UUTISIA 2016

SUUNNITELMIA VUODELLE 2017

Ensi vuodelle pentusuunnitelmia on useammalle nartulle. Vuosi sitten näyttää miten toteutuvat ja juoksut tulevat. Toivon , että sopivasti pentueet tulisivat peräkkäin , vähän limittäin, kuten on ollut edellisinäkin vuosina. Päällekkäin ei ihan mielellään , mutta on niinkin joskus ollut ja harkitusti se on ollut ok. Mutta nyt suunnitelmiin, osa sulhoista on vielä mietinnässä, mutta varmentuu alkuvuodesta. Halla , Elon Lämmin Henkäys, ja Nereaneidon Haaveen Voitto, Naava saavat toivottavasti toisensa piankin , sillä juoksua Hallalle odotellaan Tammikuussa 17. Yksi epäonnistunut yritys on, mutta juoksu meni jotenkin ohi sivu suun ja nyt Halla tuleekin tänne, jotta pystyn seuraamaan juoksua ja otattamaan progesteroni testit tarvittaessa. Hallasta voit lukea lähemmin sukutaulut sivulta. Naava on DM kantaja , mutta Halla ei tietenkään sitä ole , ja kantajan voi yhdistää terve normigeeniseen. Eli tätä nyt lähinnä odotellen. Naavalla ei ole aikaisempia jälkeläisiä kuten ei Hallallakaan.

Iidu , Pohtiva Piika, hänelle on suunnitelmissa toiset pennut, Iidu käy silmätarkissa uudestaan , kun se on menossa umpeen. Iidun kumppaniksi olen kaavaillut Seitavuoren Suorria, sen suvussa on kaihia , mutta sitä ei läheltä löydy Iidun suvusta jonka narttulinjan hyvin tunnen. Suorri menee silmätarkastukseen vielä ennen astutusta, jotta nähdään ,että kaikki on kunnossa ja myös hänen tarkki on umpeutumassa. Suorrilla ei ole ennestään jälkeläisiä. Iidusta voit lukea lähemmin sukutaulut sivulta. Juoksua odotellaan alkukesään 17.

Joikhut Huomion Keskipiste Sani, Nappisuoritus Salla ja Diiva ,Diia ajoittuvat loppuvuoteen kun katsotaan miten juoksut tulevat. Sulhot ovat vielä mietinnässä , eräs sulho kuitenkin on sovittu Liehkun Waltari, sopien kaikille näille tytöilleni, Waltarin pompe ja dm tuloksia odottaen. Sillä nämä tyttöset ova dm kantajia , siis sulhon pitää olla tutkittu dm terveeksi normigeeniseksi. Näistäkin tytöistä voit lukea sukutaulut sivulta. 

Piiparipojan Larkin on varalla , sopien Hallalle ja Iidulle , ei käy muille kun on dm kantaja. Muitakin mietitään. 

No , onhan tässä sitä suunnitelmaa, jokaisesta pentueesta sijoitetaan narttu. Ota yhteyttä jos se voisi olla vaikka sinun perheesi ajatus. Sulhoille on yhteistä, että täydentävät pariaan, jos on joku rasite toisen puolella niin sitä ei ole toisella puolella. Myös pyrin käyttämään uroksia, joilla ei ole jälkeläisiä entuudestaan , jotta saataisiin lisää geenikantaa Paimensukuisiin ja näin omalta osaltani toimien. Sillä laaja geenikanta on säilymistä. 

Luonne ja terveys ovat ylise muiden , toki mikään koirasuku ei ole säästynyt rasitteilta , kasvattaja tekee parhaansa tämän eteen mitä tiedossa on ja luojalla on sitten loppuosuus. Luonne on myös erittäin tärkeä, koiran pitää olla sellainen , että arkielämä sujuu vaivatta tuo se elämä sitten tullessaan mitä vain. Tämä ei siis tarkoita sitä ,että koiraa ei tarvitse opettaa,kouluttaa , ohjata jne,, myös kasvattien omistajat voivat kääntyä puoleeni aina kun siltä tuntuu. Koiriani ei ole ns. luonnetestattu, mistä nyt tänäpäivänä paljon puhutaan, ensinnä en voi velvoittaa siihen sijoitusnarttujeni perheitä ja luonne kyllä näkyy elävässä elämässä ilman testejäkin, sehän kertoo kyllä satamäärin asioita. Sukutaulut sivuilla on kuvattu koirieni luonteita ja niitä päivitetään kun lisää tietoa tulee. Koirien kanssa on helppo elää ovat sitten laumassa tai perheen ainoita koiruleita. 

Tässä siis ajatuksia ja suunnitelmia, kaikesta tulee sitten aikanaan toteutuessaan tähän uutisiin tiedot astutuksista ja pentusista. Nartut käyvät edelleenkin ultrassa kun on astutettu, jotta sitten tiedetään että pentuja on tulossa. 

Toivotan kaikille Oikein Hyvää Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2017. 


SELLAN JA ROKIN PENNUT SYNTYIVÄT 2.10.2016

Sellan lämpö oli laskenut ja odotimme Tiinan kanssa synnytyksen käynnistymistä. Sitten yöllä rupesikin tapahtumaan, supistukset tulivat hyvin , Sella oli rauhallinen kuin viilipytty. Supistuksia tuli, mutta pentua ei kuulunut. Sitten tuli luova tauko, joka tietysti rupesi huolestuttamaan ja sai minut soittamaan eläinlääkärille. Ensi toimiksi Sellaa juoksutettiin ja autettiin supistuksia , jotka sitten palasivat hyvinä ja kunnollisina, aikaa vain oli kulunut useampi tunti. Sitten näkyy pentu ja autan kookkaan pennun ulos, jolla onkin sitten istukka kiertynyt aivan ympäri. Tämä oli syy tähän panttaukseen, onneksi ei istukka ollut kaulan ympärillä, siinä olisi ollut ainekset huonoon lopputulokseen. Pentu oli hengissä ja silloin pääsi syvä huokaus ja helpotus ja sanoin ,että LUOJAN KIITOS, heti perään tuli toinen pentu. Kun röntgeniä ottanut lääkäri oli sanonut pentuja olevan kolme, niin jäimme odottamaan. Supistukset loppuivat ja niin oli pakko lähteä lääkäriin tarkistamaan asia varmuudeksi. Lääkäri totesi , että pentuja on vain nämä kaksi ja sanoi ,että luojan kiitos niin , koska muuten olisi pitänyt leikata, johon kommenttini , että LUOJAN LYKKY, että näin on eikä sellaista tarvetta ole. Niin, siinähän nuo pentusten nimet tulivatkin taas tästä tapahtumasta, kun siinä synnytyksen kuluessa muistelin Sellan emän tarinaa ja Sellan syntymää, jos siinä olisi käynyt huonosti ei olisi myöskään Sella mammaa. Joten tämä Luojan kiitos tuli nyt monesta suusta kun se tuli lääkäriltäkin. 

