UUTISIA 2018

SUUNNITELMIA VUODELLE 2019

Vuoden 19 suunnitelmia miettiessäni olen käynyt läpi monta mukavaa uros ehdokasta ja nämä seuraavat valikoituivat, jotkut ensikertalaisia ja joillakin on jo pentueita tai olen käyttänyt, mutta on mennyt jotenkin pieleen aikaisempi yritys. Ihan helppoa ei yhdistelmien mietintä ole ja pitää ottaa monta asiaa huomioon. Myös on syytä olla varauros jos ei onnistukaan . Kuten olen aikaisemminkin kertonut ,että täydellistä koiraa ei olekaan ja huomioin ,että pariskunta täydentäisi toisiaan ja sitten luojalla onkin iso osuus. Ainahan se ajateltu yhdistelmä ei onnistu ja pitää sitten tehdä joku muu ratkaisu. 

Tässä ajateltuja yhdistelmiä : Villi-Joikhu Mimmi Matkalla Maineeseen , Johka on toiskertalainen narttu ja hänelle olen ajatellut omaa kasvattiani ensikertalaista Villi-Joikhu Kesän Hehkeä Hurmaaja, varalla olisi Stenka jota olen kerran kyttänytkin , mutta tuli vain yksi pentu. Juoksua Johkalle odotellaan Tammi-Maaliskuu19 välissä. 

Villi-Joikhu Jokitörmän Kaunotar Hetta, on ensikertalainen ja hänelle olen ajatellut Taapanterin Totoa , joka nyt Kuuran kanssa epäonnistui. Tai vaihtoehtona omaa kasvattiani Villi-Joikhu Meno Päällä Mennen Tullen joka on ensikertalainen. Juoksua odotellaan Hetalle Tammi/Helmikuu 19. 

Villi-Joikhu Viehkeä Viettelys,Kuura seuraavasta juoksusta jos osuu hyvin muiden kanssa, uros vasta harkinnassa ja kun on kaksi kertaa mennyt pieleen , niin ei paljon uskalla sanoa tässä vaiheessa mutta katsotaan se ajallaan. 

Vuoden toisella puoliskolla miten sitten juoksut tulevat on Villi-Joikhu Omenankukka ,Lada jolle ajateltu Piiparipojan Larkin, jotan olen käyttänyt aiemmin, mutta siitäkin tuli vain yksi pentu, joten toivoisi mukavalle herralle jälkeläisiä jonkin toisen nartun kanssa. Crystal Takkutukka olisi varalla . 

Villi-Joikhu Freesi Friidu ,Nana myös vuoden toisella puoliskolla, Piiparipojan Larkin käy myös hänelle mutta ajatuksena on oma kasvattini Villi-Joikhu Desibeli ensi kertalainen herra. 

Villi-Joikhu Luojan Kiitos ,Vimman tilanne katsotaan miten on aikuistunut sillä vielä viimevuonna oli liian kypsymätön mamma koira ajatuksella. 

Tässähän näitä olikin ajatuksia ja katsotaan sitten ensivuonna homma kerrallaan ja myös yhdistelmiin voi tulla muutoksiakin. 


VILLI-JOIKHU VIEHKEÄ VIETTELYS , KUURA

Valitettavasti Kuuralle ei nyt tule pentuja. Kuura tuli tänne synnytystä varten ja huomasin sen olevan tyhjä, jonka sitten lääkäri ja ultra varmistivat. Tosi kurja juttu , mutta näille emme mitään mahda ja katson Kuuran tulevaisuuden ja ehkä yritän vielä ensijuoksusta. Ajankohta olisi jossain keväässä 19 jolloin juoksua voidaan odottaa. 

Pian myös laittelen ensivuoden suunnitelmia uutisiin. Suunnitelmia on muillekin kuin Kuuralle. 


LYSTIN JA REMIN PENNUT SYNTYIVÄT 17.10.2018

Lystin lämpö laski kun vuorokausia oli 59, olin mitannut sitä parin tunnin välein ja iltapäivällä kävimme ulkona neljän aikoihin ja kotiin tullessa puoli tuntia myöhemmin oli lämpö 36.7 . Toiset aikuiset olivat vielä pihalla ja ajattelin, että n. vuorokausi menee . Lämmön laskusta yleensä vuorokauden sisällä lähtevät supistukset . Avautuminen oli siis käynnissä. Kaverina on myös Diian synnytyksessä ollut lapsenlapsi Nekku 13v. Puuhailin asioita ja soitin Reetalle , joka on Lystin sijoitus mamma . Lysti ei ollut ulkona halunnut lähteä pitkälle vaan kiirehti kotiin ja meni pentupesään. Siinä Reetan kanssa jutellessa katsoin Lystiä , ei voi olla totta, mukamas supistus, ajattelin nähneeni harhoja. Kun aikaa oli kulunut vain puoli tuntia lämmön laskusta. Puhelu loppui ja ihme, mutta kyllä se oli totta. Lysti lähti supistelemaan . Nyt tulikin kiire. Nekku vahti Lystiä ja minä otin koirat kaikki sisälle ja ruokaa ja Diia pissalle ja ruokaa. Kyllä se oli totta , supistukset tulivat kovemmiksi ja näin äkkiä oli alkanut Lystin homma. Oli mukava seurata kun Diian avautumisvaihe oli menossa oli muut silloin vielä Diian seurana Lysti myös . Lysti matki Diiaa, ilmeet ja eläytyminen toisen siskopuolen asiaan oli ilmeinen . Lysti tarkkaili Diia ja mitä Diia tekee. Toki synnytys tapahtuu omassa rauhassa ilman muita ja häiriötä. Nyt siis Lysti oli ottanut pentupesän haltuunsa , niinhän se kuuluu kun niin teki Diiakin. Supistukset voimistuu ja klo 17.54 syntyy ensimmäinen pentu MAHTAVA MATKIJA näki päivänvalon mamma Lystin ollessa hyvin rauhallinen. Lysti oli selvästi miettinyt asioita, jälleen pentu ja MIETTELIÄS MATRIARKKA syntyi. Tämä kuvaa Lystiä hyvin. Pennut syntyivät nopeasti kaikki tulivat 2,5 tunnin sisällä. Sitten odotusta , jotain supisteluja oli mutta harvaan ja kun aikaa meni , otin yhteyden kuitenkin varmuudeksi lääkäri päivystykseen ja päätettiin lähteä tarkistamaan asia ,että varmasti kaikki ovat tulleet ulos , kun oli vähän epämääräistä nuo harvat supistelut. Tässä tuli mieleen MONENMOISTA MIELIKUVAA. Lysti pentuineen autoon, minä kuskina ja Nekku hoiti katrasta takapenkillä. Matka meni yöaikaan joutuisasti , mitä nyt piti peuroja varoa, ja kyllä tämä poppoo on MATKANTEON MESTARI. 

