UUTISIA 2019

VILLI-JOIKHU ILONSYKÄHDYS, DEISI MUISTOA KUNNIOITTAEN

Deisi syntyi 18.6.2009, kiitos Minnalle siitä, että sain elää Deisin kanssa 10,5 ihanaa vuotta. Deisin tarina alkoi ,kun nuori Dani koirani kuoli ja pentuhaaveet menivät sen murheellisen tapauksen myötä. Kului jokunen päivä kun Minna tarjosi koiraansa Lulua käyttööni , joka oli Danin sisko Villi-Joikhu Elinvoima. Tartuin tähän ja niin syntyi Deisi tuona kesäisenä päivänä Minnan kotona. Kun Deisi syntyi oli tunnelma käsin kosketeltava ja sydämessäni kävi valtava ilo ja sykkinä kun ensimmäisen kerran näin Deisin ja siitä sai hän nimensäkin. Tiesin heti että tuo pentu on minun ja meillä oli heti jonkinlainen sanaton yhteys , sen tunsin selvästi kun pidin Deisiä sylissäni. Tämä tunne säilyi kokoajan. Meillä oli syvä suhde ja Deisi toi iloa nimensä mukaisesti jokaiseen päivääni. 

Deisi oli super persoona , häntä voisi kuvailla , roskisdyykkari joka avasi kaikki roskikset myös poljinroskikset, enää ei lavuaarissa ole roskista sillä Deisi on poissa. Hän oli laumanjohtaja joka opetti pentuja ja leikki , pelasi jalkapalloa eikä kukaan saanut koskea hänen palloonsa. Hän oli matkanjohtaja , joka metsässä hippasi sinne ja tänne ja unohtui haistelemaan luonnon antimia mutta aina jossain välissä muisti ,että mamma on polulla , vaikka minä istuin joskun kannon päässä pitkäänkin häntä odottamassa ja aina jälleennäkeminen oli yhtä iloista. Laumanjohtaja on poissa eikä kukaan johda metsälenkkiä, kukaan ei pelaa pihalla jalkapalloa. Deisi myös jutteli kovasti kertoi asioita ja päivän tapahtumia ja me ymmärsimme toisiamme. Enää ei kuulu Deisin juttelua tai tervehtimistä on liian hiljaista. Deisi oli myös ruokaperso ja kun näki ,että laitan ruuan ja kuppi on tulossa tuli Deisiltä ruokatanssi, hän hyppi takajaloilla ja etutassut haroi ilmaa, siis hyppi kahdella jalalla , enää ei ole ruokatanssiakaan. Deisi oli fiksu ja läheisyyttä rakastava ja aina seurasi minua , nyt on tyhjää ja silmäni vaistomaisesti hakevat Deisiä mutta häntä ei ole. Deisille hyvää matkaa koirien taivaaseen missä mamma Lulu ja muut Joikhut hänet vastaanottaa. Kiitos vielä Minna ja Kiitos Deisi meidän yhteisistä vuosista , joita olisi suonut vielä olevan edessä. Deisi menehtyi kuin puuntakaa tulleeseen syöpään ja se vei lyhyessä ajassa. Eläinlääkäri Kaisa tuli kotiin ja Deisi nukkui pois kaikkien läheistensä kanssa minun sylissäni. Deisi oli sylissäni syntyissäänkin ja niin hän myös lähti taivaankotiin. Minun sylissä. Tälläistä Elämäni koiraa ei ole toista. Vielä kerran kiitos Deisi kaikesta mitä minulle annoit ja hyvää matkaa. 

Villi-Joikhu Ilonsykähdys , Deisi s. 18.6.2009 – k. 12.12.2019


FI JVA VILLI-JOIKHU HILJAA HYVÄ TULEE

Vuonna 2016 Villi-Joikhu Hiljaa Hyvä Tulee ”Hasse” aloitti Mejä harrastuksen. Harrastuksesta innostui kovasti niin Hasse kuin omistajakin. Niin aloitettiin kokeet ja hyvin on pärjätty, ja nyt Hassesta tuli Suomen Jäljestämisvalio. Todella ilolla onnittelen Hassea ja Jonnaa. Olette tehneet mahtavaa työtä. Ylpeä on varmasti Hassen mammakin Viivi , Villi-Joikhu Hymyhuuli, joka varmasti hymyilee kuten minäkin. ONNEA!

