UUTISET 2013

ROSAN PENNUISTA VIELÄ VAPAANA

Rosan , Villi-Joikhu Hämypesän Hulinan pennuista vapaana vielä 2 urosta. JUHLAHUMU JA JUHLAHETKI , tuoreista viikkokuvista näet minkälaisia poikia he ovat. Nyt siis ikää 7vko ja luovutus on käsillä. Molemmat pojat ovat luonteeltaan luoksetulevia ja seurallisia , reippaita ja topakoita ja vilkkauttakin riittää. Rosan pentu uutisen näet kun kelaat hiukan alemmaksi tätä uutis sivua. Juhlahumu on poika , jonka voin myös sijoittaa, tässä on tuoreet kuvat pojista. Sopisivat myös harrastuksiin. HUMU LÄHTI OMAAN ELÄMÄÄNSÄ  JA PAIKKAANSA VIELÄ ETSII VELI JUHLAHETKI. MYÖS SIJOITUSMAHDOLLISUUS. 

Kaikki Rosan pennut ovat löytäneet oman paikkansa , eikä vapaita pentuja ole. 

Humu on löytänyt kodin.  

Juhlahetki uros, vapaa etsii omaa kotia ja rakastavaa perhettään. Juhlahetki on löytänyt oman kodin ja perheen.


PENTUJA ODOTELLEN LILLILLE JA WEKSELILLE 8.12.2013

Lilli ,Villi-Joikhu Sulolinja ja Tiitiäisen Wekseli saivat toisensa viikko sitten. Kiinni olivat kerran , joten toivottavasti tulosta syntyy. Lillistä löydät sukutaulut sivulta lähempää tietoa myös kuvan kera, sekä sukutaulun. Lilli on menestynyt myös Katselmuksessa. Geenitestattu terveeksi Pompentaudin suhteen kuten on myös Wekselikin. Joten tulevilla pennuilla ei sitä virhe geeniä ole.  Wekseli taas on mukava , yritteliäs herra ,joka sitten vihdoin Lillin kanssa onnistui. Toivottavasti Lillin päivät eivät olleet liian aikaisin mutta sen näkee ultrassa sitten kolmen viikon kuluttua. Pariskunta on hyvin eritaustaisia toisilleen. Toivottavasti tulosta on . Tieto tulee tähän uutiseen jatkoksi.  LILLI KÄVI ULTRASSA JA VALITETTAVASTI OLI TYHJÄ. PENTUJA EI SIIS NYT TULE , MUTTA YRITELLÄÄN SEURAAVISTA JUOKSUISTA UUDELLEEN. 

Villi-Joikhu Sulolinja , Lilli Geenitestattu pompen terveeksi lonkat A/A , silmät ok, polvet ok ja kyynärät 0/0

Tiitiäisen Wekseli, geenitestattu pompen terveeksi, lonkat B/B, silmät ok. 


ROSAN JA POMON  PENNUT SYNTYIVÄT 24.8.2013

Rosan lämpö laski eilen ja tänään päivän valossa syntyivät Rosan pennut. Sujui helposti ja suht nopeasti ja yllätys yllätys , ultrassa näkyi pentuja kuusi , mutta Rosa pyöräytti maailmaan 8 pennun katraan. Väreinä parkkia ja mustaa merkeillä. Kaksi pennuista on hiukan pienempiä mutta ovat menossa hyvin mukana. Katraassa on 4 urosta ja 4 narttua. Mukava kun tuli tasainen jakauma. Nimistä ei ole vielä tietoakaan , mutta ehkä ilmassa on juhlan tuntua. Pentueesta sijoitan nartun jolla on koti jo valmiina. Viikkokuvat tulevat tähän aikanaan viikon kuluttua ja siinä vaiheessa on toivottavasti myös nimiskaala selvillä. Pennut luovutetaan sitten aikanaan omiin rakastaviin koteihin alk. 12.10.2013 Rosa mamman hellästä huomasta ja kaikella minun sekä mammansa rakkaudella hoitamina ja eläinlääkärin tarkastamina.    Rosan pennut ovat nyt viikon vanhoja, ja nyt tulevat ensimmäiset viikkokuvat. 