Pentuja on siis kaksi , uros ja narttu. Pentujen luovutus on 20.11.16 , jolloin he ovat sirutettuja , lääkärin tarkastamia ja kaikella tavalla hellittyjä , lellittyjä niin minun kuin Sellan taholta. Pennut ovat varattuja. Viikkokuvat tulevat entiseen tapaan tähän uutiseen , ja silloin selviää kumpi on kumpi nimeltään. Kiitokset Tiinalle isosta avusta. PENTUEESTA ON VAPAANA UROS LUOJAN LYKKY. KAIKKI PENNUT OVAT NYT VARATTUJA. LUOJAN LYKKY LÖYSI OMAT IHMISENSÄ.

Kennel Villi-Joikhu

Kuvassa Sella ja pentuset vajaa 1vrk:n vanhoina. 

Sellan pennut 1vk ikäisenä >>>
Sellan pennut 2vk ikäisenä >>>
Sellan pennut 3vk ikäisenä >>>
Sellan pennut 4vk ikäisenä >>>
Sellan pennut 5vk ikäisenä >>>
Sellan pennut 6vk ikäisenä >>>
Sellan pennut 7vk ikäisenä >>>


VILLI-JOIKHUT PETOTESTISSÄ , SUDELLA

Petotestissä sudella kävi 10.9.16 muutama kasvattini. Testi oli Lohjalla ja mukana olivat Joikhut Ilonsykähdys Deisi , Diiva Diia, Hienohelma Halla, Elon Ihanuus Luna ja veljensä Elon Rikkaus Into. Testi sujui kaikilta onnistuneesti ja diplomit oli ansaittu. Nimittäin diplomia ei tule, jos menee ihan pieleen eli ei läpäise silloin testiä. Hallan , Deisin ja Diian tuloksen voit lukea sukutaulut sivulta heidän omilta sivuiltaan. Testaaaja Asko Sorvo kommentoi koirien suoritusta sanoilla, eivät mene suden suuhun vaikka Intolla kesti pienen hetken tajuta , että tuo ei olekaan naapurin leikkikaveri. Haukku irtosi kaikilta , osittain petoa kohti ja Deisi oli ilmoittaja varoittaja. Toiset pysyivät lähellä , toiset irtaantuivat jonkin matkaa, mutta kullakin koiralla oli hyvä turvaetäisyys. Vaistot kohdallaan jokaisella. Ymmärsivät , että kyseessä on vaarallinen peto. 

Tässä Inton testitulos: Koiran reaktio hajujälkeen: Voimakas ja lähtee jäljelle. Reaktio nähdessään pedon: Siirtyy omistajan ja pedon väliin. Siirtyy omistajan taakse. Haukkutyöskentely: Aloittaa haukun heti ja haukkuu hetkittäin kohti. Koiran toimintakyky pedon liikkuessa: Keskitasoa. Rohkeus: Keskitasoa ajoittainen katsekontakti. Etäisyys: Sopiva turvaetäisyys. Taistelutahto: Keskitasoa. Väitöliikkeet ja ketteryys: Keskitasoa. Työskentelykestävyys: Keskitasoa. Palautuu viiveellä. 

Tässä Lunan testitulos: Koiran reaktio hajujälkeen: Voimakas ja lähtee jäljelle. Reaktio nähdessään pedon: Siirtyy omistajan sivulle mutta on tarkkaavainen, siirtyy omistajan taakse. Haukkutyöskentely: Aloittaa haukun heti, haukkuu hetkittäin kohti. Koiran toimintakyky pedon liikkuessa:Pieni. Rohkeus: Pieni katsoo pedon ohi. Etäisyys: Sopiva turvaetäisyys. Taistelutahto: Pieni. Väistöliikkeet ja ketteryys: Keskitasoa. Työskentelykestävyys: Pieni. Palautuu viiveellä. 

Viiveellä palautuminen tarkoitti lähinnä sitä ,että haukku jäi vähän päälle. Aika mielen kiintoinen kokemus kaiken kaikkiaan. Olettaa siis voi ,että jos kohtaaminen suden kanssa tulee osaavat varoa ja tietävät,että se on vaarallinen peto. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Elon Rikkaus , Into susitestissä.

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Elon Ihanuus , Luna susitestissä.


VILLI-JOIKHU KUKKULANKUNKKU , HALLA ON SAANUT UUDEN KODIN

Vihdoinkin on Halla saanut uuden kodin ja perheen , pitkällisen etsinnän jälkeen. Kiitos Johannalle ja Onnea uuteen kotiin. Halla on voinut hyvin ja sopeutunut erittäin nopeasti uuteen elämään. 


MURUN JA TURRIN PENTUEESTA ON VAPAANA NARTTU

Omaa kotia ja perhettä etsii , tästä pentueesta sininen tyttö VOITOKAS SYDÄMEN VALLOITTAJA, ota yhteyttä jos tuntuu, että valloittaa juuri sinun sydämesi . Viikkokuvista näet pennun kuvan . Kelaa uutisia hiukan alemmaksi Murun pentujen syntymä uutiseen. Tyttö on reipas ja iloinen hännän heiluttaja, toisaalta omaa ujoutta, mutta toisaalta topakka luonne. Vilkas ja sopiva esim. harrastuksiin. Energinen ja tekeväinen koiruus. Ikää nyt 7vko, joten on jo luovutettavissa. Eläinlääkärin tarkastama. Nyt on pikkuinen tyttönen löytänyt oman kodin ja perheen. 


VILLI-JOIKHU OIKEASTI OSATTU , SELLA JA REPPULIN NIV-ARNOR SAIVAT TOISENSA JA PENTUTOIVEITA 2.10.2016

Sella aloitti juoksunsa pari kuukautta etuajassa mitä oli ajateltu mutta sulho Roki oli jo sovittu valmiiksi aikaa sitten. Sitten ei kun tuumasta toimeen. Astutus onnistui hyvin näiltä ensikertaisilta , Sella oli kovin innostunut Rokin innokkuudesta puhumattakaan. Näin sitten on pentutoiveita olemassa n. 2.10.2016. Sellasta löydät lähemmät tiedot sukutaulut sivulta hänen omalta sivultaan . Roki taas on omistajansa kuvaamana eloisa, utelias. sopivasti omapäinen ja ihmisläheinen nallekarhu suden vaatteissa. Kotona rauhallinen, mutta menoissa ja harrasteissa aktiivinen. Mukana kaikessa mitä tapahtuu, mutta jos tuttua puuhaa tyytyy seuraamaan sivusta vahtien tai nukkuen. Tulee mainiosti toimeen lasten kanssa, eikä hötkyile mitään .Perhekoira ja ei kovin kauheasti hauku. Oppivainen ihmisen ystävä. 