25.5.2017 AVO1 45p, 12.7.2017 AVO1 46p, 10.5.2018 VOI1 40p, 19.5.2019 VOI1 43p. 2.6.19 Karvialla järjestettiin Lappalaiskoirien Mejä-mestaruus. Karvialla Hasse sai viimeisen VOI1 pistein 47/50 ja tällöin Hassesta tuli VOI-luokan Mejä-mestari 2019 sekä valioitui titteliksi FI JVA. Hassen ja omistajan haave on lähteä valloittamaan Ruotsin Mejä-kokeita ensi kesänä. Hassella on myös nyt ensimmäinen pentueensa ja ehkä joku pennuista seuraa isänsä tassunjälkiä. Mene ja tiedä sen näyttää aika. 

FI JVA Villi-Joikhu Hiljaa Hyvä Tulee Hasse. Kuva: Jonna Rahikainen 


PENTUSUUNNITELMIA JA MIETTEITÄ VUODELLE 2020

Vuosi lähenee loppuaan ja on taas aika miettiä tulevaa vuotta. Jouduin kaksi narttua tältä vuodelta siirtämään ja hieman sumaa sitten kertyy. Mutta ainahan se on niin ,että nämä ovat suunnitelmia ja mietteitä ja tuleva vuosi näyttää miten asiat toteutuvat ja juoksut tulevat ja astutukset sitten onnistuvat. Juoksua loppuvuoteen tai heti alkuvuoteen on odotettavissa nartuille Villi-Joikhu Luojan Kiitos Vimmalle sekä Villi-Joikhu Freesi Friidu Nanalle. Vimman sulhoksi olen ajatellut jo kertaalleen käyttämääni Stenkaa , joka sai vain yhden pennun aikanaan Diian kanssa. Nanalle olen kaavaillut omaa kasvattiani Villi-Joikhu Kesän Herkkä Hetki Dio. Diolla ei vielä ole jälkeläisiä ja käyttämättömiä uroksia onkin hyvä saada mukaan . Tämä vuosi onkin omien kasvattien vuosi jos siis kaikki vain onnistuu. Villi-Joikhu Elämän Eväät Yoko saisi sulhokseen myös käyttämättömän uroksen Villi-Joikhu Meno Päällä Mennen Tullen . Villi-Joikhu Laulava Lojaali Leidi Hallapuolestaan saisi sulhoksi ei kasvattini mutta vielä käyttämättömän herran Nennikka Gergesin. Hallan ja Yokon juoksuja on vaikea ennakoida ,sillä on ollut vain yksi juoksu heillä molemmilla juoksut alkoi myöhään ja väliä en vielä tiedä , mutta kevääseen ehkä menee. Keväällä 2v täyttävä Villi-Joikhu Parhaat Parrasvalot Mila , hänelle olen ajatellut myös käyttämätöntä poikaa jolla olen kyllä yrittänyt mutta ei sillä kertaa onnistunut . Koiruli on Villi-Joikhu Elon Rikkaus. Kesemmällä 2v täyttävä narttu Villi-Joikhu Toivorikas Toiveuni Unna , saisi parikseen kasvattini Villi-Joikhu Otollinen Tähtäys.Loppuvuoteen tai vuoden vaihteeseen tulisi kaksi narttua Villi-Joikhu Mietteliäs Matriarkka Saga ja Villi-Joikhu Voittaja -Ainesta Haldi mikäli hänen pevisat on kunnossa. Haldi menee lähiaikoina tutkimuksiin. Heille sulhot vielä mietinnässä . 

