UUTISET 2007

JOULUN TÄHTI, AIKU SILMÄTUTKIMUS TULOS

Joulun Tähti. Aiku pevisa-tutkittiin ensimmäisen kerran 12.3.06 Aikun ollessa 1v ja 3kk vanha. Kaikki ok paitsi silmistä tuli HC 1 lausunto eli kaihi molemmissa silmissä. Mevetissä lääkäri antoi minun itse myös katsoa silmät selostaen samalla ja siellä näkyi kolme ohutta viivaa. Aikulle suunnitellut pentuhaaveet haudattiin tämän vuoksi. Minulla on tapana tarkastuttaa kaikki omassa omistuksessani olevat koirat kahden vuoden välein vaikka HC olisi todettu, koska näin saamme todella faktatietoa miten se tilanne kehittyy vai kehittyykö mitenkään. Näin myös Aikun kohdalla joka uusinta tarkastettiin Vet-Setissä Lokakuussa 07. Lääkäri ei enää nähnyt silmissä viivoja vain pisteitä ja ei aivan ollut HC:n kannalla , tapausta hän piti epäselvänä mutta ei varsinaisesti kaihina. Keskustellessani Mevettiin tilanteesta, siellä oltiin sitä mieltä, että lääkäri haluaisi tarkastaa koiran nyt kun oli nähnyt sen alunalkaen. Näin tehtiin, Aiku kävi tarkastuksessa 16.1.08 ja lausunnon mukaan silmissä ei ole HC , vaan nukleaarisia tiivistymiä linsseissä , eli HC -lausunto on korjattu ja silmätarkastuksessa ei todettu mitään muuta eli ovat terveet. Kysyin vielä asiaa tarkistaakseni Vet-Setistä , josta suositeltiin kuitenkin silmäpaneelia, johon paikka on keväällä varattu. Kun EU – on joka paikassa mukana niin myös tässä , sain vastaukseksi , että tälläisissä tapauksissa paneelia kuitenkin suositellaan. Aikun kohdalla teemme näin ja sitten toivottavasti vihdoin voimme myös suunnitella Aikulle jälkeläisiä. Kun tämä on selvillä , tulee tietoa Aikun Joulun Tähden omalle sivulle asiasta.  


PENTUJA ODOTETTAVISSA 2008

 Vihdoin tuli odotettuja juoksuja, ja nyt on Villi-Joikhu Nappisilmä Dina sekä Villi-Joikhu Ikiliikkuja,Lola  astutettu.  Molemmat  käyvät  ultrassa tammi-helmikuun vaihteessa, jotta varmistetaan tulevat pennut. Molemmista pentueista myös sijoitan narttupennun. Dinan sulho on Naavaneidon Susihukkanen, fiksu ja hyvän luonteen omaava koiraherra, joka on terve silmiltään , A-lonkkainen,sekä kyynärät ok.  Lolan sulho puolestaan on vilkas ja iloinen koiruus, Puhuripeikon Indi, silmät terveet ja lonkat A/B. Dinasta ja Lolasta löydät lisätietoa sukutaulut sivulta. Dinan pentueen laskettu aika on 4.3.08 ja Lolan pentueen laskettu aika on 10.3.08. Pennut luovutetaan mikrosirulla tunnistusmerkittyinä. Jos olet kiinnostunut Paimensukuisesta pennusta niin ota yhteyttä ja meille voi tulla myös katsomaan koiria. Kun ultrassa on käyty tulee tähän siitä lisää tietoa. Dinalle nämä pennut ovat viimeiset jonka jälkeen Dina jää näistä pentuhommista ”eläkkeelle.” 

Molemmat Dina sekä Lola ovat nyt käyneet ultrassa. Molemmat ovat kantavia. Dinalla näkyi ultrassa yksi pentu. Jos se on narttu niin se sijoitetaan ja etsii sijoituskotia, jos taas uros niin sitä kaavailen siitokseen jatkossa. Pennun pitäisi saada koti mielellään Uudenmaan alueelta. Pennun nimi on valmiina, joka on Villi-Joikhu Ainokainen, varmistuksen tähän antaa synnytystä edeltävällä viikolla tehtävä röntgen.

