UUTISET 2014

SUUNNITELMIA JA AJATUKSIA VUODELLE 2015
Vuosi kohta vaihtuu ja uudet suunnitelmat ja ajatukset ovat käsillä. Muutama narttu jäi astuttamatta , yksi ei tullut millään kantavaksi ja toisella todettiin valitettavasti kaihi. Malla Villi-Joikhu Yliveto odottelee vielä suunnitelmia, mutta ensivuodelle ajatuksena on astuttaa Villi-Joikhu Hymyhuuli eli Viivi toisen kerran. Sulhoksi olen valinnut jo aikaisemmin käyttämäni mukavan uroksen Puurattaren Tuulen-Velhon, jälkeläisistä tuli mukavia ja hyvän luonteen omaavia, kuten Mallakin sitä osoittaa. Ajatuksena jos Malla joudutaan jättämään käyttämättä. Molemmilla on siis jälkeläisnäyttöä Viivillä pentueen ja Röllillä kahden verran. Röllin kuvan ja luonnekuvausta näet mm. uutisistani kun kelaat tarpeeksi taaksepäin, 2012 vuoteen uutiseen Meten ja Röllin pennut. 

Villi-Joikhu Juhlataika , Penny on myös vuorossa ensivuonna ja on juuri pevisa tutkittu ja kaikki on kunnossa. Pennyn oman sivun löydät sukutalut sivulta , josta voit lukea neidistä enemmän. Sulhoksi olen ajatellut käyttää omaa kasvattiani Villi-Joikhu Salaman Nopeaa, Deisin poikaa, kummallakaan ei ole ennestään jälkeläisiä. Katsotaan miten asia sitten sujuukaan , ja kun ovat ensikertalaisia niin myös varasulho ehdokkaita on olemassa. Seitavuoren Xenicus, ja Millanun Nappi. Tunnen molempien kasvattieni taustat, josta on aina etua. 

Villi-Joikhu Jalokivi, Venny on myös juuri tutkittu ja pevisat ovat kunnossa. Vuorossa ensivuonna pentuhaavein. Tälle neidille on suunnitelmissa vanha herra , jolla ei vielä ole jälkeläisiä , geenit talteen periaatteella, kyseessä on 10 vuotias Nennikka Miedas, hänet olen tavannut jo muutama vuosi sitten pevisa tutkimuksessa ja silloin jo sovin sulho aatoksista. Nyt siis löytyi mielestäni sopiva kumppani. Vennystä voit lukea lähemmin sukutaulut sivulta. Myös edellämainitut koirat ovat varalla neidille. Kummallakaan ei ole ennestään jälkeläisiä. 

Villi-Joikhu Lumikuningatar Lumo , on myös ajatuksissa, Lumolla on yhdet jälkeläiset ennestään, ja hänelle sulhoksi olen kaavaillut Turri herraa Millanun Nappi, jonka myös olen aikanaan tavannut pevisan merkeissä ja sopinut jo silloin sulhoajatuksista. Lumosta voit lukea myös lähemmin sukutaulut sivulta. Turrilla ei ole jälkeläisiä ennestään. 

Tulevaisuudessa siis näitä koiraherroja olen ajatellut sulhokoiriksi , nuorisoa on myös tulossa edelleenkin jos joku näistä yhdistelmistä  sitten ei onnistuisikaan. Koskaanhan sitä ei etukäteen tiedä mikä sitten toteutuu, mutta ajatuksia ja suunnitelmia siis on . 
Seitavuoren Xenicuksen olen myös tavannut järjestämässäni pevisa tilaisuudessa jo vuosia sitten ja pidin näkemästäni, nyt on myös Turrin ja Xenicuksen eli Nansenin silmätkin tarkastettu uudelleen ja kunnossa olivat. 
Koiran luonne on erittäin tärkeä tietenkin terveyden kera, ja pariskunnan pitää täydentää toisiaan, toivon että asiat aikanaan ensivuonna toteutuvat ja siitä sitten tulee aina uutisiin astutustieto ja muutakin tietoa lähemmin. 

Nämä pariskunnat ovat ns. Pompentaudin vapaita , toisen osapuolen ollessa geenitestattu ja toinen polveutumisen perusteella terve. 
Nyt siis katseet ensivuoteen , täältä kaikille hyvää loppuvuotta toivotellen. 


VILLI-JOIKHUT MAAILMANNÄYTTELYSSÄ 9.8.2014

Joikhuja maailman näyttelyssä oli ihan reilu määrä , vaikka kaikki eivät paikalle sitten saapuneetkaan. Viivi ja Lumo jäivät sijoituskoiristani pois , pentujen vuoksi ja myös minäkään en päässyt paikalle kun Lumo synnytti juuri sinä päivänä. Paikalle lähti tiimi, Auli Kiminki ja Paula Vuorikoski johtamaan Joikhujen joukkoa. Sijoituskoirieni perheet olivat myös avainasemassa auttamassa ja esittämässä koiria. Tunnelma oli varmasti ihana ja unohtumaton kokemus. Iloinen olin ,että näyttelyssä oli iso joukko Paimensukuisia koiria esillä. Mitään tuloksia en sinänsä odottanut , olihan näyttely se maailman suurin . Ilokseni kuulin ,että koirat saivat ihan kelpo tuloksia , joku T (tyydyttävä) pääosin H (hyvä) pari EH:TA (erittäin hyvä). Danille Villi-Joikhu Juhlahetki taisin odottaa ihan hylkyä, kun se ei tuollaisessa joukossa ole koskaan ollut ja ajattelin sen väistävän tuomaria niin että hylky tulee. Mutta se yllätti , oli kyllä vähän arastellutkin mutta sai kuitenkin T:n. Kaikki oli mennyt varsin hyvin ja tyytyväinen voi olla. Sitten toteutui kasvattajaluokkakin , vaikka en itse ollutkaan mukana niin iso kiitos kaikille ,jotka auttoivat minua ja esittivät koiria , sillä olisi ollut tosi kurjaa perua kaikkien osallistuminen. Lumo synnytti pentunsa sinä päivänä ja minä olin mukana realiajassa netin kautta tuloksia katsellen ja myös puhelinkaan ei ollut hiljaa. Kiitos vielä , Kati Tverin, Auli Kiminki ja Paula Vuorikoski sekä kaikki sijoituskoirieni perheet. Arvosteluita voit lukea koirien omilta sivuilta, ohessa kuva , kasvattajaluokkaan osallistuneista koirista. 