Pentueen nimet ovat nyt selvillä ja aihetta on Juhlaan. Rosa mamma täytti tässä hiljattain 3vuotta, juhlaan siitä, että kaikki meni hyvin ja kaksi pienintä pentua pärjäävät joukossa ja kehittyvät , vaikka ovat pienempiä kun sisaruksensa.  Tämän pentueen muistan myös siitä ,että minulla on tänä vuonna takana 20vuotta kasvattajauraa. Nimensä mukaan JUHLAHUMU, monelle pentu on haaveen täyttymys, josta JUHLAHAAVE, Rosa mamma huokuu ja hehkuu onnea josta JUHLAHEHKU, ja kaikkein pienin poika ja tyttö kun syntyi yllätyksenä , niitähän piti olla kuusi mutta tuli 8. Se oli JUHLAHETKI,  se äänekkäin tyttö, joka mennessään vikisee on JUHLAJOIKU, pieni tyttönen kuin hymyilisi ja niin tekee taas mamma Rosakin on tyttönen JUHLAHYMY, juhlassa on aina myös ripaus taikaa ja niin siitä JUHLATAIKA, ja tässä ajatuksessa on aatetta ja siitä JUHLA-AATE. Tässähän pentujen nimet. Juhlapentue. Kuvista näet kuka on kukin. Pentueesta on vapaana 3 urosta ja 2 narttua. Vapaana nyt 3 urosta ja 1 narttu. KAIKKI NARTUT OLI JO VARATTUJA MUTTA YKSI PERHE JOUTUI PERHETILANTEEN VUOKSI PERUMAAN JA NIIN ON VAPAANA NARTTU JUHLA-AATE. UROKSIA ON VAPAANA 3 JUHLAHUMU, JUHLAHAAVE JA JUHLAHETKI. 

Vapaana on 3 urosta , tyttönen Juhla-Aate löysi oman kotinsa ja rakkaat ihmiset. 

Pojat Juhlahumu, Juhlahaave ja Juhlahetki etsivät vielä omia rakkaitaan ja kotia. 

Pennut kävivät eläinlääkärin tarkastuksessa ja kaikki oli hyvin, pojilla ei ole kivespuutoksia. Juhlahumu, Juhlahaave ja Juhlahetki ovat vielä vailla omaa kotia. 

Kuvassa Rosa mamma ja muutaman tunnin ikäiset pennut. 

Rosan pennut 1vk ikäisenä >>>
Rosan pennut 2vk ikäisenä >>>
Rosan pennut 3vk ikäisenä >>>
Rosan pennut 4vk ikäisenä >>>
Rosan pennut 5vk ikäisenä >>>
Rosan pennut 6vk ikäisenä >>>
Rosan pennut 7vk ikäisenä >>>


DEISIN JA TOPIN PENNUT SYNTYIVÄT 15.8.2013

Deisin pentujen syntymä antoi odottaa itseään, kun lämmön laskusta joka ei ihan tavanomainen ollut kuten viimeksi , ei voinut päätellä milloin avautumisvaihe oli alkanut.  Lääkärin tsekkauksessa myös käytiin aamulla. Pentujen liikkeet tuntuivat ,mutta minusta jotenkin vaimeina ja nyt kun pentuset ovat maailmassa ymmärrän miksi. Eivät voineet kauhean kovin tuntuakaan kun pennut ovat pienikokoisia koko porukka. Painot 159gr- 200gr väliltä , kaikilla 4:llä tytöllä. Deisi ja Topi saivat siis tyttöporukan. Itse synnytys sujui nopeasti ja luonnollisesti, Deisillä on edelliseltä kerralta keisarinleikkaustausta, joten sitä pelkäsin nytkin mutta onneksi kaikki sujui. Nyt vain katsotaan miten rupeaa tästä eteenpäin sujumaan. Pennut kyllä imevät , vaikkakin kahta pienimmäistä saa auttaa ja varsinkin sitä pienimmäistä. Seuraavat päivät näyttävät mihin suuntaan kehitys menee ja toivon että kaikki selviävät pienestä koostaan huolimatta. Maasta se pienikin ponnistaa sanotaan. Värit ovat hiukan ihmeellisiä , ruskeaa laajoin merkein, ja tummaa merkeillä laajoilla sellaisilla. Mutta senkin näyttää aika mitä tulee väreistä ja kaikkein tärkein asia on että kaikki voivat hyvin , väreistä riippumatta.  Nimi asia on auki vielä ja lisää infoa tulee tähän uutiseen sitä mukaa kun näen miten pennuilla sujuu. 