Lolan ultrassa näkyi 4-5 pentua ja tästäkin sijoitetaan myös narttupentu. Lisää uutisia tulee pentujen synnyttyä.

  
  
Naavaneidon Susihukkanen lonkat-A silmät ok.  

Villi-Joikhu Nappisilmä lonkat-A , silmät ok.  


Puhuripeikon Indi Lonkat A/B silmät ok.


Villi-Joikhu Ikiliikkuja Lonkat C silmät ok. kuva: Rosa Kotoaro


DIBIN MUISTOKSI

Olit Dibi loistokoira, rauhallinen olemuksesi oli aina esimerkki muille lauman jäsenille ja olit meidän pihavahti siinä omalla paikalla tammen läheisyydessä portille katsoen. Nyt et ole siinä, vaan taivaan kodissa , jossa veljesi Hallan kanssa kirmaat vehreitä niittyjä ja poissa on kipu ja tuska. 
Elit täysillä ja täysipainoisesti elämäsi , rakastettuna ja Sepon tyttönä. Herätit omalla tyylilläsi Sepon joka aamu tassu kättä vasten. Pöydän alla tykkäsit olla Sepon jaloissa. 
Kun olit märkä et koskaan elämäsi aikana kuivannut itseäsi vaan menit mammasi Dooran hoteisiin joka kuivasi nuollen märät tassusi. 
Sairastuit äkillisesti ja vain kaksi päivää niin olit poissa. Nukuit pois omassa kodissasi läheistesi ympäröimänä. 
Kaipaus on suuri , surusta puhumattakaan. Meillä on Dibin kokoinen tyhjä aukko sydämissämme. Muistot täyttää sen ajallaan. Silloin voin hymyillä. 
Mammasi Doora ja isoäitisi Donna etsivät sinua ja tyttäresi Dina jätti sinulle hyvästit käyden haistamassa sinua kaiken jälkeen. Haistoi ja kuono kiinni huovassa ja sitten pikainen lipaisu ja Dina kääntyi pois. 
Dina tyttäresi taitaa olla yhtä tunteikas kuin sinä Dibi. 
Tammen juurelle saatamme sinut pian ja matkaa rauhassa siellä taivaan kodissa. Syvästi kaivaten perheesi Ansku , Seppo , Donna , Doora ja Dina. 


KATSELMUS 2007

Katselmus 2007 juttu on valmis. Lukea sen voit klikkaamalla linkistä.


KOIRIENI TERVEYDESTÄ

Sukutaulut sivulle on tarkoitus lisätä jokaisen koiran omalle sivulle uusi terveys-osio, joka kertoo koiran terveys tilanteesta ja kyseisen koiran jälkeläisistä. Vanhempien koirieni tiedot lisätään ensin. 


22.1.07 LILLIN PENNUT OVAT SYNTYNEET

Lillin ( Villi-Joikhu Kauan Toivottu) pentuset näkivät päivänvalon pitkän odottelun jälkeen. Ultran tulos petraantui ja maailmaan pötkähti 7 palleroa, 6 narttua ja 1 uros. 

Synnytys sujui hyvin lähti käyntiin vain hitaasti ja täytyy sanoa, että Lilli on viisas tyttö. Varsinaisten supistusten käynnistymistä odotellessa, päivällä kun käytin Lilliä asioillaan tienposkessa, pyrki joka kerta Lilli autooni, joka oli katoksessa parkissa. No, ei nyt autoon sanoin minä ja odoteltiin edelleen. Supistukset lähtivät käyntiin ja kun oli kaksi tuntia jo kulunut siitä, eikä pentua vain kuulunut, otin yhteyttä eläinlääkäriin ja hän kehotti tulla näyttäytymään. Näin lähdimme matkaan Lohjalle. Lilli tuli autoon tosi mielellään sinnehän oli se usein päivän mittaan halunnut ja asettui kanssani takapenkille. Oli ajettu ei puoleen väliinkään kun ensimmäinen pentu syntyi ja niin lähti homma käyntiin, seuraava eläinlääkärissä ja kolmas taas kotimatkalla autoon. Lilli oli jotenkin ylentyytyväinen autosynnytykseen. Loput pennut syntyivät kotona ja iloinen olin minä kun mielummin mennään eläinlääkäriin vaikka vähän ”turhaan” parempi näin. Lilli hoiti hienosti asiat ja nyt hoitaa ja lepäilee pentujensa kanssa. 