Villi-Joikhu Ilonsykähdys, Villi-Joikhu Riekku Reetta, Villi-Joikhu Juhlataika, ja Villi-Joikhu Potrapoika. 


LUMON JA NIPEN PENNUT SYNTYIVÄT  9.8.2014

Vihdoin alkoi tapahtua Lumon kohdalla, lämpö laski ja siitä alkoi odotus, joka sitten kestikin melkein 30 tuntia. Se odottamisen aika on aina yhtä pitkä ja piinallinen. Maailman näyttely meni minulta ohi , Lumo on kuitenkin se ykkönen. Kotona odoteltiin Lumon kanssa ja puhelinyhteys tiimiin ja kasvatteihin , jotka olivat näyttelyssä. Illan suussa rupesi tapahtumaan. Supistukset alkoivat kuten pitikin. Pentujen välillä oli ihan kunnon aika joidenkin yli tunti , joten minulla oli aikaa ajatella. Ilta pimeni , eletään Elokuun aikaa , loppukesää ja ulkona oli upea kuutamo. Lumo saattoi maailmaan pentujaan minun auttaessa, vaikka Lumoa väsytti , niin hoiti synnytyksen hyvin. Mitään extraa ei onneksi ollut, mielessä minulla kuitenkin Viivin tuore tapahtuma. Siinä välillä kun odoteltiin uuden pennun syntymää risteilivät ajatukset kun oli aikaa. Lumo lepäsi välissä. Siinä mietin elämän alkua ja kuinka kaunista se onkaan ja arvokasta uuden elämän synty. Kaikki täällä on oman aikansa ja kaikki on arvokasta, iloinen , onnellinen siitä .että kaikki sujui hyvin. Siinä yöllä miettiessäni tulvi sitten nimiä mieleen ja nämä omat ajatukseni ja tunteeni haluan siirtää Lumon pentujen nimiksi. Nimi asioitahan minulla ei koskaan ole valmiina , vaan ne tulevat ajatuksista, tapahtumista ja tunteista. Pentuja syntyi 7 niistä 5 narttua ja 2 urosta. Tässä tulevat tietoon pentujen nimet: ELON ARVOKAS AJATUS, ELON IHANUUS, ELON HARRAS TUNNE, ELON LÄMMIN HENKÄYS, ELON SUURI ARVOKKUUS, ELON RIKKAUS, JA ELON RAIKAS VIRE. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen ja sitten paljastuu kuka on kuka. Pennut luovutetaan sirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina alk. 27.9.2014 . Kahden nartun asia on vielä auki mutta varmistunee lähipäivinä, sen jälkeen lisään tähän varaustilanteen. Muuten pentue on varattu. Pentueesta on vapaana 1 narttu. LUMON KAIKKI PENNUT OVAT VARATTUJA. Lumon pennut ovat nyt lähteneet omiin koteihinsa, sijoitusnarttuni oman sivun löydät sukutaulut sivulta , Elon Lämmin Henkäys, Halla. 

Lumon pennut vajaa 1vrk. vanhoja. 

Lumon pennut 1vk ikäisenä >>>
Lumon pennut 2vk ikäisenä >>>
Lumon pennut 3vk ikäisenä >>>
Lumon pennut 4vk ikäisenä >>>
Lumon pennut 5vk ikäisenä >>>
Lumon pennut 6vk ikäisenä >>>
Lumon pennut 7vk ikäisenä >>>


VIIVIN JA HUKAN PENNUT SYNTYIVÄT  6.8.2014

Viivin lämpö laski ja siitä sitten kovin pitkä odotus, melkein 40tuntia , välillä kävimme lääkärissä tarkistuksessa mikä tilanne on ja kaikki hyvin. Vihdoin yöllä alkoivat supistukset ne kauan odotetut. Tulivat hyvin ponnekkaasti hyvissä sarjoissa n. 5min välein. Hienoa ajattelin, mutta kului samoissa merkeissä 2 tuntia eikä pentua kuulunut. Tutkin Viivin kahteen kertaan enkä pentua tuntenut synnytyskanavassa. Silloin tiesin, ettei kaikki ollut kohdallaan. Soitto lääkäriin. Päivystystilanne täällä on huono, olin jo pitkin yötä yrittänyt soittaa lähelle lääkäriin ,jossa piti päivystys olla, mutta siellä vain vastaaja päällä. Siis suuntasimme kohti Karkkilaa ,jonne matkaa oli 70km. Matkaan lähti minun ja Viivin lisäksi , Mervi, Viivin sijoitusmamma ja lapsenlapsi Nekku 9v. Viivi supisteli hyvin koko matkan ja kun päästiin perille, oli vastassa nuori tyttö, kokematon ja kertoi, että hänellä ei kokemusta paljon esim. keisarinleikkauksesta ole vain sen kerran nähneenä ,muttei koskaan leikanneena. Lääkärin mielestä olisi pitänyt laittaa kalkkia ja oxitosiinia, mutta tiesin että pentu on jumissa joten valaisin tilanteesta ja kieltäydyin tästä , koska siinä olisi käynyt tosi hullusti. Leikkauspäätös piti tehdä ja pohdimme mihin muualle pääsisimme, mutta odotellen aamuun kaikkien klinikoiden aukeamista ja matka päälle olisi se tuntien viive ollut kohtalokasta joten muuta mahdollisuutta ei ollut kuin ryhtyä toimeen. Niin lääkäri aloitti leikkauksen ja minä , Mervi ja Nekku apuna,  hoidettiin Viivin nukutus , ja tiputus, pentujen elvytys ja monta muuta asiaa, hiki valui yhdeltä ja toiselta . Minä kiitin siinä vaiheessa ammattiani kirurgisena hoitajana sekä 3 keisarinleikkausta avustaneena, siis kunniaan OMA APU. Lääkäri teki kuitenkin hyvää työtä, pennut saatiin ulos ja syy jumitukseen oli , kun istukka oli kiertynyt yhden pennun kaulan ympärille, pentu vaikutti elottomalta mutta elvytys käyntiin ja niin kuului pikkurääkäisy, se hengitti . Kiitos tämä ORASTAVA TUNNE, joka minulla asiasta oli , osoittautui oikeaksi. Aikaisemmasta avustajana olemisesta oli  hyötyä ja moni asia oli OIKEASTI OSATTU, ja lopultakin kaikkien hikisten koukeroiden jälkeen ONNI LOPULTAKIN. Nyt Viivi ja pennut ovat voineet hyvin. Kiitos avusta Mervi ja Nekku. Tämä oli hyvä tiimi. 

