KATSELMUS MUURAME 9-10.9.2023

Katselmukseen Muurameen oli mahdollista lähteä kun ei ollut juuri sillä aikaa pentukiireitä. Matkaan lähtivät kohti Muuramea, kolmikko Villi-Joikhut Diiva Diia, Kolmas Kerta Toden Sanoo Disa, Tähden Kaunis Kimallus Dila ja Karvakehrääjä Peppi. Peppi on sijoitusnarttuni , joka oli yökylässä ja lähti reissuun mukaan. Tietenkin myös mieheni Seppo , joka toimi autokuskina sekä kuvaajana ja muuten mukana. Katselmus asiaa oli hiukan varjostanut meillä Diian verikorva, jossa oli edelleen tikit mutta se oli jo hyvässä kunnossa , mutta vaati vahtimista ,ettei Diia raavi korvaa ja niin muut matkasivat auton takana ja Diia sai olla vahdin alla minun kanssa takapenkillä.

Katselmus oli kaksipäiväinen kuten aiemminkin, Lauantaina oli nuoret koirat ja Sunnuntaina olivat yli 2 vuotiaat. Sää helli molempina päivinä katselmus väkeä. Lauantain sää oli aurinkoinen kuumakin ja Sunnuntain sää lämmin ja pilvinen, sateita ei onneksi saatu.

Sitten sattui hauska tapaus: Seisottiin kentällä ja katsoin ,että mikäs tuolta juoksee kohti, ensin näytti että joku pikkukoira olisi päässyt joltain karkuun, mutta kun se tuli juosten lähemmäksi niin ilmeni ,että se on jänis, joka pinkoo alueen poikki korvat sojossa. Ajatteli varmaan että huh huh tänne ei parane jäädä. Lujaa se meni ja arvata saattaa ,että koirat olivat täpinöissä kun pupu kiitää ohitse.

Mukava oli jälleen olla reissussakin ja tapasi kasvattaja kollegoita, kasvatteja perheineen, ja näki paljon koiria. Sij.narttuja oli ilmoitettu katselmukseen 3 ja Diia sekä Dila myös ilmoitettu kehiin. Disa oli tälläkertaa turistina mukana kun mietin, että sillä ei pentujen jälkeen ehdi kasvaa turkki , mutta olisihan se ollut ihan hyvässä karvassa , mutta ensikerralla sitten. Myös kasvattejani oli uros sekä narttupuolella tullut Katselmukseen.

Jotkut koirat pääsivät loppukehään ja sijoittuivat , toiset eivät mutta erityisen iloinen olen siitä ,että kasvattini saivat hyvät arvostelut ja myös maininnassa, että luonteet on hyvät ja ystävälliset. Tämä on aina ihana asia jota arvostan. Sij.narttujeni ja Diian ja Dilan arvostelut voi lukea sukutaulut osiosta heidän omilta sivuiltaan muiden arvostelut ovat tässä uutisessa. Sitten kuvasatoa.

Lauantai 9.9.23
Nuortenluokka 1 urokset

Villi-Joikhu Sydämeni Valinta kehässä.

Villi-Joikhu Sydämeni Valinta Nuoret urokset 1 loppukehä sij.2 ”Erinomaista tyyppiä. Luuston vahvuus sopii kokonaisuuteen. Kivekset löytyy. Erinomaisessa kunnossa. Erittäin hyvälaatuinen turkki. Vaivaton liike. Hyvät etu-ja takaliikkeet. Ystävällinen käytös.” Tuomari Laura Okker.

Villi-Joikhu Palosireeni kehässä. Nuoret urokset 2.

Villi-Joikhu Palosireeni ” Hampaat ok. Hieman lyhyt runkoinen. Antaa hieman matalaraajaisen vaikutelman. Joskin pitkän tyyppinen karvapeite lisää vaikutelmaa. Häntä voimakkaasti selän päälle kaartuva. Kulmaukset ok. Liikkeessä lähtee herkästi laukkaamaan ja peitsaamaan. Hieman löysät ranteet. Kaunis ilme. Ystävällinen ja avoin.” Tuomari Merja Korhonen.

Nartut nuorten 2 luokka

Villi-Joikhu Pajunkissa kehässä.

Villi-Joikhu Pajunkissa, Elsin arvostelun voit lukea hänen omalta sivulta sukutaulut.

Villi-Joikhu Tomera Taivaltaja kehässä. Juniori nartut.