Pentujen nimet eivät kaikki ole selvillä vielä mutta alku on jo olemassa. Nimittäin yhtä pentua sai hieman ” elvytellä” ja lähtihän se sitten hengittelemään. Siitä näiden pentujen nimet. Tämä pentu on nimeltään ELINVOIMA ja kaikki pentujen nimet tulevat alkamaan sillä E: kirjaimella. 

Pentueesta sijoitan nartun ja se etsii vielä kotiaan. Luovutus on pennuilla tunnistusmerkittyinä 6.4.2007 eli Pääsiäiseksi. Kotisivuiltani voit seurata pentujen kehitystä viikkokuvien muodossa.

Kaikki pennut ovat nyt lähteneet suureen maailmaan eli ovat löytäneet kotinsa ja Energiapommi ihan ulkomaille Ruotsiin asti.

Lillin pennut 1vk ikäisinä >>> 
Lillin pennut 2vk ikäisinä>>>
  
Lillin pennut 3vk ikäisinä>>>

Lillin pennut 4vk ikäisinä>>>
Lillin pennut 5vk ikäisinä>>>
Lillin pennut 6vk ikäisinä>>>
Lillin pennut 7vk ikäisinä>>>

Lillin pennut 1pv ikäisinä.


22.1.07 Tulevia pentusuunnitelmia vuodelle 2007


Tulevia pentusuunnitelmia pohtiessani tälle vuodelle kolme narttua on vuorossa, missä järjestyksessä juoksut tulevat niin sen näyttää aika, mutta seuraavasta juoksusta on tarkoitus astuttaa Villi-Joikhu Malli-Manta , Samejäntans Unna ja Taapanterin Anni seuraavat perässä. Unnalle on tarkoitus käyttää omaa kasvattia Villi-Joikhu Ihmemiestä, Malli-Manta katselee Naavaneidon Susihukkasen suuntaan ja Taapanterin Annille on mietintämyssy päässä.  Monta mukavaa uros vaihtoehtoa on ja ainahan ei se ensimmäinen ajateltu ehkä onnistukaan , joten varallakin pitää vaihtoehtoja olla. Kun astutus on tosiasia niin siitä tulee uutisiin tieto. Kuka on tuleva mamma ja kuka on sulho. Tässä sitä juoksuja odotellaan.


23.12.06 Lillin astutus 

Lilli, Villi-Joikhu Kauan Toivottu on astutettu uroksella Tuiskuturkin Natiainen lähemmin Vili. Astutus onnistui joten pentutilaus on tehty ja nyt odotellaan tuloksia. Tapani mukaan tulen käyttämään Lillin ultrassa jossa varmistetaan että on kantava. Ultara on joskus Tammikuun puolivälissä. Laskettu aika on pentusille 15.2.07Lillistä löydät lähemmät tiedot Lillin omalta sivulta sukutaulut siis sukutaulun kera. Vili on silmätarkastettu juuri äskettäin ja on A-lonkkainen, sekä kyynärkuvattu 0/ 0 tuloksella oleva koiraherra. Luonteeltaan Kiltti, avoin, sosiaalinen ja ihmisläheinen. Ei pärise toisille uroksille ja tottelee hyvin sekä oppii nopeasti asioita.Vilin isä on Tuiskuturkin Ransu ja emä on Naavaneidon Natiivi. Pennut luovutetaan tunnistusmerkittyinä ja pentueesta sijoitan yhden nartun. Sijoituskoti on vielä löytymättä.

Lilli kävi ultrassa 15.1.07 ja pentuja on tulossa. Ultrassa näkyi neljä pentua, mutta tarkka lukumäärä ja sukupuolijakauma selviää kun pentuset ovat maailmassa. Nyt siis odotellaan edelleen ja pentusista tietoa tulee kun ovat syntyneet.


Lilli Kauan Toivottu lonkat B ja silmät ok polvet ok.  


Tuiskuturkin Natiainen silmät ok kyynärät ok ja lonkat A.