Nyt pentuja on kolme , pienin domino tyttönen lähti eilen 19.8  aamulla taivaan kotiin. Yrityksistä huolimatta se ei selvinnyt elämään. Deisi voi hyvin samaten kun muut pennut. Ketään ei tarvitse autella syömisen suhteen. Se toiseksi pieninkin on kasvattanut kokoaan hyvin kuten muutkin. Kasvavat kohisten. Värit ovat musta nyt vielä vähäisiä merkkejä näkyvissä ja kaksi Dominoa tyttöä. Pentueesta sijoitan nartun ja sille on jo koti sekä omat ihmiset olemassa. Kahdesta muusta pennusta on keskustelu käynnissä , joten varaustilanne ei ihan vielä ole selvillä. Pentujen luovutus on alk. 3.10.13 eläinlääkärin tarkastamina. Deisi on ihana mamma niin viisas ja hellä pennuilleen. Nimet ovat selvillä mutta ne tulevat tietoisuuteen vasta kun tulevat ensimmäiset viikkokuvat. Joten niitä vielä odotellessa. 

Nyt nähtävillä ensimmäiset viikkokuvat. Nimet ovat selvillä ja muodostuivat näin: Deisin synnytys oli jännitystä täynnä kun jännitin että syntyvätkö pennut luonnollisesti kun Deisillä on ensimmäiseltä kerralta leikkaustausta. Pennut syntyivät kaikki onneksi luonnollisesti ja ensimmäisenä syntyi musta tyttö ja meni niin itsetietoiseen tahtiin nisälle ja valitsi sen parhaimman heti kättelyssä ja niin tekee edelleen ja tietää mitä tahtoo. Voisi ajatella että se miettii JEES JA MINÄ ITSE, sen jälkeen syntyi pieni domino tyttönen ,joka eli kanssamme neljä päivää , välillä näin käy ja hänet muistamme JOSKUS VAIN PIENI HETKI RAKKAUTTA, sitä hän sai osakseen roppakaupalla. Dominoita kasvateissani ei olekaan ja tästä väristä olen iloinen. Seuraava pentu syntyi helposti ja kuten mammansa Deisi on varmaan ihan yhtä mukava hän  on JALONEITO JOVIAALI, viimeisenä vielä domino tyttönen ja kun katsoin näitä dominoita kasassa niin mieleeni tuli jalokivin somistettu rypäs pilkut ja silmämerkit oikein loistivat ja siitä JALOKIVI sai nimensä. Kuvista voit katsoa kuka on kukin.  DEISIN KAIKKI PENNUT OVAT NYT VARATTUJA. 

Deisin ja Topin pennut 3.5t vanhoina.

Deisi mamma hoitaa. 

Deisin pennut 1vk ikäisenä >>>
Deisin pennut 2vk ikäisenä >>>
Deisin pennut 3vk ikäisenä >>>
Deisin pennut 4vk ikäisenä >>>
Deisin pennut 5vk ikäisenä >>>
Deisin pennut 6vk ikäisenä >>>
Deisin pennut 7vk ikäisenä >>>


PENTUJA ODOTELLEN ROSALLE JA POMOLLE 25.8.2013

Villi-Joikhu Hämypesänhulina, Rosa pian 3v. ja Riihisillan Onnenpotku, Pomo 4v. saivat toisensa onnistuneen astutuksen jälkeen, vaikka ihan helppo juttu se ei ollutkaan. Pomolla ja Rosalla on kokoeroa Pomon ollessa matalampi kuin Rosa ja oli vähän yltämisvaikeuksia, mutta reilu ylämäki auttoi asiaa ja tietty kokemus, jota on molemmilla osapuolilla. Rosalla kuten Pomollakin on ennestään yksi pentue. Rosa on kiltti erittäin sopeutuvainen koira joka ei laumassa aiheuta koskaan mitään kähinää , on menestynyt useana vuonna Katselmuksissa , sekä on geenitestattu pompentaudin osalta ollen vapaa geenivirheestä. Rosan oman sivun löydät sukutaulut sivulta , Pomo puolestaan on ystävällinen, iloinen, tottelevainen ja sopeutuvainen uros. Tykkää lapsista ja on hyvähermoinen. Pysyy hyvin pihalla ja tulee hyvin toimeen tuttujen urosten kanssa. Tykkää myös autoilusta, virallisesta näyttelystä on tulos EH.  Pomo on myös polveutumisen perusteella vapaa pompentaudin virhegeenistä , myös prcdPRA geenitesti tehty tulos A , eli terve. Pevisat kunnossa kuten Rosallakin. Pomolla on myös Katselmus sijoitus 4:s vuodelta 2011. 

