UUTISIA 2017

TULEVIA SUUNNITELMIA VUODELLE 2018

Suunnitelmissa on vuodelle 2018 astuttaa , useampi narttu. Lähinnä varmaan Halla, Villi-Joikhu Hienohelma melkein 4v. jolle,juoksua odotellaan alkuvuodesta, sulhoksi olen kaavaillut omaa kasvattiani Intoa , Villi-Joikhu Elon Rikkaus. 

Johka, Villi-Joikhu Mimmi Matkalla Maineeseen , myös alkuvuoden puoliskolla, jolle sulhoksi olen miettinyt Kajaskiven Pahtarikon. Katsotaan miten juoksut tulevat lähelle tuota 2v ikää. 

Kuura , Villi-Joikhu Viehkeä Viettelys myös johonkin vuoden alkupuolelle , riippuen juoksuista asettuen siihen 2v iän tienoille, sulhoksi on valittu Taikapuro Loimu. 

Lysti, Villi-Joikhu Kesän Helisevä Hehku asettuu ehkä tuonnen vuoden toiselle puoliskolle , sulhoksi olen ajatellut Piiparipojan Larkinin, 

Vimma , Villi-Joikhu Luojan Kiitos myös loppuvuoteen sijoittuen. Sulhoksi ajateltu Seitavuoren Saletisti Natsaa. 

Osa sulhoista on ensi kertalaisia kuten Villi-Joikhu Elon Rikkaus, muilla on joku pentue ennestään. Luonne ,pariskunnan täydentäminen toinen toisillaan , terveys ja Kuuran kohdalla myös sininen väri ovat syitä, joiden vuoksi päädyin näihin ajatuksiin. Toivottavasti suunnitelmat pitävät , eihän näistä koskaan tiedä etukäteen. Varasulhoina myös toimivat Piiparipojan Larkin sekä Seitavuoren Saletisti Natsaa ,sillä sopivat kaikille tytöille. Myös oma kasvattini Villi-Joikhu Kesän Hehkeä Hurmaaja on mielessä jos nyt joku ei onnistukaan. Soveltuu joillekin tytöille paitsi Lystille. Tytöistäni löytyy jokaisesta oma sivu sukutaulut sivulta. Piiparipojan Larkinin haluan käyttää uudestaan siksi ,että Sellan kanssa ei ihan kovin hyvin onnistunut. Katsotaan miten ensivuosi tulee menemään. 


SALLAN JA TURRIN PENNUT SYNTYIVÄT 13.11.2017

Salla , kävi ultrassa, josta uutinen täällä onkin , mutta se oli mieleenjäävä kun siinä ultratessa Salla piti ääntelyä, ei kovaa mutta pientä , jolloin Marika Sallan emäntä sanoi ,että Salla laulaa. No sellaista se olikin ja Salla tuumi, että tottakai laulan , kun sieltä on LAULAVAT tulossa. Tämä siitä , ja sitten itse tapahtumaan. Lämmönlasku oli selvä, mutta ei laskenutkaan alle 37 kuten yleensä. Odoteltiin päivä ja synnytyksen oireita oli, mutta lämpö ei ollut edelleenkään niin matala. Joten päätin tarkistuttaa asian Kaisa lääkäriltä. Teimme ajelun sinne , Kaisa totesi kohdun olevan täysin kiinni. Siis väärä hälytys. Kotona mittasin lämmön , joka yli 38 eli normi. No , ehkä seuraava päivä sitten , mutta Salla oli toista mieltä ja alkoikin ponnistelemaan, tunti meni kun ensimmäinen näki päivänvalon, Sallan mumistessa kuin jotain lorua. Nyt oli syntynyt LAULAVA LORUJEN LURITTAJA .Kului 15min ja syntyi toinen, Salla kun on kovin leikkisä mamma , nyt pysyen aivan hiljaa, näin oli keskuuteemme saapunut LAULAVA LEIKIN LASKIJA.Odottelua, 20min ja muista tummista poiketen estraadille saapui, kolmas pentu LAULAVA LOJAALI LEIDI.Jälleen odottelua nyt pidempään ,Salla aloittaa ponnistamisen ja maailmaan saapui LAULAVA LÄPIMURTO, Odottamista taas nyt vielä pidempään 2 tuntia , ainahan joku on ykkönen , jotenka vihdoinkin päivänvalon näki LAULAVA LISTAYKKÖNEN, Salla oli kokoajan pärjännyt tosi hyvin ja nyt tarkkaili mitä oli tullut , ilme kuin työnjälkeä tarkastellen, nyt alkoi taas ponnistelu, 20min ja viimeinen pentu syntyi , Sallan ilmeen ollessa vielä samanlainen tarkastelija , laatuahan pitää olla tuumi Salla ja LAULAVA LAADUN TARKKAILIJA oli liittynyt joukkoon.