Perillä Mevetissä Helsingissä , otettiin Lystistä röntgen kuva ja ei pentuja, tämä oli MAINIO UUTINEN , kaikki siellä sujui hyvin ja nopeasti ja auton nokka kohti kotia ja Siuntiota. Lysti oli reipas ,vaikka tietenkin väsynyt ja Lysti mietti, että ihanaa nyt MAALIVIIVA HÄÄMÖTTÄÄ ja kotiin pesään nukkumaan ja ruokaa kiitos. Näin tehtiin ja kaikki hyvin. Tuossa siis pentujen nimet ja kuten ennenkin viikkokuvista selviää kuka on kukin. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen.

Pennut ovat luovutuksessa 5.12.18 lähtien , sirutettuina , lääkärin tarkastamina ja rakkaudella hoidettuina , niin Lystin kuin minunkin toimestani. Kaikki pennut ovat varattuja. 

Lysti pentuineen , pennut 1vrk vanhoja. 

Lystin pennut 1vko ikäisenä >>>
Lystin pennut 2vko ikäisenä >>>
Lystin pennut 3vko ikäisenä >>>
Lystin pennut 4vko ikäisenä >>>
Lystin pennut 5vko ikäisenä >>>
Lystin pennut 6vko ikäisenä >>>
Lystin pennut 7vko ikäisenä >>>


DIIAN PENNUT SYNTYIVÄT 15.10.2018

Villi-Joikhu Diiva , Diia synnytti pennut luonnollisesti Sunnuntai -Maanantai välisenä yönä kaikki meni onneksi hyvin ,kun edelliseltä kerralta oli takana se keisarin leikkaus. Nyt oli toisin . Diialla raskauden aikana on ollut tulehdus vaivaa ja ns. lisääntymis lääkäri on ollut kuvioissa mukana. Mutta mennään itse juttuun. Diian lämpö laski Lauantai iltana klo 22.30 josta laskenta alkoi ja avautumisvaihe oli käynnissä. Odotusta ja odotusta. Diia oli rauhallinen mitä nyt halusi usein ulos. Niin siellä juostiin pitkin yötä . Sisälle tullessa Diia ei olisi halunnut tulla mutta eihän sitä voi uloskaan jäädä. Diia on jääräpäinen ja osaa kertoa mitä haluaa. Lystin pentupesä on alakerrassa ja Diian yläkerrassa. Diia kuitenkin halusi olla alhaalla joten siinä sai periksi ja niin odoteltiin alhaalla koko porukka. Lysti erityisesti Diian kimpassa. Sitten tuli levoton olo ja Diia halusi taas ulos no mentiin ja sitten elinkin kauhun hetkiä, sillä portista ulos mennessä meni se huonosti kiinni ja kurotin tyrkkäämään sen kiinni jolloin Diia pisti kaikki tassut tanaan ja repäisi päänsä irti pannasta, kauhukseni Diia menee menojaan kuuntelematta kutsuja, pimeässä no oli taskulamppu mukana laukkaan hengästyneenä koiran perässä ja rukoilen että saan sen kiinni. Jos ei niin se kyllä katoaisi pimeään synnyttämään .Laskin että Diia menee kakalle ja pysähtyy jolloin on minun tilaisuus jota en tietty saisi missata . Onnellisesti kävi sain Diian kiinni hännästä ja panta takaisin ja kireämmälle. Huh huh. Hanska hävisi pöpelikköön ja sitten huomasin avainnipun pudonneen , no se onneksi löytyi tieltä. Hanskakin löytyi seuraavana päivänä ja silloin valossa tajusin että Diia oli juossut ihan kunnolla pöpelikköön naapurin tontille. 

Kotiin ja tunnin kuluttua siitä alkoivatkin supistukset. Ei kovin kauaa kun syntyi ensimmäinen pentu, vaikeuksia on matkan varrella ollut ja tästä alkoivat pentujen nimet. Maailmaan oli syntynyt VAIKEUKSIEN KAUTTA VOITTOON, ei ihan pieni käärö, Diia työntää taas ja tämä on todellinen VOITONMARSSI, homma hyvin käynnissä ja taas tulee pentu ja jos mamma Diia osaisi niin näkyisi nyt VOITONMERKKI, nämä kaikki pennut ovat Diian todella VOITTAJA-AINESTA, hiukan odottelua ja tulee viimeinen pentu ja kuten mamma Diia on se VOITONVARMA JÄÄRÄ. Viikkokuvat kertovat sitten kuka on kukin. Pentujen luovutua alkaa 3.12.18 jolloin ne ovat 7 viikkoa. Siruttettuina , eläinlääkärin tarkastamana ja meidän kaikkien rakkaudella hoitamina. Kun on kyseessä kaksoisastutus niin isät selviävät sitten loppupuolella lähellä luovutusta , mutta on se isukki kumpi tahansa niin ihania molemmat ja voi olla mahdollista että siinä on molempien isukkien pentuja. 

Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen . Kaikki pennut ovat varattuja. 

Kuvissa Diian pennut 1vrk vanhoina. 

Diian pennut 1vko ikäisenä >>>
Diian pennut 2vko ikäisenä >>>
Diian pennut 3vko ikäisenä >>>
Diian pennut 4vko ikäisenä >>>
Diian pennut 5vko ikäisenä >>>
Diian pennut 6vko ikäisenä >>>
Diian pennut 7vko ikäisenä >>>


KUURALLE JA VIPELLE ODOTELLAAN PENTUJA 5.12.2018

Villi-Joikhu Viehkeä Viettelys, Kuura sai sulhokseen Vipen eli Taapanterin Toton. Astutus sujui hyvin mallikkaasti , ja nyt toivotaan pentuonnea , sillä viimeksi Kuura oli tyhjä, tosin uroskin oli toinen. Kuurasta löydät enemmän tietoa , sukutaulut sivuilta. Kuura on melkein 2,5 vuotias ensikertalainen , kun taas Vipellä on aiempi pentue parin vuoden takaa. Toisiaan täydentävä pariskunta, itse olen tutustunut tähän koiraherraan jo aiemmin ja olen pitänyt näkemästäni kaikin puolin. Nyt siis odotellaan pikku karvapalleroita , joista sijoitan nartun ja olisi myös mukava jos tuo sininen värikin tulisi esiin, kun Kuura on sininen väriltään. Ultrassa käymme jälleen heti Marraskuun alussa ja peukut pystyyn , tulos tulee sitten tähän uutiseen. 

