odotellaan tuleeko joku vielä. Kyllä vain 20 min.jälleen ja pentu syntyy HÄNNÄN VIPUTTAJA syntyi. Tässä oli Vimman urakka ja nyt ohi ja todella häntää heiluttaen voi ryhtyä mamma Vimma hoitamaan pentujaan. 

Pentuja on 8. 4 urosta ja 4 narttua. Kaikki pennut ovat varattuja. Luovutus asettuu 1.5.20 , joten vappuiloa tiedossa. Nimet tuossa tulivatkin ja ne ovat nimetty Vimman hännän mukaan. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen ja vielä jännitetään kuka on kukin. Nyt riittää todella hännän huisketta . 

Vimma mamma pentuineen 1vrk vanhoina. 

Vimman pennut 1vko ikäisenä >>>
Vimman pennut 2vko ikäisenä >>>
Vimman pennut 3vko ikäisenä >>>
Vimman pennut 4vko ikäisenä >>>
Vimman pennut 5vko ikäisenä >>>
Vimman pennut 6vko ikäisenä >>>
Vimman pennut 7vko ikäisenä >>>


NANAN JA DION PENNUT SYNTYIVÄT 22.2.2020

Nanan lämpö laski Perjantai aamulla ja näin oli hommat eli avautuminen lähtenyt käyntiin. Se merkitsee aina pitkää odotusta ennenkuin synnytys lähtee käyntiin. Odottelua ja ulkona vain yltyi myrsky ja toki toivoin ,että ei mene sähköt. Sitäkin on koettu. Sähköt säilyivät, mutta myrsky senkun vain yltyi. Kiitos Aune kun olit yöseurana, sillä nukkumisesta ei tule mitään kun tietää avautumisen olevan käynnissä. Pihalla kävi puhuri ja kolina , kävin välillä keräämässä lyhtyjä talteen ja tuuli ehti rikkoa yhden, joka kieri pitkin pihaa ,samoin kävi koristekoiralle jonka tuuli rikkoi. Nanan kanssa kävimme useita kertoja yöllä ulkona kun mamma koiran piti päästä asioille ja siinä tilassa on hyvä myös kävellä. MYRSKYN RÄVÄKKÄ ROPINA kun vettäkin vihmoi. Siellä MYRSKYN TAIVALTAJA siis Nana ja minä. Odotusta läpi yön ja saimme vain odotella, Aune lähti aamulla kotiin ja sitten alkoikin tapahtua . Nanan supistukset olivat alkaneet ja edelleenkin se kauhea myrsky raivosi ulkona. Nana työnsi ja suht nopeasti syntyi ensimmäinen pentu, ja Nana päästi ison äänen ja tuumi MYRSKYN MYLVÄYS oli syntynyt. Sen jälkeen Nana olikin hiljaa, yleensä se on se ensimmäinen joka tien avaa sisaruksilleen tulla maailmaan. Minä kätilönä tarvitsen paljon kohdevaloa , joten olenkin ottanut otsalamppuni hyvään käyttöön. Tulee seuraava pentu maailmaan ongelmitta ja sitten käyn käsien pesulla ja katson peiliin , hieman räjähtäneen näköinen tyyppi otsalampun kera yön valvoneena ja tuli mieleen jostain kumman syystä suunnistus ja niin ymmärsin että MYRSKYN SUUNNISTAJA oli syntynyt ja tästä yhtälöstä lähtivät nimet. Odoteltiin seuraavaa ja ulkona MYRSKYN TAIPUMATON TUULI vaikersi mutta Nana ei ja pentu oli jälleen syntynyt. Tässä vaiheessa joukkoon liittyi Nanan emäntä Annastiina ja kiitos avusta todella paljon. Meillähän saa olla mukana sij.nartun synnytyksessä jos itse niin haluaa. Ultran mukaan oli 8 pentua ja odotus jatkui ja Nana oli nyt bongannut homman täysin ja tuli taas pentu ja niin oli syntynyt MYRSKYN BONGARI. Taas supistelee ja pentu syntyy, tuuli on kovaa ulkona ja välillä mietin ,että kunhan ei mikään puu kaadu ja päivänvalon tänä myrskyisenä päivänä oli nähnyt MYRSKYN BOFORI. Sehän on tuulen nopeus ja nopeaa se olikin. Sitä oli myös mamma Nanakin. Odoteltiin , Nana pesulle ja koplasin koiran ja totesin, että se on nyt tässä. Pentuja tuli siis 7. Narttuja 5 ja 2 urosta. Nämä ovat Nanan Myrskyn pentuja. 