Tässä tulivatkin jo pentujen nimetkin. Viikkokuvat näyttävät sitten kuka on kukin ja tulevat tähän uutiseen. Pennut luovutetaan alk. 24.9.14 , lääkärin tarkastamina, sirutettuina ja rakkaudella hoidettuina. Pentueesta on vapaana 1 uros. KAIKKI VIIVIN PENNUT OVAT VARATTUJA. Pennut ovat nyt aloittaneet oman elämänsä omissa kodeissaan, Oikeasti Osattu on sijoitusnarttu, jonka sivun löydät sukutaulut sivulta. 

Kuvassa Viivi ja pennut vuorokauden vanhoina. 

Viivin pennut 1vk ikäisenä >>>
Viivin pennut 2vk ikäisenä >>>
Viivin pennut 3vk ikäisenä >>>
Viivin pennut 4vk ikäisenä >>>
Viivin pennut 5vk ikäisenä >>>
Viivin pennut 6vk ikäisenä >>>
Viivin pennut 7vk ikäisenä >>>


PENTUJA TOIVEISSA MYÖS LUMOLLE JA NIPELLE 9.8.2014

Tämä pariskunta sai toisensa hyvin sopuisasti ja homma sujui tosi sutjakkaasti, Nippe, Iki-Wanhan Peninkuuluma  astui hyvin ja Lumo, Villi-Joikhu Lumikuningatar ,  sanoi vinkuen että jees jees , Nipen kun kohtasi oli veto sinne kova. Mukavan oloinen pariskunta minunkin mielestäni. Nippe kävi aikanaan järjestämässäni pevisa tilaisuudessa , jolloin ihastuin siihen ja Nipen ihanaan rauhaisaan olemukseen , kiltti koira , ja todella ystävällinen. Vei sydämeni . Siispä sovin jo silloin,  että morsion ajatuksella ja nyt se sitten toteutui. Löytyi sopiva narttu morsioksi Nipelle. Ohessa kuvat pariskunnasta. Molemmat ovat luonteeltaan mukavan oloisia ja Lumosta löydät lähemmät tiedot sukutaulut sivulta kuvineen. Lumo muistuttaa niin kovin mamma Dixiä, rauhallinen ja ei turhia hötkyile, joten molempien luonne on hyvä alku tuleville pennuille. Molemmat ovat eläneet elämänsä terveenä tähän asti. Nippe on Pompen terve ja Lumo on Pompen terve polveutumisen perusteella. Lumo käy ultrassa tuossa kuukauden päästä ja tulos tulee sitten tähän uutiseen. Mutta astutuksen perusteella pentutoiveita on. LUMO KÄVI ULTRASSA 9.7.14 JA ON PIENIIN PÄIN. PENTUJA ON SIIS TULOSSA. 

Kuva: Pinja Putkonen,

Villi-Joikhu Lumikuningatar , Lumo , Lonkat A/A , Silmät terveet, polvet 0/0 ja kyynärät 0/0 . polveutumisen perusteella Pompen terve. 

Iki-Wanhan Peninkuuluma, Nippe. Lonkat B/B , Silmät terveet, polvet 0/0 , kyynärät 0/0 ja on Pompen terve. 


LILLIN JA VIKIN PENNUT SYNTYIVÄT   8.6.2014

Lillin lämpö laski selkeästi lauantaina kuten asiaan kuuluukin ja sitten odotusta. Avautumisvaihe kesti kaikkiaan 30 tuntia ja sitten alkoi tapahtua. Supistukset tulivat hyvin ja reippaasti hyvissä sarjoissa , joten synnytyksen eteneminen sujui hyvin. Lilli oli kuin viilipytty , ei vouhkannut eikä vinkunut vaan tiesi mitä tapahtuu ja toimi sen mukaan. Lilli teki myös Joikhujen ennätyksen kun oli tosi nopea. Näin oli ihana kaikin puolin kun sujui nopsaan ja hyvin eli voisi sanoa että , EESY KEIKKA, homma sujui EI MITÄÄN EXTRAA, ei lääkäriä tai mitään apuja sen kummemmin, nopsa tahti ja tuli jo kolmas pentu, nyt näytti että oli jo ENNÄTYKSEN AIKA,  ja taas putkahti pentu, tää on siis aivan EXELENTTI , juttu, mieleen tuli mainos, että mistä niitä plussia oikein tulee, Lilli supisteli taas ja oli ERITYISEN NOPEA,  ja niin oli jo 5 pentua maailmassa ja niin kuin Lilli mammakin niin on pentukin ERINOMAINEN TYPYLI, kaikki kuusi pentua putkahti kuin plussat taivaasta 35min sisällä. Sitten Lilli rauhoittui hoitamaan pentujaan homma oli ohi ja minä tosi tyytyväinen kuten mamma Lillikin. Lilli teki kyllä ennätyksen. 

Tässä tulivat siis jo pentujen nimetkin ja viikkokuvista selviää kuka on kukin. Pentueesta sijoitetaan narttu, joka onkin löytänyt oman perheen. Pennut Lilli hoitaa huolella ja rakkaudella kuten minäkin ja luovutus asettuu 27.7.14  , jolloin pennut luovutetaan sirutettuina , lääkärin tarkastamina ja rakastettuina , myös tuplamummot pääsevät aikanaan tutustumaan pentuihin eli mummo Deisi ja mummo Dixi. Isukille myös onnittelut tätäkin kautta. Viki on tehnyt hyvää työtä Lillin kanssa. Pennut ovat muuten varattuja paitsi yksi uros etsii kotia peruutuksen vuoksi. Viikkokuvat tulevat sitten tähän uutiseen aikanaan kun pennut kasvavat. Lillin kaikki pennut ovat nyt varattuja. 