Kuuran ultra oli positiivinen ja pentuja on tulossa, lääkäri laski 6 mutta sitten näkee kun pennut ovat syntyneet , odotus jatkuu. KUURA OLI TYHJÄ JOTEN PENTUJA EI OLE TULOSSA TÄSTÄ YHDISTELMÄSTÄ. 

Villi-Joikhu Viehkeä Viettelys, Kuura Lonkat A/A, Silmät terveet, polvet terveet ja kyynärät 0/0. Pompen terve polv. perusteella, Dm ja Pra-prcd terve. 

Taapanterin Toto, Vippe. Lonkat A/A, Silmät terveet, kyynärät 1/0. Pompe ja Dm terve polv.perusteella Pra-prcd-. Luonnetestattu 123p. Tässä vähän luonne kuvausta ja käynyt myös Smart dog testissä : ” Vippe on ystävällinen ja ihanteellinen kotikoira. Sopii harrastuksiin ja on erittäin yhteistyöhaluinen ihmisen kanssa. Vipellä on hyvä itsehillintä ja impulssikontrolli, ei siis toimi hetken mielijohteesta. Vippe osaa keskittyä asioihin ja lukee ihmisen kommunikointia hyvin. Ratkaisukykyinen koiruus, vaikka tukeutuu omaan ihmiseen. Vipen päättelykyky on loogista, osaa odottaa rauhassa. Vippe on aktiivinen ja sosiaalinen. 

Kerrassaan mukava 4 vuotias koiratuttavuus. Katselmuksessa tavatessamme keväällä , Vippe otti avosylin riemulla vastaan ja käytös ja toiminta joukkotapahtumassa oli mutkatonta ja helppoa. 


AAVA VILLI-JOIKHU PIKANTTI PÄÄTÄHTI KÄVI NÄYTTELYSSÄ 15.9.2018

Villi-Joikhu Pikantti Päätähti, Aava oli pentunäyttelyssä nimensä mukainen. Kennelliiton näyttely 15.9.18 Helsinki. Tuomarina oli Marianne Holm. Tässä Aavan arvostelu” Hyvin kehittynyt vahva , kookas pentu. Erinomaista tyyppiä, hyvä pää ja ilme. Erinomainen kaula. Hyvä rintakehä. Erinomaiset raajat. Hyvä muoto ja kulmaukset. Liikkuu kauniisti, lupaava turkki.”

Aava voitti luokkansa ja tulos KP (kunniapalkinto) ja ROP PENTU (rotunsa paras). Onnea Aavalle ja Pialle. Tästä on hyvä jatkaa näyttely uraa. 

Villi-Joikhu Pikantti Päätähti , Aava Kuva : Pia Oldenburg


LYSTILLE JA REMILLE ODOTELLAAN PENTUJA 21.10.2018

Lysti ja Remi sai toisensa , astutus meni hyvin ja Remi hoiti homman tosi nopeasti Lystin ollessa samaa mieltä ja sen perusteella on odotettavissa pentuja. Lysti on 2v ensikertalainen , josta löydät lähemmät tiedot sukutaulut sivulta. Pariskunta täydentää toisiaan niin rakenteen kuin luonteensa puolesta. Pentujen luovutus ajoittuu Joulukuu / vuodenvaihde tienoille. Myös isä Remi on ensikertalainen . Molemmat koirat asuvat lapsiperheessä. Ultraan on menossa Lysti Syyskuussa ja se tulos tulee tähän uutiseen. Nyt siis odotellaan . Pentueesta sijoitetaan narttu . Lysti kävi ultrassa ja on kantava , pentuja Päivi lääkäri näki 7-8. eli kohtuullisen iso pentue on odotettavissa. 

Villi-Joikhu Kesän Helisevä Hehku, Lysti Lonkat B/B, silmät terveet, polvet 0/0 , kyynärät 0/0. Pompen terve polv. perusteella , DM ja Pra-prcd terve. 

Villi-Joikhu Verraton Oivallus, Remi 2v. Lonkat A/A, silmät terveet. Pompen ja DM terve polv. perusteella. Pra-prcd otetaan lähitulevaisuudessa. Remi on oppivainen , energinen utelias poika. Tykkää lapsista erittäin paljon ja onkin hyvä ja väsymätön leikkikaveri. Kujeilija joka saa sydämet heltymään. Ei rähjää, ei ole kauhean haukkuvainen . 


DIIALLE , VILLI-JOIKHU DIIVALLE ODOTELLAAN PENTUJA 16.10.2018

Diialle on odotettavissa pentuja , ainakin astutukset onnistuivat . Diia on astutettu kahdella uroksella ja kyseessä on kaksoisastutus. Isä asiat selviävät pentujen ollessa tietyn ikäisiä , jolloin voidaan tehdä geenitestit. Mutta on se isä kumpi vain molemmat ehdokkaat ovat aivan ihania koirapersoonia ja voihan olla aina mahdollista ,että pentueessa on molempien jälkeläisiä. Pentueesta on tarkoitus sijoittaa narttu. Tässä on Diia. Hänestä löydät oman sivun sukutaulut sivulta. Diia on 3v. ja hänellä on yhdet jälkeläiset. Diia menee ultraan Syyskuussa ja se tulos tulee tähän uutiseen. 

Villi-Joikhu Diiva

Lonkat B/B , silmät terveet, polvet 0/0 , kyynärät 0/0. Pompen terve polv.perusteella , Pra-prcd terve ja DM kantaja. 

Eidalun Oskari ,Nalle 11,5v. Lonkat A/A, silmät terveet, sydänkuuntelu norm. kyynärät 0/0. Pompe, Pra-prcd ja Dm terve .