Eiköhän tässä niitä ollutkin . Villi-Joikhut Viettien Vipinä ja Desibeli ovat myös nimet urosrintamalla jos jonkun kanssa sitten ei onnistuisikaan. Nartuista voit lukea heidän omilta sivuiltaan osiosta sukutaulut. Omat kasvattini urokset löytyy jalostus uroksia osiosta, joissa tietoa ja kuvat pojista. Nyt siis odotellaan tulevaa ja uutisiin tulee tottakai asiat ja tapahtumat kun ne ovat ajankohtaisia ja toteutuneet. 


LADAN JA RUBENIN PENNUT SYNTYIVÄT 26.9.2019

Ladan Villi-Joikhu Omenankukan lämpö laski illalla 25.9 ja tästä alkoi odotus. Avautuminen oli alkanut. Lada on herkkä koira ja olinkin pyydellyt entisen sij.narttuni omistajaa Aunea auttamaan ja hänelle myös tässä iso kiitos. Sillä olin ennakoinut mahdollisen kipuherkkyyden, joka voi sitten asian edetessä teettää kaikenlaista, johon ei kaksi kättä riitäkään. Aune tulikin seuraavana päivänä. Yö meni hyvin, päätin käydä äkkiä kaupassa tässä lähellä ,joten aikaa ei siihen kovin kauaa kuluisi. Diiallekin piti hakea silmätipat kun oli kehittänyt silmätulehdusta. Kun tulin takaisin olikin supistukset alkaneet ja pentuvettäkin mennyt. Aika nopsaan, siihen kului 15 tuntia. Sitten kului jonkin aikaa n. puoli tuntia kun ensimmäinen pentu näki päivänvalon , joka olikin Ladalle se ensikivun paikka ja kiitos Aune kun autoit, Aune piti Ladaa ja autoin pennun maailmaan. Mamma Lada on kuin ELOHOPEA ja niin ovat varmaan pentusetkin , vauhtia ei tule puuttumaan. Ladakin selvisi hyvin ensireaktiostaan ja synnytys eteni. Tuollaisessa kiputilanteessa on vaara ,että emä kokee kipua ja tavallaan vahingossa saattaa purra sitä joka siinä ensin on , joten parempi että meikäläisen käsi kuin pentu. Tämä siis ennakoitiin ja kaikki sujui. Se reaktio menee nopeasti ohi ja homma jatkuu. Kuluu 12min ja tulee pentu , Lada pärjää hyvin ja tämähän on ETEVÄ EDELLÄKÄVIJÄ, Ladalla on paljon virtaa ja kun on kyse lappalaisista niin on kyseessä EHTA ERÄNKÄVIJÄ , sitten tulee tauko kuluu 40min ja Lada työntää tulee pentu jolla onkin istukka kiertynyt kaulan ympäri ja pentu on eloton , nopeasti elvytys käyntiin ja sitten sydämeni sykähtää tulee ELONMERKIT , pentu on elossa ja sen rääkäisy ei jätä tulkinnanvaraa. Asiassa olisi voinut käydä huonosti . 

Sitten odottelua kuluu 20min. ja syntyy viimeinen pentu. Kyllä Lada hoiti homman hyvin ja on varmasti,EHTYMÄTÖN ENERGIALÄHDE.

Lada pentuineen . 

Ladan pennut 1vrk vanhat. 

Tuossa edellä olikin pentujen nimet ja viikkokuvista näkee sitten kuka on kukin. Pentujen luovutus asettuu 14.11.19 lähtien ja kaikki pennut ovat varattuja. Lada hoitaa pennut hyvin ja minä olen se jokapaikan höylä ja kaikkea mitä koirulit voivat toivoa. Pennut hoidetaan rakkaudella ja luovutetaan sirutettuina ja Kaisa lääkärin tarkastamina. 