Pentujen laskettu aika olisi 25.8.2013 ja Rosa menee ultraan heti Heinäkuun puolen välin jälkeen , jossa tilanne sitten varmistuu. Tieto tulee tähän uutiseen. Pentueesta sijoitan nartun, nyt siis odotus jatkuu , katsotaan mitä ultra tuo tullessaan.   Rosan kuva: Mervi Kari

Rosa kävi tänään ultrassa ja tulos on positiivinen , näkyi 6 pentua , odotus jatkuu nyt siis Elokuun lopulle, jolloin pentujen on määrä tulla maailmaan. 

Villi-Joikhu Hämypesänhulina, Rosa, lonkat A/A, silmät terveet, polvet ok ja kyynärät 0/0 ,geenitesti pompesta normaali. 

Riihisillan Onnenpotku, Pomo, lonkat A/A, silmät terveet ja prcdPRA A polveutumisen perusteella , polvet ok ja kyynärät 0/0 , polveutumisen perusteella pompentaudista vapaa. Kuva: Tiina Nurmi 


PENTUJA ODOTELLEN DEISILLE JA TOPILLE 17.8.2013

Villi-Joikhu Ilonsykähdys Deisi ja Nutukas Stebu kotoisammin siis Topi saivat toisensa. Astutus tapahtui onnistuneesti ja säpäkästi Deisin komentaessa välillä. Deisille tämä pentue on toinen , ja pian Deisi täyttää 4vuotta. Pentueen isälle Topille tämä pentue on 5:s, mutta yksikään Topin pennuista ei vielä ole jatkanut sukuaan. Molemmat ovat siis kokeneita. Ikää Topilla on melkein 5 vuotta.  Deisistä enemmän voit lukea Deisin omalta sivulta , sukutaulut klikkaamalla Deisin nimeä ja samalta sivulta näet myös sukutaulun.   Molemmat ovat pompen terveitä Topi polveutumisen perusteella ja Deisiltä on otettu geenitesti. Tulevat pennut ovat siis sen suhteen perimältään terveitä , eikä niitä tulevaisuudessa tarvitse testailla.  

Olen siis tykästynyt Topiin , nähnyt sen tätä aikaisemminkin ja minulla on Topin jälkeläinen narttu Demi , mutta siinä on arkuutta ja sen vuoksi ei Demistä mammakoiraa voi tulla. Topi on avoin hermorakenteeltaan hyvä koira, ilmoittaa kimakalla haukulla pihalla liikkuvat varsinkin vieraat koirat ja traktorit joista Topi ei pidä. Ihmisystävällinen rento koira. Tämä on Topille omistajan mukaan viimeinen pentue ja olen iloinen, että morsian on juuri Deisi. Pidän myös Demin muusta luonteesta , ja siinähän on Topia puolet , joten olen voinut hyvin seurata jälkikasvua ja kehitystä.  Topista omistaja kertoo myös että, Topi takuulla puhuu ja pussaa. Topi on puhelias ja saa puheenvuoron niin halutessaan. Luonteeltaan muuten kyllä rauhallinen ja mietiskelevä. Viihtyy ulkona ja vetäytyy veteläksi, jos pitää pakolla sisälle tulla, eli jääräpäisyyttä on jos niin haluaa. Positiivisessa merkityksessä. Tarpeen tullen toimii vaikka lasten päänalusena vaikka tv:tä katseltaessa. 

Pentujen odotetaan syntyvän n.17.8.2013 ja Deisi käy ultrassa Heinäkuun puolivälissä , jossa varmistetaan asia. Siitä tieto tulee tähän uutiseen. Nyt jatkuu odotus. DEISI KÄVI ULTRASSA 16.7.13 JA TULOS SIITÄ ON POSITIIVINEN , ELI PENTUJA ON TULOSSA. UUTISIIN TULEE TIETOA SITTEN KUN PENNUT OVAT SYNTYNEET. 

Villi-Joikhu Ilonsykähdys Deisi, lonkat A/A ,silmät ok, kyynärät 0/0 ja polvet terveet. Pompen terve geenitestattu. 