Nalle on vetreä lenkkeilijä iästään huolimatta. Ei rähise vastaan tuleville uroksille ja elää narttulauman keskellä. Rauhallinen , ei hötkyile. Nalle tuumii että kun elämässä ei ole kiire mihinkään.v Ollut tähän asti terve. Harrastaa lammaspaimennusta. Kuuliainen koiraherra. Kuva: Arja Tomminen

Puhuripeikon Mr Spock, Sisu. 6v. Lonkat B/B, silmät terveet, kyynärät 0/0. Pompen terve polv. perusteella, DM ja Pra-prcd terve. Sisu on yhdet jälkeläiset maailmaan saattanut , ihmisrakas, nöyrä ja kuuliainen ja miellyttämisen haluinen koiruus. Lenkillä voi morjestella toisia uroksia ja myös asustaa toisen uroksen kanssa eikä tappeluita ole ollut edes juoksuisista nartuista. Sisu on elänyt tähän asti tervettä elämää. Kaikkiaan helppo ,ystävällinen perhekoira. Ei kovin haukkuherkkä , energiaa riittää. 

Diia kävi ultrassa ja on kantava , näkyi 3 pentua, joten ei isosta pentueesta ole kysymys, mutta tästä odotus jatkuu. Diia käy myös röntgenissä n. viikko ennen laskettua aikaa , jolloin asia vielä tarkistetaan . 


UROKSIA JALOSTUKSEEN

Olen tehnyt sivun , jossa on uroksia jalostukseen tarjolla. Sivujeni vasemmasta palkkirivistä löytyy kohta jalostusuroksia , jota kautta sivulle pääsee. Siellä on kuva koirasta ja perustiedot. Kotipaikka missä uros asuu. Kuvia vaihdan kun saan varmaankin parempia otoksia ja tietoja täydennetään lähinnä geenitestitietojen osalta ja tarpeen mukaan. Toki myös silmätarkit pidetään voimassa. Jokaiselta uroksen omistajalta on lupa tähän ja siis ovat käytettävissä. Sivulle tulee myös lisää uroksia kun saan sitä työstettyä pikkuhiljaa. 

Jos joku uros kiinnostaa niin lähempiä sukutietoja saa minulta ja koiran elämästä tietoa omistajalta. Omistajan yhteystiedot saa minulta. Linkkejä siellä ei ole, mutta sukutaulun jokainen voi katsoa Kennelliiton Jalostustietojärjestelmästä. Tervetuloa katselemaan Joikhulan poikia. 


PALKITTUJA JOIKHUJA KAVERIKOIRINA 

Villi-Joikhu Yliveto Malla 6v. on toiminut kaverikoirana pitkään. Ansioituneille kaverikoirille myönnetään kaverikoiramitali kunniakirjoineen virallisessa palkitsemisseremoniassa. Mitalin voi saada vain kerran elämässään. Palkitseminen tapahtuu jonkin alueen suurimmassa koiratapahtumassa . Malla palkittiin Karjaan Hau Hau Summer Show 2018 yhteydessä 1.7.2018. Malla on toiminut kaverikoirana 4 vuotta. Malla onkin aivan mahtava kaverikoira rodunmukaisen upean ja ihmisrakkaan luonteensa vuoksi.

Villi-Joikhu Nappisuoritus, Salla valmistui Kaverikoiraksi virallisesti 18.6.2018. Nimensä mukaisesti nappisuoritus . Salla on nyt pian 3 vuotias. Yhden pentueen emä. Salla on kaverikoirana luonnonlahjakkuus. Mahtavan luonteensa ja kaipuun ihmisen kosketuksen luo tekee Sallasta huippukaverikoiran. Näistä saa olla ylpeä ihan jokaisena päivänä. Näin kertoo omistaja , jonka omia nämä entiset sijoitusnarttuni nyt ovat. Onnea Sallalle ja Mallalle sekä koko perheelle. 

Villi-Joikhu Yliveto Malla ja Villi-Joikhu Nappisuoritus Salla. Kuva : Marika Kuusela


HALLAN JA RASMUKSEN PENNUT SYNTYIVÄT 17.6.2018

Hallan lämpö laski Perjantaina 15.6 ja näin siis oli synnytys tapahtuman ensimmäinen vaihe avautuminen alkanut. Odottavan aika on aina pitkä ja odoteltiin ja odoteltiin ja aika vain meni .Kun mitään ei ollut tapahtunut Lauantai iltaan 16.6 mennessä otin yhteyden lääkäriin tilanteen tarkistamista varten. Näin lähdettiin illalla Vantaalle Eläinsairaala Aistiin, mukana oli myös Henna ja Aune. Tarkistuksessa kaikki ok, vielä homma kesken ja kalkki arvo normaali, sillä jos kalkkiarvo veressä onkin matala , ei supistukset lähde käyntiin. Palasimme kotiin odottelemaan. Kotona olimme siinä kymmenen aikoihin illalla. 

Yöllä yhden kieppeissä , Halla rupesi levottomaksi , vaikea olla ja kipeäkin, näytti että ponnistelisi jotain mutta supistuksia selkeästi ei tullut. Kokeilin myös tuntuuko pentua kanavassa , ei tuntunut . Asia oli hyvin epämääräistä, josta ei paljon ottanut selvää missä mennään. Tätä seurattiin jonkin aikaa ja levottomuus sessiot toistuivat n. 10min välein mutta ei supistuksia. Tässä vaiheessa tuli jo huoli ja otin yhteyden jälleen Aistiin , joka ei ottanut meitä vastaan vedoten siihen, että jos joudutaan operaatioon , ei heillä ole resursseja siihen , näin sitten soitto Evidensiaan ja taas porukka autoon ja menoksi. Halla oli rauhallinen matkan eikä vieläkään supistuksia , mielessä jo väikkyi tämä operaationkin mahdollisuus. Asetuimme sisälle ja saimme oman rauhallisen huoneen , mutta sitä ennen pentuvesi hulahtikin Evidensian vastaanoton lattialle. Iso kivi putosi sydämeltä kun lääkäri tutkimuksessaan kertoi, että tuntuu pennun jalka. Samassa alkoivatkin ne kauan odotetut supistukset, Aikaa oli kulunut melkein 2vrk. Nyt kaikki rupesikin sujumaan rivakasti ja jäimme sitten Evidensian tiloihin , sillä automatka kotiin olisi ollut hankala. Syntyi ensimmäinen pentu, tämä pentue ja odotus on ollut niin täynnä toiveita ,että maailman näki TOIVONSÄDE, 10min ja tulee toinen pentu, olin myös nähnyt unta monesti tästä ja toki uni oli TOIVORIKAS TOIVEUNI, ja kun toiveista puhumme on TÄHDENLENTO kaunis näky jolloin voi myös toiveita esittää. Näin oli kolmas syntynyt . Jälleen 10min ja saimme vastaanottaa pentusen , pentu oli poika joka pienin näistä , mutta maasta se pienikin ponnistaa ja TAHDONVOIMA , on kova sana. Sitten taukoa ja kun viimeinen pentu syntyy sanoin että tämä on nyt TAIVAANLAHJA. Tästä lähtivät pentujen nimet tulemaan, jotka suorastaan ryöppysivät päähän, tämä pentue pitää sisällään paljon rakkaita tunteitani. Pennut ja mamma Halla voivat hyvin.

Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen , josta sitten näkee kuka on kukin. Pennut luovutetaan , eläinlääkärin tarkastamina , sirutettuina ja meidän hellässä huomassa kasvaneina. Luovutus ajoittuu 5.8.18 lähtien. Pennut ovat varattuja. Aunelle ja Hennalle iso kiitos avusta. 

Kuvassa mamma Halla ja pennut 1.5vrk vanhat. 

Hallan pennut 1vko ikäisenä >>>
Hallan pennut 2vko ikäisenä >>>
Hallan pennut 3vko ikäisenä >>>
Hallan pennut 4vko ikäisenä >>>
Hallan pennut 5vko ikäisenä >>>
Hallan pennut 6vko ikäisenä >>>
Hallan pennut 7vko ikäisenä >>>


KATSELMUS ASIKKALA 5-6.5.2018

Katselmus oli tänä vuonna Asikkalassa ja kun matka ei mahdoton sinne ollut ilmoitin sinne 9 koiraani, sekä paikalla oli muitakin Joikhuja , joita oli ihana nähdä ja rupatella perheiden kanssa . Siellä näki paljon tuttuja ja ihania koirapersoonia. Bongattiin yksi ajateltu sulhoehdokaskin. Mahtava sää suosi katselmusväkeä, ehkä tämä ajankohta onkin parempi kuin Huhtikuu. Paikalla olin molempina päivinä. Johka ja pennut kotona , mutta onneksi on hyvä koiranhoitaja , joten sai olla rauhallisin mielin. 

Lauantaina oli nuorison vuoro ja mukana oli 6 koiraa. Myös kasvatti uroksiani, pojilla ei ollut loppukehäsijoituksia , mutta hyvät arvostelut tuli. Nartuissa sen sijaan tuli loppukehä sijoituksia neljän nartun osalta. Narttupennuissa loppukehään sijoittuivat ; Villi-Joikhu Freesi Friidu, Nana sij. 4 ja Villi-Joikhu Laulava Lojaali Leidi ,Halla sij. 5. Juniori nartuissa loppukehään meni Villi-Joikhu Omenankukka Lada sij. 5. Nuorisssa nartuissa loppukehään meni Villi-Joikhu Kesän Helisevä Hehku Lysti sij. 5. Tähän aurinkoiseen päivään voi olla todella tyytyväinen . Villi-Joikhu Luojan Kiitos pärjäsi paljon paremmin kehässä kun tiesimme hänen vähän väistävän tuomaria, mutta nyt meni hyvin. Villi-Joikhu Jokitörmän Kaunotar esiintyi hyvin. 

Sunnuntaina oli jälleen ihana aurinkoinen päivä ja oli vanhempien koirien vuoro. Urospuolella ei tullut loppukehäsijoituksia nytkään mutta hyvät arvostelut. Sen sijaan nartut jylläsi jälleen. Mutta ensin oli vuoden kaunein häntä ja kaksi Joikhua pääsi 5:n parhaan hännän joukkoon. Valituksi tuli Vuoden Kauneimmaksi Hännäksi Villi-Joikhu Hiljaa Hyvä Tulee, Hasse. Tyttärentytär Nekku oli Diian kanssa tässä häntä joukossa. Nekku myös molempina päivinä esitti hienosti koiria ja Diia toki oli vähän haasteellinen esitettävä. Nekusta on kehittynyt oikein hyvä handleri. Avo 2 nartuissa loppukehään pääsi Villi-Joikhu Erinomainen Typyli sij. 3. Sitten olikin jo veteraani kehät ja siinä jylläsivät Joikhujen veteraani leidit. 5:tä koirasta 3 oli Joikhuja. Kehän voitti Villi-Joikhu Super-Hyperi , 2 oli Villi-Joikhu Ilonsykähdys Deisi, ja 4 oli Villi-Joikhu Oiva-Otus. 

Mahtava tunne ja päivä, josta olen todella hyvin iloinen ja kiitos kaikille kasvattieni perheille kun kohtasimme jälleen Katselmuksessa. Arvosteluita lisään tähän sitä mukaa kuin niitä saan ja yksi kuvakin vielä puuttuu. 

Villi-Joikhu Fanfaari uro pennut ei loppukehäsijoitusta.

Villi-Joikhu Kesän Hehkeä Hurmaaja Nuoret urokset ei loppukehä sijoitusta. 

Villi-Joikhu Viettien Vipinä , Nuoret urokset ” Kevytpiirteinen uroksen pää, ok purenta, normaalit kivekset, Hyvät mittasuhteet , Vielä kovin kevyt raajaluusto. Pysty olkavarsi, muuten hyvät etukulmaukset. Hyvät takakulmaukset. Liikkuu tasapainoisesti, hyvällä taka-askeleella.” Ei loppukehä sijoitusta. 

Villi-Joikhu Omenankukka, Lada Juniori narttujen Loppukehä 5:sija. Ladan arvostelu hänen omalla sivullaan. Kuva: Jarna Rintaniemi.

Villi-Joikhu Jokitörmän Kaunotar, Hetta . Juniori nartut, Ei loppukehäsijoitusta. Hettan arvostelu hänen omalla sivulla. 

Villi-Joikhu Luojan Kiitos , Vimma Nuoret nartut ei loppukehäsijoitusta . Vimman arvostelu hänen omalla sivullaan. 