Sella on myös aktiivinen ja tykkää harrastuksista , nopea oppinen, elohopea vauhtia riittää. 

Pentueesta sijoitan nartun, ota yhteyttä jos se tuntuisi sinun omalta ratkaisultasi. Niin keskustellaan asiasta. Sella käy ultrassa neljän viikon kohdalla ja tuloksen voi lukea tästä uutisesta. Pidetään peukkuja pariskunnalle. SELLA KÄVI ULTRASSA JA PENTUJA ON TULOSSA. Ei kovin isoa pentuetta 3-4 mutta tarkoitus vielä katsoa tarkemmin röntgenillä lähempänä laskettua aikaa.

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Oikeasti Osattu , Sella Lonkat A/A , silmät terveet, polvet 0/0 ja kyynärät 0/0 Pompe ja Dm vapaa. Kuva : Tiina Koskinen 

Kennel Villi-Joikhu

Reppulin Niv-Arnor , Roki , Lonkat A/A, polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja silmät terveet. Pompen ja Dm vapaa sekä Prcd-Pra terve. Kuva : Jenni Lindroth. 


VILLI-JOIKHU EXTRAJÄTKÄ , ELMO ON NYT VIRALLISESTI KAVERIKOIRA

Elmo on nyt virallisesti valmistunut kaverikoiraksi. Onnea paljon Elmolle ja Annelle. Luonteeltaan Elmo onkin extraa joka sopii vallan mainiosti uuteen tehtävään ja voi ilahduttaa monia ihmisiä. 

Villi-Joikhu Extrajätkä , Elmo kaveri koira. Kuva: Anne Selonen


VILLI-JOIKHU JALOKIVEN , VENNYN JA,NENNIKKA MIEDAKSEN, MORIZIN PENNUT SYNTYIVÄT 31.7.2016

Venny oli yhtä nopea synnyttäjä kuin edellisellä kerralla. Avautuminen vei vajaat 10tuntia ja kaikki 8 pentua syntyivät säpäkästi 2tunnin ja 15min sisällä. Kesä kuuma kuten oli astutuksen aikakin. Tämä on siis Vennyn toinen pentue samoin isä Morizilla on kolme pentuetta ennestään. Minulla yksi mutta siitä ei tullut kuin yksi pentu. Joten nyt pisti Venny reilusti paremmaksi. Väreinä pennuissa on kerma, domino, parkki ja tummia merkeillä. 2 narttua ja 6 urosta. Nartut ovat varattuja paitsi , toisen nartun sijoitan ja sijoitusperhettä etsitään. Jos siis tunnet sen omaksesi ota rohkeasti yhteyttä. Vennystä voit lukea lähemmin hänen omalta sivultaan jonka löydät sukutaulut sivuilta. Moriz on aivan ihana isukki ja olen todella iloinen , että vihdoin onnistui ihan kunnolla. Pari olikin kesä helteen kuumuudesta huolimatta todella rakastunut pari. Se mistä pennut saivat alkunsa oli KESÄN HERKKÄ HETKI , kun pariskunta oli nurmikolla se KESÄN HELEÄ HEINÄ, kuuma todella oli kaikilla siinä tuli KESÄN HUHKITTU HOMMA, pari sai toisensa se oli KESÄN HELTEEN HAAVE, kaunis Suomen kesä , KESÄN HELISEVÄ HEHKU, rakastunut pari KESÄN HULVATON HEKUMA, ja siitä seurasi KESÄN HURMION HUIPPU, ja niin myös näki päivänvalon eräs KESÄN HEHKEÄ HURMAAJA. No niin tässä tulivat pentujen nimet ja kuten ennenkin viikkokuvista näkee kuka on kukin. Vapaana on pentueesta sij.narttu joka etsii omaa perhettään ja 3 urosta. Varaustilanne muuttunut vapaana nyt 2 urosta.KAIKKI PENNUT OVAT VARATTUJA.

Pentueesta on vapaana uroksia mutta kuinka monta se selviää lähiaikoina, kunhan varaustilanne selviää. Se tieto tulee aina tähän uutiseen. Pennut luovutetaan sirutettuina , eläinlääkärin tarkastamina ja hellittyinä , lellittyinä niin minun kuin mamma Vennyn taholta. Luovutus on alk. 18.9.2016.

Kuvassa Vennyn pennut vajaa 1vrk vanhana. 

Kennel Villi-Joikhu

Vennyn pennut 1vk ikäisenä >>>
Vennyn pennut 2vk ikäisenä >>>
Vennyn pennut 3vk ikäisenä >>>
Vennyn pennut 4vk ikäisenä >>>
Vennyn pennut 5vk ikäisenä >>>
Vennyn pennut 6vk ikäisenä >>>
Vennyn pennut 7vk ikäisenä >>>


VILLI-JOIKHU EXELENTIN , MURUN JA MILLANUN NAPIN, TURRIN PENNUT SYNTYIVÄT 19.6.2016

Muru synnytti tänään hienon katraan, josta isukki Turrikin voi olla ylpeä. Turria olenkin yritellyt nyt jo kolmeen kertaan pentueen isäksi ja nyt onnisti , kaikkien koukeroiden kautta. Yritykset sujahtivat ohi kun pariskunta oli niin tykästynyt toisiinsa ja sulholta valui sitten siemenet ohi, onneksi oli Murusta otettu varuiksi progesteroni arvot ja VERRATON OIVALLUS, ja ajatus , että VARMAN PÄÄLLE VALMISTA, olisi nyt hyvä saada monen yrityksen jälkeen. Siementäminen oli sitten tämä konsti. Kun pari pääsi lääkäriasemalle pääsi Murulta sulholleen Turrille VIENO LAULU, se oli molemmin puolin kuin VIETTIEN VIPINÄ, VIIMEIN VIUHAHTAA, sitten siemenet sinne minne pitääkin. 

Synnytys sujui hyvin ja Murulta tulikin oikein värisuora , kermaa, tummaa ja sinistä. Näin oli myös syntynyt Joikhujen kenneliin VIKKELÄ EKA SININEN, seuraava sininen onkin VIEHKEÄ VIETTELYS, ja kaikista pennuista voi kyllä sanoa, että VOITOKAS SYDÄMEN VALLOITTAJA.