Tässä siis katras 4urosta ja 2narttua. Nyt Salla saa rauhassa hoitaa pentujaan, ja tähän uutiseen tulevat viikkokuvat , joista sitten näkee kuka on kukin. Pentujen luovutus lähtee 1.1.18 Hyvää vuotta toivotellen . Pennut luovutetaan Kaisa lääkärin tarkastamina. Pentueesta on vapaana 2 urosta. Ota yhteyttä , jos vaikka haluatkin jakaa elämäsi jonkin Sallan laulavan kanssa. Pentueesta on vapaana 1 uros. Pennut ovat varattuja.

Pennut 1vrk vanhoina .

Sallan pennut 1vk ikäisinä >>>
Sallan pennut 2vk ikäisinä >>>
Sallan pennut 3vk ikäisinä >>>
Sallan pennut 4vk ikäisinä >>>
Sallan pennut 5vk ikäisinä >>>
Sallan pennut 6vk ikäisinä >>>
Sallan pennut 7vk ikäisinä >>>


PENTUJA ODOTELLAAN SELLALLE JA RUBENILLE 10.1.2018

Sella , Villi-Joikhu Oikeasti Osattu ja Piiparipojan Larkin , Ruben saivat toisensa ja pentusia voidaan odotella. Onneksi Sella kävi progetestissä , kun meille tuli ihan kiire juoksun edetessä nopeasti ,kaksi kertaa onnistui. Sella on toiskertalainen , vilkas koira rouva. Sellan sivun löydät sukutaulut sivulta. Sella on myös harrastus koira mm. viesti on yksi laji. Paimennuskokeessa myös käynyt. Vilkas , eloisa ja kiltti. 

Rubenia olen nähnyt ja tavannut, pevisoissa , ja katselmuksessa. Reipas, varmatoiminen koira. Ruben on 7vuotias, eikä jälkeläisiä vielä ole. Mutta nyt pariskunnalle peukut pystyyn. Ruben on Katselmuksessa menestynyt ja luonnetestattu 159p. Sekä myös virallisessa näyttelyssä käynyt tulos EH. Ruben on rauhallisempi kuin Sella ja näin tasapainottaa toinen toistaan.

Pentueesta sijoitetaan narttu ja perhe on haussa. Sella käy sitten aikanaan ultrassa 4:n viikon kohdalla ja tulos tulee , kuten ennenkin tähän uutiseen. Sella kävi ultrassa ja on kantava , mutta näkyi 3 pentua , joten isosta pentueesta ei ole kyse. Odotus siis jatkuu. 

Sella, Villi-Joikhu Oikeasti Osattu , Lonkat A/A, Kyynärät 0/0, polvet 0/0 Silmät todettu terveeksi 1.11.17. Pompen ja DM terve , Pra-prcd testattu ja on terve. Kuva: Tiina Koskinen 

Ruben , Piiparipojan Larkin, Lonkat B/B, Kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja silmät terveet. Pompen terve , Pra-prcd -, DM kantaja.


DIIAN JA STENKAN PENTU SYNTYI 21.10.2017

Diia, Villi-Joikhu Diivan , pentu syntyi Lauantaina myöhään illalla. Ultrassa oli jo aikaisemmin näkynyt pentuja ja poistumassa olevia sikiöitä ja pentuluvuksi jäi 3. Sen mukaan on eletty enkä sitten käyttänyt Diiaa röntgenissä ennen synnytystä. Olisi pitänyt kuitenkin , jotta tähän olisi voinut varautua . Kaikki muut olivat poistuneet eli abortoituneet paitsi yksi pentu . Diian lämmön laskettua pe -la välisenä yönä odoteltiin . Lauantaina klo 17 tuli pentuvesi. Kaikki näytti normille , mutta mitään supistuksia ei kuulunut . Olin yhteydessä lääkäriin ja käskettiin odotella . Kokemus kertoi ,että en odottele vaan lähdettiin matkaan ja ei turhaan , ultra ja tutkimus kertoi ,että oli yksi pentu ja kuollut pentu tai jotain epämääräistä. Yritettiin käynnistää oksitosiinilla vailla mitään vastetta. Päätös sectiosta syntyi nopeasti . sillä en halunnut enää odotella ja menettää pentua tai pentuja . Näin tehtiin ja tulos oli vain yksi pentu poika, kerman värinen. Muita ei ollut . Kaiken jälkeen pentu sai nimekseen URHEA SELVIYTYJÄ. Miksi näin kävi on varmaan monta vastausta , mutta mikä on oikea jää arvoitukseksi. Nyt mamma Diia keskittyy poikaansa ja molemmat voivat hyvin. Toivon ,että mitään takapakkia ei tule. Viikkokuvat pojasta tulevat tähän uutiseen. Pentu on rakastettu ja saa kaiken huomion, luovutus pennulla on alk. 9.12.17. Mitään pennun perheestä ja kodista en ole vielä ratkaissut , sillä toivon , että se olisi jatkossa käytettävissä , jos on kaikki kohdallaan . Jos asia kiinnostaa niin ota yhteyttä niin keskustellaan asiasta. PENTU ON NYT VARATTU.