Nutukas Stebu Topi lonkat A/A ja silmät terveet myös polveutuminen varmennettu. Pompen terve polveutumisen perusteella ja geenitestattu prcd-PRA:n suhteen terveeksi. 


KATSELMUS 2013

Kaikkia kasvattieni arvosteluita ei vielä jutussa ole , mutta lisäilen sitä mukaa kun niitä tulee. Lue klikkaamalla linkistä.


PUHURIPEIKON POHJAN AKKA , JADEN PENTUJEN KUMMITÄTI

Jade sairastui äkillisesti ja vakavasti pentujen ollessa 10 päivää vanhoja. Maito ehtyi , ei ihan kokonaan, muttei riittänyt kaikille viidelle ja Jade kävi monta kertaa lääkärissä ja minä hyörin siinä lauman keskellä hoitaen vuoronperään koko laumaa, mutta kädet eivät siihen riittäneet ja apu oli tarpeen . Tarpeen enemmän kuin koskaan. Jade oli myös huonossa kunnossa eikä olisi jaksanutkaan hoitaa koko katrastaan. Jaden mamma Minna auttoi ja sitten tuli Puhurilasta soitto , että olisi varamamma. Siellä vanha rouva lähes 11v Akka , joka ottaisi mielellään pentuja hoitaakseen ja lisämammana toimi sijoitusnarttu Lulu , jolta tuli vielä maitoa. Pennut kiidätettiin Pohjankuruun ja sillä välin tuli Jade suurinpiirtein hulluksi pentujen kadottua ,vaikka olikin sairas, ja niin päätettiin tuoda kaksi pennuista takaisin , jotta Jade ei saa stressiä ja loput kolme jäi Akan hoitoon. Se toimi Jadellekin. Avulla Jade jaksoi hoitaa nuo kaksi ja Akka hoitaa nyt edelleen Jaden pentuja, joita tällähetkellä siellä on vielä kaksi. Jade sai eilen tuliaisiksi yhden pennun takaisin kun kunto on kohentunut. 

Mutta sitten Akka, on todella ihana koira , jollaista saa hakea. Olisi suuri onni saada jakaa elämänsä tämän suuren persoonan ja super mamman kanssa. Akka huolehtii, hoitaa, putsaa ja puunaa Jaden pentuja niin antaumuksella että pissalle lähtö ja syöminenkin tekee tiukkaa kun pentujen hoito kutsuu. Maitoa tulee nyt enemmän ja Akka nauttii elämästään. Ikää on muttei se asiaa haittaa. Akka onkin nimetty Jaden pentujen kummitädiksi ja suureksi hoitajaksi. Akkaa muistan lämmöllä nyt ja aina. Olen todella Akalle kiitollinen ja myös Puhurilan ihmisille Miralle ja Inalle. Kuvan lähetti Mira , jossa Akka on hoitopuuhissaan. 

Akka hoitaa Jaden pentuja. 


JADEN JA OPIN PENNUT SYNTYIVÄT 28.2.2013

Jade on ollut odotusaikana hyvin tasainen ja sitä myös oli lämpö ennen synnytystäkin. Lämpö kuitenkin putosi Keskiviikkona päivällä, mutta ei laskenut alle 37, joten se vähän hämäsi, onko avautuminen nyt käynnissä? Jaden käytös oli kyllä sitä luokkaa ,että näin täytyi olla ja niin sitten Torstaina käynnistyivät supistukset ihan hyvin. Kun kaksi tuntia oli kulunut supistusten alkamisesta ja pentuvesikin tullut ei vieläkään kuulunut pentua. Kaksi tuntia on raja, jolloin rupean hätyyttämään eläinlääkäriä ja niin mieheni Seppo hakikin auton jo tallista nokka menosuuntaan päin ja minä soitin lääkäriin. Supistukset jatkui ja voimistuivatkin hyvin. Pentua ei näkynyt. Päätin kuitenkin katsastaa tilanteen, ja ei muuta kuin hanska käteen ja kokeilin tuntuuko pentu jo kanavassa ja kyllä sormeni osui nenään, se oli tulossa pää edellä ja näin hiukan lykättiin lääkäriä. Jade teki töitä sitten n. 3 tuntia kunnes se tuli ulos . Kookas uros ja Jade tuumi , että olipas tämä RANKKA RUPEAMA, homma jatkui ja muut tulivatkin sitten jo huomattavasti helpommin. Muistelin Opin ihanaa astumista ja sitä Opin riehakasta riemullista käytöstä Jadea kohtaan ja niin oli päivänvalon nähnyt isänsä mukaan RATKIRIEMUKAS, sitten tasaisin välein tuli niin tasaiset ja tasaisen väriset pojat , ja mieleeni tulvi vanha tarina muskettisotureista, lisäksi ilmeni, että Jade on aika vahtivainen sanoi jopa mur, joten yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta tuumi Jade ja maailmassa oli REHTI RITARI, pennut tuntuivat kaikki reippailta ja niin sitä on myös REIPAS RÄPPÄRI, kaikki poikia , nyt viimeisenä kuten ultra oli jo luvannutkin tuli vihdoin se tyttökin, musta , parkeista pojista poiketen ja sai nimensä Jade mamman mukaan , kun ne lenkit ovat Jaden kanssa aina vauhdikkaita,  siis tyttö on RIEKKU REETTA. Nimet ovat siis tässä. Viikkokuvat tulevat viikon kuluttua ja selviää kuka on kuka. Pentuja siis 4 urosta kaikki parkkeja ja 1 narttu musta.  Ohessa on kuitenkin Jade mamma vajaan 1vrk. vanhojen pentujen kanssa. 