Villi-Joikhu Freesi Friidu Nana, narttu pennut Loppukehä sij. 4. Arvostelu Nanan omalla sivulla. Kuva: Annastiina Lainio.

Villi-Joikhu Laulava Lojaali Leidi Halla , narttu pennut Loppukehä sij. 5. Hallan arvostelu hänen omalla sivulla. Kuva:Mia Skog

Villi-Joikhu Kesän Helisevä Hehku, Lysti nuoret nartut Loppukehä sij. 5 Lystin arvostelu hänen omalla sivullaan .

Villi-Joikhu Dynamiitti Avo 1 urokset ”Komea uroksen pää. Ok purenta. Normaalit kivekset. Hyvä mittasuhteet. Eturinta saisi olla täydellisempi, Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu tasapainoisesti ,hieman leveästi edestä” Ei loppukehä sijoitusta. 

Villi-Joikhu Elon Arvokas Ajatus Avo 1 urokset. ”Komea uroksen pää. Ok purenta. Normaalit kivekset. Hyvä mittasuhteet ja tasapainoiset kulmaukset. Hyvä karvan laatu . Liikkuu tasapainoisesti erinomaisella askelpituudella. ” Ei loppukehäsijoitusta.

Villi-Joikhu Huisihalaus, Avo 1 urokset ”Komea uroksen pää. Ok purenta . Normaalit kivekset.Hyvä etuosa , hyvät mittasuhteet. Saisi kulmautua voimakkaammin takaa. Hieman tukevassa kunnossa. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu tasapainoisesti . mutta melko leveästi edestä. Liikakilot näkyvät selkälinjassa liikkeessä.” Ei loppukehä sijoitusta. 

Vuoden Kaunein häntä . Villi-Joikhu Hiljaa Hyvä Tulee. 

Villi-Joikhu Erinomainen Typyli Avo 2 nartut Loppukehä sij. 3 ”Sievä nartun pää. Ok purenta. Eturinta saisi olla täyttyneempi.Hyvät mittasuhteet. Saisi kulmautua hieman voimakkaammin takaa. Hieman pysty olkavarsi. Hyvä raajaluusto. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu tasapainoisesti, erinomaisella askelpituudella , hieman ahtaasti takaa. ”

Villi-Joikhu Diiva , Diia ja Nekun tyylinäyte kehässä. Diian arvostelut hänen sivullaan. Ei loppukehäsijoitusta. 

Villi-Joikhut Oiva-Otus , Ilonsykähdys ja Super-Hyperi veteraani nartut. 

Villi-Joikhu Super-Hyperi, Vet.nartut Loppukehä sij. 1

Villi-Joikhu Ilonsykähdys, Deisi vet. nartut Loppukehä sij. 2 arvostelu Deisin omalla sivulla. 

Villi-Joikhu Oiva-Otus, vet nartut Loppukehä sij. 4. ”10 vuotias, Kevyt ilmava askel, Hieman ahdas takaa. Suorat takakulmat. Hyvä karva ja kaunis nartun ilme.”


PENTUTOIVEITA HALLALLE JA RASMUKSELLE 19.6.2018

Hallan juoksu tulikin yhtaikaa Kuuran kanssa , ja niin oli myös tämän yhdistelmän aika. Yleensä ei aivan päällekkäin ole pentueita mutta näitä kahta ei voinut siirtääkään. Joten niin Rasmus ja Halla saivat toisensa. Seitavuoren Saletisti Natsaa eli Rasmus on kahden pentueen isä ennestään ja on 7 vuotias innokas koira. Mielessä on tämä koiraherra ollut jo pitkään. Reipas mukava tuttavuus. Halla taas on ensikertalainen 4 vuotias ja kun on kysymys sijoitusnartusta niin tässä tuli aika vastaan , eikä sitä enää voinut siirtää. Hallasta löydät tiedot hänen omalta sivultaan sukutauluista. Geenitesti asiat ovat kunnossa ja pentue on polveutumisen perusteella vapaa Pompesta, Pra-prcd:stä ja Dm :stä . Halla käy ultrassa Toukokuun puolivälissä ja tulos tulee kuten ennenkin tähän uutiseen. Pentueesta sijoitetaan narttu. Pidämme nyt peukut pystyssä. HALLAN ULTRA NÄYTTI POSITIIVISTA , NÄKYI 5 PENTUA. ODOTUS JATKUU , JA UUTINEN SYNTYNEISTÄ TULEE AJALLAAN UUTISIIN. 

Seitavuoren Saletisti Natsaa, Rasmus. Silmät terveet, Lonkat A/A, Polvet 0/0 ja kyynärät 0/0. Pompen ja Pra-prcd:n osalta terve polveutumisen perusteella, Dm testattu terveeksi. 

Villi-Joikhu Hienohelma ,Halla . Silmät terveet, Lonkat A/A, polvet ok, kyynärät 0/0. Pompe, Pra-prcd ja Dm testattu terveeksi. 


PENTUTOIVEITA KUURALLE JA LAKILLE 14.6.2018

Jo kauan mielessä ollut yhdistelmä sai tänään siunauksensa ja pentutoiveita on Kuuralle. Sulho on kahden pentueen isä nyt 9vuotias koiraherra Taikapuro Loimu , kutsumanimeltään Laki . Lakiin tutustuimme jo viimevuonna vierailun merkeissä ja Kuurakin oli tuolloin mukana . Laki on innokas tyttöjen perään , uroksille sanotaan mur mur , mutta hallitusti. Minut Laki valloitti . Luonteeltaan Laki on avoin ja ystävällinen , touhukas koira. Tykkää olla maalla vaikka automatkat eivät mieleen olekaan. Mutta kaikessa pärjää. Laki tykkää kosiskella ja pusutella. Välillä äänekäskin mutta asiaa. 