Diia mamma ja pentu vajaa 1vrk vanhana. 

Diian pentu 1vk ikäisenä >>>
Diian pentu 2vk ikäisenä >>>
Diian pentu 3vk ikäisenä >>>
Diian pentu 4vk ikäisenä >>>
Diian pentu 5vk ikäisenä >>>
Diian pentu 6vk ikäisenä >>>
Diian pentu 7vk ikäisenä >>>


PENTUJA ODOTELLAAN SALLALLE JA TURRILLE 16.11.2017

Salla Villi-Joikhu Nappisuoritus sai sulhokseen Millanun Napin Turrin. Kauan ei pariskunnan homma kestänyt kun juttu oli tosiaankin varsinaisen hyvin nappisuoritus. Salla on ensikertalainen , mutta Turrilla on aikaisempia jälkeläisiä vuoden takaa. Käytin Turria viimekesänä pentueen isäksi . Turri on erittäin mukava koiruus , jonka siis tunnen jo ennestään. Pariskunta sopi toisilleen ja sitä mieltä oli myös neiti Sallakin. Pentueesta sijoitetaan narttu , jolle on sijoitus perhe haussa. 

Sallan oma sivu on sukutaulut sivulla , josta löytyy hänestä laajempaa tietoa. Turri onkin tullut jo tutuksi aikaisemmin uutisista. Salla on menossa ultraan 16.10.17 ja toivotaan, että pentuhaaveet ovat totta. Sallan ultra näytti positiivista, lääkäri laski pentuja olevan peräti 8. Nyt odotus jatkuu, ja edelleen Sallan tyttärelle on sijoitus perhe haussa. 

Villi-Joikhu Nappisuoritus , Salla . Silmät terveet , lonkat A/A, kyynärät 0/0 , polvet 0/0. Pompen terve , DM kantaja. 

Millanun Nappi , Turri . Silmät terveet , lonkat B/B, kyynärät 0/1. Pompen ja DM terve.


PENTUJA ODOTELLAAN DIIALLE JA STENKALLE 23.10.2017

Stenka sai Diian ja Diia Stenkan. Kovin rakastunut pariskunta ja astutus sujui hyvin ja tosi nopeasti. Kuono ei kauan tuhissut. Diian oman sivun löydät sukutaulut sivulta, jossa on hänestä tietoa. Diia on DM kantaja , Stenka on DM tervegeeniseksi todettu, joten pentueeseen tulee DM kantajia , normigeenisten lisäksi . Tarkoittaa sitä ,että kantaja ei sairastu vain kantaa virhegeeniä. Diia kun on vahvaluonteinen narttu , Stenka täydentää sitä omalla luonteellaan olemalla pehmeämpi ja rauhallisempi. Stenka on herrasmies. Kummallakaan ei ole jälkeläisiä ennestään. Ensikertalaiseksi Stenka oli varma astuja. Pentueesta sijoitetaan narttu , ja perhe on haussa. Ota rohkeasti yhteyttä jos se on mahdollisesti sinun ajatuksissasi. 

Ultra tulos tulee tähän uutiseen kun Diia käy siellä Syyskuun loppupuolella. Diia kävi tänään ultrassa ja on kantava, mutta isoa pentuetta ei ole tulossa, sillä ultra näytti 3 pentua. 

Villi-Joikhu Diiva, Diia, Lonkat B/B, Silmät terveet, polvet 0/0 ja kyynärät 0/0 Polveutumisen perusteella Pompen terve , Pra-prcd ei ole testattu , DM kantaja. 

Stenka FI15307/14, Lonkat B/B, Silmät terveet , polvet 0/0 ja kyynärät 0/0. Pompen terve , Pra-prcd terve ja DM terve. 


IIDUN JA PELEN PENNUT SYNTYIVÄT 20.8.2017

Iidun lämpö laski aamulla viiden maissa ja avautuminen oli siis alkanut. Päivä oli touhua täysi kun Sanin pentukin piti hakea pois lääkärin tehohoidosta. Kiitos Kirstille Iidun vahtimisesta. Sitten alkoikin illalla tapahtua. Avautuminen kesti nyt 10 tuntia vähemmän kuin viimeksi, samoin synnytys meni nopeammin kuin viimeksi. Iidu punnersi tunnin ja sitten tuli pentu, isokokoinen poika ja kun Iidu mamma on sellainen FAKIIRI , joka ei pysy minkään portin takana, hyppäsi vastasynnyttäneenä portin yli , joka on 81cm korkea kun pentujen luo oli niin kiire. Sitten syntyi jo toinen pentu , joka pentueen pienin mutta normaalipainoinen, tuli helposti ja niin oli nähnyt päivänvalon FANITTAJA, missä tytöt, ja seuraava olikin tyttö, oi mikä FREESI FRIIDU, toinen tyttö perään , FIKSU FIILISTELIJÄ oli syntynyt. No nyt oli 4 pentua mitä ultrassa oli nähty ja tämä tässä. Annoin Iidun levätä vielä ennen pesulle menoa, mutta nyt Iidu supisteli voimakkaasti , ei näin voimallisia jälksupistuksia voi olla ja kun tutkin tilanteen , totesin ,että pentu on tulossa . Iidu oli jälleen fakiiri kun järjesti yllätyksen . Pentu syntyi ja FANFAARI soimaan tämän kunniaksi. 