Kuvassa Lillin ja Vikin pennut vajaa 1vrk vanhat. 

Lillin pennut 1vk ikäisenä >>>
Lillin pennut 2vk ikäisenä >>>
Lillin pennut 3vk ikäisenä >>>
Lillin pennut 4vk ikäisenä >>>
Lillin pennut 5vk ikäisenä >>>
Lillin pennut 6vk ikäisenä >>>
Lillin pennut 7vk ikäisenä >>>


VIIVILLE JA HUKALLE PENTUTOIVEITA  5.8.2014

Hukka , Villi-Joikhu Lumituisku ei kauan  aikaa hukannut rakkaustoimitukseen, Viivin , Villi-Joikhu Hymyhuulen kanssa. Viivi oli suorastaan veto päällä reipas ja tuumi , että jees jees. Näin pariskunta sai toisensa , onnistuneen astutuksen jälkeen on siis pentutoiveitakin. Hukka on oma kasvattini, jonka taustat tunnen samoin kuin Hukan itsensäkin. Hukka on vilkas , hyväntahtoinen koira, joka tulee toimeen kaikkien kanssa , hiukan villi välillä, mutta ei mitenkään pahasisuinen. Käynyt Katselmuksessa jossa todettiin näin: Kivekset ok, purenta ok, Touhukas, Ystävällinen ja antaa käsitellä. Avoin. Kookas, selkeä uroksen leima. Liikkuu hyvin ,suorat liikkeet. Liikkuu nuoren oloisesti. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Hyvä raajaluusto. Näyttää massavalta mutta ei ole yhtään ylipainoinen. Hyvä rintakehä. Näin siis Hukasta. 

Viivi puolestaan on sirpakka narttu , ei kookas ja menestynyt Katselmuksessa hyvin. Viivin oman sivun löydät sukutaulut sivulta jossa on lähemmin neidistä tietoa. Ultrassa käy Viivi neljän viikon kuluttua , jolloin nähdään tulos ja se tulee tähän uutiseen lisäyksenä. Pentueesta sijoitan nartun. Viivi kävi ultrassa 3.7.14 ja kyllä tulos on positiivinen, lääkäri arvioi 5 pentua, mahdollisesti siitä ylikin, lääkäri ei ollut meidän vakituinen,eikä ihan tarkka ultra ole ,  mutta nyt tiedämme että Viivi on kantavana. Pentujen syntymästä tulee tieto uutisiin. 

Kuvat: Mervi Kari 

Villi-Joikhu Lumituisku, Hukka, Lonkat A/A, Silmät terveet, Polvet 0/0 , kyynärät 0/0 . Polveutumisen perusteella Pompen terve. 

Villi-Joikhu Hymyhuuli, Viivi Lonkat A/A, Silmät terveet, Polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja Polveutumisen perusteella Pompen terve. 


RONJAN JA AMAKSEN PENNUT SYNTYIVÄT 20.5.2014

Ronjan lämpö ei laskenut lainkaan ja oireetkin olivat epämääräisiä, mietin onko tässä joku avautuminen käynnissä vai ei. Mutta varmuudeksi vetäisin patjan eteiseen Ronjan viereen ja ajattelin, että herään jos jotain on tapahtuakseen. Näin kävikin puolilta öin heräsin kun Ronja ähkäisi ja vedet tulivat siinä samassa lattialle. Ei kun kipin kapin pentulaatikkoon ja näin lähti synnytys käyntiin. Heti alussa näki, että synnytys supistukset eivät niin huippuja olleet ,mutta Ronja työnsi kaksi pentua kuitenkin ihan hyvin ulos. Kaksi tyttöä peränjälkeen kauniita tummia tuli mieleen HIENOHELMA, pennut ovat aina ihania hellittäviä ja niin sai nimensä HELLITTÄVÄ HIPPU,mutta  sen jälkeen hiipui. Kului melkein pari tuntia eikä mitään tapahtunut. Tästä alkoi HÄSSÄKKÄ ,Soitto eläinlääkäriin ja menoksi keskellä yötä , Seppo herätettiin pöpperöisenä kuskiksi , tavarat kassiin ja pennut koriin kera Ronjan. Lääkäri totesi saman kuin minäkin, jotain supistuksia tuli mutta heikkoja. Lääkitys ja niin saatiin yksi poika syntymään, arvelin, että leikkaus tulee eteen ja eihän tässä enää auttanut kuin HURTTI HUUMORI, leikkaus valmistelut ja niin lääkäri auttoi loputkin kolme maailmaan. Kaikki meni hyvin ja sitten tulikin kaiken keskeltä kiitos ja HUISIHALAUS, jännitys oli kova ja kun katsoin pentuja ja miten ne melkein tulivat korin reunojen yli , mönkivät vilkkaasti , eivät näytä OI-pennuilta joten sitten lopuksi HELPOTUKSEN HUOKAUS. Näistä tuntemuksistani lähtivät pentujen nimet. Tämän tulen muistamaan aina. Nyt Ronja hoitaa ja toipuu leikkauksesta, pennut ovat virkeitä. Pennut luovutetaan alk. 8.7.14 sirutettuina , lääkärin tarkastamina ja rakkautta saaneina. Kaikki Ronjan pennut ovat varattuja. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen viikon kuluttua ja sitten näet kuka on kuka. 

Ronjan pennut 8t vanhat. 