Ladan pennut 1vko ikäisenä >>>
Ladan pennut 2vko ikäisenä >>>
Ladan pennut 3vko ikäisenä >>>
Ladan pennut 4vko ikäisenä >>>
Ladan pennut 5vko ikäisenä >>>
Ladan pennut 6vko ikäisenä >>>
Ladan pennut 7vko ikäisenä >>>


PENTUTOIVEITA LADALLE JA RUBENILLE 29.9.2019

Ladan Villi-Joikhu Omenankukan juoksu alkoi odotetusti ja matkattiin sulhon luo , mutta ajateltu sulho ja Lada ei sitten onnistunutkaan , joten matkattiin varasulhon luokse , joka sitten onnistui kahteen kertaan hyvin ja nopeasti. Varasulho on aina hyvä olla kun ei koskaan tiedä miten asia menee. Vara sulho oli minulle tuttu aikaisemmin , koska olen kerran Rubenia käyttänyt , mutta ei tullut kuin kaksi pentua joista toinen sitten menehtyi. Nyt on pentutoiveet olemassa ja toivomme parempaa onnea . Rubenilla on siis aikaisemmin 2 pentuetta. Ruben on viralliselta nimeltään Piiparipojan Larkin ja on nyt 9vuotias. Lada on 2v. ja ensikertalainen. Ultra tulos tulee tähän uutiseen 4:n viikon kuluttua. Pentueesta sijoitetaan narttu ja sen suhteen on vielä kaikki auki ,eli mitään en ole vielä sopinut, vaikka keskustelua on asiasta ollut. Nyt vain pidetään peukut pystyssä . Ladan oman sivun sukutaulun kera löydät sukutaulut sivuilta. Jos sinua kiinnostaa sijoitus narttu, niin ota rohkeasti yhteyttä ja asia puheeksi. 

Lada on DM suhteen ok, Ruben on todettu kantajaksi , joten DM kantajuus on pentueessa mahdollinen. Lada kävi eilen ultrassa ja on kantava, 5-6 pentua. Nyt toivottavasti kaikki jatko sujuu hyvin. Pentujen syntymä tulee ajallaan jälleen uutisiin. 

Villi-Joikhu Omenankukka , Lada . Lonkat A/A , Polvet 0/0, Kyynärät 0/0 silmät terveet. Pompe terve polv. perusteella , Dm ja Pra-prcd terve. 

Piiparipojan Larkin , Ruben , Lonkat B/B, Polvet 0/0, Kyynärät 0/0 ja silmät terveet. Pompe ja Pra-prcd terve , Dm kantaja. 


HETTAN JA VIPEN PENNUT SYNTYIVÄT 20.6.2019

Aika jännää oli, kun Johkan pennut 7vko olivat lähdössä omiin koteihin ja miten sitten Hetta aloittaa. Johkan pennut lähti Keskiviikkona ja Hetta laski lämmön sitten alkuyöstä ja odotusta . Hettan ajoitus oli kyllä täydellinen. Hetta oli kyllä aika nopea ,sillä avautumisvaihe kesti vain 12 tuntia kun alkoi tapahtua. Apuna meidän Nekku 14v ja paikalle tuli myös Hettan emäntä Tuire, heille kiitokset. Hetta supisteli ja pian pentu syntyisi, tällä välin mietin itse alkua ja astutusta , miten kaikki sai alkunsa . Hettaltahan otettiin progenäytteet , jotta saadaan selville oikea astutus ajankohta. Arvo ei saa olla matala ,ei myöskään liian korkea , jolloin oletettavasti ei tulostakaan tule. Jälleen proge ja apua arvo olikin sujahtanut jo korkeaksi ja minulla oli töihin meno iltavuoroon ja astutus pitäisi olla nyt heti,ettei ole liian myöhäistä. Hätiin kutsuttiin kasvattaja gollega Crystal kennelistä Kati Tverin ja Vippe emäntineen matkasi meille ,jossa Kati hoiti astutusta ja minä töissä jännäsin miten menee, töihin sainkin tiedon ,että hyvin oli mennyt. Hetta työntää ja syntyy pentu, näissä mietteissä maailmaan syntyy TEMPUN TAITAVA TEKIJÄ , kuluu vartti ja syntyy toinen ja olen tietenkin TODELLA KIITOLLINEN, sillä ilman apua olisi voinut pentuhaaveet mennä sivu suun. Vain 10min. ja tulee kolmas pentu , ajattelen ja siunaan progea ja se on todellinen TIEDON VÄÄRTI. Kuluu puoli tuntia ja Hetta punnertaa, pentu syntyy ja jälleen mietin edellisiä astutus juttuja ja astutus oli kyllä TOTAALISESTI VIIMETIPASSA. Hetta on rauhallinen ,vaikka välillä äänteleekin kun pentu syntyy ja minä autan Hettaa. Kuluu puoli tuntia ja pentu on tulossa. Se syntyy ongelmitta ja on kuin TAIDOKAS TAIKAISKU. Vippe ja Hetta voivat olla ylpeitä katraastaan , mutta viisi pentua on syntynyt ja ultra näytti ainakin 7, joten odotus jatkuu. Mutta ei kauan, sillä 10 kuluttua jälleen Hetta työntää ja pentu syntyy , kun homma astutuksessa meni nappiin on maailmaan syntynyt pentu  TÄYDELLINEN TAKOJA. Vielä odotusta kun viimeinen pentu vielä tulossa, puoli tuntia myöhemmin se syntyy ja kaikki on mennyt tosi hyvin josta voi olla aina onnellinen ja tämä on kyllä kasvattajalle aina TÄHTIHETKEN TÄYTTYMYS.