Pentujen luovutus on alk. 18.4.2013 , eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina tietenkin ja kaikella rakkaudella hoidettuina. Suuret kiitokset Jaden mammalle Minnalle avusta. Kaikki Jaden pennut ovat varattuja. 

Jade ja vajaan vuorokauden vanhat pennut. 

Jaden pennut 1vk ikäisenä >>>
Jaden pennut 2vk ikäisenä >>>
Jaden pennut 3vk ikäisenä >>>
Jaden pennut 4vk ikäisenä >>>
Jaden pennut 5vk ikäisenä >>>
Jaden pennut 6vk ikäisenä >>>
Jaden pennut 7vk ikäisenä >>>


POPPYN JA KAAPON PENTU SYNTYI 31.1.2013

Poppy laski lämmön Torstaina ja siitä sitten alkoikin jännittäminen. Tuleeko pentu ulos omin avuin vai joudutaanko se sieltä avittamaan toimenpiteen turvin. Kun on tiedossa vain yksi pentu , käy usein niin, ettei sen yhden pennun tuottamat hormonit riitä käynnistämään synnytystä. Tähän olin varautunut ja kuten ounastelinkin lääkäriin tuli matka seuraavana päivänä ja pentu jouduttiin leikkaamaan ulos kun supistukset eivät lähteneet käyntiin. Nyt on mamma Poppy pentunsa kanssa kotona ja toipumassa kokemastaan. Poppyn astutus asia Kaapon kanssa oli talvimyrskyn keskellä, Kaapo kun kävi Poppyn luona kylässä niin, autolla ei päässyt pihaan saakka lumen vuoksi ja homma hoitui kynttilänvalossa takkatulen loimutessa kun sähköt olivat poikki, vettä ei tullut ja ulkona myrskysi , nyt kun synnytys käynnistyi oli sama juttu , myrskysi ulkona tuuli ja tuiskusi lunta ja oli erittäin huono keli , no tosin sähköt olivat onneksi. Tämä pentu on uros, tumma vaalein merkein ja on varsinainen TALVIMYRSKYNANTI. Tässä siis tuli jo pojan nimikin mainittua. Ohessa on kuva Poppysta ja vuorokauden vanhasta pennusta. 

Kun muita pentuja ei pentueessa ole , olen miettinyt pennun sijoittamista tai vaihtoehtona jätän siihen kaksi käyttöoikeutta, tämä siitäkin syystä , että jos pentu on mukava ja terve niin haluan turvata jatkon , koska sen isä Kaapo on omasta pentueestaan ainoa suvunjatkaja ja samalla estetään erään sukuhaaran sammuminen.  Viikkokuvat tulevat jälleen tähän uutiseen. Pentu on toistaiseksi vapaa. Luovutus pennulla on 21.3.2013 pennun ollessa täyttänyt 7vko. Poppyn pentu on nyt varattu. 

Poppy ja pentu vuorokauden vanhana. 