Tässä siis tulivat pentujen nimet , viikkokuvista näkee jälleen kuka on kukin. Pennut luovutetaan alk. 8.10.17 minun ja mamma Iidun rakkaudella hoitamina , Kaisa lääkärin tarkastamina . Pentueesta sijoitan nartun , jolle perhe onkin jo valmiina VAPAANA PENTUEESTA ON YKSI UROS. Viikkokuvia voitte odotella tähän uutiseen. KAIKKI PENNUT OVAT VARATTUJA.

Iidu pentuineen , kuvassa pennut vajaa 1vrk. vanhoja. 

Iidun pennut 1vk ikäisenä >>>
Iidun pennut 2vk ikäisenä >>>
Iidun pennut 3vk ikäisenä >>>
Iidun pennut 4vk ikäisenä >>>
Iidun pennut 5vk ikäisenä >>>
Iidun pennut 6vk ikäisenä >>>
Iidun pennut 7vk ikäisenä >>>


SANIN JA DROGON PENNUT SYNTYIVÄT 27.7.2017

Sani , Villi-Joikhu Huomion Keskipiste asettui tänne viikkoa aikaisemmin, ennen laskettua aikaa odottelemaan pentujensa syntymää. Otti heti kaiken omakseen ja kävi välillä istumassa valmiiksi laitettuun pentupesään. Lämmön laskettua oli Sani rauhallinen ja seesteinen ja avautumisvaihekaan ei kestänyt kovin kauan. Synnytyksen aikana Sani oli hyvin rauhallinen , viilipytty. Oli myös ihana kun oli päivä, eikä yö kun kaikki alkoi. Ensimmäinen pentu syntyi ja mieleeni tuli mistä kaikki alkoikaan… astutuksen tapahduttua oli kaunis lämmin ilta ja yllämme omenapuu aloitti kukintaansa, juuri auennut OMENANKUKKA ,oli romanttisesti yllämme. OTOLLINEN TÄHTÄYS ja niin oli pariskunta kiinni. Siinä sitten istuimme omenapuun alla, ötököiden syödessä paukamille ja takamuksen alla oli OSUVASTI NOKKONEN,joka sitten poltteli takapuolta , mutta mihinkään siitä ei voinut siirtyä koirien kiinni ollessa. No , tämähän onnistuu ja voi sanoa,että on OSAAVA OPTIMISTI, eli siinä kuin OLONEUVOS, synnytys eteni alussa ollen reilun tunnin välit , mutta tiheni sen jälkeen ja pentuja putkahteli tasaiseen tahtiin, Sani punnersi ja taas pentu kuin OMATOIMI ONLINE toimintaa. Kaunis tapahtuma kaikkiaan ja kuin paras mahdollinen runo, OPTIMAALINEN OODI

Tässä jo jälleen tulivat pentujen nimet ja kuten nimet kertoo, on pentuja 7 . 1 narttu ja 6 urosta. Yksi poika ja tyttö on soopeleita ja muut pojat ovat tällähetkellä tummia laajojakin valkoisia merkkejä varsinkin vatsan alla. Ruskehtavaa pientä näkyvissä joten oletan niistä tulevan riistoja. VAPAANA ON UROKSIA. Pennut luovutetaan rekisteröitynä , sirutettuina tietenkin ja tuttu eläinlääkärimme Kaisa tarkastaa pentuset ennen luovutusta, joka on 14.9.2017 alk. kun ovat 7 viikkoisia. Jos tunnet Paimensukuisen pojan omaksesi niin ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Tavoittaa molemmilla tavoilla. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen kuten ennenkin ja ensi viikolla selviää jälleen mikä nimi kuuluu kellekkin. Pentueesta on vapaana 1 uros. Sanin pennut ovat varattuja. 

Kuvissa Sanin pennut ovat vajaan 1vrk:n vanhoja.

Sanin pennut 1vk ikäisenä >>>
Sanin pennut 2vk ikäisenä >>>
Sanin pennut 3vk ikäisenä >>>
Sanin pennut 4vk ikäisenä >>>
Sanin pennut 5vk ikäisenä >>>
Sanin pennut 6vk ikäisenä >>>
Sanin pennut 7vk ikäisenä >>>


PENTUJA ODOTELLAAN IIDULLE JA PELELLE 21.8.2017

Villi-Joikhu Pohtiva Piika , Iidu on astutettu uroksella Reppulin Barahir, Pele. Pariskunta oli oli innostunut toisistaan ja homma sujui tosi ripeästi , Iidun ollessa kokenut narttu, jolla on reilun vuoden takaiset pennnut, Pelen ollessa ensikertalainen . Pariskunta täydentää toisiaan ja molempien ollessa aivan ihanan luonteisia. Iidusta voit lukea tarkemmin hänen omalta sivultaan sukutaulut sivuilta ja sieltä näet myös narttulinjaa kauas taaksepäin 4:n sukupolven verran ja Iidun isän puolelta 3 sukupolven verran. 