Siinä tulivatkin pentujen nimet, jotka suorastaan tulvivat päähän. Pentuja on kuten ultrakin näytti se 8. Uroksia 4 narttuja 4. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen ja siinä selviää kuka on kukin. Pennut luovutetaan sirutettuina , lääkärin tarkastamina ja hellyydellä hoidettuina. Luovutus on ajankohtainen 7.8.16. Varaus tilanne on nyt niin, että urokset on varattuja ja narttujen tilanne selviää lähipäivinä lähinnä sij.narttuni suhteen. Sitten kun tiedän tarkemmin se tulee tähän uutiseen. Pentueesta on vapaana sijoitus narttu.Jos tunnet sen omaksi ratkaisuksesi , ota rohkeasti yhteyttä , niin keskustellaan asiasta. PERUUTUKSEN VUOKSI ON VAPAANA 1 UROS JA NARTTU SIJOITUKSEEN. Poika löysi jo uuden perheen, joten omaa perhettä etsii sijoitusnarttuni joku noista sinisistä tytöistä , kunhan katson vähän kun vielä kasvavat.MINÄ OLEN NYT VALINTANI TEHNYT JA SIJOITUS NARTTUNI ON VIEHKEÄ VIETTELYS, JOKA SIIS ETSII VIELÄ OMAA PERHETTÄ. Nyt kaikki pennut ovat varattuja. Sijoitus asioissa voi ottaa edelleen yhteyttä , sillä tulevista pentueista sijoitan nartun .

Pentueesta on vapaana sininen narttu Voitokas Sydämen Valloittaja. Hän siis etsii uutta kotia ja rakkaita ihmisiä. 

Kennel Villi-Joikhu

Muru ja pennut muutaman tunnin vanhoina. 

Murun pennut 1vk ikäisenä >>>
Murun pennut 2vk ikäisenä >>>
Murun pennut 3vk ikäisenä >>>
Murun pennut 4vk ikäisenä >>>
Murun pennut 5vk ikäisenä >>>
Murun pennut 6vk ikäisenä >>>
Murun pennut 7vk ikäisenä >>>


VILLI-JOIKHU JALOKIVELLE, JA NENNIKKA MIEDAKSELLE PENTUTOIVEITA 3.8.2016

Villi-Joikhu Jalokivi, Venny ja Nennikka Miedas ,Moriz saivat toisensa kauniina kesäpäivänä helteisen sään vallitessa, pariskunnan suhde oli myös lämmin rakkautta ensisilmäyksellä. Venny käy ultrassa Kesäkuun lopussa, jolloin tiedetään tulos. Astuminen onnistui hyvin, joten sen puolesta toiveita on. Morizia olen nyt yrittänyt kolmatta kertaa, vuosia sitten ei onnistunut ja Sirun kanssa tuli vain yksi pentu. Nyt siis peukut pystyyn. Moriz on pian 12v vanhempi herra , jolla on kahdet jälkeläiset vuoden takaa. Vennyllä on myös aikaisempi pentue. Pentueesta sijoitan nartun, joten jos tunnet sen omaksi ratkaisuksi niin ota yhteyttä. Ultra tulos tulee tähän uutiseen aikanaan. Morizista löydät tietoa kun kelaat uutisia Sirun astutus uutiseen ja sukutaulut sivulta löytyy Vennyn oma sivu. VENNY KÄVI ULTRASSA JA PENTUJA ON TULOSSA.Lukumäärä jäi vähän tiedonpuutteeseen, koska oma luotettava ultraajamme oli kesälomalla. Veikkaus ,että ainakin kuusi ,useita siis. Hieno uutinen ja nyt odotus jatkuu. 

Kennel Villi-Joikhu

Nennikka Miedas, Moriz silmät terveet, polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja lonkat A/A. Geenitestattu terveeksi : Pompe, Pra-Prcd ja DM.

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Jalokivi, Venny, silmät terveet, polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja lonkat B/B. Pompenterve polveutumisen perusteella, Pra-prcd ei testattu ja DM kantaja. Voidaan hyvin siis yhdistää normigeeniseen partneriin. 


VILLI-JOIKHU POHTIVAN PIIAN, IIDUN PENNUT SYNTYIVÄT 22.5.2016

Villi-Joikhu Pohtivan Piian, Iidun astutus oli maakunta matkailua parhaimmillaan, isäehdokas Turri ei suostunut astumaan kuin kerran vaikka yritettiin monessa paikassa monta kertaa. Siksi siis pentueella on kaksi isäehdokasta, kun asiaa kuitenkin halusin varmistella, toinen isäehdokas on siis kasvattini Villi-Joikhu Juhlahetki Dani. Iidun astutusta siis voisi kuvailla MENO PÄÄLLÄ MENNEN TULLEN. Geenitestit sitten kertovat lähellä luovutusikää pentujen isät. Synnytys koitti ja Iidun lämpö laski. Sitten hiukan yli vuorokauden odotus. Tuleva mamma oli erittäin rauhallinen, kuin viilipytty. Juoksutuksestaan huolimatta, sillä kaksi pentua syntyi säpäkkään ja supistukset oli hyvät ja reilut. Sitten stoppasi , ei mitään ja supistuksetkin hiipuivat. Sitten juoksutettiin ja stimuloitiin supistuksia ja kolmas pentu sitten syntyi, joka olikin syntyissään kuollut, kun istukka oli kiertynyt sen ympäri, eikä siinä ollut mitään tehtävissä, tämähän se oli tilannetta selvästi pantannutkin. Neljäs ja se viimeinen pentu syntyi kuin tykin suusta ponnahtaen ja tuntui kuin pentu olisi ajatellut, että täältä tullaan MIMMI MATKALLA MAINEESEEN. Pennut ja mamma Iidu tekivät myös ensimmäisen automatkan , kun varmuudeksi mamma Iidu tarkastettiin, että varmasti kaikki pennut ovat maailmassa. Eihän toki Iidu voinut erota pennuistaan. Iidu on erittäin huolehtiva mamma ja kuuntelee korvat hörössä tyytyväisenä, että täällä on myös MAMMAN MAKEE MUSSUTTELIJA

Pentujen nimet siinä tulivatkin , viikkokuvista näkee kuka kukin on. Pennuista sijoitetaan narttu ja perhe on valmiina ja myös muut Iidun pennut ovat varattuja. Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina ja Iidun ja minun hellässä huomassa hoidettuina. Luovutus ajoittuu 10.7.16 . No varmaan myös leikkitädit Demi ja Diia osallistuvat omalta osaltaan . Viikkokuvat pennuista tulevat tähän uutiseen. IIDUN PENTUEEN ISÄ KAIKILLE PENNUILLE ON VILLI-JOIHU JUHLAHETKI.