Kuura on kiltti , ystävällinen ,toimeen tuleva koira , mutta tiettyä vahvuutta luonteessa on. Kuurasta voit lukea lähemmin hänen omalta sivulta , jonka löydät sukutaulut osiosta. Molemmat parit ovat kaikista geenitestattavista . Pompe, Dm ja Pra-prcd vapaita joten niin on koko pentuekin . Kuura on ensikertalainen ja pentueesta sijoitetaan narttu . Ota rohkeasti yhteyttä asian tiimoilta niin keskustellaan jos se olisi se oma ratkaisu. Toiveissa on myös sinistä väriä sillä Kuura on itse sininen ja Laki on aikaisempaan pentueeseen sitä periyttänyt. Kuura menee ultraan neljän viikon päästä ja se tulos tulee tähän uutiseen. Nyt peukut pystyyn. KUURA KÄVI TÄNÄÄN ULTRASSA JA VALITETTAVASTI OLI TYHJÄÄ TÄYSI. PENTUJA EI SIIS TÄSTÄ OLE TULOSSA. SEURAAVASTA JUOKSUSTA YRITYS UUDESTAAN , MUTTA SULHO ON TOINEN .

Taikapuro Loimu Laki , Lonkat B/B, Silmät terveet, kyynärät 1/0 polvet -. Pompe, Pra-prcd ja Dm testattu terveeksi. 

Villi-Joikhu Viehkeä Viettelys , Kuura , Lonkat A/A, Silmät terveet , polvet 0/0 , kyynärät 0/0. Pompe ja Dm terve polveutumisen perusteella , terveeksi testattu Pra-prcd :n osalta. 


JOHKAN JA TUISKUN PENNUT SYNTYIVÄT 31.3.2018

Jännitystä aina piisaa joka synnytyksessä ja varsinkin kun on monta pyhäpäivää , kun ei koskaan tiedä joutuuko lähtemään lääkäriin. Johkan lämpö laski ja siitä alkoi tasan vuorokauden odotus ja homma käynnistyi. Johka oli tosi rauhallinen koko ajan ja kaikki meni hyvin . Edellisistä astutuksista ja Johkankin kohdalla tuli tutuksi Neste asemat, josta sitten lähti nimet tulemaan. Niin Neste asema kuin moni muukin on PAREMMAN PYSÄHDYKSEN TAKTIIKKA, aina kaikki ei suju kuten olet itse ajatellut ja toivonut ja joskus suunnitelmat muuttuvat, mutta nyt tuli PARTNERI PARHAIN PÄIN, pennut tulivat n. puolen tunnin välein ja Johkakin ehti huokaista välillä , vaikka olivat kookkaita niin vaikeutta ei ollut , no joitain istukoita jäi tulematta , ja toivottavasti se ei jatkossa aiheuta tulehdusta. Nyt ponnistaa Johka seuraavaa ja tuumii; ihanaa on auringon paistaessa sisälle ,että tämähän on niinkuin PARHAAT PARRASVALOT , taas puoli tuntia ja PARTY PARAATI , senkun jatkuu. Autan Johkaa ja näin yhteishengessä pannaan PARISUHDE PAREMMAKSI, 5 pentua on nyt maailmassa ja Johka katselee katrastaan , huokaa jälleen puoli tuntia ja PIKANTTI PÄÄTÄHTI , on syntynyt. Nyt on 6 ja ultran mukaan on vielä yksi tulematta. Odotellaan ja Johka työntää , nyt se viimeinenkin syntyy ja Johka tuumii; tämä on nyt PRIIMUS PROJEKTI. Tässä siis pentujen nimet. Viikkokuvista näkee sitten kuka on kukin .

Siis 7 pentua. 3 urosta ja 4 narttua , kuten ultrakin näytti lukumäärän, parkkivoittoinen ja yksi kerma. Kaikki pennut ovat varattuja. Pentujen luovutus lähtee 19.5.18 jolloin ovat 7vko vanhoja. Pennut ovat sirutettuja sekä Kaisa lääkärin tarkastamia, ja rakkautta niiltä ei puutu. Johka mamma antaa oman osansa ja minä oman osani. Pentueesta sijoitetaan narttu jolle on perhe valmiina. Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen. 

Kuvassa pennut ovat vajaan 1vrk vanhoja. 

Johkan pennut 1vko ikäisenä >>>
Johkan pennut 2vko ikäisenä >>>
Johkan pennut 3vko ikäisenä >>>
Johkan pennut 4vko ikäisenä >>>
Johkan pennut 5vko ikäisenä >>>
Johkan pennut 6vko ikäisenä >>>
Johkan pennut 7vko ikäisenä >>>


PENTUJA TOIVEISSA JOHKALLE JA TUISKULLE 2.4.2018

Villi-Joikhu Mimmi Matkalla Maineeseen , Johka on astutettu onnistuneesti , Crystal Homma Hoidetaan nimisellä uroksella. Sulho ei ollut ensiksi ajateltu , mutta mukava ja komea poika. Omistaja kuvailee Tuiskua näin :” Lunta ja pakkasta rakastava Tuisku , Riehakas ilopilleri, Omistushaluinen sydänystävä , Äönekäs vartija , Camelboots äijä, sekä Herkkusuinen nautiskelija. ” Joskus asiat eivät mene niin kuin on suunniteltu ja varasulho on tarpeen. Homma sujui kyllä pojan nimen mukaisesti , siis homma hoidetaan ja säpäkästi. 

Johka , on pian 2v , hyvin kypsä narttu , ja aivan ihana luonteeltaan . Hänestä löydät lähemmät tiedot sukutaulut sivulta. Pentu asioissa tietenkin ensikertalainen. Sulho puolestaan on vilkas ja eloisa uros , Sininen parkki poika. Täyttää syksyllä 3v. Ensikertalainen hänkin. Miellyttävä koiraherra, jonka sukutaustaa tunnen , kun suvussa on omia kasvattejani , joiden taustat tunnen hyvin , samoin mukavaa jälkeä on tehnyt suvussa oleva vanha herra Nennikka Miedas jota olen itsekin käyttänyt. 

Johka käy ultrassa neljän viikon päästä ja toivottavasti saamme positiivisen tuloksen. Pentueesta sijoitetaan narttu. Ultra tulos tulee tähän uutiseen .Johka kävi ultrassa ja tulos oli kovin positiivinen , lääkäri Päivi laski 7 pentua. Odotus jatkuu ja toivottavasti kaikki sujuu hyvin .

Villi-Joikhu Mimmi Matkalla Maineeseen , Johka . Lonkat A/A , silmät terveet, polvet ja kyynärät 0/0. Pompen ja Dm vapaa polveutumisen perusteella ja Pra-prcd otetaan vielä . 