Pele on luonteeltaan, sinnikäs koira, kiltti vain hallitusti kertoo toisille uroksille välimatkan minkä päässä tulisi olla. Luottavainen toimeentuleva , vilkas , leikkisä , toisaalta herkänkin puolen omaava koira. Ihana raitatassu . Reipas. Ei pelkää asioita kuten ei Iidukaan. Mielestäni loistava pariskunta. Pentueesta sijoitetaan narttu, ja ultara tulos tulee tähän uutiseen Heinäkuun puolivälissä. 

Iidu kävi tänään ultrassa ja on positiivinen tulos. Kantava on. Pentuja lääkäri laski 4 mutta ei ollut minun tarkka vakiultraaja. Kuitenkaan ei isoa pentuetta ole tulossa. Nyt odotus jatkuu ja sitten pentujen synnyttyä tulee se uutisiin. 

Reppulin Barahir ,Pele. Lonkat A/A , Silmät terveet , Polvet terveet, Kyynärät 0/0. Pompentauti, pra sekä DM terve polveutumisen perusteella. 

Villi-Joikhu Pohtiva Piika , Iidu. LonkatA/A, Polvet ok , silmät terveet ja kyynärät 0/0. Pompentaudin osalta terve polveutumisen perusteella, Pra – , ja Dm terve. 


VILLI-JOIKHU KETTERÄKEKSIJÄ, HUINI

Villi-Joikhu Ketteräkeksijä, Huini on nyt löytänyt uuden kodin ja perheen. Ihana kun uusi koti löytyy ja asia järjestyy, vaikka tälläiset tilanteet eivät olekaan helppoja juttuja. Kiitos kaikille vinkkejä antaneille. Toivotellen hyvää elämää kaikille asianosaisille. 


PENTUJA ODOTELLAAN SANILLE JA DROGOLLE 30.7.2017

Villi-Joikhu Huomion Keskipiste , Sani on astutettu uroksella Reppulin Sorontil, joka tuntee nimen Drogo. Molemmat ovat ensikertalaisia.Drogo on 3v ja Sani pian 2vuotias. Ultra on heti Juhannuksen jälkeen , jolloin katsotaan tulos. Astutus onnistui,joten ainakin sen perusteella pentutoiveita on . Pentueesta sijoitan nartun , jolle perhe on vielä haussa. Jos se ratkaisu tuntuu omaltasi , niin ota yhteyttä ja jutellaan siitä mahdollisuudesta. Sanin oman sivun löydät sukutaulut sivulta. Drogo puolestaan on valloittava nuori herra, jota omistaja kuvaa näin: ” Äärimmäisen kiltti, lapsi/ihmisrakas , lapsiperheessä asuu, uskollinen seuralainen, välillä kuin varjo, yhtäkkiä huomaa,että Drogo on tullut vierelle hiiren hiljaa. Kärsivällinen.” Omaa itsevarmuutta, iloinen koiruus. 

Rakenteellisesti täydentävä pariskunta , Sanin ollessa rakenteeltaan kevyempi. Sani on DM kantaja Drogon ollessa normigeeninen. Pentueeseen on mahdollista tulla dm kantajia , kenenkään siihen sairastumatta. Ultra tulos tulee sitten aikanaan kuten ennenkin tähän uutiseen. Sani kävi ultrassa tänään. On kantava tulos positiivinen ja lääkäri sai sen mukaan pentuluvuksi 7. Nyt jatkuu siis odotus ja kun pentuset ovat syntyneet niin uutisiin tulee tietoa. Jos koet sijoitus nartun omaksi ratkaisukseksesi niin ota yhteyttä , niin jutellaan. Sijoitusnarttu etsii omaa perhettä. 

Reppulin Sorontil, Drogo. Lonkat B/B , Silmät terveet, polvet 0/0 , kyynärät 0/0. Drogo on Pompen terve, Pra-prcd sekä DM terve polveutumisen perusteella. Kuva: Susanna Sonck.

Villi-Joikhu Huomion Keskipiste, Sani Lonkat A/A , Silmät terveet , polvet 0/0, kyynärät 0/0. Pompen terve polveutumisen perusteella, DM -kantaja. Kuva: Mervi Kari.