Kennel Villi-Joikhu

Kuvassa mamma Iidu ja alle vuorokauden ikäiset pennut

Iidun pennut 1vk ikäisenä >>>
Iidun pennut 2vk ikäisenä >>>
Iidun pennut 3vk ikäisenä >>>
Iidun pennut 4vk ikäisenä >>>
Iidun pennut 5vk ikäisenä >>>
Iidun pennut 6vk ikäisenä >>>
Iidun pennut 7vk ikäisenä >>>


VILLI-JOIKHU ELON ARVOKAS AJATUS JA KATSELMUS 2016

Villi-Joikhu Elon Arvokas Ajatus , Nalle kävi Katselmuksessa Joensuussa 23.4.2016. Luokka nuoret urokset. Nalle sijoittui loppukehään ja oli 4:s. Tuomari Noora Törnqvist ja tässä arvostelu:” Purenta ok. Kaunistyyppinen, pitkärunkoinen, jolla kaunis pää ja ilme. Liikkuu hyvin. Hyvät kulmaukset. Hyvä turkki. Miellyttävä luonne”. Nalle oli pusutellut tuomareita ja tuomari sanoi myös Nallea sporttiseksi koiraksi. Onnea Nallelle ja hänen perheelleen. Nallesta onkin kehittynyt komea poika. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Elon Arvokas Ajatus, Nalle. Kuva: Anne Nyman


VILLI-JOIKHU EXELENTILLE, MURULLE JA MILLANUN NAPILLE, TURRILLE, PENTUTOIVEITA 21.6.2016

Villi-Joikhu Exelentti , Muru lauloi sulholleen Turrille siis Millanun Nappi. Päädyin tähän siksi,että Turrin jälkeläisistä ei ole ihan varmuutta Iidun kanssa. Nyt siis pentutoiveita on . Pariskunta oli kyllä hyvin tykästynyt toisiinsa ja Turri onkin jo tullut tutuksi aikaisemmista uutisista , Murusta voi lukea lisää hänen omalta sivultaan sukutauluista. Kuten aina ennenkin tulee ultra tieto tähän uutiseen. Pennuista sijoitan nartun. MURU KÄVI ULTRASSA JA PENTUJA ON TODELLA TULOSSA. LÄÄKÄRIN MUKAAN 8-9 , TÄMÄN VOI SITTEN VIELÄ VARMISTAA RÖNGENILLÄ VIIKKOA ENNEN LASKETTUA AIKAA. VIHDOINKIN ON TURRILLE TULOSSA JÄLKELÄISIÄ KUN SITÄ ON NIIN YRITETTYKIN. 

Kennel Villi-JoikhuM

Villi-Joikhu Exelentti Muru , silmät terveet,lonkat A/A , polvet ok ja kyynärät 0/0 Pompen terve ja DM terve. 

Kennel Villi-Joikhu

Millanun Nappi, Turri , Silmät terveet , lonkat B/B , Kyynärät 0/1 , Pompen terve ja DM terve.


VILLI-JOIKHU POHTIVALLE PIIALLE , IIDULLE PENTUTOIVEITA24.5.2016

Iidu Villi-Joikhu Pohtiva Piika on nyt astutettu, onnistuneesti , joten toiveissa olisi pentuja. Kaikki ei ihan mennyt alkuperäisen suunnitelman mukaan, joten päätin sitten tehdä kaksoisastutuksen, joka siis tarkoittaa, että pentueessa voi olla kahden eri uroksen jälkeläisiä. Tämä selvitellään sitten dna-testillä pentujen ollessa 5 viikkoa vanhoja. Testin tulos polveutumismääritys , menee varmasti lähelle luovutusikää. Pentueesta sijoitan nartun tai jos pentueessa on molempien urosten narttupentu niin sijoituksia on silloin kaksi. 

Iidu menee ultraan 22.4.16 jolloin tiedämme miten on ja se tieto tulee tähän uutiseen. Isä ehdokkaita on siis kaksi. Molemmat ovat mukavia koiria. Turri , Millanun Nappi on pian 6v täyttävä , reipas , vilkas . sosiaalinen uros. Paimensukuispentuja ei ole vaan Turrilla on jälkeläiset naapurin nartun kanssa , jonne kipaisi ripeänä poikana. Turrin olen tuntenut jo useamman vuoden ajan ja viimeksi Lumo jäi tyhjäksi , joten nyt tietenkin toivon onnistumista. 

Dani ,Villi-Joikhu Juhlahetki on taas oma kasvattini, jokin aikaa sitten kotia vaihtanut koira. Nyt Dani on suuressa lapsiperheessä , sopeutunut todella hyvin ja uusi perhe kertoo , että eivät olisi voineet saada mukavampaa koiraa. Pysyy hyvin irti pihalla , tulee toimeen lasten kanssa , eikä ole kauhean haukkuvainen. Danin taustat tunnen siis hyvin. On vilkas , tekeväinen ja kiltti, tottelee erinomaisesti. Iidusta löydät tietoa lähemmin sukutaulut sivulta.Iidu kävi tänään ultrassa ja tulos on positiivinen. Mammakoira on Iidusta tulossa. Lääkäri joka on tarkka laski 5 pentua , mutta siis ainakin se ja koska ei ihan sataprosenttinen ole niin joku voi olla piilossa. Odotus jatkuu ja toivotaan jälkeläisiä molemmilta isukeilta. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Pohtiva Piika , Iidu Silmät terveet, polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja lonkat A/A. Polveutumisen perusteella Pompen terve ja DM testattu terve. 

Kennel Villi-Joikhu

Millanun Nappi , Turri Silmät terveet , Lonkat B/B kyynärät 0/1, Pompen terve DM geenitestattu terve. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Juhlahetki, Dani , Silmät terveet, Lonkat A/A Pompenterve polveutumisen perusteella ja DM geenitestattu terve. 


VILLI-JOIKHU DYNAMIITTI VINSKI KÄVI PETOTESTEISSÄ 

Saavuimme paikalle hyvissä ajoin, jotta Vinski sai pahimmat höyryt päästettyä ulos. Uudet paikat aiheuttavat hetken kierroksilla oloa, mutta haihtuu onneksi pian. Meitä ennen osa koirista kävi karhu ja ilves-testin, jota seuraamalla näimme testin kulun, Vinski oli huilimassa autossa ja tietämätön tulevasta tapahtumasta. Arska susi valmiiksi ja Vinski 10m liinaan. Vinski tuli reippaasti testialueen reunalle ja hurmasi läsnäolijat ja heilutti iloisesti häntäänsä. 