Ronjan pennut 1vk ikäisenä >>>
Ronjan pennut 2vk ikäisenä >>>
Ronjan pennut 3vk ikäisenä >>>
Ronjan pennut 4vk ikäisenä >>>
Ronjan pennut 5vk ikäisenä >>>
Ronjan pennut 6vk ikäisenä >>>
Ronjan pennut 7vk ikäisenä >>>


METEN JA AMAKSEN PENNUT SYNTYIVÄT 28.4.2014

Meten avautumisvaihe kesti aika pitkään ja samoin synnytys useamman tunnin, lääkäriin lähtökin oli lähellä, mutta onneksi sitä ei kuitenkaan tarvinnut toteuttaa. Tämä pentue on Haaveiden pentue kuten aikaisemmin mainitsinkin , Amas ja Mette ja heidän pesueensa. Mutta sitten itse asiaan, Mette teki kovasti töitä ensimmäisen pennun syntymisen johdosta, pentu oli kookas joka viimein putkahti ulos minun auttaessa, tämä kaunis poika on ensimmäinen tulokas ja on kuin sadun HAAVEENI SOTURI, tuli tyttö , ja unta on nähtykin tästä ja siinä se oli HAAVE UNI, vähän taukoa ja taas Mette ponnistaa, tämä pentu oli poika ja sai nimekseen HAAVETAIVAS, elvytysyrityksistä huolimatta hän ei jaksanut olla keskuudessamme kuin 2 tuntia ja nukkui pois, elämä on sellaista iloa ja surua . Jälleen keskitytään seuraavaan pentuun ja musta tyttö , Mette kyllä oli reipas ja ihan hurmiossa, ja siinä pieni käärö vinkui Meten hoitaessa , näin oli päivänvalossa HAAVEEN HURMAHALTIJA, Mette on jo toisen kerran mamma koira ja ihana on katsoa Meten aitoa äitikoiran tunnetta , ja niin seuraava tyttö on HAAVEEN AITO TUNNE, ultra oli povannut sitä kuudettakin, joka sitten syntyikin ,taas tumma tyttö ja se pennuista viimeinen on siis nyt homman mukaan HAAVEISTA TOTTA. Nyt Mette haaveilee katraansa kera pentulaatikossa hoitaen niitä. Pentuja on siis 4 narttua ja 1 uros. Pennut luovutetaan tuossa 16.6.2014 Meten ja minun rakastamina , sirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Kaikki Meten pennut ovat varattuja. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen aikanaan kun pentuset tuosta kasvavat. Ohessa tuore kuva Metestä ja pennut 1vrk vanhoja. 

Raskain mielin tänään lähetin sateenkaarisillan toiselle puolelle Meten ja Amaksen tyttökatraan , kolme tyttöä, Haaveista Totta, Haave Uni ja Haaveen Aito Tunne pääsivät kärsimyksistään. Menivät veljensä luo taivaaseen. Jo aikaisemmin huomasin pentueessa epätavallisuutta ja pian heräsi minulle epäilys OI-sairaudesta, yhteys lääkäriin ja tänään saattelin pentuja matkaan Viikin eläinsairaalassa heidän viimeiselle matkalleen. Lääkäri totesi epäilyni oikeaksi. Parannusta tähän tautiin ei ole ja luusto on niin hauras että murtuu ja kaikilla heillä olikin luita poikki jonka sairaus tekee ja tuska on kamala. Tutkimus lähti  käyntiin ja asian huomaansa on ottanut nyt Hannes Lohen tutkimusryhmä. Toivottavasti tähän löytyisi pian ratkaisu geenitestin muodossa. Nyt Mette mamma hoitelee kahta pentuaan ja otti asian aika rauhallisesti vaikkakin haisteli minun vaatteet ja varusteet, Mette on viisas ja tiesi itsekin ettei kaikki ollut kunnossa. Nyt voimme toisaalta olla helpottuneita näiden pentujen kärsimysten osalta se on loppu , vaikka suru on suuri edelleenkin. Niin minulla kuin mamma Metelläkin. Elämästä emme voi koskaan tietää etukäteen. Tämä Haaveiden pentue tuli karmealla tavalla meitä vastaan mutta myös haave minulla on ollut, että ratkaisu tähän löytyisi ja geenitesti olisi olemassa. Tiedämmehän, että tämä tauti on ollut olemassa. Ehkä tämä tapaus nyt auttaa eteenpäin. Toivossa elän ja nämä pennut elävät aina muistoissani. Hyvää matkaa heille. 

Mette ja pentuset ovat nyt lentäneet pesästä omiin koteihinsa , heille kaikille onnea tulevaan elämään. 

Mette ja pennut 1 vuorokausi vanhoina. 

Meten pennut 1vk ikäisenä >>>
Meten pennut 2vk ikäisenä >>>
Meten pennut 3vk ikäisenä >>>
Meten pennut 4vk ikäisenä >>>
Meten pennut 5vk ikäisenä >>>
Meten pennut 6vk ikäisenä >>>
Meten pennut 7vk ikäisenä >>>


PENTUJA ODOTTAEN LILLILLE JA VIKILLE 10.6.2014

Villi-Joikhu Mutkaton Otus, eli Viki sai luokseen ensimmäisen morsiamensa Lillin Villi-Joikhu Sulolinjan, Viki hoiti asian niin sanoakseni mutkattomasti, nimensä mukaisesti. Mitäs tässä sen kummempia kuin suoraan asiaan ja eihän siinä kauan kulunut kun pariskunta oli kiinni toisissaan. Pentuja voidaan siis sen perusteella odotellakin. Lilli on vilkas ja iloinen ja kun oli täällä astutusreissunsa ajan ei laumaan asettuminen ollut mitenkään vaikeaa. Lilli tulee toimeen kaikkien kanssa kuten Vikikin. Ystävällisiä koiria molemmat. Lillille pentue on ensimmäinen kuten Vikillekin. Viki on pian 4vuotias ja Lilli pian 3v. Lilli on geenitestattu terveeksi Pompentaudin suhteen ja Viki on terve taas polveutumisen perusteella. Lillin omat sivut löytyvät sukutaulut sivulta kuvineen ja kun sukutauluja käy läpi löytyy myös Deisi , joka on Lillin emä. Näin voi katsella asioita taaksepäin jälleen kuvien kera. Molemmat ovat viettäneet tähän asti tervettä elämää ja luonteeltaan ovat ihania. Luonne onkin minulle yksi tärkeä asia , jota vaalin, tietenkin aina vaikuttaa kaikki seikat se kokonaisuus , pariskunta aina täydentää toisiaan. Pentueesta sijoitetaan narttu. Lilli käy ultrassa kuten muutkin ja se tulee tähän uutiseen Toukokuun alussa. Lilli kävi tänään 8.5.14 ultrassa ja siellä lääkäri oli nähnyt 6 pentua jopa ehkä joku piilokaskin. Eli Lilli on kantava ja odotus jatkuu. 