UUTTA KOTIA ETSII VILLI-JOIKHU KETTERÄKEKSIJÄ

Muuttuneen elämäntilanteen vuoksi Villi-Joikhu Ketteräkeksijä, Einstein , joka tuntee nimen Huini, etsii uutta perhettä. Huini on 6vuotias ja kastroitu uros. Huini on eloisa ja seurallinen , tykkää kovasti rapsutuksista ja huomionosoituksista. Ihmisystävällinen ja lapsiin tottunut. Haukkuherkkä ja siksi ei sovi kerrostaloon. Hiukan haastetta antaa taluttimessa toisten ohitus. Totuttamalla ja ohjaamalla asia selviää. Ihana perheenjäsen .

Ota yhteyttä , jos tunnet Huinin asian omaksesi ja olet valmis antamaan hänelle kodin ja perheen loppuelämäksi. 

Villi-Joikhu Ketteräkeksijä , Huini


HALLAN PENTUJEN ISÄ 

Hallan Villi-Joikhu Elon Lämmin Henkäys, pentujen isä on varmistunut ja on kuten olin arvellutkin Crystal Joutavat Höpinät , Kero on kaikkien pentujen isukki. Onnea koko perheelle. 


KATSELMUS 22.-23.4.2017 LIETO

Tänä vuonna Katselmus pidettiin Liedossa ,Zoolandiassa. Huhtikuun sää ei tänä vuonna kauheasti suosinut , kun taivaalta tuli kaikkea mahdollista, vettä , räntää , lunta ja rakeitakin. Kera kovan tuulen. Mutta koiraihmiset osaavat tähän suhtautua ja porukkaa oli paljon liikkeellä säästä huolimatta. Joikhuja oli ilmoitettu Katselmukseen sankoin joukoin , joku oli laskenutkin sen , kolmisenkymmentä koiraa. Kiitos kaikille jotka tulitte ja oli tosi ihana nähdä kasvattejani ja heidän perheitään. Aloitan siis tämän jutun ja lisäilen kuvia ja juttua sitä mukaa kun esim .arvosteluja saan. Sijoitusnartut ja oma kotilauma mukaan lukien olin ilmoittanut Katselmukseen 10 koiraa. Heidän arvostelut voit lukea jokaisen omalta sivulta ,sukutaulut. Halla Elon Lämmin Henkäys , jäi kotiin pentuineen ja koiranhoitajani Joanna hoiti laumaa kaksi päivää, jonka Katselmus kesti. Lauantaina 22.4.17 oli pennut, nuoret ja juniorit. Nekku oli Diian kanssa Junior handlerissä. Sunnuntaina vuorossa olivat yli 2 vuotiaat ja veteraanit. Kasvateilleni tuli joitain sijoituksia loppukehiin. Laitan myös joitain perhekuvia tähän uutiseen , sillä siellä oli myös Joikhujen perhe tapaamisia. 

Pentu luokka urokset sij. 3:s , Villi-Joikhu Luojan Lykky 

Juniori nartut, Villi-Joikhu Vikkelä Eka Sininen, ” 10kk ikäinen sininen merkkivärinen narttu. Vielä pentupörröinen turkki. Riittävät kulmaukset. Komea häntä. Soma ilme. Liikkuu hyvin. Miellyttävä , ystävällinen luonne. Seuraa ympäristöä valppaasti. Kaunis , mutta kevyehkö pää. Purenta ok. Sopusuhtainen kaunis koira. ” Tuomari Eeva Kähönen. 

Avo urokset sij. 4:s Villi-Joikhu Elon Arvokas Ajatus, ” 2v 8kk vanha uros, jolla rodunomainen pää ja ilme. Hyvät etu-ja takakulmaukset. Liikkuu hyvin edestä, takaa ja sivulta. Saisi olla paremmassa lihaskunnossa ja hieman hoikempi. Luonne ok. ”

Avo nartut ei loppukehä sijoitusta. Villi-Joikhu Lumihohto . ” 5 vuotias narttu, jolla hyvä rodunomainen pää ja ilme. Hyvät kulmaukset edessä ja takana, rintakehä kapea. Riittävä luusto. Liikkuu hyvin edestä takaa ja sivulta. Esiintyy hyvin ja Hyvä luonne. ”

Avo2 nartut sij.4:s. Villi-Joikhu Hämypesän Keiju . ” 6 vuotias narttu, jolla hyvä narttumainen pää ja ilme. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Hyvä rintakehä , hyvä luusto. Liikkuu hyvin edestä , takaa ja sivulta. Hyvä kunto. Hyvä luonne. ” Tuomari Outi Pikkarainen. 

Vet. urokset ei loppukehä sijoitusta. Villi-Joikhu Extrajätkä .” 10- vuotias kevytpiirteinen uros, jolla hieman puutteellinen sukupuolileima. Hyvä rintakehä ja vahva selkä. Melko niukasti kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu muuten hyvin, mutta takaa hieman kapeasti. Miellyttävä luonne. Purenta ok. Kastroitu. ” Tuomari Sanna Kalliosaari. 