Testin tekijä kyseli taustoja Vinskistä onko ollut vastaavassa tilanteessa aiemmin tai ihan luonnossa. Sitä kokemusta ei ollut, eli ihan puhtaalta pöydältä lähdettiin testiin. Tiilen päällä oli ensin aitoa Suden ulostetta , jota kävimme ensin haistelemassa. Vinskin mielestä se olikin suunnattoman hyvän tuoksuista, joten emännän piti jo houkutella Vinskiä jatkamaan matkaa. Sitten susi Arska saapui näyttämölle. Ensin sitä katseltiin pitkään paikaltaan ja emäntä oli unohtaa löysätä liinan. Vinski vilkaisi emäntää ja sitten aloitettiin päättäväinen haukku sudelle. Mentiin lähemmäs ja haukuttiin. Kun susi Arska liikahti niin Vinski väisti / perääntyi. Piti sopivan välimatkan otukseen. Arskan perääntyessä Vinski meni perässä haukkuen. Vinski pysyi kokoajan emännän ja susi Arskan välissä. Ei osoittanut hullun rohkeutta eikä myöskään antanut periksi tai pelännyt, jotta olisi juossut karkuun. Palaute oli hyvä. Vinski todettiin tervejärkiseksi, ei uhkarohkea, mutta rohkea. Laittoi sudelle kampoihin kuten pitikin. Suojeli emäntää turvallisen välimatkan päästä. Ei alistunut. Testaajan mielestä se oli hyvä asia.

Mielenkiintoinen reissu kaikkiaan. Kokemuksena sain todella paljon. Vinskille jäi varmaan tulevaisuuden varalle myös jotain. Koirasta ja sen ajattelutavasta testi kyllä paljasti paljon. Varsinkin kun oli nähnyt muiden rotuisten reaktioita, joihin verrata. Teksti: Vinskin palvelusväki Minna ja Tony Böckerman

Kennel Villi-Joikhu

Vinski , Villi-Joikhu Dynamiitti ja Susi Kuva: Kiira Sorvo 

Kennel Villi-Joikhu

Vinski, Villi-Joikhu Dynamiitti ja karhu Kuva: Kiira Sorvo 

VINSKI JA KARHU

Seuraavana päivänä pääsimme tutustumaan Karhu Reinoon petotestin merkeissä. Testaaja Asko Sorvo kyseli, edellisen päivän kuulumiset, miten oli mennyt susitestin jälkeen. Kotona lähinnä yö, jonka Vinski oli nukkunut hyvin, joten ei ainakaan ollut susipainajaisia.Vähän Vinski oli yliherkkä ulkona kuuluviin ääniin ja enemmän vartiointi päällä, mitä normaalisti kotona ollessa. 

Nyt siis sama kuin suden kanssa , ensin ns. karhun jäljelle eli jätökselle. Voi sitä tuoksua , Vinskin piti ihan maistaa pahnoja joita paikalla oli. Nam. Olivat Kuusamon Juusokarhun talvipahnoja. Emäntä joutui houkuttelemaan Vinskiä pois hajulta ja jatkamaan matkaa. Sit se kamala Reino karhu saapuikin. Vinski meni ensin suht rohkeasti luo, mutta sitten jotenkin jähmettyi. Testin edetessä ilmeni alistumista karhulle , sijaistoimintaa ja epäröintiä. Sille haukuttiin , mutta perään ei lähdetty. Mammaan ei karhu päässyt koskemaan, vaikka tosi lähelle pääsikin. Liiankin . Oli karhun toimintaetäisyydellä jos olisi ollut tosi tilanne. Testi meni kuitenkin läpi ja palaute oli hyvä. 

Susitestiin verraten oli Vinski paljon vaisumpi ja pelokkaampi. Sutta kohtaan rohkeampi. Mutta eihän lapplaista olekaan karhukoiraksi jalostettu, joten käytös oli odotettua. Mikä oli itselle se kaikista positiivisin asia, oli ettemme juosseet karkuun autoon , tai kurkkineet emännän jalkojen välistä tai syötetty mammaa karhulle. Vinski sai molemmista testeistä Diplomin.

Teksti : Vinskin palvelusväki Minna ja Tony Böckerman 


VILLI-JOIKHU HÄMYPESÄN URHO, TOMU VALMISTUI KAVERIKOIRAKSI 

Tomu , Villi-Joikhu Hämypesän Urho on virallisesti valmistunut kaverikoiraksi. Onnea Minna ja Tomu. Tomu onkin hienoluonteinen koira jolla on jo jälkeläisiäkin. He voivatkin olla ylpeitä isukistaan kuten minäkin olen kasvatistani. Kaikki tehtävät pitää suorittaa, jotta ansaitsee huivin kaulaan. Onnea vielä kertaalleen. Kuva: Minna Lahti 

Tomu , Villi-Joikhu Hämypesän Urho 


VILLI-JOIKHU POHTIVA PIIKA ELI IIDU, ETSII UUTTA SIJOITUS PERHETTÄ JA KOTIA

Villi-Joikhu Pohtiva Piika , Iidu etsii uutta sijoitusperhettä ja kotia. Iidu on sijoitus koira , jolle on suunnitteilla pentuasioita lähitulevaisuudessa. Ikää on 2 vuotta. Iidu on pevisa tutkittu ja geenitestattu. Iidu vaihtaa perhettä kun nykyisessä perheessä on avioero ja lapsiperheen arki on hektistä eikä tarvittavaa aikaa ole Iidulle. Kotia etsitään Uudenmaan alueelta. Iidulla on oma sivu sukutaulut sivulla jossa on lähempää tietoa. Iidu on vilkas valloittava luonne ja sitä nykyinen perhe kuvaa helpoksi koiraksi joka ei stressaa. Jos tunnet omaksesi tämän , ota yhteyttä niin jutellaan asiasta. 