Poppyn pentu 1vk ikäisenä >>>
Poppyn pentu 2vk ikäisenä >>>
Poppyn pentu 3vk ikäisenä >>>
Poppyn pentu 4vk ikäisenä >>>
Poppyn pentu 5vk ikäisenä >>>
Poppyn pentu 6vk ikäisenä >>>
Poppyn pentu 7vk ikäisenä >>>


TURUN NÄYTTELY 20.1.2013

Käyn silloin tällöin näyttelyissä ja nyt matka suuntautui Turkuun. Käytän kaikki sijoitusnarttuni näyttelyssä ainakin kerran tai kaksi, jotta jokainen saa virallisesti arvion ulkomuodostaan ja tänä päivänä näyttelyssä arvioidaan myös koiran luonne ja käytös. Näyttely onkin oiva paikka testata koiran käytöstä ja nähdä  luonnetta näin erilaisessa tilanteessa. Koirat osasivat myös esiintyä .  Mukana olivat Joikhut, urokset Hämypesän Urho ja Potrapoika , nartuista sijoitusnarttuni Lumikuningatar ja Sulolinja sekä Ilonsykähdys ja näiden koirien arvostelut voit lukea heidän omilta sivuiltaan.  Nuoret koirat ovat aina kesken kehityksen, joka näkyy arvosteluissa.  Deisistä tuli sanomista ylipainosta ,jonka hyvin tiedänkin. Nuoriso oli näyttelyssä ensimmäistä kertaa , hälinässä hallissa ja kaikkien outojen asioiden parissa, ja erityisen iloinen olen siitä, että kaikki koirat käyttäytyivät hyvin kuin vanhat tekijät, säikkymättä ja hötkyilemättä. Uroskehässä kasvateillani ei ollut toisia kohtaan minkäänlaista rähinää, jota yleensä kuullaan uroskehissä. Kaikki sovussa keskenään kuin yhtä perhettä. Iloinen olin kuullessani erään kommentin vieraalta ihmiseltä: ” Täällä on niin hiljainen ja sopuinen lauma”.  Kun näyttelyyn ei tarvitse mennä hampaat irvessä tiukkapipona  , niin kotiin tuomisina oli kyllä onnellinen tunne siitä, että kasvattini ovat hyväluonteisia ja ensikertalaiset ovat hötkyilemättä. Näin pitää mielestäni ollakin. Tässä ohessa kuvat pojista uroskehissä sekä heidän arvostelunsa. Kiittäen kaikkia sijoitusnarttujeni perheitä reissusta ja kasvattieni perheitä , jotka tulivat paikalle. 

Tuomari Ewa Nielsen: ” Mukava uros, jolla hyvä raajojen pituus, urosmainen pää jonka tulee täyttyä, hieman pyöreät silmät, hieman haja-asentoiset korvat, normaalit kulmaukset, riittävä runko, hyvä turkki ja luusto, liikkuu vielä löysästi ja ahtaasti.” EH JUN/4 VILLI-JOIKHU POTRAPOIKA.

Tuomari Ewa Nielsen:” Uros jolla hyvät mittasuhteet korkeus/pituus, kehittymätön päästään ja laiha, normaalit kulmaukset, kevyt rintakehä ja runko, hento luusto , erinomainen turkki, voisi kantaa häntäänsä paremmin liikkeessä, liikkuu ahtaasti edestä ja takaa. Tarvitsee huomattavasti enemmän aikaa ollakseen edukseen tässä luokassa. ” JUN LK. H VILLI-JOIKHU HÄMYPESÄN URHO.


PENTUJA ODOTELLAAN JADELLE JA OPILLE

Toinen astutus suunnitelmani on nyt toteutunut pitkällisen työn jälkeen. Jade sai Opin ja Opi Jaden. Opi eli Reppulin Amon-Obel on aivan ihana vanha herra ikää on kertynyt 11v ,vaikkakin Opin isäntä kuvaa koiraansa että Opi luulee olevansa 11kk vanha. Virkeä , seurallinen ja räjähtävän innokas Jaden suhteen , ei jäänyt epäselväksi tämä rakkaus. Opi omaa A- lonkat ja silmät on tarkastettu vastikään ja ovat terveet. Jade kun on C- lonkkainen niin pariksi tarvittiinkin A-lonkkainen kaveri.  Näyttelyissä Opi ei ole käynyt vaan on tavallinen kotikoira ja ihana sellainen. Minut Opi valloitti oitis , avoin käytökseltään ja todella ihastuttava. Opilta ei myöskään puuttunut yrittämistä, kun on pienempi kooltaan kuin morsiamensa, joten siinä sai tehdä vähän temppuja, jotta asia saatiin onnistumaan. Sinnikäs tosiaan. Opilla ei ole jälkeläisiä entuudestaan. Opi on elänyt elämänsä tähän asti aivan terveenä koirana. 