Avo 2 uros. Villi-Joikhu Potrapoika . ” Hyvä kokonaisuus . 6 vuotias uros. Pää saisi olla jämerämpi. Hyvä ylälinja. Rungossa hieman massaa. Saisi olla paremmin kulmautunut edestä. Hyvät takakulmaukset. Turkin laadussa näkyy se ,että koira on leikattu. Liikkuu kauttaaltaan hyvin . Esiintyy hyvin. Purenta ok. Kastroitu. ” Tuomari Janika Wiksten. 

PERHE JA MUITA KATSELMUS KUVIA

Nekku ja Villi-Joikhu Diiva, Diia Juniorhandlerissä.

Kaunein häntä tuomari ihastelee Joikhuja.

Joikhuja kolmessa polvessa oik. Villi-Joikhu Super-Säpinä Dixi, kesk. tyttärensä Villi-Joikhu Lumikuningatar Lumo ja vas. Lumon poika Nalle Villi-Joikhu Elon Arvokas Ajatus.

Villi-Joikhu Super-Säpinä Dixi oik. ja lumipentuja Joikhut Lumikuningatar Lumo, Lumituisku Hukka, ja vas. Lumihohto Wiima. Dixi ja pentuset.

Isä ja poika, Villi-Joikhu Ainokainen Amas (seisoo) ja poikansa Villi-Joikhu Hässäkkä Hussa (istuu)

Sisarukset vas. Villi-Joikhu Voitokas Sydämen Valloittaja Iita, Villi-Joikhu Vikkelä Eka Sininen Manna, Villi-Joikhu Viettien Vipinä Tiera,ja Villi-Joikhu Viehkeä Viettelys Kuura. Villi-Joikhu Exelentin Murun pentuja. 

Sisarukset vas. Villi-Joikhu Hiljaa Hyvä Tulee Hasse ja Villi-Joikhu Huomion Keskipiste Sani . 

Perhe potretti vas. Mamma Villi-Joikhu Oikeasti Osattu Sella kesk. tytär Villi-Joikhu Luojan Kiitos Vimma ja oik. poikansa Villi-Joikhu Luojan Lykky Luxi. 


HALLAN PENTU, VILLI-JOIKHU JOKITÖRMÄN JÄNNITYS MOMENTTI ETSII OMAA PERHETTÄÄN

Peruutuksen vuoksi Hallan pennuista on vapaana 1uros , joka on Villi-Joikhu Jokitörmän Jännitys Momentti, musta merkein , pieni reipas poika. Alempana on Hallan pentu – uutinen, josta voit katsoa viikkokuvat ja lukea muutakin pentueesta. Pennut ovat nyt 5 viikkoa vanhoja. Luovutus siis alkaa 6.5.17. Ota yhteyttä jos haluat antaa pojalle oman perheen ja rakastavan kodin. PENTU ON LÖYTÄNYT UUDEN PERHEEN JA KODIN.


HALLAN PENNUT SYNTYIVÄT 18.3.2017

Hallan pennut putkahtivat maailmaan eilen. Avautuminen ja synnytys sujui hyvin. Helposti voisi sanoa, Halla mamman ollessa kokoajan rauhallinen. Se mistä kaikki sai alkunsa, ei siis mennyt suunnitelmien mukaan, kuten edellä on kerrottukin, ei Naavan kanssa oikein onnistunut, vaikka toki sitä toivottiin, jolloin suuntasimme sitten Keron luo ja pariskunta onnistui Kirkkonummella joentörmällä. Kahdesti erittäin hyvin. Siksi nämä pennut ovatkin JOKITÖRMÄN PENTUJA, jokaisen pennun nimi siis alkaa sanalla Jokitörmän. Isähän on nimeltään Joutavat Höpinät, isänsä mukaan on yksi poika HÖPSÖTTÄJÄ, hommassa oli mukana JÄNNITYS MOMENTTI, kun sitä hyvää onnistumista toivoimme kaiken yrittämisen jälkeen. Kun se vihdoin onnistui oli Hallan naamallakin ONNEN VIRNE. Lisämausteena jännitykseen oli se , kun Diian lääkärikontrolli oli myös samana päivänä kun synnytyskin lähti käyntiin, avautuminen oli ollut käynnissä jo tunteja. Tämä siis liittyi tuohon Jännitys Momenttiin. Maisemasta, jossa astutus tapahtui katsoessani edessä olevaa jokea, tulikin mieleeni tarina KAUNOTAR ja KULKURI ja Kaunotar sitten edustaakin sitä ainoaa tyttöä , joka katraaseen syntyi. No , synnytys eteni välillä aika ripeäänkin sitten taas pidempi tauko, värisuoraa on ja pentue onkin varsinainen RIEMUKAARI, kuten edellä kerroinkin sujui asia helposti ja vaivattomasti, kun eräskin pentu syntyi mieleeni tuli tv mainos mistä niitä sataa siis PLUSSAPISTE, josta ehdin juuri saada kopin kun se ikäänkuin ampui itsensä tänne maailmaan. Nyt pentuja oli 7 ja ajattelin , että niinhän ultra näytti , se oli siinä. Hallan perheestä auttamassa oli Pinja , jolle iso kiitos , kuten muillekin , jotka auttoivat Kirstille Hallan vahtimisesta , Karille ja Sepolle kuskaamisista ja muusta puuhasta. Menimme jo tässä vaiheessa nauttimaan aamupalaa , ja Halla jäi lepäämään katraansa kera. Sitten kuuluikin alhaalta ääntä ja menimme heti katsomaan ja niin Halla työnti jälleen ja totesin pennun olevan tulossa. Niin sitten syntyi katraan viimeinenJYMYUUTINEN. Tässä tulivat pentujen nimet, jotka tulevat aina muistuttamaan näistä tapahtumista. Sillä minulla ei ole koskaan ollut mitään nimiä valmiina. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen ja siitä näkee sitten kuka on kukin. Pentuja on 8 , 1 narttu ja 7 urosta. Väreinä Parkkia, mustaa ja soopelia.