Villi-Joikhu Tomera Taivaltaja.

Villi-Joikhu Tomera Taivaltaja, Juniori nartut loppukehä sij.2. Toven arvostelun voit lukea hänen omalta sivultaan sukutaulut.

Villi-Joikhu Tähden Kaunis Kimallus kehässä.

Villi-Joikhu Tähden Kaunis Kimallus.

Villi-Joikhu Tähden Kaunis Kimallus narttu pennut loppukehä sij.2 Dilan arvostelun voit lukea hänen omalta sivultaan sukutaulut osiosta.

Sisarukset Villi-Joikhu Palosireeni ja Pajunkissa tapasivat toisensa.

Villi-Joikhu Kolmas Kerta Toden Sanoo Disa matkassa mukana turistina ,Dilan emä.

Sunnuntai 10.9.23

Avo 2 urokset

Villi-Joikhu Mahtava Matkija kehässä.

Villi-Joikhu Mahtava Matkija ” Hyvät mittasuhteet ja selkeä urosleima. Kelpo kulmaukset , Hieman laskeva lanne. Kokoon sopiva luusto ja rintakehä. Hyvässä lihaskunnossa. Komea uroksen pää. Hieman isot korvat. Turkin väriin sopivat silmät. Säänkestävä tuplaturkki. Halutessaan hieno sivuliike. Peitsaa helposti. Kaunis hyvä häntä. Suorat raajat. Ystävällinen luonne. ” Tuomari Riika Kiviranta.

Seniori urokset

Villi-Joikhu Hiljaa Hyvä Tulee kehässä.

Villi-Joikhu Hiljaa Hyvä Tulee seniori urokset loppukehä sij.2 ”Erittäin hyvätyyppinen, erinomaisessa kunnossa esitetty. Hyvä turkin laatu ja määrä. Kevyen lennokkaat liikkeet. Hyvät mittasuhteet. Hieman suorat kulmaukset edessä, hyvin kulmautunut takaa. Valpas ja vireä luonne ja esiintyminen. Kaunis koiran vahvuuteen sopiva pää. Kokonaisuus hieman keveähkö. Ystävällinen miellyttävä käytös. ”

Avo 1 nartut

Villi-Joikhu Ilon Kyynel kehässä.

Villi-Joikhu Ilon Kyynel ” Hieman pitkärunkoinen. Vahva luustoinen. Kelpo kulmaukset. Hienossa lihaskunnossa. Melko luisu lantio. Hyvä turkin laatu. Päässä kaunis ilme. Rento liikkuja. Hieman ujo mutta ei missään nimessä arka. 2 Tuomari Riika Kiviranta.

Villi-Joikhu Ihanneratkaisu.

Villi-Joikhu Ihanneratkaisu ”Kauniit mittasuhteet. Hyvät kulmaukset takana, hieman suorat edestä. Kaunis nartun pää, jossa lempeä ilme. Päälliturkki voisi olla hieman karkeampi, hyvä alusvilla. Hyvä häntä. Liike paimenkoiramaisen rento. Harmillisesti hiukan pulska. Erittäin ystävällinen.”

Villi-Joikhu Karvakehrääjä kehässä.

Villi-Joikhu Karvakehrääjä lepäilemässä kämpillä. Pepin arvostelun voit lukea hänen omalta sivultaan sukutaulut osiosta.

Villi-Joikhu Myrskyn Bongari avo 2 nartut ”Erinomainen tyyppi. Kaunis liike. Etu ja takaliikkeet hyvät. Kaunis ilme. Erityisen kaunis kuono. Pidättyväinen mutta ystävällinen ja hyvän oloinen. ” Tuomari Laura Okker.

Villi-Joikhu Diiva kehässä.

Villi-Joikhu Diiva , Diian arvostelun voit lukea hänen omalta sivultaan sukutaulut osiosta.

Villi-Joikhu Lumihohto pongattiin turistina Sunnuntaina.

Tämän vuotinen Katselmus on ohitse ja katsotaan pääseekö ensivuonna matkaan. Kiitos kaikille sij.narttujeni perheille ja kasvattieni perheille, kun tulitte katselmukseen. Kiitos myös koirien pitämisestä, sillä Seppo ei ehtinyt aina joka hetki pidellä koiria. Kiitos myös Minnalle Diian esittämisestä, sillä kun kehät toimii kaikki yhtaikaa ei voi olla kahdessa paikassa samanaikaisesti. Ehkä ensivuoteen.