Jade on 2v vilkas narttu ja pentue on Jadelle ensimmäinen. Jadella silmät on terveet kuten polvetkin ja kyynärät ovat priimat , lonkat on C. Jade on myös geenitestattu Pompen taudin suhteen ja on terve. Jade on käynyt virallisessa näyttelyssä ja tuloksena EH. Katselmuksessa myös on Jade käynyt, mutta ei ole sijoittunut.  Jadesta löydät lisätietoa sukutaulut sivulta ja sieltä klikkaa auki Jaden oma sivu. Pentueesta sijoitan nartun. 

Pentujen laskettu aika on 3.3.2013 ja Jade käy myös ultrassa tarkistuksessa tiineydestään. Ultratulos tulee tietenkin jälleen tähän uutiseen. Jade kävi ultrassa 28.1.2013 ja tulos on positiivinen , siellä näkyi 5 hännänheiluttajaa. 

Villi-Joikhu Sydänkäpynen Jade, silmät terveet , polvet terveet ,kyynärät 0/0 ja lonkat C/C  Pompentaudin geenitesti tulos terve. 

Reppulin Amon-Obel. Opi, silmät terveet ja lonkat A/A. 

Jaden kuvan ottanut: Minna Ukkola 


PENTUJA ODOTELLEN POPPYLLE JA KAAPOLLE

Nyt siis ensimmäinen pentusuunnitelma on toteutunut onnistuneen astutuksen muodossa ja tulosta voisi siis myös odotella. Poppy kuten uustisissa jo mainittiinkin sai sulhokseen kasvattini Villi-Joikhu Startin yli 10 vuotiaan käyttämättömän uroksen. Kaapon pentueesta ei ole ketään käytössä ,eikä siitä ole minulla narttuakaan ,joten sukuhaara oli kuolemassa ja näin on toivottavasti saatu ne geenit talteen. Kaapo on A/A lonkkainen, omaten terveet silmät ,jotka tarkastettu kahdesti kyynärät priimat 0/0 ja polvet samoin.  Kaapo hoiti myös astumisen mallikkaasti . Kaapo on tavallinen kotikoira , ihana luonne , kiltti ja seurallinen ja ihmisrakas. Tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Elänyt terveenä. Näyttelyissä tai Katselmuksessa ei ole käynyt. 

Astutus meni kesällä pieleen kun Poppyn juoksut etenevät niin nopeaan että meni homma ohi viimeksi ja nyt sitten oltiin valmistautuneita progesteroni testein , jotta saatiin selville juoksun kulku ja niin astutus nyt onnistui. Suurkiitos Paulalle , ilman häntä ei olisi asiaa saatu toteutettua. Poppylle siis nyt ensimmäinen pentue , Poppy on A/A lonkkainen , silmät ja polvet terveet sekä kyynärät myös. Poppy on  2.5 vuotias. Poppyn omat sivut löydät sukutaulut sivulta ja Poppy on terveeksi testattu Pompen taudin osalta. 

Pentujen laskettu aika on 31.1.2013 ja sitä ennen Poppy käy ultrassa ja tulos tulee tähän samaiseen uutiseen. 

Poppy kävi ultrassa 28.12.12 ja tulos oli positiivinen, mutta pentuja ei paljon tule kun näkyi vain yksi pentu. Ultra ei ole sataprosenttinen ja asia vielä tarkistetaankin viikkoa ennen laskettua aikaa röntgenillä joka varmistaa asian. Jos pentuja on vain yksi, niin tulen sen sijoittamaan oli se sitten kumpi tahansa  uros tai narttu. Poppyn tilanne on tarkistettu röntgenillä ja todellakin odotettavissa on vain yksi pentu.

Villi-Joikhu Mailmanmatkaaja Poppy, lonkat A , silmät terveet, polvet terveet ja kyynärät 0/0

Villi-Joikhu Startti , Kaapo lonkat A/A, Polvet terveet 0/0, kyynärät 0/0 ja silmät terveet.

Kuva: Rauno Lindberg