Villi-Joikhu Sulolinja. Lilli Lonkat A/A, silmät terveet, polvet 0/0 ja kyynärät 0/0

Villi-Joikhu Mutkaton Otus , Viki Lonkat B/B,  Silmät terveet. 


PENTUJA ODOTTAEN RONJALLE JA AMAKSELLE 21.5.2014

Villi-Joikhu Ainokainen eli Amas on aivan ihana koiruus , johon minulla on kaksi käyttöoikeutta, ja toiseksi morsiammeksi valitsin Ronjan. Amas ja Ronja hoitivat asiat hyvin , Amas tietää mitä tekee ja Ronja toimi kuten pitikin ilman mitään vaikeutta. Nyt siis voidaan odotella heille pentuja . Amaksesta onkin tietoa tuossa alempana Meten astutus uutisessa, Ronjasta voit lukea lähempää tietoa sukutaulut sivulta Ronjan omalta sivulta. Ronja on mukava koira , jonka laumaamme asettumisessa ei ole ollut mitään vaikeuksia. Ronja tulee myös pentujen kanssa hyvin toimeen. Amas vietti juuri 6v päiviään ja Ronja on 2,5vuotias , Ronjalla ei ole aikaisempia jälkeläisiä nämä ovat sen ensimmäiset. Ronja on Pompen testeissä todettu kantajaksi ja kun Amas on geenitestattu terveeksi geenin osalta, niin pentueessa on siis kantajia, ja pennut testataankin ennen luovutusta Pompen osalta. Kukaanhan ei sairastu siihen. Minusta pariskunta sopi toisilleen hyvin ja toimivat erittäin sopuisasti. Pentueesta sijoitetaan narttu. Ronja käy ultrassa ennen Pääsiäistä ja tulos tulee tähän uutiseen.  Ronja kävi tänään ultrassa ja positiivista näytti. Luvuksi lääkäri laski 6 . Odotus siis jatkuu ja Amaksesta on tulossa tuplaisukki. 

Villi-Joikhu Päivänsäde ,Ronja, Lonkat B/B, Silmät terveet, polvet terveet ja kyynärät 0/0

Villi-Joikhu Ainokainen, Amas Lonkat A/A ja silmät terveet. 


PENTUJA ODOTTAEN METELLE JA AMAKSELLE 2.5.2014

Mette Reppulin Mereth ja Amas Villi-Joikhu Ainokainen saivat toisensa , rakkauden palon saattelemana. Metellä on yksi pentue , Amaksella ei ole jälkeläisiä ennestään. Tätä olen suunnitellut jo 4 vuotta kun ostin Meten Ainokaista ajatellen. Ainokainen puolestaan on vanha rouva Dinan poika ja todella nimensä mukainen muita ei ole. Amas on 6vuotias koiraherra, joka on iloinen leikkisä, ja kaikkien kanssa toimeen tuleva. Ei rähjää toisille uroksille väistää mielummin. Pysyy omalla pihalla ja on erittäin tottelevainen luonteeltaan , myös hiukan herkkä poika. Tämä pentue on sitten toteutuessaan haaveiden pentue. Sillä sitähän se on minulle ollut ja nyt oli Meten viimeinen tilaisuus , kun sijoitusaika menee umpeen. Pariskunta sopii toisilleen kuin nenä päähän mielestäni. Sitä samaa mieltä olivat kyllä koirulit itsekin, Mette ikävöiden ja antaen omia ääninäytteitään sulhon perään ja Amas teki oman työnsä loistavasti. Mette käy ultrassa tämän kuun lopussa ja tieto siitä tulee tähän uutiseen. Metestä voit lukea lisää Meten omalta sivulta. Metteä ei ole palkittu katselmuksissa , mutta Amas sijoittui viimevuonna kärkeen ihanine pyöreine korvineen. Pentueesta sijoitetaan narttu. 

Mette kävi ultrassa eilen 31.3.14  ja tulos oli positiivinen, pentuja 5-6 lääkäri kyllä taipui siihen kuuteen. Ultra ei ole sataprosenttinen ja joskus on sattunut niin että joku onkin vielä piilossa. Odotus jatkuu ja sitten kun pennut syntyvät niin näkee mitä tuli. Uutisiin tulee tiedo sitten pentujen syntymästä. 

Reppulin Mereth , Mette lonkat A/B, kyynärät 0/0 , polvet 0/0 ja silmät terveet.   Kuva : Sara Pulli 

Villi-Joikhu Ainokainen, Amas lonkat A/A ja silmät terveet. 


PIMUN PENNUISTA NARTTU ETSII SIJOITUS KOTIA JA OMIA RAKASTAVIA IHMISIÄÄN. 

Pentu on iloinen ja reipas kaveri, joka sopii vaikka harrastamiseenkin. Alempana uutisissa Pimun pennut on viikkokuvat , joten sieltä voi käydä kurkkimassa miltä neiti näyttää. Ota yhteyttä , jos vaikka sijoitusnarttu olisi sinun sydäntäsi lähellä. 

PIMUN TYTÄR ON LÖYTÄNYT OMAN KODIN JA IHMISET JA ON SIIS VARATTU. 