Tässä tulivat myös pentujen nimet. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen kuten ennenkin ja silloin selviää tradition mukaisesti kuka on kukin. Pennut ovat luovutuksessa 11.4.20. Kaikki pennut ovat varattuja. Tätä ennen minä ja Nana annamme kaiken hellyyden ja rakkauden pentusille. 

Nana ja pennut kuvassa 1vrk, vanhat . 

Nanan pennut 1vko ikäisenä >>>
Nanan pennut 2vko ikäisenä >>>
Nanan pennut 3vko ikäisenä >>>
Nanan pennut 4vko ikäisenä >>>
Nanan pennut 5vko ikäisenä >>>
Nanan pennut 6vko ikäisenä >>>
Nanan pennut 7vko ikäisenä >>>


MILALLE JA TIERALLE PENTUTOIVEITA ODOTELLEN 20.4.2020

Mila , Villi-Joikhu Parhaat Parrasvalot ja Tiera , Villi-Joikhu Viettien Vipinä saivat toisensa iloisissa tunnelmissa , homma hoitui tosi nopeasti viettien villitessä molempia osapuolia. Kummallakaan ei ole aikaisempia pentueita. Tiera on pian 4vuotias ja Mila 2vuotias. Pariskunta on valittu toisilleen täydentävänä toistensa piirteitä. Milan oma sivu löytyy sukutaulut sivulta ja tässä kuvausta Tierasta; Tiera ei ole isokokoinen ja asuu toisen uroksen kanssa kaupungissa. Reipas ,avoin ja iloinen pussailija. Mukana kulkee ongelmitta missä vain. Vilkas, itsenäinen ja itsevarma , aika hiljainen , pilkettä silmäkulmassa omaava uros. Kiva harrastuskaveri, joka on nopea oppimaan, rakastaa temppuja ja toimii yhdessä ihmisen kanssa mielellään. Lajina on Rally-toko. Luonnetestattu ja on myös laukausvarma. 

Pentueesta sijoitetaan narttu ja tuossa Maaliskuun puolivälissä on ultra, jonka tulos tulee tähän uutiseen. 

Mila kävi ultrassa ja on pentuja. Lääkäri Päivi laski 4-5 pentua. Joten odotus jatkuu. 

Villi-Joikhu Parhaat Parrasvalot, Mila Lonkat A/A, Kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet. Pompe, Dm ja Pra-prcd terve polveutumisen perusteella. 

Villi-Joikhu Viettien Vipinä, Tiera Lonkat A/A, Kyynärät 0/0 polvet 0/0 (nyt ei voimassa) Silmät terveet. Pompe ja Dm terve polveutumisen perusteella , Pra-prcd testattu ja on terve. Kuva: Disa Tanabe


VIMMALLE JA KENAILLE PENTUTOIVEITA ODOTELLEN 16.3.2020

Vimma , Villi-Joikhu Luojan Kiitos ja Kenai , Villi-Joikhu Desibeli saivat toisensa , astutuksen mennessä mallikkaasti ja hyvin. Kenai on tänävuonna 5v.täyttävä koiruus, jolla on yksi pentue ennestään. Kenai on vilkas, avoin iloinen koira. Toimeentuleva joka asuu toisen uroksen kanssa. Syliintuleva myöskin. Tervehtii haukkuen. Minullahan on Kenain sisko Diia omassa taloudessani. Kenai täydentää Vimman luonnetta, ovat tasapainoittava pariskunta. Pentue tulee olemaan Pompen, Pra-prcd:n ja Dm:n suhteen terve kun molemmat vanhemmat sitä ovat ja pennuille ei siis testaustarvetta ole. Vimmasta voi lukea lisää tietoa sukutaulut sivuilta, Vimma itse on 3vuotias ensikertalainen. Vimma on myös sopeutunut kotilaumaani hyvin . Tapani mukaan pentueesta sijoitetaan narttu. Sijoitus perhe on vielä avoin asia . Ultra on myös sitten aikanaan tulossa ja se tulos tulee tähän uutiseen. Nyt vain pidetään heille peukut pystyssä. Jos sijoitusnarttu on ratkaisu , joka olisi sinulle sopiva , ota yhteyttä niin keskustellaan asiasta lisää. 