Tässä olikin pentujen nimet. Viikkokuvista selviää kuka on kukin. Hetta on hyvä emä ja hoitaa pentujaan antaumuksella ja rakkaudella kuten minäkin. Pennut luovutetaan sirutettuina ja lääkärin tarkastamina. Luovutus on 8.8..19 lähtien kun pennut ovat 7vko:n vanhoja. Kaikki pennut ovat varattuja. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen kuten aiemminkin. Kuvassa Hetta pentuineen ,pennut 1vrk vanhat. 

Hetta ja pennut 1vrk. vanhat.

Hettan pennut 1vko ikäisenä >>>
Hettan pennut 2vko ikäisenä >>>
Hettan pennut 3vko ikäisenä >>>
Hettan pennut 4vko ikäisenä >>>
Hettan pennut 5vko ikäisenä >>>
Hettan pennut 6vko ikäisenä >>>
Hettan pennut 7vko ikäisenä >>>


KATSELMUS PELLO 28.4.2019

Katselmus oli tänä vuonna Pohjoisessa Pellossa asti , jonne minä en tälläkertaa päässyt lähtemään. Ei matka sinänsä , mutta Johkan pennut olivat syntymässä. Paljon ei Joikhuja mukana ollutkaan, paitsi yksi koiraherra Villi-Joikhu Hiljaa Hyvä Tulee, Hasse. Kiitos Hassen perheelle ja Hasse edustikin hyvin sillä Hasse tuli jo toistamiseen valituksi Kauneimmaksi Hännäksi , sillä sitä Hasse oli myös viimevuonna. Kyllä Hassen häntä on komea ja siinä on sitä jotain. Toivottavasti ensivuonna pääsen Katselmukseen ja ,että olisi Joikhuja paikalla. Ensivuoden Katselmus onkin lähempänä eikä Lapissa pohjoisessa ,niin ehkä siellä tavataan. Ohessa kuva Hassesta ja hänen arvostelu . Kuvan on ottanut ; Jonna Rahikainen. 

Arvostelu Tuomari Marjo Berg” 3,5 vuotias. Purenta ok. Kivekset ok. Komea uroksen pää. Hyvä kaula. Riittävät etukulmaukset. Hieman pysty olkavarsi. Leveä riittävän pitkä rintakehä. Hieman pitkä lanne. Hyvä lantio. Hyvät takakulmaukset. Hyvä häntä . Hyvä karvanlaatu. Hieman ahtaat takaliikkeet. Hyvät etuliikkeet. Tasapainoinen sivuliike. Säilyttää ylälinjansa. Miellyttävä käytös. ”

Villi-Joikhu Hiljaa Hyvä Tulee Hasse Vuoden 2019 Kaunein Häntä. 