POPPYN JA VILJON  PENNUT SYNTYIVÄT  2.2.2014

Poppyn lämmönlaskun jälkeen olikin jännittävä odotella pentujen syntymää. Jännitys siksikin että edellisellä kerralla meni koko homma keisarinleikkaukseen ja nyt tietysti jännitti miten menee. Poppy oli rauhallinen ja sitä oli myös synnyttäessään, vaikka ensimmäinen pentu oli kookas ja Poppy mamma nyt ei mikään iso ole, siinä teetti työn Poppylle sekä minulle. Ultrassa oli näkynyt peräti 7 pentua ,niin nyt olikin Poppy mamman PAREMPI ONNI, synnytys sujui hyvin ja kaikki pentuset olivat suht kookkaita , yksi pienempi pentu , mutta kuitenkin ihan normipainoinen, pikku PIIPARINEN , ensikuvat on otettu ja salamavalon välähdellessä Poppy varmaan ajatteli, että eikö ole rauhaa kun tuollainen PAPARATSI , on liikkeellä ja kuvaa. Nämä pennut tuottavat varmasti PALJON ILOA , kuten nyt on sekä minä että Poppy varsin iloisia. Pentukasa on kuin pikkuhukkien keko josta tuli mieleen että joku on PARTIOPOIKA, viimeksi oli Poppylla vain yksi pentu, joten nyt on sitten PENTUPALJOUS, ultra näytti 7 pentua ja tuli sieltä sitten se PIILOKAS, myös maailmaan. Tässä tulikin jo 7:lle pennulle nimet , yksi puuttuu mutta tulee kyllä mieleen varmasti ensiviikkoon, kun nimittäin silloin ilmestyvät tähän uutiseen pentujen viikkokuvat. Silloin näet kuka on kukin. Yhden pennun nimi vielä puuttui ja se nimi tulee pentujen isästä Viljosta, jolla on tapana istua keittiössä mielipaikallaan pohtimassa maailmanmenoa, ja tyttärensä on siis POHTIVA PIIKA. 

Pentujen luovutus alkaa 23.3.14, yksi narttu menee sijoitukseen ,joka toivottavasti jatkaa sukua eteenpäin. Poppy on hyvä emä ja hoitaa hyvin pentunsa samoin minä annan oman panokseni pentujen ensiviikkojen elämään. Kaikki pennut ovat varattuja. 

Poppyn pennut vajaa 1vrk. vanhoina. 

Poppyn pennut 1vk ikäisenä >>>
Poppyn pennut 2vk ikäisenä >>>
Poppyn pennut 3vk ikäisenä >>>
Poppyn pennut 4vk ikäisenä >>>
Poppyn pennut 5vk ikäisenä >>>
Poppyn pennut 6vk ikäisenä >>>
Poppyn pennut 7vk ikäisenä >>>


PIMUN JA VERTIN PENNUT SYNTYIVÄT   31.12.2013

Pimulla olikin tiedossa jo etukäteen että kaksi pentua on tulossa. Lämpö laski kun vuorokausia oli 59. Pimulla kesti avautuminen kauan mutta kaikki eteni aivan normaalisti. Pimu itse oli rauhallinen viilipytty ja vain odotteli kuten minäkin. Synnytys alkoi viimein, mutta sitten ilmeni että molemmat pentuset olivat tulleet synnytyskanavaan yhtaikaa ja jalat edellä yrittivät tulla ulos, joten matka lääkäriin alkoi kun eivät ne tietenkään siitä yhtaikaa mahtuneet. Lääkäri totesi saman kuin minäkin ja neljän käden lääkärin ja minun sekä lääkityksen avulla yritettiin pentuja saada maailmaan. Leikkaukseenkin valmistauduttiin , Pimu oli jo pesty ja päätetty leikata , lääkäri vielä hoiti pienen asian toisen potilaan kanssa ja päätin vielä yrittää jos vaikka saisin pennusta kiinni. Se toinen tulija oli pukattu vähän taaemmaksi joten kanavassa oli nyt vain yksi. Ihme kyllä sain pennusta kiinni ja huusin lääkäriä kaveriksi ja niin näki päivän valon iso parkki uros , sen perään sitten tuli musta tyttö ja siinähän ne pentuset olivat. Yhtä kokemusta rikkaampana oppia saaneena ja todella helpottuneena saivat pennut jo heti nimensä tilanteen mukaan, tilannetta kuvasi hyvin tämä: Kaksi vain ja Kaikki hyvin. Siinä pentujen nimet ovat poika ensin ja tyttö sitten. Narttu pennun tulen sijoittamaan. Ohessa kuva pentulaatikon tuhinasta nyt kaikki kotona ja näyttävät voivan hyvin. Toivottavasti niin menee jatkokin. Pimu on toipumassa väsymyksestään. On hyvä ja vahtivainen mamma. 

Pentujen luovutus on käsillä 18.2.14 lähtien ,sirutettuina . el.lääkärin tarkastamina ja pompen testattuina sekä Pimun ja minun rakkaudella varustettuina.  PENNUISTA ON VAPAANA NARTTU JOKA SIJOITETAAN. KAIKKI PENNUT OVAT VARATTUJA.

Viikkokuvat tulevat jälleen tähän uutiseen aikanaan. 

Pimun pennut vajaa 1vrk vanhat. 

Pimun pennut 1vk ikäisenä >>>
Pimun pennut 2vk ikäisenä >>>
Pimun pennut 3vk ikäisenä >>>
Pimun pennut 4vk ikäisenä >>>
Pimun pennut 5vk ikäisenä >>>
Pimun pennut 6vk ikäisenä >>>
Pimun pennut 7vk ikäisenä >>>


PENTUJA ODOTELLAAN POPPYLLE JA VILJOLLE  3.2.2014

Vuoroin vieraissa käydään sanotaan ja nyt se oli Poppyn ja Viljon kohdalla napakymppi. Kauan ei nimensä mukaisen Vauhti Tassun homma kestänyt ja Poppy tuumi että tule vain . Toisensa siis saivat pentuhaaveineen Villi-Joikhu Mailmanmatkaaja Poppy ja Villi-Joikhu Vauhti Tassu. Molemmilla on pentuja ennestään Poppylla yksi ja tämä nyt Viljolle neljäs. Poppyn oman sivun löydät sukutaulut sivulta , jossa on vielä enemmän tietoa ja Viljo on oma kasvattini , todella sosiaalinen kaikkia rakastava koiraherra. Vilkas ja kiltti. Molemmat vanhemmat ovat geenitestattu terveeksi Pompen taudin osalta. Pentujen odotettu laskettu aika on n. 3.2.14 ja Poppy käy ultrassa tuossa neljän viikon kuluttua , jolloin asia vielä varmistuu. Pentueesta sijoitan nartun. Ultra uutinen tulee tähän yhteyteen. 