Crystal Homma Hoidetaan , Tuisku . Lonkat B/C, silmät terveet, polvet 0/0 , kyynärät 0/0. Pompen, Dm ja Pra-prcd vapaa polveutumisen perusteella . 


SUOMEN KENNELLIITTO PALKITSI JOIKHUJA

Suomen Kennelliitto palkitsi kaverikoiratoimintaan sitoutuneita koiria , palkitseminen tapahtui Turun näyttelyssä 20.1.2018. Joikhuja palkittiin kaksi koiraa. Villi-Joikhu Extrajätkä, Elmo ja Villi-Joikhu Hämypesän Urho, Tomu. 

Elmo on 10v. seniori ja Tomu täyttää 8v tänä vuonna. Molemmat ovat toimineet ansioituneesti jo pitkään kaveri koirina. Elmon omistaja kertoo , että mieleenpainuvin vierailu oli se ensimmäinen kun vanhus liikuttui kyyneliin , kun ikävä omaa lemmmikkiä kohtaan nosti tunteet pintaan. Varmasti pojilla on runsaasti samanlaisia muistiin painuvia vierailuja ja myös niitä tulevaisuudessakin. Onnea Tomu ja Elmo omistajineen . 

Villi-Joikhu Extrajätkä , Elmo. Kuva: Anne Selonen

Villi-Joikhu Hämypesän Urho, Tomu . Kuva: Minna Lahti


SELLAN JA RUBENIN PENNUT SYNTYIVÄT 10.1.2018

Sellan pennut syntyivät pitkän odottelun jälkeen. Vertailuna oli viime kerta ja nyt kestikin huomattavasti kauemmin avautuminen , joten aamulla kävimme tarkistuttamassa tilanteen , Ei ollut auki kokonaan ja myös kalkkiarvo verestä tarkistettiin myös ok. Kotiin odottelemaan . Edellisellä viikolla olimme käyneet röntgenissä , josta ilmeni ,että olisi 3 pentua , joista yksi pieni eikä siinä havaittu elämää. Olin siis valmistautunut myös kuolleeseen pentuun. Lisä jännitystä toi vielä se ,että itselläni oli lääkäri ja Sellan mamma Tiina ilmoittikin minulle kesken lääkärin supistusten alkaneen , ja nyt kiireesti kotiin. Pentu oli juuri syntynyt kun pääsin perille. Iso tyttö. Supistukset jatkui ja syntyi toinen , kovin pieni ja täysin eloton pentu , tyttö sekin . Hieroin ja tarkastin pentua , joka tuli ilman kalvoja ja istukkaa eikä hengittänyt. Ei eloa , tämä on nyt sitten se röngenissä näkynyt kuollut pentu. Suusta ja nenästä tuli eritteitä , jotka olivat matkan varrella menneet hengitysteihin. Käärin pienen pyyhkeeseen ja ajattelin murheellisena toisen pienen pennun taivasmatkaa. Pentu liikahti ja huono hengitys refleksi ajattelin sen olevan ns. kuoleman viimeinen refleksi. Olin jo tätä ennen ottanut limaa ja eritettä pois suusta ja nielusta. Mutta nyt jatkoin ja aloitin elvytyksen , se tuotti tuloksen ja kuului pieni rääkäisy ja pentu oli elossa. Pieni ja kovan alun saattama mutta elossa. Nyt mamma Sella hoivaa kahta tyttöä , ja aika näyttää miten pienen käy. Koko ero on valtava. Pieni ottaa nyt tuttipullosta ja sinnittelee. Tarkastuksessa illalla selvisi ,että muita ei ollut. Lääkäri samalla tarkasti pienen ja kuunteli keuhkot jotka vaikuttivat puhtailta. Etutassut olivat koukussa mutta nyt jo huomattavasti oienneet , joten ehkä voi ajatella niiden olleen kohdussa huonossa asennossa. Pieni varmaan myös pelasti tilanteen omalla pienellä hormooni tuotannollaan ,että molemmat syntyivät luonnollisesti eikä leikkaustilanteeseen jouduttu. Sillä minulla ei ole yhden pennun tuottamat hormoonit riittäneet koskaan käynnistämään supistuksia vaan on jouduttu leikkaamaan . Nyt kun pieni olikin kuin ihmeen kaupalla elossa hän pelasti tilanteen näin päin . Niin ajattelen ja olen siitä kiitollinen .

Pennulla on valtava ELÄMÄN HALU ja Sella mamma on antanut molemmille pennuilleen omat ELÄMÄN EVÄÄT. Hoitihan Sella viimeksi yhden huonon alun saaneen adoptio pennun. Tässä siis pentujen nimet. Jos pieni tästä selviää niin tämä onkin huikea selviytymistarina . Mutta nyt on vielä liian aikaista sanoa. Jos hän selviää niin koti ja perhe on valmiina. Toinen parkki tyttö sijoitetaan ja hänelle on perhe ja koti haussa. Viikon kuluttua olemme varmaan jo viisaampia pienen suhteen ja toivon hänen selviytyvän . Viikkokuvat tulevat tähän uutiseen. Ota yhteyttä jos tunnet sijoitus asian omaksesi . Luovutus ajoittuu 28.2.18 alkaen. 

Pennut ovat varattuja, jos pienikin selviää on silläkin oma perhe ja myös sijoitusnarttuni on löytänyt perheensä. 

Pienen tyttösen, jolla ELÄMÄN HALU oli kova , kohtalo sinetöityi tänä aamuna kun vointiin jo yöllä tuli takapakkia ja Kaisa lääkärimme ei antanut toivoa, jonka jo tiesinkin. Hän eli luonamme viikon ,Salla mamma hoiti kantaen tuttipulloa pentupesään ja yritin kaikkeni mutta se ei sitten riittänyt. Kuten tuossa aikaisemmin kerroinkin hän varmasti pelasti omalta osaltaan asioita . Kiittäen tästä ajasta ja muistoissa elää. Hyvää taivasmatkaa . 

Sellan pennut vajaa 2 vrk vanhat. 

Sellan pentu 1vk ikäisenä >>>
Sellan pentu 2vk ikäisenä >>>
Sellan pentu 3vk ikäisenä >>>
Sellan pentu 4vk ikäisenä >>>
Sellan pentu 5vk ikäisenä >>>
Sellan pentu 6vk ikäisenä >>>
Sellan pentu 7vk ikäisenä >>>