JOHKAN JA KUURAN PENNUT SYNTYIVÄT 30.4.2019

Tästähän kaikki alkoi, nimittäin astutuksesta. Oli kauhea ilma, kova tuuli ja viima ja muistaakseni ajoittain taisi sataakin jotain taivaalta eikä ollut lämmintäkään , mutta tuo TUULEN MYLLERRYS pörrötti koirien turkkeja siinä lemmenpuuhissa ,sillä olimme ulkona ja sattui olemaan pikku monttu juuri siinä missä pariskunta halusi olla , no minä montussa tukien koiria kun kiinni jäivät. Pariskunta sai toisensa ja se oli kuin TUULEN LUMOTTU LEMPI ja TUULEN KEVÄINEN KOHINA äänteli puissa. Niin saivat siis Tuulen pentue alkunsa. Mutta nyt itse synnytykseen. Johkan lämmön laskettua alkoi tietenkin odotus , joka tälläkertaa ei kestänyt niin kauan kuin edellisellä kerralla. Välit vain olivat pidemmät ja Johka sai tosissaan punnertaa pentuja ulos , jotka ei olleet ihan kirppuja. Johka oli tyynen rauhallinen ja pentu syntyy, on hiljaista, Johka ei ääntele ja onkin kuin TUULENKUISKAAJA, syntyy taas pentu ja toinenkin, minä toimin kätilön ominaisuudessa ja olen kuin TUULISIEPPARI.

Käsiin tupsahtaa pentuja. Johkan mamma Laura oli myös yön apuna ja siitä kiitos. Odotellaan taas , nyt onkin pitkä tauko ja Johka työntelee jälleen . Sitä kestää ja kokeilen, että tuntuuko pentua , tulossa on ja nyt tekisi Johkallekin hyvää käydä ulkona asioilla ja se edesauttaisi myös synnytystä . Näin tehdään ja mennään ulos talon viereen nurmikolle varusteena taskulamppu ja Johka tietenkin taluttimessa. Johka kykistyy ja tämä ei olekaan TUULESTA TEMMATTU juttu ,sillä nurmikolle tupsahti pentu. Olin varustautunut siihen , eikun pentu pyyhkeen sisään ja sisälle jatkamaan . Tämä saikin sitten aikaiseksi nopeutta sillä nyt tulikin TUULTA PURJEISIIN. Nyt olikin 7 pentua syntynyt ja vielä yksi tulematta. Taas tauko ja kaikki oli rauhallista , sitten se syntyykin ja se on kuin TUULEN TYYNI PIKNIKKI. Johka on raukea ja hoitaa pentujaan . Jälkisupistuksia tuli voimakkaina ja Johka varmaan itsekin ajatteli, että vielä on pentu, mutta kävimme sitten lääkärissä tarkistamassa ,että kaikki ovat tulleet.

Tässä tulivatkin pentujen nimet ja viikkokuvista näkee kuka kukin on. Viikkokuvat tulevat aina tähän uutiseen. Kaikki pennut ovat varattuja. Pentujen luovutus 7 vkon iässä on Juhannusviikolla 18.6.2019. Ohessa on ensikuva Johkasta ja pennuista, jotka ovat hiukan yli vuorokauden vanhoja. Pennuilla oman värisensä panta helpottamassa tunnistusta. 

Johka pentuineen . Pennut 1vrk vanhoja. 

Johkan pennut 1vko ikäisenä >>>
Johkan pennut 2vko ikäisenä >>>
Johkan pennut 3vko ikäisenä >>>
Johkan pennut 4vko ikäisenä >>>
Johkan pennut 5vko ikäisenä >>>
Johkan pennut 6vko ikäisenä >>>
Johkan pennut 7vko ikäisenä >>>


PENTUTOIVEITA HETTALLE JA VIPELLE 22.6.2019

Hetta ja Vippe saivat toisensa kaikkien koukeroiden kautta , sillä juoksu eteni tosi nopeasti ja meinasi mennä ohi, Kiitos progetestien näin ei käynyt ja pentutoiveita siis on. Hetta on ensikertalainen 2v narttu ja Vipellä on yhdet aikaisemmat pennut. Nyt yritin Vipellä toistamiseen ,sillä aikaisempi yritys toisen nartun kanssa ei onnistunut josta voit lukea hiukan alempaa uutisista . Hettan oman sivun löydät sukutaulut sivulta. Astutus onnistui hyvin ja ultra on neljän viikon päästä ja tulos tulee tähän uutiseen. Toivottavasti Juhannus pennut ovat sitten totta. Hetta kävi ultrassa ja oli positiivinen tulos. Pentutuja on tulossa, laskettiin 7-8 , mutta Juhannuksena nähdään. 