Poppyn astutin toiseen kertaan kun edellisestä pentueesta on vain yksi uros, nyt halusin eritaustaisen ja varman uroksen jolla on jälkeläisnäyttöä ennestään. Muutenkin pariskunta sopii toisilleen ei vain sukutaulun perusteella, luonne on tärkeä ja molemmilla on aivan ihana luonne , Poppy on pienempi ja sirompi kun taas Viljossa on urosmaisuutta ja tuhtiutta joka täydentää toisiaan. Tästä nyt alkaa neljän viikon odotus ultraan ja pentuja toiveissa on.  POPPYN ULTRA NÄYTTI VARSIN POSITIIVISTA, NÄKYI 7 PENTUA , JOTEN KATRASTA ON SIIS TULOSSA. 

Villi-Joikhu Mailmanmatkaaja, Poppy lonkat A/A , polvet ok , kyynärät 0/0 ja silmät juuri tarkastettu terveeksi. Geenitestattu terveeksi Pompen taudin osalta. 

Villi-Joikhu Vauhti Tassu, Viljo, lonkat A/A, kyynärät 0/0 polvet ok ja silmät juuri tarkastettu terveeksi sekä Geenitestattu terveeksi Pompen taudin osalta. 

Kuva: Anna Pajari


BH TK2 REPPULIN BELLADONNA, DONNA SAI SUOMEN KENNELLIITON KUNNIAKIRJAN UROTYÖSTÄÄN

Elettiin talvea 2003 koirani ollessa 10 vuotias. Oli kova talvimyrsky, rajusta tuulesta oli varoitettu myös maa-alueillakin. Ajattelin pikapissattaa koirat kun olivat olleet sisällä pitkään ja hätäkin oli. Lunta tuiskusi kovalla vauhdilla , minulla huppu ja hattu pää piti pitää alaspäin, ettei kovalla vauhdilla tuleva lumi satuta silmiä. Tuuli oli niin kovaa ,että oli vaikeuksia pysyä pystyssä. Emme kävelleet kotitiellä kovin kauas , koiratkin puskivat silmät sikkarallaan itseään tuulen läpi. Mukana Donnan lisäksi oli Doora, Dibi ja vielä hengissä oleva Dina. Maa oli myös erittäin liukas. Olimme ehtineet naapurimme ohi , jonka tontin laidassa kasvoi muhkea kuusiaita ,siis isoja komeita puita eikä niitä oltu koskaan leikattu , paksurunkoisia ja mielestäni vahvoja. Ikivanhat puut taipuivat tuulen voimasta.  Käännyimme takaisin ,vastatuuleen. Mitään ei pauhulta voinut kuulla ja lumi hakkasi huppua. Pää kumarassa puskin tuulta päin ja kotiin. Yhtäkkiä Donna tuli eteeni ja haukkui, ääntä ei kuullut juurikaan mutta näin että se haukkui. Se vilkuili ylöspäin , häivähdys kaatuvasta puusta , siis nyt se puu kaatuu meidän päälle. Minä en ollut kuullut kaatuvaa puuta, Donna veti liukkaalla tiellä eteenpäin muiden seuratessa esimerkkiä ja juuri ja juuri pääsimme eteenpäin. Yritin jopa juosta, mutta siinä tuulessa siitä ei kauheasti mitään tullut. Kuusi kaatui juuri meidän taaksemme tien yli. Rytinää ja maa tärähti. Donna oli myös vetämisellään auttanut minua. Se pelasti henkeni , sillä puun alle jääminen olisi ollut hengen lähtö, samalla se pelasti 3 muuta laumansa jäsentä. Naapuri hakkautti sen jälkeen kaikki puut pois ja ne olivat lahoja. 

Kiitos Donna sinulle elämästäni.

BH TK2 Reppulin Belladonna 

Suomen Kennelliiton kunniakirja Donnalle. 


PENTUJA ODOTELLAAN PIMULLE JA VERTILLE  2.1.2014

Vihdoin onnistui Pimun astutus , on niin paljon mennyt pieleen mutta nyt saivat Pimu ja Vertti toisensa. Nopeasti ja sopuisasti astutus meni joten tulostakin voidaan odotella. Kaksi kertaa olivat toisiinsa kietoutuneet. Pimu on nimensä mukainen pirtsakka koiruus ,jonka oman sivun löydät kuvan kera sukutaulut sivulta. Pimulla ei siis ole aikaisempia pentueita , mutta Vertillä sen sijaan on pentue alkuvuodelta. Vertti on mukava reipas uros , ja astumisen osaa suorittaa näpäkästi, ja sitä Pimu tarvitsikin. Lisäksi tietenkin Vertti on geenitestattu terveeksi Pompen taudin osalta ja Pimulle ei olisi muu käynytkään kun on itse Pompen kantaja. Pentueeseen siis tulee kantajia mutta kukaan ei kyseiseen sairauteen sairastu. Pennut on tarkoitus myös testata ennen luovutusta. Pentueesta sijoitan nartun , joka etsii omaa perhettään. Otahan yhteyttä jos sij.narttu kiinnostaa. Minusta pari sopi muutenkin toisilleen kuin nenä päähän , ja Pimukin tulee menemään ultraan jonka tulos tulee tähän uutiseen. Pimu menee ultraan 2.12.13 toivotaan pentu-uutisia.

Pimu kävi ultrassa ja on pentuja tulossa. Ultrassa näkyi 2 pentua joten isoa pentuetta ei varmaan tule mutta toivotaan että joku kuitenkin olisi piilossa näiden lisäksi , joten odotus jatkuu. 

Villi-Joikhu Pirteä Pimu, Pimu, Lonkat C/A, kyynärät 0/0 , polvet ok ja silmät ok. Viimeksi tutkittu Helmikuussa 13. Geenitestattu Pompen kantajaksi. 

Puurattaren Grat ,Vertti Lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet ok ja silmät ok. Geenitestattu terveeksi Pompen taudin osalta. 

Kuva: Anna Ratia