Pentujen ollessa 5 vkoa tulee sitten ajankohtaiseksi isyystesti, jolla pentujen isä varmistellaan. Pennut ovat luovutuksessa 6.5.17 lähtien. Halla mamma hoitaa rakkaudella pentunsa minun täydellisellä avulla siis aikani tuleekin kulumaan pentulaatikon äärellä. Pentueesta sijoitan sen ainoan tytön jolle perhe on jo valmiina. Myös muut pennutkin ovat varattuja. 

Kuvassa Hallan pennut 1vrk, vanhoina

Hallan pennut 1vk ikäisenä >>>
Hallan pennut 2vk ikäisenä >>>
Hallan pennut 3vk ikäisenä >>>
Hallan pennut 4vk ikäisenä >>>
Hallan pennut 5vk ikäisenä >>>
Hallan pennut 6vk ikäisenä >>>
Hallan pennut 7vk ikäisenä >>>


PENTUJA ODOTELLAAN HALLALLE SYNTYVÄKSI 21.3.2017

Halla , Villi-Joikhu Elon Lämmin Henkäys on astutettu onnistuneesti uroksella Crystal Joutavat Höpinät eli Kero. Hallan kanssa kävimme myös ensin ajatellun uroksen luona Nereaneidon Haaveen Voiton Naavan luona , mutta tämä homma ei oikein ottanut onnistuakseen. Joten näin ollen tuli herra Kero mukaan kuvioon , joka sitten lopulta onnistuikin. Mutta koska on kaksi urosta niin isä varmistetaan testillä aikanaan. Halla antoi odotuttaa oikeaa aikaa ja monta progesteronia sai ottaa. Tässä uutisessa on tiedot molemmista uroksista , mutta se miten homma meni , niin oletan kyllä pentujen isukiksi Keroa. Eli pentu toiveita on ja Halla käy ultrassa Helmikuun puolivälissä , jossa tulos varmistuu. Pidämme peukut pystyssä . Pennuista sijoitetaan narttu ja sille perhe onkin jo valmiina. Hallasta saat lisätietoa hänen omalta sivultaan sukutaulut kun klikkaat Hallan nimeä. Ultra tulos tulee sitten tähän uutiseen. 

HALLA KÄVI ULTRASSA EILEN JA PENTUJA ON TULOSSA. NÄKYI 6-7 PENTUA. Nyt odotus jatkuu. 

Kennel Villi-Joikhu

Crystal Joutavat Höpinät , Kero . Lonkat B/B , silmät terveet, polvet ja kyynärät 0. Selkä myös tutkittu se normaali. Pompe ja pra ovat normaaleja terveet polveutumisen perusteella. Dm kantaja , mutta Halla on DM terve joten pentueeseen tulee kantajia , kenenkään sairastumatta. Keroa kuvataan omistajan sanoilla: Miellyttämisen haluinen, Ei pelkää, pehmeä ohjaajalle , luonne on kultaa vaikka itsepäisyyttäkin löytyy. Pysyy vapaana , ei ole karannut. Pieniä pentuja kohtelee rakastaen, Kiltti ja helppo koira ei ole harrastellut pentunakaan mitää tuhoja kotona. Ei haasta toisten koirien kanssa riitaa. Puolustaa itseään jos tarvis. Oppii nopeasti ja motivoituu hyvin. Kuva : Laura Vallenius.

Kennel Villi-Joikhu

Nereaneidon Haaveen Voitto Naava, Lonkat A/A, Silmät terveet, kyynärät ja polvet 0. Pompe terve , pra – ja DM kantaja. Mukava koira, vilkas , kova tyttöjen perään. Toimeentuleva . 

Kennel Villi-Joikhu

Villi-Joikhu Elon Lämmin Henkäys Halla. Lonkat A/A, Silmät terveet, polvet ja kyynärät 0. Pompe terve, Dm terve , Pra-. Hallasta lisätietoa sukutaulut sivulta.