Villi-Joikhu Jokitörmän Kaunotar, Hetta . Lonkat A/A, Silmät terveet, polvet 0/0 ja kyynärät 0/0. Pompe terve polv. perusteella, Pra-prcd terve ja DM kantaja. 

Taapanterin Toto, Vippe. Lonkat A/A, Silmät terveet , polvet tutkittu terveet ei enää voimassa, kyynärät 1/0. Pompe terve polv. perusteella, Pra-prcd terve polv. perusteella, . Dm terve polv. perusteella. 

Vipen luonteesta voit lukea alempaa uutisesta , jossa on Kuuran astutus uutinen. Kuurahan jäi siitä tyhjäksi. Vippe on edelleen aivan ihastuttava koira, jolle toivon nyt onnistumista Hettan kanssa. Pariskunta oli niin suosiollinen toisilleen. Pentueeseen voi tulla DM kantajia kun Hetta sitä on .Mutta tämän sairauden mahdollisuutta ei ole. Pentueesta myös sijoitetaan narttu , jos tunnet sellaisen asian omaksesi niin ota yhteyttä niin keskustellaan. 


PENTUTOIVEITA JOHKALLE JA KUURALLE 4.5.2019

Johka ja Kuura saivat toisensa molempien ollessa innoissaan. Johka on toiskertalainen ja Kuura ensikertalainen. Kauan ei kuono tutissut kun homma hoitui. Nyt on siis pentutoiveita. Johkan, Villi-Joikhu Mimmi Matkalla Maineeseen, oma sivu löytyy sukutaulut sivulta , jossa on kuvan kera myös enemmän tietoa. Kuura on oma kasvattini , siitä pentueesta ei ole käytetty ketään aikaisemmin , kun sisko sij.narttuni ei vain koskaan tullut kantavaksi. Nyt siis toivottavasti onnistuu ja pentue olisi Toukokuussa totta. Kuura on siis viralliselta nimeltään Villi-Joikhu Kuuraparta. 8 vuotias , reipas uros, jolla vauhtia riittää. Innokas kaikesta. Johka ei ole äänekäs, mutta Kuuralla on aina asiaa. Ei kuitenkaan mikään räksy ole. Energinen koira. Avoin ,ihmisläheinen . Kuura rakastaa kaikkia ihmisiä yli kaiken. Suhtautuu uusiin tilanteisiin ja paikkoihin rohkean pelottomasti. Varaukseton koiraherra. 

Johka käy sitten ultrassa Huhtikuun alussa ja se tieto tulee tähän uutiseen. Nyt peukut pystyyn. 

Peukutettu on , ja Johka kävi ultrassa eilen. Positiivinen tulos. Lääkäri laski useammankin kerran peräti 9 pentua. Tämä vielä kuitenkin tarkistetaan lähempänä ajankohtaa röntgenillä, vaikka tarkka ultraaja onkin. Nyt toivotaan ,että kaikki sujuu hyvin ja odotus jatkuu. Johka on käynyt röntgenissä ja pentuja laskettiin 8. Siis se luku nyt ainakin ja joskus voi toki olla joku piilossa sittenkin. Mutta iso pentue on kuitenkin tulossa. Nyt odotellaan ja toivotaan ,että kaikki sujuu hyvin. 

Villi-Joikhu Mimmi Matkalla Maineeseen , Johka Lonkat A/A , silmät terveet, kyynärät 0/0, polvet 0/0. Pompe terve polv. Dm terve polv. Pra-prcd terve. 

Villi-Joikhu Kuuraparta, Kuura. Lonkat A/A, silmät terveet, polvet ei voimassa, kyynärät 0/0. Pompe terve, Dm terve ja Pra-prcd terve.