Vimma kävi eilen ultrassa ja tulos oli vahvasti positiivinen , lääkäri laski hänellekin 8 pentua. Toki nämä asiat voivat myös heittää , joten nyt odotus jatkuu ja toivomme kaiken sujuvan hyvin. Vimman tyttärelle on sijoitusperhe jo tiedossa.

Villi-Joikhu Desibeli , Kenai. Lonkat A/A, Kyynärät 0/0, Silmät terveet, Polvet 0/0 (ei voimassa). Pompe , ja Pra-prcd terve polv.perusteella. Dm testattu terveeksi. Kuva: Brittny Virkkunen 

Villi-Joikhu Luojan Kiitos, Vimma . Lonkat A/A, Kyynärät 0/0, Silmät terveet, Polvet 0/0 (ei voimassa). Pompen, Pra-prcd, ja Dm terve polv. perusteella. 


NANALLE JA DIOLLE PENTUTOIVEITA ODOTELLEN 24.2.2020

Nana, Villi-Joikhu Freesi Friidu ja Dio, Villi-Joikhu Kesän Herkkä Hetki saivat toisensa, astutus sujui hyvin näiltä ensikertalaisilta. Nana saikin juoksunsa aikaisemmin mitä olin ajatellut , mutta hyvä niin ja näin Jouluna siis matkattiin sulhon Dion luo. Joka olikin intoa täysi ja osasi hoitaa homman hyvin. Pariskunta tykkäsi toisistaan ensin leikkien ja pian itse asiaan käyden. Nana kuin viilipytty ja Dio nopea topakka poika. Pentuja siis odotellen. Nana käy ultrassa Tammikuun puolivälin jälkeen ja sitten näkee hiukan tulosta. 

Nanasta lisätietoja voit lukea sukutaulut osiosta hänen omalta sivultaan. Dio on taas oma kasvattini yli 3vuotias koiraherra. Elelee lapsiperheen arkea ja on toimeentuleva , haluaa olla siellä missä on ihmisetkin. Jos puhutaan toisista uroksista, varsinkin jos ovat samaa kokoa kuin Dio itse tai sitä isompia ei niitä Dio siedä. Dio on vilkas ja pihavahti. Dio ilmoittaa kaikki pihalla olijat, niin oravat kuin kaikki muukin liikkuva saa kuulla, että se on Dion piha. Muuten ei kovin herkkähaukkuinen ole. Ihmisistä tykkäävä iloinen tervehtijä. Pitää halauksista. Diolle tärkeää on lauman koossa pysyminen ja metsälenkeillä irti ollessa pitää tarkan huolen siitä . Ihan mukava vastapaino Nanaa ajatellen, kun Nana on pehmeä luonne. Dio on DM kantaja, joten pentueessa DM kantajuus on mahdollista. 

Pentueesta sijoitetaan narttu, sijoitusperhe on vielä avoin asia. Kun ultra tulos on selvä tulee se tähän uutiseen. Peukut pystyyn, että on positiivinen tulos. Nana kävi ultrassa eilen ja tulos on hyvin positiivinen. Lääkärimme laski hyvin ja hartaasti ja päätyi lukuun 8. Nyt odotus jatkuu ja toivottavasti kaikki sujuu hyvin. 

Villi-Joikhu Kesän Herkkä Hetki, Dio. Lonkat B/B, Kyynärät 0/0, Polvet 0/0 (ei enää voimassa) Silmät terveet. Pompe terve polv. Pra-prcd terve ja DM kantaja. Kuva: Kati Lehtinen – Bennett

Villi-Joikhu Freesi Friidu, Nana. Lonkat B/B, Kyynärät 0/0, Polvet 0/0, Silmät terveet. Pompe ja DM terve polv. Pra-prcd terve.