IIDUN PERHETILANNE ON SELKIYTYNYT JA IIDUN ASIA ON KUNNOSSA KUN JÄÄ OMAAN KOTIIN JA PERHEESEEN. OLEN SIITÄ HYVIN ILOINEN. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Pohtiva Piika , Iidu


VILLI-JOIKHU KUKKULANKUNKKU ETSII UUTTA PERHETTÄ JA KOTIA

Villi-Joikhu Kukkulankunkku 5vuotias uros etsii rakastavaa perhettä ja uutta kotia. Nykyinen omistaja luopuu koirasta perhesyistä ja ajanpuutteen vuoksi. Kutsumanimi on pojalla Halla. Joka on puuhakas ja innokas aina lähtemään lenkille. Topakka luonteinen , narttujen kanssa tuleee toimeen , urokset Halla toivottaa kauemmaksi. Tarvitsee ihmisen perheen joka ei anna periksi vähän jääräpäiselle pojalle. Halla on myös lempeä kainaloinen joka hakee läheisyyttä. Halla on myös pevisa tutkittu ja on ollut terve poika. Haluaa itse tutustua . Yhteyttä voit ottaa omistajaan Johanna Matikka p. 040 8310 220. Minultakin voi kysellä taustoja. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Kukkulankunkku , Halla


SIRUN JA MORIZIN PENTU SYNTYI 19.2.2016

Röntgenin ja ultran perusteella jo tiedettiin etukäteen, että tulossa on vain yksi pentu. Harvoin yhden pennun tuottamat hormoonit riittävät käynnistämään synnytystä. Varauduin siis keisarinleikkaukseen. Sirun käytös oli muuttunut Perjantai aamuna , lämpö oli laskussa ja ounastelin että avautuminen lähtisi käyntiin. Maitoakin tuli nisistä. Keskusteltuani eläinlääkärimme kanssa , oli hänkin leikkauksen kannalla, varsinkin kun edessä oli hankala viikonloppu jolloin apua olisi vaikea saada. Päiviä astutuksesta oli jo kulunut kolmannestakin 63 vrk. Näin tehtiin ja toimenpide meni hyvin. Lääkärimme Kaisa Wuorimaa otti kuvan ja laittoi sen päivityksenä omalle facebook sivulleen ja kertoi että näin autettiin maailmaan Ponteva Prinsessa.Siru ja pentu oli siis heti julkkis ja näin sai tyttönen myös nimensä. Kokoakin neidillä on ja osoitti pontevuutta heti kättelyssä. Sirun oma Prinsessa . Pentu on siis narttu. Harmi , että sillä ei ole sisaruksia kavereina , mutta näin joskus on , että enempää ei sitten tule. Demi täti ja mamma Siru leikittää kunhan neiti kasvaa. Kuvassa Siru ja pentu joka on 2päivää vanha. Pentu on varattu ja luovutetaan 8.4.16. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen ajallaan. Nyt mamma Siru Prinsessan kera voivat hyvin. 

Kennel Villi-Joikhu

Mamma Siru ja tyttärensä 2pv. vanhana. 

Sirun pentu 1vk ikäisenä >>>
Sirun pentu 2vk ikäisenä >>>
Sirun pentu 3vk ikäisenä >>>
Sirun pentu 4vk ikäisenä >>>
Sirun pentu 5vk ikäisenä >>>
Sirun pentu 6vk ikäisenä >>>
Sirun pentu 7vk ikäisenä >>>


SUUNNITELMIA VUODELLE 2016

On ollut aika pohtia tämän vuoden asioita, narttuja yhdistelmiä ja etsiä sulhoehdokkaita. Kaikkihan ei aina toteudu, mutta suunnitelmia on ja katsotaan sitten miten juoksut tulevat, etteivät tulisi ihan yhtaikaa. Periaatteena pariskunnan toisiaan täydentäminen, luonne , rakenne ja tietenkin terveysasiat pitää olla kunnossa molemmilla osapuolilla. Nartuista voi lukea tietoja lähemmin sukutaulut sivuilta. Juoksuja siis odotellen. Villi-Joikhu Pohtiva Piika x Millanun Nappi, olisi ajatuksissani, Turria yritin jo aikaisemmin mutta Lumo jäi tyhjäksi. Turrilla ei ole jälkeläisiä ennestään. Villi-Joikhu Jalokivi x Nennikka Miedas, molemmilla on jälkeläiset ennestään ja sain vielä mahdollisuuden Morizin suhteen kun Sirun kanssa nähtiin vain 1 pentu. Toivottavasti onnistuu. Moriz on mukava vanhempi koiraherra.Villi-Joikhu Exelentti x Reppulin Niv-Arnor tai Tuiskuturkin Aaro heillä ei ole aikaisempia jälkeläisiä. Molemmat koirat olen tavannut pevisan merkeissä. Villi-Joikhu Elon Lämmin Henkäys x Nereaneidon Haaveen Voitto , ei kummallakaan jälkeläisiä vielä, mutta toivottavasti tulevaisuudessa. Villi-Joikhu Oikeasti Osattu x Reppulin Niv-Arnor tai Nereaneidon Onnen Unihiekka, Sellan juoksu painottuu loppuvuoteen. Näillä koirilla ei ole jälkeläisiä ennestään. 

Tässähän sitä suunnitelmaa , katsotaan sitten miten ne menevät , paljon tietysti riippuu juoksujen ajoittumisesta mutta niitä odotellaan tuossa narttujen järjestyksessä. Vuosi lähti käyntiin huonosti kun ensin Lumo jäi tyhjäksi ( onneksi on jälkeläiset olemassa) ja nyt Sirulla vain 1 pentu ultrassa. Koskaanhan sitä ei tiedä , ihminen suunnittelee ja sitten luonto, luoja hoitaa loput. Mutta nyt lähdetään näistä uusista ajatuksista ja tulevat sitten aikanaan uutisiin. Toivotan kaikille hyvää alkanutta Vuotta 2016.


VILLI-JOIKHU JUHLAHETKI DANI ETSII VIELÄ KOTIA

Dani poika 2v. etsii kotia , uutinen Danista alempana lähemmin. Rullaa uutisia vähän alemmas. DANI ON LÖYTÄNYT OMAN PERHEENSÄ JA UUDEN KODIN. 


RTK1 VILLI-JOIKHU EXTRAJÄTKÄ

Teksti ja kuva ;Anne Selonen

2016 Helmikuussa 9v. täyttävän Elmon kanssa on harrastettu tokoilua jo useampi vuosi. Jokunen kesä sitten tokokoutsimme sai meidät osallistumaan kokeisiin.Elmo oli treeneissä super innokas ja teki liikkeet hienosti ja tarkasti. Kisaaminen tokossa ei sitten ollutkaan Elmon mieleen. Ohjaaja jännitti ja samoin sitten koira. Ajattelin että , kisoissa kun käydään niin jännitys helpottaa , näin ei käynyt. Motivaatio hiipui kunnes viimekesänä koirakerhomme järjesti tutustumiskurssin Rally-Tokoon. Perusosaaminen kunnossa ja tokotausta, mutta Rallyn liikkeet olivat meille uudet. Kurssi käytiin, jossa oli kaikki Alo-luokan liikkeet , radanpätkiä ja muutama kisarata käytiin läpi. Kotona treenattiin ja Elmo oppi uudet temput hämmästyttävän nopeasti, ja intoa tekemiseen riitti. Tokon ja Rally-Tokon ero on ,että siinä saa puhua koiralle, kehua, kannustaa ja tukea, mitä tokossa ei saa tehdä. Tämä on toivottavaa, jotta tekeminen on iloista yhteistä puuhaa.Tämän jälkeen ajattelin testata niin oman kuin Elmonkin osaamisen oikeissa kisoissa. 

Ensimmäiset kisat jouduin perumaan , mutta sitten pääsimme kotikentällä järjestettäviin kisoihin. Ensin rataan tutustuminen ja sitten itse suoritus. Pyrin tekemään kaiken kuten treeneissäkin. Ei ole juuri radasta muistikuvia tuliko edes oikea rata? Mutta kun pisteet tulivat olivat ne huikeat 96/100p. Hieno tulos ja innostuksemme nousi ja matka jatkui kohti uusia kisoja. Kisoja oli myös halleissa, jotka olivat outoja paikkoja. Ajattelin ottaa ne hyvinä treeneinä. Elmo sai kehuja hyvästä yhteistyöstä. Molemmista kisoista saatiin edellisen kaltaiset tulokset: Salo 13.9..2015 pisteet 96/100, Karjaa 7.11.2015 pisteet 89/100 ja Loimaa 22.11.2015 pisteet 94/100. Näin Elmo sai Koulutustunnuksen RTK1.

Treenit jatkuvat ja kohti Avoimen luokan kisoja. Rally-Tokoa voin suositella lämpimästi kaikille , jotka haluavat vähän rennompaa kisatyyliä itselle ja koiralle. Haasteet eivät lopu kesken kun vastassa on aina eri kokoonpano liikkeitä. 

Hienoa Anne ja Elmo ja Onnea teille molemmille. 

Kennel Villi-Joikhu

RTK1 Villi-Joikhu Extrajätkä Elmo 


VILLI-JOIKHU JUHLAHETKI, DANI ETSII UUTTA KOTIA JA PERHETTÄ

Kuten otsikko kertoi Villi-Joikhu Juhlahetki Dani etsii uutta kotia ja perhettä. Dani on 2vuotias ja ollut sijoituksessa 1 aikuisen ja kahden lapsen perheessä. Perhe päätti luopua koirasta lähinnä ajanpuutteen vuoksi, Dani on vilkas ja tekeväinen koira. Dani on pevisa tutkittu silmät terveet ja lonkat ovat A/A. Tutkittu Lokakuussa 2015. Polveutumisen nojalla on Pompen terve ja geenitestattu DM osalta ja on terve. Danin emä on entinen sij.narttuni Hämypesän Hulina , josta löytyy sukutaulut sivulta oma sivu samoin sen emä ja vielä sen emä jne, joten narttulinjan tunnen hyvin. Danin isä on Riihisillan Onnenpotku. Dani tuli meille odottelemaan uuden perheen löytymistä, toivon koiran kannalta, että uusi perhe löytyisi mahdollisimman pian. Dani voidaan sijoittaa tai sitten ihan omaksi kaveriksi. Mihinkään kiertokapulaksi en koiraa anna. 

Dani on ollut täällä välillä hoidossa jos minulla on ollut siihen mahdollisuus , ollut mukana katselmus ja näyttely reissulla. Pärjäsi hyvin. Urosta en kuitenkaan laumassa voi pitää kun on juoksuisia narttuja ja mamma koiria pentuineen. 

Jos asia kiinnostaa ja olet valmis antamaan koiralle kodin niin ota yhteyttä. Yhteystietoni ovat etusivun alalaidassa. Keskustellaan lisää.
Dani muutti uuteen perheeseen ja kotiin 20.1.16

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Juhlahetki , Dani 


PENTUJA ODOTETAAN SIRULLE JA MORIZILLE 17.2.2016

Lumolle ei tullut pentuja kuten oli suunniteltu , mutta nyt uusi yritys, Sirulla alkoivat juoksut ja suunnitellusti sulho Morizia tapaamaan. Astutus sujui hyvin itseasiassa kolmesti, joten pitäisi sen myötä tulostakin tulla. Sirulta vielä katsottiin progesteroni taso , oikean ajankohdan varmistamiseksi. Siru liittyi n. viikoksi meidän kotilaumaan ja vaikka ei aikaisemmin ole yökylässä ollutkaan , sujui asiat varsin hyvin. Sirusta voit lukea enemmän hänen omalta sukutaulut sivultaan. Siru on siis Pompen kantaja ja DM tulosta ei ole testattu. Sulho on geenitestattu Pompea , DM ja Pra-prcd geenitestein ja on kaikkien suhteen A-luokkaa eli tervegeeninen. Tulevassa pentueessa on Pompen kantajia ainakin, mutta kantajuus, on se sitten mikä noista tahansa ei haittaa koiraa kun varmistettu on toinen osapuoli. Minkään sairauden mahdollisuutta edellämainituista ei siis pentueessa ole. 

Nennikka Miedas kutsumanimeltään Moriz on 11vuotias , reipas otteinen elämänsä terveenä ollut vanha herra. Morizilla on kahdet jälkeläiset viimekesältä. Sirullahan ei jälkeläisiä ole ennestään. Moriziin tutustuin muutama vuosi sitten pevisassa ja kyllä oli sellainen herra että hiipi sydämeen. Mukava käytöksinen ja fiksu. Yritin pari vuotta sitten astutusta toisen nartun kanssa mutta se ei onnistunut, mutta Moriz jäi edelleen ja nyt tuli uusi tilaisuus. Moriz onkin kunnostautunut tässä ja hoiti homman hyvin. Pariskunta täydentää toisiaan ja nyt kun astutus on onnistunut niin peukut pystyyn. Siru käy ultrassa Tammikuun puolivälissä neljän viikon kuluttua ja tulos tulee tähän uutiseen. Pentueesta sijoitetaan narttu. Lisäksi on minulla ollut tapana , jos on Pompen kantaja niin pennut testataan ennen luovutusikää, niin tehtiin Sirun suhteen ja tehdään nytkin. Siru kävi ultrassa 18.1.16 , näkyi vain 1 pentu. Asia varmistetaan vielä röntgennillä n. viikko ennen laskettua aikaa. Mutta tulos on varmaankin siinä. Pentuun mietin käyttöoikeuden jättämistä, kun kävi näin huono tuuri.

Kennel Villi-Joikhu

Nennikka Miedas, Moriz, Silmät terveet, Polvet terveet, Kyynärät 0/0 , Lonkat A/A. Geenitestattu Pompe, DM ja PRA-prcd kaikki terveet. 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Kaikki Hyvin ,Siru, silmät terveet, Polvet terveet, Kyynärät 0/0 , Lonkat B/B. Pompen kantaja.